Boston – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – St. Louis 2:6 (kon.) | Tampa – Anaheim 4:3 (po pr.)
Pittsburgh – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Detroit 0:3 (kon.) | Toronto – Washington 7:3 (kon.)
Nashville – Edmonton 0:4 (kon.) | Dallas – Minnesota 2:3 (po pr.) | Chicago – San Jose 5:4 (1:0 po s.n.)
Colorado – New Jersey 3:1 (kon.) | Calgary – Vegas 1:6 (kon.) | Vancouver – Arizona 7:1 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
St. Louis Blues
Pátek 15.04.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem fandům ledního hokeje. NHL má dnes před sebou náročný program dvanácti duelů, my se zaměříme na souboj Buffala Sabres se St. Louis Blues, který startuje krátce po 1:00.
     
    Buffalo Sabres

    Šavlím v současné chvíli patří 12. příčka Východní konference, když mají na svém kontě průběžně pětašedesát bodů. Je tak již zcela zřejmé, že se do play off v letošní sezóně nepodívají. Na postup do vyřazovací části již nyní ztrácí sedmadvacet bodů. Směle tak mohou spřádat plány do příštích ročníků, protože tento pro ně již brzy skončí.
    Forma Sabres není nic moc, z posledních pěti utkání vyhráli jen dvě a získali tak pouze čtyři body. V neděli prohráli hrozivým způsobem na kluzišti Tampy Bay, kde padli 0:5. Ve středu však předvedli podstatně lepší hokej, když zvítězili v Torontu, kde porazili Maple Leafs 5:2.
     
    St. Louis Blues

    Bluesmani se aktuálně nachází na bramborovém 4. místě Západní konference, na svůj účet nastřádali již šestadevadesát bodů. Díky zamotané situaci v konferenci však jistotu postupu do play off ještě stále nemají a mít nebudou ani kdyby dnes vyhráli (dělit je od ní bude v tomto případě jediný bod). Přesto můžeme téměř s jistotou konstatovat, že St. Louis ve vyřazovací části uvidíme.
    Modrásci mají fantastickou formu! Vyhráli posledních šest duelů! Předtím jednou prohráli v prodloužení a i další dva zápasy předtím dovedli do vítězného konce. Šňůra utkání, kdy Blues získali alespoň bod, tak čítá už devět klání! V neděli St. Louis rozstřílelo na svém ledě Islanders 6:1 a ve středu porazilo Boston na jedě kluzišti 4:2.
     
    Vzájemné zápasy z letošní sezóny

    26.2.22 St. Louis Blues – Buffalo Sabres 5:3
     
    Československá stopa v utkání

    V zápase se nepředstaví žádný Čech ani Slovák.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Dahlin (A), Bryson, Jokiharju, Power, Fitzgerald, Butcher – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Mittelstadt, R. Asplund – Hayden, Cozens, Hinostroza – Okposo (A), Krebs, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato.

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, Krug – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Kyrou, B. Schenn (A), I. Barbašev – N. Walker, L. Brown, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube.

    Rozhodčí: Rank, Halkidis – Apperson, Cherrey.
     
    Vítám vás ještě jednou u sledování duelu Buffala se St. Louis. Sestavy obou celků naleznete níže. Zápasy NHL startují tradičně s několikaminutovým zpožděním a nejinak tomu bude i dnes. Nelekejte se tedy, že zápas nezačne přesně v 1:00.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše a zní státní hymny Kanady a Spojených Států Amerických.
     
    Státní hymny dozněly, takže je úvodní ceremoniál u konce a my se můžeme vrhnout na samotná zápas.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Úvodní buly vyhráli hokejisté Buffala a na pravé straně může hrát s pukem u vlastní klece obránce Henri Jokiharju, Owen Power však následně zahrál jen na zakázané uvolnění.
     
