PSG – Bordeaux 3:0 (kon.) | Angers – Remeš 0:1 (kon.) | Clermont Foot – Lorient 0:2 (kon.)
Méty – Lens 0:0 (kon.) | Štrasburk – Monaco 1:0 (kon.) | Lyon – Rennes 2:4 (kon.)
Brest – Marseille 1:4 (kon.)
konec
Olympique Lyon
2:4 (0:3)
Stade Rennes
Neděle 13.03.2022, 17:05 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:05.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Na programu je osmadvacáté kolo Ligue 1 a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy Olympique Lyon a Stade Rennes FC.
     
    Olympique Lyon

    Fotbalisté dnes domácího Lyonu jsou v tabulce na devátém místě a stále bojují o účast v pohárové Evropě. Na své konto připsali jednačtyřicet bodů a na postup do Evropské konferenční ligy ztrácejí tři body a na Evropskou ligu pak bodů pět. Dokonce ještě mají ve hře i kvalifikaci o Ligu mistrů, tam jde o šestibodovou ztrátu. Takže mají o co hrát a dnes doma chtějí plně bodovat. Proti Rennes to však nic lehkého nebude. V posledním ligovém kole vyhráli Lyonští na půdě Lorientu 4:1. V Evropské lize pak v osmifinále porazili Porto 1:0 a mají tak postup dále ve svých rukách. Přenesou si formu i do dnešního zápasu?
     
    Stade Rennes FC

    Hosté jsou na tom mnohem lépe. V tabulce je najdeme na čtvrtém místě a právě oni drží pozici znamenající Evropskou ligu. Dosud získali šestačtyřicet bodů a určitě by se ještě chtěli pokusit vybojovat Ligu mistrů. Na tuto pozici ztrácejí čtyři body, na její kvalifikaci pak bod jediný. Rennes tak má sezónu letos velmi dobře rozehranou. Jeho hráči naposledy v lize vyhráli 2:0 nad Angers. V Evropské konferenční lize pak padli v osmifinále 0:2 s Leicesterem a do odvety tak půjdou s dvougólovým mankem. Na půdu Lyonu jedou s cílem zde bodovat, nejlépe plně.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemné měření sil v probíhající sezóně vyzněl lépe pro Rennes. Doma totiž jeho hráči zvítězili nad Lyonem 4:1. Domácí tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois (C), Mendes, Lukeba, Emerson – Caqueret, Ndombèlé – Faivre, Paquetá, Toko Ekambi – M. Dembélé.
    Náhradníci: Pollersbeck, Bonnevie – Kadewere, Henrique, Reine-Adélaïde, Aouar, Da Silva, B. Barcola, Gusto.
    Trenér: P. Bosz

    Stade Rennes FC: A. Gomis – Hamari Traoré (C), Omari, Akird, Truffert – Bourigeaud, Santamaría, Martin, Majer – Terrier, Laborde.
    Náhradníci: Alemdar – Guirassy, Assignon, Belocian, Doku, Meling, Tait, Tchaouna, Diouf.
    Trenér: B. Génésio

    Rozhodčí: Gautier – Haquette, Léonard.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rennes obstaralo úvodní výkop a poměrně dlouhou dobu drží míč pod kontrolou. Dopředu se ale dostat nemůže, protože soupeř úspěšně odrazil průnikovou přihrávku.
     
    3
    Hosté jsou i nadále mnohem aktivnější, avšak k nebezpečné šanci se dostat nemohou. Po dalším neúspěšném útoku bude rozehrávat Anthony Lopes.
     
    4
    Stade zvládlo hromadný souboj ve středu hřiště a následně se stahuje až ke svému gólmanovi, který nakopává zpátky na polovinu.
     
    5
    Adrien Truffert si hledal cestu přes levou stranu naražením se spoluhráčem, avšak následný souboj s protihráčem už nezvládl.
     
    6
    Benjamin Bourigeaud si výborně našel centr Gaëtana Laborda a následně našel odvahu ke střele nůžkami, ale Anthony Lopes ho úspěšně vychytal! Gól by ale stejně neplatil, protože celé akci předcházel ofsajd.
     
    8
    Adrien Truffert se opět žene aktivně do útoku, ale přes pevnou formaci soupeře se hosté nemohou prokombinovat.
     
    9
    Lucas Paquetá si při rozehrávce dobře hlídal míč, napadajícímu Lovro Majerovi se sice neubránil, ale ten si nakonec pomohl faulem.
     
    10
    Romain Faivre vymyslel parádní centr od rohového praporku, ale i Rennes ukázalo, že má velmi precizní obranu, protože nedovolilo žádné zakončení.
     
