Turkmenistán – Tchaj-wan 4:2 (kon.) | Lucembursko – SAE 1:8 (kon.)
konec
Lucembursko
1:8 (1:2, 0:5, 0:1)
Spojené arabské emiráty
Čtvrtek 07.04.2022, 19:00 • Patinoire de Kockelscheuer, Kockelscheuer, Lucembursko • Mistrovství světa - III. A Divize
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý večer! Vítáme vás u utkání III.A divize mistrovství světa mezi Lucemburskem a Spojenými arabskými emiráty. Pojďme si oba celky představit.

    Lucembursko vstupuje do zápasu jako outsider, byť se mu zrovna proti tomuhle soupeři v minulosti dařilo. Přesto v tabulce zaujímá horší postavení – dva body ve dvou zápasech a skóre 7:11 znamenají třetí příčku. Ta není postupová, Lucemburčané tedy budou muset zabojovat. V roce 2017 se jim podařilo nad Spojenými arabskými emiráty zvítězit 17:0, není tedy důvod házet flintu do žita.

    Spojené arabské emiráty momentálně s šesti body ve dvou zápasech (ve kterých vstřelily celkem 20 branek!) vévodí tabulce III.A divize mistrovství světa. Pokud dokáží svou pozici upevnit proti Lucembursku, budou o krok blíže k postupu do II.B divize. Tito dva soupeři se utkali naposledy v roce 2019, výhru 5:4 bral celek ze Středního východu.
     
    Úvodní sestavy:

    Lucembursko: Lepage (Cruchten) – Bechtold, Groenlund, Beran, Zrika, Mededovic, P. Vincens – Mosr, Welter, Backes – M. Cannon, C. Cannon, Church – Mykkanen, A. Vincens, Mossong, Potucek – Biver, Wambach
    Trenér: Petr Fical

    Spojené Arabské Emiráty: Al Suwaidi (A. Al Dhaheri) – Shapavalau, Sauko, Al Haddad, Remess, Al Shamsi, Alameri – Al Yafeai, Usenko, Zainutdinov – J. Al Dhaheri, Zakharau, Chuikov – Al Harmoodi, Alhumaidi
    Trenér: David Rich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Po úvodní buly kontrolují hru hosté a zakládají akci. V útočném pásmu se setkali s odporem a musí zažehnávat protiútok.
     
    00:44
    Lepage si připisuje první zákrok zápasu.
     
    01:09
    Chuikov, který vede bodování turnaje, na modré čáře zakládal útok! Jeho nahození nakonec proskákalo až do brankoviště Lucemburčanů, tam se o něj Lepage postaral.
     
    01:50
    Lucembursko se konečně dostalo z obranného pásma, ale ne na dlouho – zakázané uvolnění tam hru vrátí.
     
    02:24
    Po levém křídle si najížděl hostující forvard, Lepage ale jeho ránu pod horní tyč vytěsnil ramenem.
     
    03:23
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!

    Al Shamsi rozehrál z vlastní modré a poslal do brejku Maksima Zakharaua. Tomu se po levém křídle nabízel SALEM AL YAFEAI, který akci dva na jednoho zakončil přesně mířenou střelou mezi Lepageho betony! Asistence: Maksim Zakharau.
     
    04:25
    SAE hru perfektně kontrolují, většinu času tráví v útočném pásmu a nutí Lepageho zasahovat. Domácí celek se zatím zmohl jen na vyhazování kotouče.
     
    04:40
    Sacha Backes se pokoušel utvořit první útočnou akci Lucemburska, puk mu ale přeskočil a celý pokus skončil ofsajdem.
     
    05:03
    Artur Zainutdinov obkroužil Lepagovu branku a snažil se bekhendem zakončit nad jeho pravý beton! Domácí brankář se ale natáhl a vytáhl nádherný zákrok ve šňůře!
     
    06:04
    Z mezikruží z otočky zakončoval Chuikov, jeho pokus ale neměl zuby.
     
    06:30
    Spojené arabské emiráty měly blízko brejk tři na jednoho! Jejich akci a možné zvýšení na 2:0 ale zastavil ofsajd a nepozornost.
     
    07:06
    Mirko Mosr protančil obranou, nádhernou stahovačkou vzal celý útok na sebe a dostal se až ke dveřím Al Suwaidiho! Krásné akci ovšem chybělo zakončení.
     
    08:13
    Lucemburčané opět vyhazují na icing.
     
    08:30
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!

    Po tom, co Usenkovi nevyšla skrytá rána napravil jeho neúspěch ILIA CHUIKOV, jehož střela propadla mezi betony Lepageho! Asistence: Alexander Usenko, Ali Al Haddad.
     