    00:41
    Sabres vyhráli buly před vlastním brankářem a Henri Jokiharju zavezl kotouč do třetiny Blues, kde chtěl Owen Power skórovat po otočce kolem brány soupeře, zasunout puk u delší tyče se mu však nepovedlo.
     
    01:18
    Casey Mittelstadt se snažil napodobit Powera a taky se pokusil vytočit zpoza brány Jordana Binningtona, zakončit však nezvládl.
     
    01:58
    Brayden Schenn rozehrává zpoza vlastní klece, posouvá kotouč na Nicka Leddyho, který pošle kotouč kupředu po pravím hrazení.
     
    02:26
    Rasmus Dahlin vybojoval kotouč ve středu hrací plochy pro Buffalo a Kyle Okposo může po jeho přihrávce postupovat k bráně Blues.
     
    02:43
    Owen Power se snažil přihrát svým spoluhráčům na útočné modré, ti však byli v pásmu dřív než puk, takže se píská ofsajd.
     
    03:16
    Alexej Toropčenko sbírá odražený kotouč v obranném pásmu St. Louis a obrací hru. Nakonec pouze nahazuje puk za klec Andersona.
     
    03:44
    Po pravé straně se prodral kupředu Nathan Walker, jenž předal kotouč na Jordana Kyroua a šel střídat, Kyrou musí hrát dozadu na Ivana Barbaševa.
     
    04:16
    Colton Parayko sbírá kotouč u obranné modré Blues, následně ometá kotouč po hrazení do třetiny Sabres, kde bude první u puku Henri Jokiharju.
     
    04:50
    Ryan O'Reilly se snažil zpracovat kotouč holí ze vzduchu v třetině Buffala, jenže úspěšný nebyl a Owen Power už rozjíždí akci na druhou stranu.
     
    05:19
    Uvidíme první přesilovou hru, kterou si zahrají hráči Blues. Rasmus Dahlin zahákoval u své brány Ryana O'Reillyho, který tak nemohl zakončovat.
     
    05:38
    Vladimir Tarasenko přihrává z levé strany zpět na modrou čáru, kde hraje Justin Faulk, jehož rána šla jen do mantinelu za klecí Andersona.
     
    06:15
    Justin Faulk se dostal s pukem až za klec Sabres a přihrává odtud na modrou čáru, kde je právě teď Pavel Bučněvič.
     
    06:37
    Sabres zatím brání dobře a podruhé vyhazují kotouč přes všechny čáry. Blues pomůže s rozehrávkou gólman Jordan Binnington.
     
    07:08
    V oslabení se Šavle dostaly do velké šance, nejprve pálil Owen Power a po něm ještě Cody Eakin, Jordan Binnington oba tyto pokusy zlikvidoval!
     
    07:37
    Buffalo je kompletní, do šance se ještě cpal Logan Brown, jenž přenechal puk v mezikruží za sebou, tam ho ale sebrali jen beci Sabres.
     
    08:18
    Casey Mittelstadt se nyní dostal k ráně od modré čáry, jenže Jordan Binnington jeho pokus viděl a dokázal ho vyrazit do rohu kluziště.
     
    08:48
    Buffalo zavřelo Blues v jejich pásmu, až nyní se daří Robertu Thomasovi vyvézt kotouč přes půlící čáru, odkud ho nastřeluje za klec Andersona.
     
    09:27
    Ryan O'Reilly posílá puk po levém hrazení za klec Sabres, kde je však první u puku hráč Buffala, Vinnie Hinostroza, jenž otáčí hru na druhou stranu.
     
    09:58
    David Perron se chtěl dostat s pukem z rohu kluziště před klec Sabres, jenže proti němu stáli dva soupeři, kteří mu to znemožnili.
     
    10:11
    Colton Parayko dostal zpětnou přihrávku na vrchol pravého kruhu a jeho ostrý projektil tlumí ve své náruči Craig Anderson.
     
    10:31
    Vhazování před klecí Sabres vyhráli hokejisté Buffala a Owen Power tak v klidu nabere puk na hůl za vlastní svatyní.
     