    11
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Hosté během úvodního tlaku dokázali také poprvé skórovat! Přitom to byla velmi jednoduchá akce, Gaëtan Laborde prostě vysunul do šestnáctky BENJAMINA BOURIGEAUDA, který pod tělem padajícího Anthonyho Lopese dostal míč až do sítě. Asistence: Gaëtan Laborde.
    11. Benjamin BOURIGEAUD - 0:1
     
    11
    Žlutou kartu dostává Thiago Mendes (Olympique Lyon).
     
    13
    Rennes právě vstřelilo branku!
    A je to o dvě branky! Lucas Paquetá sice odvrátil centr od rohového praporku, ale míč tak poslal pouze k BAPTISTU SANTAMARÍOVI, který okamžitě vypálil. Svou střelou navíc trefil Lucase Paquetú, jenž tak srazil balón do protipohybu brankáře, který už nedokázal zareagovat.
    13. Baptiste SANTAMARÍA - 0:2
     
    15
    Lyon je totálně šokován a pořád se jenom brání. Pořád tedy platí riziko dalšího inkasovaného gólu.
     
    17
    Hra se po delší době přesunula na polovinu hostů, Olympique se tam ale dlouho neudržel kvůli postavení mimo hru.
     
    18
    Adrien Truffert svou přihrávkou do šestnáctky nenašel správného adresáta, Lyon však kvůli své laxnosti pořád musí pokračovat v defenzivě.
     
    20
    Domácí i nadále nestíhají, Tanguy Ndombèlé byl tak donucen k nebezpečnému skluzu, za který navíc dostal žlutou kartu.
     
    22
    Domácí se přece jen už trochu uklidňují, ale směrem do útoku jim pořád schází potřebná lehkost. Rennes se tak bez problémů brání.
     
    23
    Moussa Dembélé konečně trochu vystrašil brankáře soupeře, a to když dostal přihrávku za obranu, ale jeho následný pokus byl příliš vysoký.
     
    24
    Lyon táhl další útok přes levou stranu, ale to hosté velmi rychle utěsnili a Léo Dubois tak mohl přihrávat pouze směrem dozadu.
     
    25
    Moussa Dembélé už se naplno probudil, tentokrát dobře operoval v pokutovém území, kde si tak připsal střelu volejem, ale ta se také nevlezla mezi tři tyče.
     
    27
    Lovro Majer si našel cestu kolem třech protihráčů a mohl přidat další úspěšný zásah, tentokrát ale zaúřadovala obrana Lyonu, které se konečně něco povedlo.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Adrien Truffert (Stade Rennes FC).
     
    29
    Domácí pomalu ožívají, tentokrát z hranice šestnáctky vystřelil Tanguy Ndombèlé, ale ani jeho pokus nebyl přesný.
     
    30
    V úvodní třetině základní hrací doby jednoznačně dominovalo Rennes, které si tedy kráčí za snadnou výhrou. Lyon má ale pořád dost času na comeback.
     
    31
    Moussa Dembélé i nadále pokračuje v útočných výpadech, pořád se ale netrefil ani mezi tři tyče. Alfred Gomis tak pořád zůstává bez práce.
     
    33
    Lucas Paquetá byl konečně vidět i na útočné polovině, ale tam se opět neprezentoval v příliš dobrém světle, protože jeho přihrávka před bránu neprošla.
     
    35
    Nájif Akird trochu podcenil situaci před vlastní bránou, kde chtěl nechat míč dojít do autu, ale to se mu nepovedlo a nakonec soupeři daroval roh. To mu pořádně vyčetl Alfred Gomis.
     
    36
    Moussa Dembélé si sběhl mezi dva obránce a málem už se hnal do úniku, na poslední chvíli však úspěšně zasáhl Warmed Omari.
     
    37
    Maxence Caqueret při bránění zažil nemalou bolest, protože si svým obětavým zákrokem vysloužil faul protivníka a stopl tak útok Rennes.
     
    39
    Baptiste Santamaría při napadání srazil míč pouze mimo hrací plochu, avšak příliš mu to nevadí. Rennes si tak bez problémů kryje dvoubrankový náskok.
     
    40
    Lucas Paquetá šikovně sklepával míč pod sebe, avšak v šestnáctce to hosté opět měli dobře hlídané, takže Alfred Gomis nemusel zasahovat ani tentokrát.
     
    41
    Anthony Lopes pořádně vystrašil všechny domácí fanoušky! Zpětnou přihrávku od spoluhráče totiž nedokázal zachytit na první pokus, míč tak vyklouzl na brankovou čáru, kde ho jen tak tak stihl zastavit!
    41. Lopes si málem uřízl velkou ostudu
     
    43
    Karl Toko Ekambi začíná být v posledních minutách hodně aktivní, výrazný je zejména při hlavičkových soubojích. Z toho ale zatím nepramenilo přesné zakončení.
     