    08:47
    Spojené arabské emiráty budou mít šanci ještě navýšit své vedení, domácí se budou muset dvě minuty bránit za naražení na hrazení. Hit byl ovšem spekulativní, kapitán Welter ale zrušení trestu nevyjednal.
     
    10:59
    Lucembursko právě vstřelilo branku!

    Z trestné lavice se dostal do brejku Kevin Groenlund, jemuž ale klička nevyšla. Brankář Al Suwaidi ovšem touš jen vyrazil a ze vzduchu si ji přebral OLIVIER BIVER, který zakončil do odkryté klece zmateného gólmana! Asistence: Kevin Groenlund, Claude Mossong.
     
    11:49
    Emiráty se usadily v útočném pásmu a párkrát ohrozily bránu, nápor obránců byl ale dostatečný, aby nepovolil postavení nebezpečnější akce.
     
    12:48
    Remess nabil na vršek levého kruhu kolegovi Al Haddadovi, ten udělal dva kroky a vyslal zápěstím kotouč na Lepage. Ten zasahuje lapačkou.
     
    13:01
    Domácí budou mít šanci zápas vyrovnat, Ilia Chuikov podržel svého soupeře moc dlouho a půjde si odpočinout.
     
    13:45
    Backes si předává v útočném pásmu puk s Welterem, obrana SAE je na ně ale moc tuhá.
     
    14:08
    Emiráty puk opět vyhazují, domácí ještě ani jednou za tuto přesilovou hru nevystřelili.
     
    14:35
    Puk se dostal k Zainutdinovi, který vyslal ve vlastním oslabení zprava od modré tvrdý příklep na Lepage. Ten touš vytěsnil ramenem.
     
    15:31
    Lepage teď v brankovišti trochu plaval, ale obrana za něj brankoviště převzala a utěsnila.
     
    15:48
    Lucemburčané mají šanci na reparát přesilovky, Ilia Chuikov si půjde sednout na dvě minuty za podrážení.
     
    17:11
    Dvě přesilové hry, nula střel na bránu. Domácí musí opravdu zamakat.
     
    17:28
    V oslabení se dostal do brejku po levém křídle Al Dhaheri, rozhodl se pro zakončení příklepem, ale touš skončila ve výstroji Lepage.
     
    18:02
    Přesilová hra, ve které necháte soupeři více nebezpečných pokusů, než-li sami vytvoříte, není efektivní. Tohle budou muset trenéři o přestávce v šatně vyřešit.
     
    19:13
    Až na šťastný brejk Groenlunda vypadají domácí, jako by spíše byli na veřejném bruslení, než zápase mistrovství světa. Vyhazování kotouče, nedostatek střel, spoléhání se na brankáře...
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Lucembursko může být rádo, že po první třetině prohrává jen 1:2. Tým ze středního východu kontroloval celé první dějství a zaměstnával Lepage požehnaně. Pokud chtějí domácí své fanoušky potěšit, musí ve druhé třetině předvést úplně jiný výkon.

    Čeká nás 15minutová pauza.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Po levém křídle si najížděl Al Yafeai, už už se chystal k zakončení, jenže byl přejet domácím bekem!
     
    21:07
    Michael Cannon se pokoušel od modré překvapit gólmana, střela ale neměla dostatečnou rychlost a navíc ji maskovaný muž celou dobu viděl.
     
    21:30
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!

    MAKSIM ZAKHARAU propálil Lepage z mezikruží, když si k němu náhodou našel cestu kotouč! Jeho následná oslava gólu vysála život z domácích fanoušků. Asistence: Nils Remess, Juma Al Dhaheri.
     
    22:57
    Philippe Vincens byl zapomenut obranou a dostal se sám až před Al Suwaidiho! Tam mu Mosr nabídl puk, jeho klička ale byla přečtena gólmanem Emirátů.
     
    23:51
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!

    ARTUR ZAINUTDINOV využil zaváhání Lucemburčanů v útočném pásmu, ukradl kotouč a jel úplně sám na brankáře! Měl dostatek času a tak si dal se střelou záležet. Nic složitého nevymýšlel a z mezikruží poslal touš pod ruku Lepageho! Asistence: Maksim Zakharau.
     
    24:46
    David Church se pokoušel rychle zareagovat na ofenzivní výbuch SAE, když se uvolnil na levém křídle, jeho střela zápěstím mířila přesně, ale ne dost přesně – pouze rozzvonil vrchní tyč Al Suwaidiho svatyně!
     
    26:16
    Abdulla Alhumaidi dokázal hezky projet po pravém křídle obranou, dostal se ale moc blízko brankáři a neměl tak místo na nebezpečnější zakončení. Lepage zasahuje.
     
    27:03
    Chuikov prověřil pozornost Lepage, když vyslal z levého kruhu střelu na lapačku, minul ovšem bránu.
     