    11:04
    Na zteč se nyní vydali hráči Šavlí, Kyle Okposo však kotouč za bránou Blues nevydoloval a ti brzy poslali černou pryž za klec Andersona.
     
    11:18
    Tohle byla veliká šance, do které se dostal Jeff Skinner, jenž obdržel přihrávku z pravé strany do mezikruží a vypálil, Jordan Binnington však předvádí parádní semafor!
     
    11:48
    Jordan Kyrou se prodral přes útočnou modrou a nahazuje kotouč do rohu hrací plochy, kam za ním spěchá Ivan Barbašev.
     
    12:14
    Alex Tuch sebral kotouč ve středu hrací plochy, na postup kupředu však už neměl síly, a tak jen nahodil touš za bránu Jordana Binningtona. Blues zahráli následně na icing.
     
    12:20
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres otevírají skóre utkání! Henri Jokiharju dostal kotouč na pravou stranu k modré čáře a ostře vypálil. Puk v předbrankovém prostoru sklepl svou holí k zemi RASMUS ASPLUND, takže Jordan Binnington neměl nárok na tuto změnu směru letu reagovat a puk se tak od ledu odrazil do jeho sítě! Buffalo díky tomu vede 1:0! Asistence: Henri Jokiharju.
    12:20 Rasmus ASPLUND - 1:0
     
    13:27
    Rasmus Dahlin sbírá kotouč za vlastní svatyní a vyráží kupředu po levé straně. Kotouč nahozený za klec Blues sjíždí Casey Mittelstadt.
     
    13:56
    Nick Leddy se prodral s pukem na čepeli na půlící čáru a poslal jej za klec Sabres, kam pro něj míří napadající Jordan Kyrou.
     
    14:26
    Victor Olofsson nyní zahrál na zakázané uvolnění, které ze strany St. Louis pohlídá Marco Scandella. Buly po pravé ruce Andersona.
     
    14:48
    Šavle opět vyhrály buly před vlastní klecí a poslaly puk ven z pásma, když se jejich rozehrávku vydal napadat David Perron.
     
    14:50
    Přesilovku si tentokrát vyzkouší hokejisté Buffala. Vyloučen je Brandon Saad, který fasuje menší trest za vysokou hůl, kterou trefil Zemguse Girgensonse ve středním pásmu.
     
    15:17
    Rasmus Asplund zastavil kotouč na modré čáře a předává ho na Caseyho Mittelstadta, který přihrává na Rasmuse Dahlina doleva.
     
    15:37
    Kotouč letí přes všechny čáry až za klec Craiga Andersona, takže Buffalo musí začít se svým výpadem od vlastní klece.
     
    16:14
    Sabres jsou zpět v třetině Blues, jenže tam dobře zapracoval Brayden Schenn, jenž opět vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    16:37
    Victor Olofsson má kotouč na pravé straně, jenže po něm si Henri Jokiharju nerozuměl se spoluhráčem Dylanem Cozensem na levé straně a Šavle přišly o pásmo.
     
    17:16
    Dylan Cozens je zpět v pásmu St. Louis, jenže Owen Power po jeho pasu přišel o kotouč na útočné modré a kupředu se dere Ryan O'Reilly.
     
    17:38
    Bluesmani jsou už dávno kompletní a Torey Krug hraje s pukem na levé straně pásma Buffala, přihrávkou hledá Coltona Parayka.
     
    18:08
    Eakin je vyloučen na dvě minuty za hákování, Blues tak budou hrát přesilovou hru krátce před koncem druhé třetiny a mohou v ní ještě srovnat skóre.
     
    18:59
    O kotouč se strhla strašná mela v rohu hrací plochy za svatyní Sabres, kde fauloval snad Casey Fitzgerald nebo Owen Power.
     
