Alavés – Granada 2:3 (kon.) | Elche – Valencia 0:1 (kon.) | Osasuna – Levante 3:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Atlético 0:1 (kon.)
konec
CA Osasuna
3:1 (1:0)
Levante UD
Sobota 19.03.2022, 18:30 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španělská LaLiga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:36:43)
     
    Další program:

    CA Osasuna
    30. kolo – 3. 4. 2022, 16:15: Betis – Osasuna

    Levante UD
    30. kolo – 2. 4. 2022, 16:15: Levante – Villarreal
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:4.
    Střely mimo: 12:4.
    Rohy: 6:1.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 9:17.
    Akrobatika Ávily během oslavy jeho branky na konci prvního poločasu
     
    Druhý poločas přinesl mnohem více zajímavých situací před brankami. Domácí dokázali využít dvě hrubé chyby v obraně Levante a odskočili už na rozdíl tří branek zásluhou gólů Budimira a Brašanace, hosté ale zápas nevzdali a ještě se pokusili o obrat. Martí po hezké kombinaci snížil na 1:3 z pohledu Levante a hned poté mohl skórovat i střídající Cantero, ten ale v souboji s domácím brankářem neuspěl. Jelikož hosté otevřeli obranu, tak se šance začali rychle střídat na obou stranách, s blížícím se závěrem zápasu ale získali domácí definitivně kontrolu nad zápasem a v posledních minutách utkání se musel ještě několikrát předvést gólman Levante. Ten sice už neinkasoval, hosté se však ani nedostali na útočnou polovinu a po průběhu zápasu nakonec zaslouženě prohráli.

    Osasuna se díky této výhře posunula na průběžné 10. místo. Levante je nadále poslední a jeho šance na záchranu se opět o něco snížila, protože na 17. Mallorcu ztrácí 9 kol před koncem 7 bodů (Mallorca má ještě zápas k dobru).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Osasuna se navíc usadila na útočné polovině a svou kombinací po celé její ploše zjevně už spíše získává čas.
     
    90+2
    Domácí jsou v závěru zápasu natolik aktivní, že to vypadá jako kdyby potřebovali vyrovnat oni. Kike García si naběhl na kolmici za obranu Levante a jeho střelu po zemi ke vzdálenější tyči musel brankář Cárdenas skvělým zákrokem vyrazit.
     
    90+1
    Další hlavičkovou možnost měl Torró, jenž se dostal k centru z rohu. Jeho zakončení skončilo těsně mimo branku Levante.
     
    90
    Bude se hrát ještě čtyři minuty.
     
    89
    Gólman Levante je naštěstí v pořádku a bude pokračovat v zápase.
     
    88
    Centr z rohu nasměroval hlavou k pravé tyči Oier, brankář Levante Cárdenas ale jeho hlavičku skvělým zákrokem zastavil. Při něm ale hlavou narazil do tyče své branky a poté, co ještě zastavil dorážku Kikeho Garcíi, zůstal ležet na trávníku.
     
    87
    Teď se jim navíc povedlo získat míč a ten střídající Oier zavezl až k šestnáctce Levante. Tam zblokovaným centrem získal pro domácí i rohový kop.
     
    86
    Levante má míč nadále pod kontrolou, domácí ale hosty skvěle napadají a nedovolují jim přiblížit se ke svému pokutovému území.
     
    85
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Marc Pubill, přichází Jorge Miramón.
     
    84
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Son, přichází Enric Franquesa.
     
    83
    Podobně dopadl i pas na levé křídlo. Míč se však pokaždé vrátil k hostům, kteří tak mohou pokračovat v náporu.
     
    82
    Levante pak rozehrálo další útok, s dlouhou rozehrávkou se však už hosté přestali zdržovat. Nákop na pravé křídlo srazil Sánchez do autu.
     
    81
    Gólman Levante Cárdenas vyběhl až téměř na hranici své šestnáctky, aby chytil nákop na Kikeho Garcíu. Hraje se teď rychle ze strany na stranu.
     
