Fiorentina – Bologna 1:0 (kon.) | Hellas Verona – Neapol 1:2 (kon.) | Atalanta BC – Janov 0:0 (kon.)
Udinese – AS Řím 1:1 (kon.) | Turín – Inter 1:1 (kon.)
konec
Udinese Calcio
1:1 (1:0)
AS Řím
Neděle 13.03.2022, 18:00 • Dacia Arena, Udine • Italská Serie A • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:12:32)
     
    Statistiky utkání:
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:12.
     
    Duel Udinese s Římem tak po dalším dechberoucím finiši končí smírně – 1:1! Fandové Bianconeri ale určitě nebudou spokojení. Až do 93. minuty vedl jejich celek nad AS 1:0. Následně však přišla ruka Zeegelaara v šestnáctce domácího mužstva a po ní pochopitelně pokutový kop, ze kterého dobře umístěnou střelou srovnal na konečných 1:1 Lorenzo Pellegrini. Na něco dalšího už pak nebyl čas, oba týmy tak berou po bodu, který ale ani pro jednoho z nich nic zásadního neřeší.

    Udinese může litovat promarněné příležitosti, kdy v závěru utkání přišlo o dva body, které ho mohly dostat ještě dál od sestupových pozic.

    Řím dnes prostě svůj nejlepší fotbal nepředvedl. Za remízu a bod může být rád a nyní se bude třást o to, aby ho v tabulce nepřeskočily Bergamo, Lazio či Fiorentina. Povést se to může všem třem celkům...
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Bianconeri ještě drží protivníka u jeho klece. Přihrávají si na levém křídle a snaží se najít vhodný prostor pro zakončení. Balon má Beto.
     
    90+5
    Ignacio Pussetto se ihned po rozehrání tlačil po levém křídle kupředu, ale přesila bránících hráčů Říma jej zvládla zastavit.
    90+4. Lorenzo PELLEGRINI - 1:1
     
    90+4
    AS Řím právě vstřelil branku!
    LORENZO PELLEGRINI se postavil ke značce pokutového kopu. Ostrou ranou poslal balon k levé tyči, Marco Silvestri sice trefil stranu, na míč si ale nesáhl a ten tak končí v síti Udinese! Řím tak v poslední chvíli srovnává na 1:1!
    90+4. Penaltová situace.
     
    90+4
    Je to penalta pro AS Řím! Vysoký balon do šestnáctky Udinese si Eldor Šomurodov zpracovával hrudí, mičuda se od ní odrazila do ruky bránícího Marvina Zeegelaara a sudí Di Bello píská pokutový kop pro Vlky!
     
    90+3
    Rodrigo Becao vidí žlutou kartu poté, co ve středu hřiště povalil na zem Felixe Afenu-Gyana s za to vidí kartonek žluté barvy.
     
    90+2
    Mimochodem sudí nastavuje šest minut nad rámec základní hrací doby. Udinese zatím vychází tradiční strategie – držet balon u rohového praporku.
    90+1. Famózní zákrok Patrícia po střele Samardžiče!
     
    90+1
    A z druhé strany šel na klec Říma Lazar Samardžič, jenž měl ještě lepší pozici než Beto před chvílí. Ostře vypálil na levé straně šestnáctky k zadní tyči a Rui Patrício musel vytasit další skvělý zákrok, když nohou míč vykopl!
     
    90
    Skvělý zákrok Ruie Patrícia, jenž ještě drží Vlky ve hře o ligové body! Z pravé strany se na něj nyní hnal snad Beto, brankář Říma však jeho ránu vyráží.
     
    89
    Římani budou zahrávat volný přímý kop na půlící čáře, nedaří se jim však natlačit před klec soupeře, Lorenzo Pellegrini tak musí dát přihrávku jen na krátko ke svým bekům.
     
    88
    Žlutou kartuvidí Roger Ibañez, jenž na kraji trávníku ostrým skluzem zastavil pronikajícího Beta, kterému podkopl nohu z boku.
     
    87
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Gerard Deulofeu, přichází Ignacio Pussetto.
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Jean-Victor Makengo, přichází Lazar Samardžič.
     