    44
    Thiago Mendes měl na hlavičku spoustu prostoru, vůbec se mu ale nepovedla, takže se Rennes opět ubránilo.
     
    45
    Lyon to ještě opatrně zkouší, moc času už ale nezbývá. Dopředu se tak už příliš aktivně nežene.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Anthony Lopes si sice vlastní gól nedal, ale nyní pokazil rozehrávku, což znamená třetí branku pro Rennes! Špatnou rozehrávku ukořistil jeden z protihráčů, ten pak přihrál míč Benjaminu Bourigeaudovi, který ještě posunul do lepší pozici LOVRU MAJEROVI, který se nemohl mýlit. Asistence: Benjamin Bourigeaud.
    45+1. Lovro MAJER - 0:3
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:07.
     
    Máme za sebou celkem šokující první poločas, protože Rennes po něm vede 3:0 nad Lyonem! Nutnou podotknout, že je to naprosto zasloužené, protože hosté dominovali zejména na začátku. Díky tomu se prosadil Benjamin Bourigeaud a Baptiste Santamaría, domácí to tak těžce rozdýchávali. Vzchopili se až k závěru poločasu, kdy ale kvůli zbytečné chybě opět inkasovali z kopačky Lovra Majera a nějaký bod tak budou získávat už hodně složitě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Léo Dubois, přichází Malo Gusto.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Tino Kadewere.
     
    47
    Lyon poprvé zahrozil ve druhé půli, postaral se o to z rohového kopu, ale Tino Kadewere svým zakončením mířil jen nad břevno.
     
    48
    Rennes si ve druhé půli prakticky nekopla do míče, pořád ale drží hru daleko od své klece, takže může být celkem spokojené.
     
    49
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Tady je hotovo, Stade vede už o čtyři góly! MARTIN TERRIER se hraně šestnáctky vůbec nestresoval, prostě zkusil štěstí nebezpečným zakončením. To mu sedlo náramně, míč zapadl pod horní tyčku a bývalý hráč Lyonu se tedy nakonec musí omlouvat. Asistence: Lovro Majer.
    49. Martin TERRIER - 0:4
     
    52
    Moussa Dembélé se i nadále snaží omluvit fanouškům vstřelenou brankou, jeho dalekonosný pokus byl ale opět nepřesný.
     
    53
    Hosté mohou odpočívat, ale místo toho velmi aktivně napadají a nic nechtějí ponechat náhodě. Soupeři tak nadělali pořádné potíže.
     
    54
    Gaëtan Laborde si tentokrát našel prostor pro zakončení, to mu ale příliš nesedlo, protože letělo přímo do Anthonyho Lopese, který tedy dokázal zasáhnout.
     
    55
    Domácí se konečně usadili na útočné polovině, ale tam vymysleli pouze centrovaný balón, díky kterému získali alespoň roh.
     
    56
    Domácí hráči schytávají od svých fanoušků pořádný pískot a určitě chtějí co nejdřív opustit trávník. Pořád je ale čeká pořádně dlouhá šichta.
     
    58
    Na trávníku zůstává ležet Hamari Traoré, což Lucas Paquetá nese dost nelibě a stěžuje si, že pouze zdržuje hru. Hlavní rozhodčí to zatím řešil pouze slovy.
     
    59
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí přece jen snižují a ještě to může být hodně zajímavé! Karlu Toku Ekambimu se konečně povedlo zakončení hlavou, ale to by samo o sobě nedoplachtilo do sítě. Do míče se však vložil HAMARI TRAORÉ, který hodně zazmatkoval a balón poslal do brány.
    59. Hamari TRAORÉ - 1:4
     
    61
    Od konce základní hrací doby nás dělí třicet minut a Lyon potřebuje vstřelit tři góly. To se klidně může stát, pořád se tedy tlačí do útoku.
     
    63
    Rennes nyní obranu zvládá velmi sebejistě, soupeři nedovolili zakončení a trochu času může získat kombinací.
     
    63
    Moussa Dembélé se chtěl k nákopu prodrat za každou cenu, avšak nebyl u něho první, míč odehrál Alfred Gomis, který tak poté schytal od protihráče pořádný zásah a chvíli se z toho bude sbírat.
     
    65
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Jeremy Doku.
     
    66
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Lovro Majer, přichází Flavien Tait.
     
    68
    Rennes zkušeně kupuje na útočné polovině spoustu času, nyní dokonce získalo rohový kop, s jehož rozehrou celkem otálí.
     
    69
    Romain Faivre zkušeně obešel Jeremyho Doku, který zasáhl za záchrannou brzdu a fauloval. Vykoledoval si tak žlutou kartu.
     
    70
    Moussa Dembélé vymyslel naprosto výbornou přihrávku přes svou hlavu, avšak Tino Kadewere při zakončení nebyl úspěšný a navíc byl v ofsajdovém postavení!
     