    27:32
    Lucembursko předvádí mnohem lepší hokej, než v první třetině. Vytvářejí si šance, zodpovědně brání... ale zatím jejich úsilí nenese ovoce.
     
    28:33
    Týmy bojují o kotouč u mantinelu v obranném pásmu domácích, jen si jej předávají jako horký brambor.
     
    28:57
    Mirko Mosr měl šanci se prosadit, když se puk zvláštně odrazil od mantinelu před nic netušícího Al Suwaidiho! Mosr se ale nedostal k zakončení dříve, než se gólman vzpamatoval a zakryl touš.
     
    30:05
    SAE zakládají akci ve vlastním obranném pásmu.
     
    30:42
    David Church přečetl rozehrávku hostí, poslal kotouč bekům na útočnou modrou a ti vyslali salvu na Al Suwaidiho! Cannon ještě čekal na dorážku, ta pro něj ale nepřišla.
     
    30:59
    Claude Mossong si půjde sednout za hru vysokou holí. Teď může jen doufat, že svůj tým nepřivede k ještě většímu gólovému deficitu.
     
    31:25
    Lepage v brankovišti plaval a hosté měli několik příležitostí poslat puk do odkryté klece, všechny pokusy ovšem zneškodnila zodpovědná blokovací práce defenzívy!
     
    32:20
    Zakharau vyslal z pravého kruhu skrytou střelu, kterou Lepage vůbec neviděl! Bohužel ovšem těsně minul klec a přesilovka tak nejspíše zůstane nevyužitá.
     
    33:39
    Al Dhaheri zakládá akci ve středním pásmu, kotouč se dostal až l Chuikovovi, který operoval v "Gretzkyho kanceláři", odkud se pokoušel najít v předbrankovém prostoru hole kolegů! Obrana jej ale vyhnala pryč, než stihl Lepage ohrozit.
     
    35:05
    Mosr si klepal o přihrávku na útočné modré, nedokázal ji ale zpracovat a hosté přechází do protiútoku.
     
    35:19
    Backes zpoza Al Suwaidiho klece nahrával na hůl Mosra, trefil ovšem pouze hokejku soupeřova gólmana!
     
    35:48
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!

    Zaváhání v obranném pásmu nezůstává nepotrestáno. Domácí útočník skvěle přečetl rozehrávku a z mezikruží mezi betony Lepageho zakončil ARTUR ZAINUTDINOV. Bez asistence.
     
    36:15
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!

    Střelecké hody! Kapitán JUMA AL DHAHERI dostal nahrávku, když si najížděl po levém křídle a z kruhu zakončoval do úplně odkryté klece natahujícího se Lepage. Asistence: Maksim Zakharau, Nils Remess.
     
    37:29
    Ke střelecké hostině se snažil přidat i Zrika, který stahovačkou protančil obranou, ale nedokázal zakončit.
     
    38:05
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!

    Studená sprcha pro domácí. Emiráty využívají dalšího propadu v obraně a zvyšují na rozdíl šesti branek. Zapomenutý MAKSIM ZAKHARAU propálil z pravého kruhu nic netušícího Lepageho! Asistence: Salem Al Yafeai, Artur Zainutdinov.
     
    38:28
    Backes zkoušel žabičkou najít Weltera, který si najížděl středem! Se stavem ovšem nic neudělal, obrana byla pozorná.
     
    38:39
    Al Suwaidi je nucen zasahovat, žádná ze střel Lucemburska ale nevypadá nebezpečně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Lucembursko předvádělo skvělý hokej ze startu druhé třetiny, kdy svého soupeře dokonce přehrávalo. Nedokázali se ale prosadit, a tak je čekala studená sprcha v podobě pěti branek Spojených arabských emirátů, které mají nakročeno ke svému čtvrtému dvojcifernému výsledku ze čtyř zápasů.

    Čeká nás 15minutová pauza.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!

    Ilia Chuikov dokázal perfektně přečíst pšatnou rozehrávku domácích, posunul kotouč na Artura Zainutdinova, ten jej předal svému kolegovi SALEMOVI AL YAFEAIOVI, který zakončil takzvanou "tic-tac-toe play." Asistence: Artur Zainutdinov, Ilia Chuikov
     
    40:25
    Pro Lepage zápas končí, osm tref za jeho záda stačí a bude vystřídán Cruchtenem, který se pokusí odvrátit katastrofu.
     
    41:13
    Hosté mají šanci ještě navýšit své vedení, Colm Cannon se provinil hákováním.
     
    42:27
    Lucembursko si připisuje důležité vyhození a může vystřídat.
     
    43:10
    Je třeba hledat malá vítězství, obrana oslabení domácích byla ukázková.
     
    44:07
    Backes perfektně vybojoval kotouč v útočném pásmu a zpoza brány našel Groenlunda! Jeho střelu a pokus o snížení ale zlikvidoval Al Suwaidi.
     