    86
    Žlutá karta pro Jeana-Victora Makenga, jenž v rozvíjející se akci na půli Říma zezadu podkopl nohu Rogera Ibañeze.
     
    85
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Gianluca Mancini, přichází Carles Pérez.
     
    85
    Eldor Šomurodov šel do akce dva na dva. Na hraně velkého vápna se rozhodl pro ránu, kterou ale trefil jen beka, jenž stál přesně před ním.
     
    85
    Nicolò Zaniolo hezky naběhl na osu hřiště z pravé strany, kde předal míč na Jordana Veretouta, jenž však při zpracování podklouzl a plácl sebou na trávník.
     
    84
    Fotbalisté z věčného města opět spěchají s míčem na útočnou polovinu, Nicolò Zaniolo přenáší hru vysokým centrem z pravé krajní čáry na levou.
     
    83
    Vlkům začíná zvolna docházet čas. Felix Afena-Gyan nyní před pokutovým územím Udinese zahrál rukou a ukončuje tak akci Říma.
     
    82
    Rui Patrício bude po útočném faulu fotbalistů Bianconeri rychle rozehrávat od vlastní svatyně, mičudu má na kopačce Chris Smalling.
     
    82
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Nehuén Pérez, přichází Marvin Zeegelaar.
     
    81
    Bohužel se podobné obrázky začnou množit, jsme v Itálii. Problém nyní mají hned dva hráči Udinese. Mato Jajalo padl na zem po souboji s Jordanem Veretoutem. Nehuén Pérez si na něj sedl jen tak.
     
    80
    Nehuén Pérez už je spolu s lékaři za krajní lajnou a nezdá se, že by mu něco vážného bylo, brzy bude zpět na hrací ploše.
     
    79
    Ano, stále se čeká na ošetření Nehuéna Péreze, který fauloval Nicolu Zaniola, jenž mu následně spadl na nohu.
     
    78
    Marco Silvestri vykopává od vlastní svatyně. Míč se dostal na levou stranu trrávníku, kde byl faulován Nicolò Zaniolo, na trávníku je ale také faulující Nehuén Pérez a ten se z něj nebude chtít zvednout nijak rychle.
     
    77
    Vlci začínají těsněji svírat svého protivníka, vypadá to, že jejich výkon přece jen postupně graduje, nyní už častěji pobývají na polovině soupeře.
     
    76
    Na levou stranu dostával vysoký balon Jordan Veretout, jenže mičuda mu utekla do zámezí, pas byl moc dlouhý.
    75. Závar ve vápně domácích gólem neskončil!
     
    75
    Trma vrma ve vápně Udinese, kde se k první střele dostal nejprve Stephan El Shaarawy, jehož pokus ale Marco Silvestri vyrazil před sebe a další střely zablokovali obránci před ním!
     
    74
    Jordan Veretout se nyní na pravém křídle nedokázal uvolnit, s míčem se tedy stáhl a přihrává křižně doleva na Lorenza Pellegriniho.
     
    73
    Balon šel z rohového kopu na přední tyč, kde si však defenziva Udinese zvládla poradit a o chvíli později už Rui Patrício zase rozehrává další akci mužstva z věčného města.
     
    73
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Rick Karsdorp, přichází Jordan Veretout.
     
    72
    Rui Patrício rozehrává na krátko od své klece. Římani nyní rychle přenesli hru na druhou stranu hrací plochy a získali roh. Navíc chtějí sřtídat.
     
    71
    A sudí Di Bello ještě přibíhá ke střídačce Říma a jednomu z funkcionářů klubu ukazuje jinou kartičku – totiž červenou. O koho šlo konkrétně bohužel netuším. Už ano, byl to Salvatore Fotti, asistent trenéra Mourinha.
     
    70
    Felix Afena-Gyan se nyní uvedl i v jiném světle – totiž žlutém Proti balon odehrávajícímu Nahueli Molinovi předvedl parádní šlapák, za který vidí po zásluze jasně zářivý žlutý kartonek.
     
    69
    Bryan Cristante nyní ve středu trávníku úplně ideálně nezpracoval skákavý míč a kupředu může na druhou stranu pádit Nahuel Molina.
     