    19:05
    Nakonec je to Owen Power, kdo krosčekem poslal na hrazení Jordana Kyroua a Blues budou hrát v prvním dějství ještě 55 sekund přesilovky pět na tři.
     
    19:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues v dvojnásobné početní výhodě srovnávají na 1:1! St. Louis nyní sehrálo krásnou přesilovku, kdy šel kotouč z čepele na čepel. Ve finále přihrál Torey Krug z osy hřiště doleva na DAVIDA PERRONA, jenž ostrou ranou z kruhu propálil Craiga Andersona a my máme znovu vyrovnaný stav! To vše 23 sekund před první sirénou! Asistence: Torey Krug, Vladimir Tarasenko.
    19:37 David PERRON - 1:1
     
    19:59
    Jordan Kyrou ještě zahrál ve vlastní přesilovce na zakázané uvolnění, takže se bude ještě jednou vhazovat před Jordanem Binningtonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství souboje Šavlí s Modrásky tak končí za vyrovnaného stavu – 1:1. Žádnou velkou přestřelku jsme zatím neviděli, hra je poměrně vyrovnaná a šancí není příliš mnoho. Buffalo šlo ve 13. minutě do vedení díky šikovné teči Rasmuse Asplunda. St. Louis ale srovnalo v dvojnásobné početní výhodě 23 sekund před zazněním první sirény, když se pohotovou ranou z levého kruhu prosadil David Perron. Do druhé části hry tak znovu vkročíme za nerozhodného stavu.
     
    Střely na bránu v 1. třetině:

    Buffalo Sabres – 7
    St. Louis Blues – 9
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    Hokejisté obou celků se vrací na ledovou plochu. Druhá třetina začne za malou chvilku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Na startu druhé třetiny hraje St. Louis ještě více než minutu početní výhody, takže se ihned tlačí kupředu Robert Thomas.
     
    20:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues využívají krátkou početní výhodu a po osmnácti vteřinách druhého dějství jdou poprvé v utkání do vedení! Robert Thomas přihrál z rohu kluziště na pravý kruh, kde se parádní ranou do vzdálenějšího horního rohu klece Sabres prezentoval BRANDON SAAD, jenž trefil přesně! St. Louis tak vede 2:1! Asistence: Robert Thomas, Vladimir Tarasenko.
    20:18 Brandon SAAD - 1:2
     
    21:25
    Casey Mittelstadt se snaží udržet kotouč na čepeli za klecí Blues, což se mu povedlo a po něm může hrát Vinnie Hinostroza.
     
    21:55
    Rasmus Dahlin odehrál kotouč od klece Buffala a v útočném pásmu mohl pálit od modré čáry Rasmus Asplund. Jeho pokus však postrádal přesnost.
     
    22:26
    Peyton Krebs se po pravém hrazení prodral před klec St. Louis, jenže tam nebyl schopen svým pasem najít žádného ze spoluhráčů.
     
    22:58
    Nathan Walker propíchl kotouč do třetiny Sabres, kde se však Blues neudrželi a Colton Parayko musí hrát s pukem na obranné modré.
     
    23:26
    Zemgus Girgensons nezpracoval přihrávku na levé hrazení a kotouč mu utekl do rohu hrací plochy, kde bude hrát Nick Leddy.
     
    23:49
    Robert Thomas rozehrává na levou stranu, kde je opět Nick Leddy, jehož prudký pas kupředu však přišel před půlící čárou, takže se píská icing.
     
    24:14
    Vladimir Tarasenko neudržel puk u hrazení, čehož využil Jeff Skinner, jenž po kličce zasouval kotouč pod Binningtonem do brány Blues, brankář St. Louis však touš dokázal udržet pod sebou!
     
    24:14
    Sudí se jdou ještě podívat na video, nicméně kotouč v bráně Blues rozhodně nebyl. Maximálně mohou odhalit nějaký faul.
     
    24:17
    Můj výrok je arbitry potvrzen, hrajeme dál za stavu 2:1 pro Blues. Jenže...
     