    44:36
    Beran dokázal z vlastního konce projet až do útočného pásma, ale nedostalo se mu podpory, tak pouze bekhendem puk nahodil na bránu z vrchu pravého kruhu.
     
    45:46
    Chuikov ve středním pásmu omylem přejel svého spoluhráče tvrdým hitem, může jen doufat, že nedošlo ke zranění.
     
    46:26
    Za faul kolenem půjde pykat Kristian Potucek. Hosté mají šanci se přiblížit dvojcifernému skóre.
     
    47:00
    Domácí potřebují zoufale vyhodit. Cruchten zatím zneškodnil všechny pokusy, ale únava na obráncích je znát.
     
    47:55
    Z mezikruží tvrdě vypálil Maksim Zakharau, Cruchten připraven a domácí vyhazují puk.
     
    48:44
    S odřenýma ušima, ale Lucembursko oslabení ubránilo.
     
    48:50
    Rozhodčí přerušili hru moc brzy, Al Suwaidi neměl puk pod kontrolou a chyba sudích připravila Mosra o pokus o snížení stavu z dorážky.
     
    49:06
    Tohle se nelíbí ani publiku, ani Lucemburčanům. Nohy hráčů se nešťastně zamotaly a po čtyřech vteřinách přišla píšťalka. SAE si zahrají další přesilovku.
     
    50:50
    Emiráty kombinují v útočném pásmu, daří se jim i střílet, ale obrana je neprostupná.
     
    51:36
    Lucembursko ubránilo neférový trest ze strany rozhodčích, vysloužilo si potlesk.
     
    52:15
    Church krásně přečetl křižný pas a pokoušel se dostat do brejku, touš mu ale ujela a nic z akce nebylo.
     
    53:20
    Anthony Vincens dokázal sám projít třemi obránci a dostal se až ke gólmanovi. Rozhodl se objet bránu a hledal kolegu, neměl ovšem pro pas adresáta.
     
    54:30
    Akci zakládají domácí po vyhraném buly v obranném pásmu, zastavil je ale ofsajd.
     
    55:00
    Nádherná stahovačka na útočné modré a šance na samostatný únik pro Alhumaidiho! Zůstal ale mimo pásmo moc dlouho a překvapil tím rozjetého spoluhráče – ofsajd.
     
    56:01
    Zakharau si říkal o přihrávku, když si najížděl po pravém křídle ke středu, domácí obrana mu ji ale nedovolila zpoza brány doručit.
     
    57:11
    Lajna lucemburských mladíků se snaží něco vymyslet, marně.
     
    57:37
    Nakonec zde přišel tvrdý příklep ještě ze středního pásma, ten ale minul bránu a Al Suwaidiho tak neohrozil.
     
    58:15
    Welter přistihl v nedbalkách obranu SAE v rohu, ukradl kotouč a poslal jej na najíždějícího Mosra! Al Suwaidi byl ale připraven a chybu kolegů vykoupil.
     
    59:26
    Emiráty se ještě pokouší zvýšit kombinacemi v útočném pásmu, pokus ale skončil v lapačce Cruchtena.
     
    Konec zápasu.
     
    Spojené arabské emiráty jsou zlatými medailisty! Dominantní výkon ve všech utkáních jim přinesl první místo III.A divize mistrovství světa a hlavně postup do II.B divize.

    Děkujeme vám za strávení hokejového večera s námi a těšíme se na vás u dalších zápasů. (21:03:04)

    Jiří Pudich

    Branky a nahrávky: 11. Biver (Groenlund, Mossong) – 4. Yafeai (Zakharau), 9. Chuikov (Usenko, Haddad), 22. Zakharau (Remess, Dhaheri), 24. Zainutdinov (Zakharau), 36. Zainutdinov, 37. Dhaheri (Zakharau, Remess), 39. Zakharau (Yafeai, Zainutdinov), 41. Yafeai (Zainutdinov, Chuikov)


    Lucembursko: Lepage (Cruchten) – Bechtold, Groenlund, Beran, Zrika, Mededovic, P. Vincens – Mosr, Welter, Backes – M. Cannon, C. Cannon, Church – Mykkanen, A. Vincens, Mossong, Potucek – Biver, Wambach
    Trenér: Petr Fical

    Spojené arabské emiráty: Al Suwaidi (A. Al Dhaheri) – Shapavalau, Sauko, Al Haddad, Remess, Al Shamsi, Alameri – Al Yafeai, Usenko, Zainutdinov – J. Al Dhaheri, Zakharau, Chuikov – Al Harmoodi, Alhumaidi
    Trenér: David Rich

    Rozhodčí: Rashal – Grozaj, Zede
    bahis siteleri