    68
    Pablo Marí hází balon až do vápna Říma, míč se k němu po rychlé narážečce vrátil, zakončení beka Udinese však nestojí za komentář.
    67. Afena-Gyan těsně minul pravou šibenici!
     
    67
    Celek z věčného města nyní obehrává pokutové území soupeře jako v házené. Konečně pěkná akce! Rick Karsdorp navedl balon z pravé strany, přihrál na osu hřiště, kde zpoza šestnáctky Udinese pálil nově příchozí Felix Afena-Gyan. Projektil z jeho kopačky jen těsně minul pravý horní roh svatyně Bianconeri!
     
    66
    Udinese má osud utkání, zdá se, ve svých rukou. Nyní jde opět rychle kupředu po pravé straně, kde se ale po trochu krkolomné kombinaci Nahuela Moliny dostává k míči jen brankář Rui Patrício.
     
    65
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Tammy Abraham, přichází Eldor Šomurodov.
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Nicola Zalewski, přichází Felix Afena-Gyan.
     
    65
    Lorenzo Pellegrini sám rozehrál kop od pravého rohového praporku, jenže defenziva Furlanků byla na první tyči skvěle připravená.
     
    64
    Celek z věčného města stále nemá zbraň, kterou by soupeře alespoň zatlačil do úzkých. Po dlouhém pasu získává Lorenzo Pellegrini na pravé straně rohový kop.
     
    63
    Něžný centřík poslal z levé strany do vápna Bianconeri snad Bryan Cristante, pas z jeho kopačky však bez dotčení končí za bránou Udinese.
     
    63
    Chris Smalling vyváží balon skoro až k velkému vápnu protivníka, kde je však opravdu hodně přehuštěný prostor.
     
    62
    Udinese se prodralo po pravé straně kupředu a poslalo centr na zadní tyč, kam zabíhal Iyenoma Destiny Udogie, jehož ale balon o hodně přeletěl.
     
    61
    Roberto Pereyra zkoušel na pravém rohu velkého vápna obstřel na zadní tyč, kterou svým měkoučkým projektilem o hodně minul.
     
    60
    Stephan El Shaarawy se procpal k zakončení hlavou z hranice velkého vápna, jenže o žádnou tvrdou ránu nešlo, Marco Silvestri ji celkem v pohodě vyrazil a následně si pro míč doběhl.
     
    59
    Bianconeri si několikrát hezky vyměnili balon na levé straně šestnáctky soupeře, jenže Gerard Deulofeu se nakonec nechal obrat Rogerem Ibañezem, který zvládl o svého soupeře poslat merunu do zámezí.
     
    58
    Na levém křídle šel nyní k zemi Nehuén Pérez, jenž padl na trávník nejspíš po souboji s Lorenzem Pellegrinim. Ten se ale směje, jako by nemohl uvěřit, že sudí opravdu zapískal faul.
     
    57
    Bianconeri se pokusili o signál, který však hrubě nevyšel a obrana Říma s povděkem zakopne mičudu někam ke středovému kruhu.
     
    56
    Chyba sudího, ten nyní spolkl pád Nahueli Molinovi i s navijákem, bránící Bryan Cristante se přitom soupeře ani nedotkl. Udinese má standardku asi z pětadvaceti metrů na ose hřiště.
    55. Makengo poslal svůj pokus vedle.
     
    55
    Jean-Victor Makengo se trochu se štěstím dostal k další ráně z hranice velkého vápna. Svůj pokus cpal k levé tyči, kterou však o kousek minul.
     
    54
    Nahuel Molina má mičudu na pravé straně hrací plochy, po křídle chtěl poslat kupředu Gerarda Deulofeua, ale tomu ukopli beci Vlků balon do zámezí.
     
    54
    Nesledujeme zrovna nejatraktivnější pasáž utkání. Celek z věčného města se snaží najít cestu ke kleci protivníka, jenže je zatím nebezpečný asi jako čerstvě narozené koťátko, které by chtělo trápit dospělého tygra.
     
    53
    Brankář Marco Silvestri vykopává od své svatyně. Rozehrává na krátko do pravé strany, kde si míč chvilku užije také Rodrigo Becao.
     