    24:20
    Sabres právě vstřelili branku!
    ...to už neplatí, Sabres srovnávají na 2:2! Owen Power přihrál z levé strany do mezikruží a ALEX TUCH se prosazuje přesnou střelou k pravé tyčce pár čísel nad ledem, na kterou Jordan Binnington prostě nemohl dosáhnout! Znovu tak platí vyrovnaný stav! Asistence: Owen Power, Tage Thompson.
    24:20 Alex TUCH - 2:2
     
    25:17
    Jacob Bryson zachycuje svou holí vyhození Blues z jejich obranného pásma a hokejisté Buffala se tak do něj tlačí zpět.
     
    25:53
    Zemgus Girgensons sebral kotouč za svou klecí a posunul ho na Dylana Cozense, který se s pukem probil do středu kluziště, kde se pěknou kličkou zbavil soupeře.
     
    26:26
    Alexej Toropčenko sbírá puk za vlastní klecí, jenže se mu ho po hrazení nepodařilo vyhodit z pásma a hrát tak může Will Butcher.
     
    26:58
    Kyle Okposo dostal kotouč na levý kruh a ostře vypálil, jenže Jordan Binnington měl dobrý výhled a jeho ránu krotí ve své náruči.
     
    27:11
    Vladimir Tarasenko si hodil kotouč na pravém křídle kupředu, kde mu ho však beci Buffala odpálili z hole. Hrát tak musí Colton Parayko.
     
    27:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis si bere vedení rychle zpět! Robert Thomas přihrál z rohu kluziště křižně na levý kruh, odtud předal Pavel Bučněvič kotouč bleskově doprava a VLADIMIR TARASENKO pálil z bezprostřední blízkosti už do prázdné brány, protože se Craig Anderson cítil jako na kolotoči a přesunout se nestihl! Blues tak vedou 3:2! Asistence: Pavel Bučněvič, Robert Thomas.
    27:18 Vladimir TARASENKO - 2:3
     
    27:58
    Tage Thompson si nyní zakombinoval na levé straně s Victorem Olofssonem, po jehož pasu střílel Will Butcher nepřesně.
     
    28:26
    Casey Mittelstadt dostal kotouč na levou stranu a poslal ho znovu na osu hřiště k modré čáře, odkud podruhé pálil Will Butcher, tentokrát do břevna svatyně Blues!
     
    28:48
    Další obrovská šance Sabres! Peyton Krebs se nyní hnal sám na klec St. Louis, ale bekhendovou kličku nezvládl, kotouč poslal vysoko nad břevno svatyně Binningtona!
     
    29:26
    Rasmus Dahlin se dostal k puku na levé straně hrací plochy. Raději ale ještě přihrává za vlastní klec, kam mu sjel Cody Eakin.
     
    29:58
    Rasmus Dahlin má puk v třetině St. Louis a posílá ho na levé hrazení, kde bude v akci Buffala pokračovat Zemgus Girgensons.
     
    30:26
    Cody Eakin pálil z pravého křídla na klec St. Louis, jenže Jordan Binnington byl pozorný a jeho ránu vyráží do rohu hrací plochy.
     
    30:58
    A další velká příležitost Buffala, které je nyní lepším týmem! Alex Tuch si najel do mezikruží, jenže jeho ostrému projektilu vystavil Jordan Binnington nádherný semafor!
     
    31:08
    David Perron se snažil na levém křídle prohodit kotouč do třetiny Sabres, ale to se mu nepovedlo a na druhou stranu míří s pukem Tage Thompson.
     
    31:31
    Tage Thompson se tísněn beky St. Louis dostal ke střele z mezikruží, ta však postrádala potřebnou přesnost a trefila jen zadní hrazení.
     
    32:03
    Jeff Skinner se dostal ke střele na pravém kruhu, do té mu však na poslední chvíli vložil hůl Nick Leddy, jenž srazil pokus do rohu kluziště.
     