    80
    Hosté ještě cítí šanci na úspěch v zápase. Cantero sklepl v šestnáctce centr zprava na zadní tyči k Martímu, jenž z otočky vypálil nad domácí branku.
     
    79
    Kike García si navedl míč v pokutovém území Levante z pravé strany blíže k ose hřiště a technickou střelou těsně minul branku hostů.
     
    78
    A už to mohlo být dokonce jen o gól! Martí posunul míč z první do šestnáctky na střídajícího Cantera, jenž se pokusil přelobovat vybíhajícího brankáře Herreru. Ten ale jeho oblouček ještě dokázal srazit nad svou branku.
     
    77
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Iñigo Pérez.
     
    77
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Darko Brašanac, přichází Oier.
     
    77
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Roberto Torres.
     
    76
    Levante právě vstřelilo branku!
    Hosté snižují a ještě se vracejí do hry o body! Malsovu přihrávku z pravé strany v šestnáctce přiklepl Soldado z první k volnému ROGEROVI MARTÍMU, jenž namířil střelou po zemi naprosto přesně k pravé tyči Herrerovy branky. Asistence: Roberto Soldado.
     
    76
    Brašanac našel krásným centrem z levého křídla v šestnáctce Levante úplně volného Kikeho Garcíu, jenž z voleje nasměroval míč těsně nad branku hostů.
     
    75
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Dani Goméz, přichází Roberto Soldado.
     
    75
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Enis Bardhi, přichází Álex Cantero.
     
    73
    Z rohového kopu Osasuny nebezpečí pro branku Levante nepřišlo. Hosté připravují dvojité střídání.
     
    72
    Místo toho přišla další ztráta míče a domácí se dokonce dostali i do rychlého protiútoku. Na jeho konci odkopl Vezo přihrávku na rozběhnutého Kikeho Garcíu na roh.
     
    71
    Aktivita Levante pokračuje dalším postupným útokem, který ale vypadá úplně stejně jako všechny předchozí – hosté se nejsou schopni dostat do lepší střelecké pozice.
     
    70
    Navíc Levante brzdí vlastní nepřesnosti. Po jedné z nich se dostal k míči střídající Benito, potáhl ho na útočnou polovinu a střelou po zemi poslal mimo Cárdenasovu branku.
     
    69
    Hosté zápas zjevně ještě nezabalili, v jeho dosavadním průběhu se ale přes fungující obranu Osasuny nedostali k ničemu a zatím to na změnu nevypadá ani teď.
     
    68
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Ante Budimir, přichází Kike García.
     
    68
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Ezequiel Ávila, přichází Iker Benito.
     
    67
    Pepelu to už zřejmě nevydržel a z levé strany vypálil nad Herrerovu branku.
     
    66
    Levante opět odpovídá svým útokem, který se ale znovu zasekl na seřazené obraně Osasuny. Domácí už jasně směřují za vítězstvím v tomto utkání.
     
    64
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Domácí vedou už o tři branky! Ávilův pokus o individuální průnik skončil v šestnáctce Levante ztrátou míče. Hosté mohli rozehrát rychlý protiútok, Pubill ale rozehrál přímo do DARKA BRAŠANACE, kterému se hrací předmět odrazil přímo do běhu do šestnáctky. Z její levé strany pak střelou po zemi ke vzdálenější tyči překonal brankáře Cárdenase. Bez asistence.
     
    63
    Domácí se dostali na útočnou polovinu. Hosté za nimi pořád běhají, ale bez úspěchu.
     
    62
    Domácí se snaží hru trochu uklidnit a dostat opět pod svou kontrolu. Navzdory vysokému presinku hostů si míč přihrávají na vlastní polovině obránci Osasuny.
     
    62
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Martín Cáceres, přichází Dani Goméz.
     
    60
    Do šestnáctky Osasuny se však hosté nedostali a jejich akci zakončil Morales velmi nepřesnou střelou ze vzdálenosti zhruba 25 metrů.
     