    52
    Marco Silvestri posílá prudkým odkopem balon od vlastní brankové konstrukce. S dalším útokem se k jeho kleci valí Nicolò Zaniolo.
     
    51
    Udinese rychle přeneslo hru z levé strany na pravou, tam se nyní Nahuel Molina i Roberto Pereyra hodně diví, že se nebude kopat roh, ale s výrokem sudích neudělají nic.
     
    50
    Rick Karsdorp vysouvá na pravé straně kupředu Bryana Cristanteho, Nicolò Zaniolo přitom padl u šestnáctky soupeře po souboji s Nehuénem Pérezem, ale sudí faul pískat nebude.
     
    50
    Marco Silvestri má balon u své kopačky ve vlastním pokutovém území a s rozehrávkou nijak zvlášť nespěchá. Následně se balon dostává velkým obloukem na opačný konec hrací plochy.
     
    49
    Bryan Cristante vyváží míč na ose hřiště, rozdává ho do pravého křídla, kde ho však Rick Karsdorp proti Nahueli Molinovi neudržel.
     
    48
    Rui Patrício zastavuje míč až ve vlastním pokutovém území. Následně rozehrává doleva, kde hraje Roger Ibañez.
     
    47
    AS tak má standardku na pravé straně vápna Udinese. Centrovat bude Lorenzo Pellegrini, jenž poslal míč na malé vápno, kde si však Bianconeri dokázali poradit.
     
    46
    Nyní šlape na pravém křídle kupředu Nicolò Zaniolo, jenž byl faulován Nehuén Pérez, jenž do něj tvrdě vrazil a tím ho sestřelil k zemi.
     
    46
    Rozehrávky se na startu druhé půle ujali fotbalisté Říma, kteří poslali balon svým bekům, Gianluca Mancini už na pravé straně vysouvá Ricka Karsdorpa.
     
    46
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Sérgio Oliveira, přichází Stephan El Shaarawy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči již stojí v tunelu k hřišti, druhý poločas začne za chvilku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    Statistiky 1. půle:

    Držení míče: 36 % : 64 %
    Střely na bránu: 4:1
    Střely mimo: 2:3
    Rohové kopy: 4:2
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 6:5
     
    Po první půli tak Udinese vede nad Římem těsně 1:0. O to nejdůležitější se v první pětačtyřicítce postaral na startu 15. minuty Nahuel Molina, jehož tvrdá rána zpoza šestnáctky spadla na zadní tyči do sítě AS. Bianconeri měli v úvodním poločase převahu ve hře, kterou mohl v 38. minutě zvýraznit Jean-Victor Makengo, ale Rui Patrício proti jeho zakončení prokázal své schopnosti i to, že správný gólman musí mít i trochu štěstí. Celek z věčného města tak vstoupí do druhé části hry jen s jednobrankovou ztrátou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Souboj o míč u rohového praporku poblíž vápna Říma vyhrál Nicola Zalewski, který o soupeře, kterým byl Roberto Pereyra, poslal balon za brankovou čáru a Rui Patrício bude moci vykopávat.
     
    45+1
    Lorenzo Pellegrini zahrával standardní situaci od levé krajní čáry. Míč šel až na malý čtverec Udinese, kde však měli domácí převahu.
     
    45
    Roger Ibañez proniká kupředu po levé straně, Nicolò Zaniolo zde byl stažen Rodrigem Becaem k zemi a sudí píská faul.
     
    45
    Nahuel Molina poslal z pravého křídla centr na zadní tyč, tam si však situaci ohlídal zkušený gólman AS, Rui Patrício.
     
    44
    Marco Silvestri vykopává od své klece až na půlící čáru, kde balon zpracovává Jean-Victor Makengo, který ho přihrávkou posílá Betovi.
     
    43
    Nicola Zalewski se snažil na levém křídle nacentrovat před klec Udinese, vysoký pas se mu ale nepovedl, končí za svatyní Bianconeri.
     
    42
    Rick Karsdorp vrací mičudu do hry autovým hodem, fotbalisté z věčného města se ale nikam nehrnou a znovu vrátí balon až do vlastního pokutového území Ruii Patríciovi.
     