    71
    Lucas Paquetá neměl trpělivost na kombinaci, takže prostě vypálil z dálky, čímž však pohřbil útok svého týmu, protože nastřelil prvního protihráče před sebou.
     
    74
    Rennes má v poslední době míč pevně pod kontrolou a i nadále tak dobře sbírá potřebný čas. Lyon navíc ještě ani jednou nevystřelil na branku.
     
    75
    Benjamin Bourigeaud vymýšlel velmi nebezpečnou přihrávku před bránu, která nakonec byla dříve u Anthonyho Lopese, i když moc nechybělo.
     
    76
    Alfred Gomis také úspěšně vybíhá ze své zóny a uklidnil hru. S následnou rozehrávkou už vůbec nepospíchá.
     
    77
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Adrien Truffert, přichází Birger Meling.
     
    78
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Jeff Reine-Adélaïde.
     
    79
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tanguy Ndombèlé, přichází Damien Da Silva.
     
    79
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Lucas Paquetá, přichází Houssem Aouar.
     
    80
    Penalta pro Lyon! Moussa Dembélé sice odhlavičkoval, ale poté ho tvrdě sestřelil Alfred Gomis, který vidí žlutou kartu a především zavinil pokutový kop!
    80. Penaltový zákrok
     
    82
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon snižuje na rozdíl dvou branek, ale toho času už je moc málo! MOUSSA DEMBÉLÉ penalta proměnil bez problémů, zakončil k pravé tyči, zatímco Alfred Gomis šel na opačnou stranu.
    82. Moussa DEMBÉLÉ - 2:4
     
    84
    Brankář hostů opět v klidu pokryje nepřesný nákop soupeře a s rozehrou rozhodně nebude pospíchat. Čas tak nemilosrdně pro domácí velmi rychle běží.
     
    85
    Jonas Martin si po faulu soupeře chvíli poleží na trávníku, přece jen nemusí nikam spěchat. Nastavení pak ale bude o něco delší.
     
    86
    Rennes drží hru na útočné polovině a dokonce se snaží o zakončení. To sice nevychází, ale mrzet to hosty rozhodně nemusí.
     
    88
    Romain Faivre to přehnal s agresí, vytvořil tak nedovolený zákrok a hosté tak budou moci opět v klidu hrát.
     
    89
    Alfred Gomis si opět podmaní míč po nepřesném nákopu soupeře. Jen tak pro zajímavost, stále nemá zákrok, protože Lyon vystřelil na branku jen při penaltě.
     
    90
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Sehrou Guirassy.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Zápas se už vyloženě dohrává, domácí se sice trochu snaží, ale moc dobře ví, že dva góly už nedají.
     
    90+3
    Hosté si to ještě komplikují, protože na vlastní polovině hráli rukou. Lyon má tak k dispozici slušnou standardku, která sice přinesla střelu, ale pro Alfreda Gomise to moc nebezpečné nebylo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Lyon nakonec nemusí skousávat takovou ostudu, ale nic to nemění na faktu, že dnes vyšel bodově naprázdno. Rennes odehrálo víceméně bezchybné utkání, ve kterém si vytvořilo čtyřbrankové vedení, které už ubránilo až do konce. Olympique se sice dokázal dvakrát prosadit, avšak první střelu na bránu zaznamenal až v nastavení druhého poločasu. To vypovídá o jeho dnešní formě a také to potvrzuje, že dnešní porážka je zasloužená.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:12.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji poklidný nedělní večer. (19:00:21)

    Lukáš Mihal

    Branky: 59. Hamari Traoré (vla.), 82. M. Dembélé (pen.) – 11. Bourigeaud (Laborde), 13. Santamaría, 45+1. Majer (Bourigeaud), 49. Terrier (Majer)

    Karty:   11. Mendes (LYO), 20. Ndombèlé (LYO) – 27. Truffert (REN), 69. Doku (REN), 80. A. Gomis (REN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:12.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois (C) (46. Gusto), Mendes (46. Kadewere), Lukeba, Emerson – Caqueret, Ndombèlé (79. Da Silva) – Faivre, Paquetá (79. Aouar), Toko Ekambi (78. Reine-Adélaïde) – M. Dembélé.
    Náhradníci: Pollersbeck, Bonnevie – Kadewere, Henrique, Reine-Adélaïde, Aouar, Da Silva, B. Barcola, Gusto.

    Trenér: P. Bosz

    Stade Rennes: A. Gomis – Hamari Traoré (C), Omari, Akird, Truffert (77. Meling) – Bourigeaud, Santamaría, Martin, Majer (66. Tait) – Terrier (65. Doku), Laborde (90. Guirassy).
    Náhradníci: Alemdar – Guirassy, Assignon, Belocian, Doku, Meling, Tait, Tchaouna, Diouf.

    Trenér: B. Génésio

    Rozhodčí: Gautier – Haquette, Léonard
    bahis siteleri