    59
    Levante už nemá na co čekat a okamžitě po výkopu po inkasované brance se nastěhovalo na útočnou polovinu.
     
    57
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Domácí po velkých chybách v obraně Levante odskakují do dvoubrankového náskoku! Brankář Cárdenas úplně nesmyslně vyběhl daleko před svou šestnáctku k faulovanému spoluhráčovi a v té chvíli Cáceres po faulu rychle rozehrál. Přihrávku ale vystihl Rubén García, jenž míč hned posunul do samostatného úniku ANTEMU BUDIMIROVI a ten obstřelil brankáře Levante, který rozhodně nebyl v ideálním brankářském postavení. Asistence: Rubén García.
     
    55
    Morales unikl Davidovi Garcíovi a vletěl zprava do šestnáctky Osasuny. Míč si ale předkopl daleko od nohy a pohotový brankář Herrera mu ho ve skluzu odkopl.
     
    54
    Torró potáhl míč na útočnou polovinu a ze zhruba 35 metrů se odhodlal ke střele. Jeho rána skončila na tribuně za Cárdenasovou brankou.
     
    52
    Najednou jsou to domácí, kdo se není schopen dostat k míči. Levante nadále obléhá pokutové území Osasuny.
     
    51
    Levante se povedlo vystihnout rozehrávku domácích a nastěhovat se na polovinu soupeře. Další postupnou kombinací se přibližuje k pokutovému území Osasuny.
     
    50
    Až teď se Levante poprvé ve druhém dějství dostalo k míči a hned také zaútočilo. Jeho akce ale skončila přihrávkou na kapitána Moralese do ofsajdu.
     
    49
    Centr z rohu Osasuny nasměroval Ávila na branku Levante, jeden z obránců hostů ale míč odkopl do středu pole. Tlak Osasuny pokračuje.
     
    48
    Domácí však začali druhý poločas velkým náporem a hosté se ještě nedostali od své šestnáctky. Obléhání obrany Levante pokračuje.
     
    47
    Osasuna získala standardku z levé strany, kterou rozehrál nákopem do šestnáctky Levante Rubén García. Hosté jeho centr odvrátili do bezpečí.
     
    47
    První žlutou kartu zápasu dostává za držení protihráče Marc Pubill (Levante UD).
     
    46
    Výkop druhého poločasu měli domácí. Ti se hned pokusili zaskočit obranu Levante okamžitým pasem do šestnáctky, brankář Cárdenas ale vyběhl ze své branky včas a míč chytil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    První poločas přinesl minimum zajímavých okamžiků. Oba týmy měly úseky, ve kterých byly aktivnějšími, jen Osasuna si ale ze své aktivity dokázala vypracovat i gólové příležitosti. V největší z nich zhruba v polovině prvního poločasu namířil Rubén García do břevna a další hlavičkové možnosti nemířily na branku Levante. Když se však už zdálo, že první poločas skončí bezbrankovou remízou, přišla rychlá akce Osasuny, kterou zakončil jediným gólem poločasu Ávila. Levante tak inkasovalo „gól do šatny“ a uvidíme, jak se s tímto úderem vypořádá.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 53 % : 47 %
    Střely na branku: 2:2
    Střely mimo: 4:0
    Rohy: 1:0
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 3:9
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Domácí střílejí hostům „gól do šatny“! Torró si naběhl na přihrávku na levé křídlo, odkud posunul míč do šestnáctky na Budimira. Ten ho pak místo střely, kterou hosté očekávali, ještě přihrál do pravé strany na rozběhnutého EZEQUIELA ÁVILU, jenž střelou po zemi z první překonal brankáře Cárdenase. Asistence: Ante Budimir.
     
    42
    Ávila nakopl míč z pravé strany útočné poloviny a na zadní tyči se dostal k hlavičce ze záklonu Budimir. Jeho pokus skončil nad břevnem branky Levante.
     