    42
    Bryan Cristante přihrává za sebe svým obráncům a naznačuje ofenzivním hráčům, že je potřeba, aby šli blíž k defenzivní linii, protože na větší vzdálenost se jim nedá přihrát.
     
    41
    Znovu letí dlouhý aut až do pokutového území AS. Chris Smalling však zvládá odkopnout balon do bezpečí.
     
    40
    Bianconeri posílají dlouhým autovým hodem míč až do šestnáctky soupeře, tam však dominovala defenziva Římanů.
     
    39
    Udinese je stále hodně aktivní a má ve hře mírnou převahu, nyní raději Roger Ibañez zahrál mičudu do zámezí, aby rozvolnil nápor soupeře.
    38. Rui Patrício měl velké štěstí po střele Makenga!
     
    38
    Furlanci se opět zdržují před vápnem Říma. A nyní to Jean-Victor Makengo z hranice pokutového území AS zkusil ostrou ranou na bližší tyč, kterou Rui Patrício vyrazil jen do brankové konstrukce, od níž se mu balon vrátil a dal mu lehký pohlavek. Ke štěstí brankáře mužstva z věčného města se od něj neodrazil do sítě.
     
    37
    Nicolò Zaniolo zabíhal na levém křídle za obranu Bianconeri. Jenže při tom strhl k zemi Rodriga Becaa, za což sudí píská faul.
     
    36
    Centr z pravé strany od rohového praporku šel na malé vápno Bianconeri, kde gólman Marco Silvestri neboxoval míč dost tvrdě. Odražená meruna se dostala na kopačku Nicoly Zaniola, jehož zakončení však postrádalo důraz i přesnost a obrana Udinese s ním neměla problém.
     
    35
    Fotbalisté z věčného města se pomalu zahřívají, další centr Ricka Karsdorpa z pravého křídla sráží defenziva Udinese na rohový kop.
     
    34
    Centr z pravé strany, který vyslal do šestnáctky Udinese Sérgio Oliveira, stahuje Marco Silvestri ze vzduchu svými rukavicemi.
     
    34
    Furlanci vhazují u vlastní svatyně, balon ale posílají dlouhým autem až na půlící čáru, tam je však především Chris Smalling, jenž získává balon.
    33. Silvestri si nadvakrát poradil s dalekonosnou střelou Oliveiry.
     
    33
    Sérgio Oliveira to zkusil z dobrých pětadvaceti metrů na klec Udinese. Jeho projektil byl ale velice prudký a Marcu Silvestrimu nejprve vypadl z náruče. Následně ho ale gólman Bianconeri zvládl zalehnout a sbalit do rukavic.
     
    32
    Římani zahrávají rohový kop z pravé strany, na přední tyči byl míč prodloužen a následně se dostal k Nicolu Zaniolovi, jehož ale zradilo zpracování.
     
    31
    Lorenzo Pellegrini zakombinoval na pravém křídle s Rickem Karsdorpem, jehož přízemní centr do šestnáctky sráží obrana Bianconeri na rohový kop.
     
    30
    Nicola Zalewski se nyní nezorientoval úplně ideálně a před vlastním pokutovým územím hlavičkoval za sebe. A následně mohl být rád, že jeho spoluhráči byli u míče dřív než Roberto Pereyra.
     
    30
    Rick Karsdorp však následně údajně fauloval Matu Jajala, ačkoliv podle mě k žádnému kontaktu nedošlo. Na každý pád bude Marco Silvestri rozehrávat od levé postranní čáry volný přímý kop na vlastní polovině hřiště.
     
    29
    Nicola Zalewski se na levém křídle pěknou otočkou zbavil soupeře a následně přenáší hru k protilehlé krajní čáře, kde může hrát Rick Karsdorp.
     
    28
    Římani dokázali zblokovat centr Nahuela Moliny do vlastního pokutového území a sami pádí do protiútoku, merunu má Lorenzo Pellegrini.
     
    27
    Fotbalisté z věčného města se drží s balonem na středové čáře, kde má mičudu u kopačky Roger Ibañez, jenž ho pošle za sebe Ruii Patríciovi.
     
    26
    Gerard Deulofeu naběhl do vápna Říma, kde narazil do zad Bryana Cristanteho a spadl na zem, doufajíc, že sudí pískne penaltu. Sudí pískl, ale simulaci útočníka Udinese, kterému za jeho divadelní představení ukazuje žlutou kartu.
     
    25
    Gerard Deulofeu pracuje u pravé postranní čáry, kam přišel na pomoc také Nahuel Molina, Bianconeri se zde snaží přečíslit soupeře.
     
    25
    Bianconeri zahrávali rohový kop z pravé strany a Roberto Pereyra cpal do šestnáctky AS zajímavý přízemní centr, před přijetím míče však stál v ofsajdu, který je odmáván.
     
    24
    Nevím, zda měl Lorenzo Pellegrini v úmyslu střílet... snad ne. Pokud chtěl centrovat, byl jeho pas dost přetažený a skončil v náruči Marca Silvestriho, který za takový pas může skoro poděkovat.
     
    24
    Volný přímý kop budou skoro na polovině hrací plochy zahrávat hráči Říma. Balon si k rozehrání postavil Lorenzo Pellegrini.
     
    23
    Vlci se vysouvají na ose hřiště kupředu, Nicolò Zaniolo však prudkou přihrávku kupředu nezpracoval ideálně, balon mu uskočil a stal se tak lacinou kořistí protivníka.
     
    22
    Marco Silvestri rozehrává od vlastní svatyně. Furlanci se ale nyní na pravé straně trávníku neprosadili, přesto mají míč i nadále pod kontrolou, hraje Mato Jajalo.
     
    21
    Nicolò Zaniolo doběhl dlouhý vysoký míč na levém křídle a přízemním centem jej poslal do šestnáctky Udinese. Tam však byli pouze hráči domácího celku.
     
    20
    Furlanci vezou další rychlý kontr, Gerard Deulofeu však skrz trojici bránících hráčů soupeře neprošel.
     
    20
    Lorenzo Pellegrini seběhl mezi beky, aby vypomohl s rozehrávkou, následně k sobě volá i Bryana Cristanteho, který by zde měl určitě více vypomáhat.
     
    19
    Chris Smalling rozehrává doprava, kde je opět Rick Karsdorp, jenž ovšem nemá prostor pro postup směrem kupředu a míč stoperovi vrací.
     
    18
    Bianconeri se opět dostávají na míč, jenže tentokrát jim vysoká kolmá přihrávka kupředu nevyšla, stává se lacinou kořistí Ricka Karsdorpa.
     
    17
    Rui Patrício si musí vyměnit pár přihrávek se svými obránci ve vlastním pokutovém území, Udinese zvládá vysoko napadat.
     
    16
    Nyní už fotbalisté z věčného města rozehráli ve středovém kruhu, jenže Sérgio Oliveira následně posílá balon na pravém křídle jen do zámezí.
    15. Nahuel MOLINA - 1:0
     
    15
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Udinese se dostává v úvodu duelu do vedení! Centr z rohového kopu odkopl Lorenzo Pellegrini jen na hranici velkého vápna, kam naběhl NAHUEL MOLINA. Ten pak krásnou tvrdou kroucenou ranou z vrcholu šestnáctky na zadní tyč překonává Ruie Patrícia a posílá Bianconeri do překvapivého vedení 1:0, když otevírá střelecký účet večera!
     
    15
    Nahuel Molina si seběhl na pravém křídle pro míč, následně se vydal rychle kupředu, nechal si přihrát zpět do běhu od Gerarda Deulofeua a ranou na přední tyč protáhl Ruie Patrícia! Navíc Udinese získalo rohový kop.
     
    14
    Bekům Říma se nedaří najít cestu skrz dobře postavenou formaci Udinese. Balon proto stále lítá jen na půlící lajně, kde ho má zase Roger Ibañez.
     
    13
    Vlci se drží na středové čáře se svou kombinací, Roger Ibañez přihrává doleva, kam mezi obránce seběhl i Bryan Cristante.
     