    41
    Rychlým přechodem středu pole se Levante dostalo i ke střeleckému zakončení, Moralesova střela ale byla zblokována a v souboji o odražený míč fauloval Bardhi.
     
    40
    Centr Rubéna Garcíi z přímého kopu opět bez větších potíží vyřešila obrana Levante. Hosté mohou po zisku míče zaútočit.
     
    39
    Vezo ještě zůstává sedět na trávníku, protože při svém pádu ho zasáhl Budimir rukou do obličeje. Ošetření ale potřebovat nebude.
     
    38
    Budimir dostal pod tlak rozehrávajícího Veza, jenž musel s míčem zacouvat až k vlastní šestnáctce. V souboji o hrací předmět pak Budimira fauloval, takže domácí získávají standardní situaci.
     
    37
    Obránci Levante si spolu s brankářem Cárdenasem přihrávají míč u vlastní šestnáctky. Domácí je nijak aktivně nepresují.
     
    36
    Vidal se s ním hned rozběhl po levé straně na útočnou polovinu, za středovou čárou ale narazil na dvojici protihráčů, kteří ho od míče odstavili.
     
    35
    Bardhi se hezky uvolnil před pokutovým územím Osasuny a kolmicí hledal spoluhráče v šestnáctce, ani jeden z nich ale jeho úmysl nepochopil a míč tak získali domácí.
     
    34
    Držení míče: 52 % : 48 %
     
    33
    Po této „snaze“ Osasuny o útočnou aktivitu se hra vrátila tam, kde se v posledních minutách odehrávala – na polovinu domácího týmu.
     
    32
    Centr od rohového praporku odhlavičkoval jeden z bránících hráčů za šestnáctku, odkud vracel míč „do ohně“ Moncayola. Jeho nákop chytil brankář Cárdenas.
     
    31
    Levante to stihlo a Pepelu na konci útoku Osasuny srazil centr Brašanace na rohový kop.
     
    30
    Až teď se jim to konečně povedlo a hned přenesli hru na opačnou stranu. Hosté museli bleskurychle zacouvat dozadu.
     
    29
    Hosté teď úplně převzali iniciativu a v posledních minutách se hra odehrává výhradně na polovině Osasuny. Domácí mají velký problém se na delší dobu dostat k míči.
     
    27
    Aktivitu Levante ukončil až centr Bardhiho z pravé strany, který chytil připravený domácí brankář Herrera.
     
    26
    Morales se do šestnáctky Osasuny neprokličkoval, míč ale dokázal udržet a posunout na spoluhráče dozadu. Ti pokračují v obléhání domácí obrany.
     
    25
    Hosté si míč přihrávají po celé ploše útočné poloviny, pořád se jim ale nedaří najít mezeru v domácí obraně.
     
    24
    Levante odpovídá svou kombinací na útočné polovině, která se ale opět zasekla na seřazené obraně Osasuny.
     
    23
    Rubén García obral rozehrávajícího hráče Levante na hranici šestnáctky o míč, posunul si ho na pravačku a pohotovou technickou střelou namířil do břevna Cárdenasovy branky.
     
    22
    Son se dostal na levém křídle alespoň individuálně do pozice na centr, jeho nákop se ale stal snadnou kořistí brankáře Osasuny Herrery.
     
    21
    Ne, žádná strhující podíváná se v Pamploně zatím nehraje. Pokusy o rychlejší akce obou týmů končí už v zárodcích katastrofální rozehrávkou a postupné kombinace zatím k ničemu nevedou.
     
    19
    Teď se o něj pokusili domácí, nákop za obranu Levante ale skončil u Piera. Ten spolu s obránci rozehrává další postupný útok svého týmu.
     
    18
    Tempo zápasu zatím není přiliš vysoké. Tím, že oba týmy se zaměřily na obranu, prakticky nevidíme snahu o rychlý přechod do útoku.
     