    13
    Bianconeri vhazují na pravé straně trávníku u vápna Říma. Roberto Pereyra byl od míče čistě odstaven důrazným Chrisem Smallingem.
     
    12
    Na druhé straně byla rána Tammyho Abrahama přes bránícího hráče na zadní tyč přece jen dosti nepřesná, takže ani Marco Silvestri se moc vzrušovat nemusel.
     
    11
    Roberto Pereyra se dostal ve vápně Říma k zakončení, jenže byl na pravé straně hodně z úhlu a tak balon z jeho kopačky jen proletěl před klecí AS.
     
    10
    Dopředu může po pravé straně Nahuel Molina, který obdržel vysokou přihrávku a spěchá za míčem téměř k rohovému praporku.
     
    10
    Chris Smalling má míč na půlící čáře a s rozvojem útoku AS nijak nespěchá, naopak si vyměňuje balon s dalšími obránci.
     
    9
    Nicola Zalewski má balon u krajní lajny poblíž pokutového území Udinese, cestu kupředu však volnou neměl, a tak hraje dozadu ke svým obráncům.
     
    8
    Nicolò Zaniolo pronikl po levém křídle kupředu a dožadoval se faulu poté, co padl na trávník vedle vápna Udinese. Sudí ale nařizuje jen odkop od klece domácích.
     
    7
    Nicolò Zaniolo ve středu hřiště ideálně nezpracoval míč a akce celku z věčného města tak skončila už v zárodku, následně ale může hrát ještě Lorenzo Pellegrini.
     
    6
    Bianconeri se vysouvají opět po pravé straně kupředu, kde má míč na kopačce Nahuel Molina, jehož centr do šestnáctky však v pohodě balí do rukavic Rui Patrício.
     
    6
    Bryan Cristante vrací míč do vlastního pokutového území malou domů. Po něm bude hrát brankář Rui Patrício.
     
    5
    Bianconeri mají balon na půlící čáře, kde rozehrává Nehuén Pérez.Ten vyslal po pravém křídle kupředu Roberta Pereyru.
     
    4
    Rohový kop z pravé strany zahrál Gerard Deulofeu na krátko, jenže následný centr Roberta Pereyry našel ve vápně AS jen připravenou defenzivu Říma.
     
    3
    Furlanci se tlačí kupředu po pravé straně, jenže Nahuel Molina zde nedokázal ideálně zpracovat balon, nakonec ho alespoň o soupeře posílá na rohový kop.
     
    2
    Nahuel Molina to nejspíš byl, kdo zavíral akci Udinese na zadní tyči, jeho nedůrazný projektil ani nelze považovat za střelu, Rui Patrício prostě sebral míč do rukavic.
     
    1
    Bianconeri vrací balon na hrací plochu autovým vhazováním, následně šel centr z pravé strany z kopačky Gerarda Deulofeua jen do připravených obránců Říma.
     
    1
    Zápas byl zahájen, úvodní výkop měli hráči Udinese, kteří rozehráli směrem dozadu a následně táhnou po pravé straně první akci, Nahuel Molina posílala první centr přes šestnáctku AS.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Kapitáni Rodrigo Becao a Lorenzo Pellegrini si podali ruce ve středovém kruhu, pozdravili se se sudími a následně proběhl předzápasový los.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše a právě zní znělka Serie A. Duel začne za malou chvilku. Oba celky se obléknou do tradičních barev, Udinese do černobílé kombinace, Řím do červené.
     
    Příjemný dobrý podvečer přeji všem fotbalovým nadšencům a zvlášť těm, kteří mají rádi italskou Serii A. Za malou chvilku začne duel Udinese s AS Řím. Oba celky do něj nastoupí v rozestavení 3-5-2.
     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Silvestri – Becao (C), Marí, N. Pérez – N. Molina, Pereyra, Jajalo, Makengo, Udogie – Beto, Deulofeu.

    Náhradníci: D. Padelli, Gasparini – Zeegelaar, Nuytinck, Benković, T. Arslan, Samardžič, Soppy, Pussetto, Nestorovski.
    Trenér: Gabriele Cioffi.

    AS Řím: Patrício – Mancini, Smalling, Ibañez – Karsdorp, S. Oliveira, Cristante, Lorenzo Pellegrini (C), Zalewski – Zaniolo, T. Abraham.

    Náhradníci: Boer, Fuzato – Keramitsis, Viña, Maitland-Niles, Veretout, Diawara, Bove, Šomurodov, C. Pérez, Afena-Gyan, El Shaarawy.
    Trenér: José Mourinho.

    Rozhodčí: Di Bello – Meli, Perreti.
     
    Poslední vzájemný duel:

    AS Řím – Udinese Calcio 1:0

    Branky (nahrávky): 36. T. Abraham (Calafiori).

    AS Řím: Patrício – Karsdorp, Mancini, Ibañez, Calafiori (69. Smalling) – Veretout, Cristante – Zaniolo (74. El Shaarawy), Lorenzo Pellegrini, Mchitarjan – T. Abraham (86. Šomurodov).

    Udinese Calcio: Silvestri – Becao, Nuytinck (C) (79. Samardžič), Samir – N. Molina (62. Soppy), Pereyra, Walace, Makengo (85. Arslan), Udogie (79. Larsen) – Pussetto (62. Beto), Deulofeu.
     
    AS Řím

    Fotbalistům z věčného města patří v současné chvíli 5. místo Serie A. Na své konto zatím navršili sedmačtyřicet bodů. Vlci jsou z boje o titul venku a dost nepravděpodobně vypadá i jejich šance na účast v příštím ročníku Ligy mistrů Na 4. pozici Juventusu ztrácí už devět bodů.
    Forma Římanů je ale velice dobrá, z posledních čtyř duelů vytěžili hned osm cenných bodíků. Co se týče posledních dvou výsledků, AS nejprve vyhrálo těsně 1:0 na půdě Spezie. Před týdnem pak v přímém souboji o průběžnou pátou pozici porazili na Olympijském stadionu Atalantu Bergamo opět 1:0.
     
    Udinese Calcio

    Furlankům aktuálně náleží až 14. příčka v Serii A, když na svůj účet doposud zapsali devětadvacet bodů. Nachází se tak pouhých sedm bodíků nad čárou ponoru a z boje o sestup chtějí samozřejmě co nejrychleji pryč.
    Forma Bianconeri přitom není úplně špatná, z posledních čtyř utkání vydolovali hned pět bodů. V předchozích dvou zápasech nejprve remizovali na půdě silného AC Milán 1:1 a před týdnem porazili na svém trávníku Sampdorii poměrem 2:1.
     
    Příjemné dobré nedělní odpoledne přeji všem příznivcům italského fotbalu. Serie A má dnes na programu také zápas 29. kola mezi Udinese a AS Řím, který budeme sledovat v detailním textovém přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Šatalík

    Branky: 15. N. Molina – 90+4. Lorenzo Pellegrini (pen.)

    Karty:   26. Deulofeu (UDI), 86. Makengo (UDI), 90+3. Becao (UDI) – 70. Afena-Gyan (ASR), 88. Ibañez (ASR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:12.
    Udinese Calcio: Silvestri – Becao (C), Marí, N. Pérez (82. Zeegelaar) – N. Molina, Pereyra, Jajalo, Makengo (87. Samardžič), Udogie – Beto, Deulofeu (87. Pussetto).
    Náhradníci: D. Padelli, Gasparini – Zeegelaar, Nuytinck, Benković, T. Arslan, Samardžič, Soppy, Pussetto, Nestorovski.

    Trenér: Gabriele Cioffi.

    AS Řím: Patrício – Mancini (85. C. Pérez), Smalling, Ibañez – Karsdorp (73. Veretout), S. Oliveira (46. El Shaarawy), Cristante, Lorenzo Pellegrini (C), Zalewski (65. Afena-Gyan) – Zaniolo, T. Abraham (65. Šomurodov).
    Náhradníci: Boer, Fuzato – Keramitsis, Viña, Maitland-Niles, Veretout, Diawara, Bove, Šomurodov, C. Pérez, Afena-Gyan, El Shaarawy.

    Trenér: José Mourinho.

    Rozhodčí: Di Bello – Meli, Perreti.
    bahis siteleri