    17
    Hned poté však Osasuna pokazila rozehrávku a hosté tak bez větších problémů mohli přejít k postupnému útoku. Domácí zacouvali dozadu do obranného postavení.
     
    16
    A teď se Levante dokonce pokusilo i zaútočit, Martí si ale nedokázal zpracovat kolmici za domácí obranu.
     
    15
    Domácí se opět pomalu přibližují kombinací na krátké přihrávky k šestnáctce Levante, hosté ale nadále drží své obranné postavení.
     
    14
    Hosté se pokusili o rychlý protiútok, ten ale skončil ztrátou míče. Zdá se, že Osasuna pomalu začíná přebírat iniciativu.
     
    13
    Budimir se na hranici šestnáctky Levante elegantně uvolnil patičkou, míč mu ale odskočil a v následném souboji o něj fauloval Veza.
     
    12
    Boj o střed pole pokračuje. Míč mají pod kontrolou fotbalisté Osasuny, narážejí ale na připravenou obranu Levante.
     
    10
    Sánchez dostal výbornou kolmici na levé křídlo, odkud nacentroval na zadní tyč. Tam se k zakončení dostal Ávila, hlavou ale nasměroval míč nad Cárdenasovu branku.
     
    9
    Po předchozí aktivitě Levante teď sledujeme kombinaci Osasuny na polovině soupeře. Domácí se postupně přibližují k šestnáctce hostů.
     
    8
    Hned po zisku míče přišel ze strany domácích nákop za obranu Levante na rozběhnutého Budimira, před ním ale míč odkopl brankář Cárdenas, jenž vyběhl daleko před svou šestnáctku.
     
    7
    Domácí vytlačili fotbalisty Levante za středovou čáru, o míč je ale připravit nedokázali. Hosté proto zacouvali dozadu a hrací předmět si přihrávají obránci.
     
    6
    Hosté vyrazili napadat domácí hráče a úspěšně – míč po nepřesné přihrávce Sáncheze skončil v zámezí. Po autovém vhazování se hosté usadili na útočné polovině k postupné kombinaci.
     
    5
    Úvod utkání je zatím z obou stran velmi opatrný a ani jeden z týmů nechce otevřít hru. I teď tak probíhá kombinace Osasuny jen v blízkosti středového kruhu.
     
    4
    Levante pokazilo rozehrávku a úplně zadarmo darovalo míč domácím. Ti se to hned pokusili využít, přihrávka Rubéna Garcíi ale šla do ofsajdu.
     
    3
    Bardhi zavezl po pravé straně hrací předmět na útočnou polovinu, jeho centr do šestnáctky se ale zakroutil až za brankovou čáru.
     
    2
    Martí dal svým faulem domácím možnost standardní situace. Osasuna ji rozehrála nacvičeným signálem, který skončil tím, že Pubill na křídle odtlačil od míče Rubéna Garcíu.
     
    1
    Výkop utkání měli hosté. Jejich první nákop na útočnou polovinu skončil ztrátou míče a rozehrát svůj útok tak poprvé v utkání mohou domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Osasuna bude hrát v červených dresech, Levante v červeno-žluto-modré kombinaci.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše, zápas se tak o malou chvíli začne.
    Příjezd domácích fotbalistů na Estadio El Sadar
     
    Úvodní sestavy:

    CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, D. García (C), Cruz, M. Sánchez – Moncayola, Torró, Brašanac – E. Ávila, Budimir, R. García.

    Náhradníci: J. Pérez – Oier, R. Torres, Ramalho, Cote, Kike García, Barbero, I. Pérez, Aridane, J. Martínez, Benito.

    Trenér: Jagoba Arrasate

    Levante UD: Cárdenas – Pubill, Pier, Vezo, M. Cáceres, Son – Malsa, Pepelu, E. Bardhi – Morales (C), Martí.

    Náhradníci: Aitor Fernández – Franquesa, Radoja, Mustafi, Postigo, Soldado, N. Vukčević, Miramón, Goméz, Coke, Saracchi, Cantero.

    Trenér: Alessio Lisci

    Rozhodčí: Rojas – Fernández, Fuertes.
     


    Vzájemné zápasy

    Vzájemná bilance z posledních tří ligových sezon mluví těsně ve prospěch Osasuny, která z pěti zápasů proti Levante vyhrála dva, remizovala dva a prohrála jeden. První vzájemný souboj v této sezoně v prosinci 2021 se skončil na hřišti Levante bezbrankovou remízou.
     


    Levante UD

    S Levante to po polovině sezony vypadalo už velmi špatně, v posledních týdnech se ale klub z Valencie přece jen rozehrál do výrazně lepší formy a pomalu se přibližuje nesestupovým příčkám. Levante je pořád poslední, na 19. Alavés ale ztrácí už jen 3 body a na 17. Granadu 6 bodů. Zlom pro Levante přišel v půlce února, kdy senzačně vyhrálo na půdě Atlética Madrid 1:0 a od té doby prohrálo už jen jednou. Hlavním důvodem je především zlepšení obrany, která je podle počtu inkasovaných branek (55) i tak pořád nejhorší v soutěži. V zápasech venku se bude Levante dnes také snažit o zlepšení své dosavadní bídné bilance s jedinou výhrou ze 14 zápasů na cizích hřištích.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Atlético Madrid – Levante 0:1
    Celta Vigo – Levante 1:1
    Levante – Elche 3:0
    Athletic Bilbao – Levante 3:1
    Levante – Espanyol 1:1
     


    CA Osasuna

    Osasuna se zatím drží v poklidném středu tabulky na 11. místě, ze kterého má zhruba stejný odstup od pohárových příček i od sestupových míst. Forma Osasuny se v posledních týdnech výrazně zhoršila, protože z posledních čtyř zápasu prohrála tři a minulý víkend navíc dostala debakl 0:4 od Barcelony. Hlavním problémem je, že Osasuna nepatří mezi nejlepší celky španělské LaLigy, co se týče útočné produktivity, protože jen Cádiz a Alavés vstřelily méně branek než ona (26). Tuto slabou produktivitu potvrzuje i fakt, že nejlepší střelec týmu Kike García má na kontě jen 5 branek. Doma se navíc Osasuně nedaří, protože v zápasech na vlastním hřišti je třetím nejhorším týmem ligy.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Vallecano – Osasuna 0:3
    Osasuna – Atlético Madrid 0:3
    Real Sociedad – Osasuna 1:0
    Osasuna – Villarreal 1:0
    Barcelona – Osasuna 4:0
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu CA Osasuna – Levante UD. Utkání 29. kola španělské LaLigy začíná v 18:30.

    Michal Sadlek

    Branky: 44. Ávila (Budimir), 57. Budimir (García R.), 64. Brašanac – 76. Martí (Soldado)

    Karty:   47. Pubill (LVN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 12:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:17.
    CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, D. García (C), Cruz, M. Sánchez – Moncayola (77. I. Pérez), Torró, Brašanac (77. Oier) – E. Ávila (68. Benito), Budimir (68. Kike García), R. García (77. R. Torres).
    Náhradníci: J. Pérez – Oier, R. Torres, Ramalho, Cote, Kike García, Barbero, I. Pérez, Aridane, J. Martínez, Benito.

    Trenér: Jagoba Arrasate

    Levante UD: Cárdenas – Pubill (85. Miramón), Pier, Vezo, M. Cáceres (62. Goméz, 75. Soldado), Son (84. Franquesa) – Malsa, Pepelu, E. Bardhi (75. Cantero) – Morales (C), Martí.
    Náhradníci: Aitor Fernández – Franquesa, Radoja, Mustafi, Postigo, Soldado, N. Vukčević, Miramón, Goméz, Coke, Saracchi, Cantero.

    Trenér: Alessio Lisci

    Rozhodčí: Rojas – Fernández, Fuertes

    Diváci: 19 429
    bahis siteleri