    32:37
    Victor Olofsson na pravém kruhu nahodil kotouč bekhendem do brankoviště Blues, kde s dorážkou neuspěl ani Dylan Cozens. Jordan Binnington byl připravený.
     
    32:39
    Dylan Cozens je vykázán z buly před klecí Blues, nahradí jej Zemgus Girgensons, jenž však na buly neuspěl a kupředu mohou Blues!
     
    32:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues vedou 4:2! VLADIMIR TARASENKO obdržel puk od Kruga na pravé křídlo, obhodil si bránícího Owena Powera a brankáři Andersonovi udělal tváří v tvář nádhernou Forsbergovu kličku, kdy bekhendem doprovodil touš do sítě! St. Louis tak už má náskok dvou branek! Asistence: Torey Krug, Robert Thomas.
    32:45 Vladimir TARASENKO - 2:4
     
    33:05
    Marco Scandella sbírá kotouč v rohu kluziště za vlastní branou a předává ho na Coltona Parayka, jenž posílá kotouč až ke kleci Sabres.
     
    33:58
    Jeff Skinner měl další velkou šanci Sabres, jenže z bezprostřední blízkosti znovu nepřekonal skvělého Jordana Binningtona, který předvedl další fantastický zákrok, když zastavil jeho pokus i dorážku Girgensonse.
     
    34:18
    Owen Power se snažil bekhendem vyhodit puk z obranného pásma, jenže se mu to nepovedlo a hrát může naopak Justin Faulk.
     
    34:38
    Justin Faulk vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jenže Craig Anderson jeho pokus vyrazil. Faulk vystartoval kupředu i pro dorážku, k té se sice dostal, jenže i ta skončila na brankáři Sabres.
     
    35:08
    Rasmus Dahlin dostal kotouč na modrou čáru, jenže jeho ránu vyráží Jordan Binnington do bezpečí, nyní mají puk jeho obránci.
     
    35:37
    Jordan Binnington je opět v akci, když hokejkou zastavuje nahození za svou klec. Rozehrávka však jeho spoluhráčům nevyšla, hrát může Owen Power.
     
    36:16
    Dylan Cozens nastřeluje kotouč do třetiny Blues a odchází společně se zbytek jeho formace na střídačku, Sabres pošlou do hry čerstvé síly.
     
    36:37
    Justin Faulk bekhendem odehrál puk z třetiny Blues, kam se kotouč o chvilku později vrátil a zadák St. Louis ho po pravém hrazení zase posílá pryč.
     
    37:04
    David Perron zpracoval na levém křídle prudkou přihrávku k útočné modré čáře a může kombinovat s Ryanem O'Reillym.
     
    37:36
    Blues nyní zavřeli svého protivníka v jeho třetině, nakonec se však Will Butcher dostal k puku a vysokým obloukem jej poslal do středu kluziště.
     
    38:05
    Už už to vypadalo, že Sabres půjdou do situace tři na jednoho. Na poslední chvíli jim však vypíchl puk včas se vrátivší Robert Bortuzzo.
     
    38:27
    Victor Olofsson se dostal do obrovské šance, když byl sám před klecí St. Louis, jenže jeho bekhendový blafák mezi betony Jordana Binningtona prošel také těsně kolem levé tyče svatyně Blues!
     
    38:38
    Owen Power se s pukem z levé strany nacpal do brankoviště St. Louis a z úhlu se ho snažil protlačit za brankáře Binningtona, což se mu ale nepovedlo!
     
    39:05
    A únik i na druhé straně, do kterého se dostal obránce Blues Marco Scandella, jenž však svým pokusem klec Sabres přestřelil!
     
    39:35
    Henri Jokiharju rozehrává zpoza vlastní brány na levé křídlo, kde může hrát Casey Mittelstadt, který se ale s pukem přes útočnou modrou nedostal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina souboje Sabres s Blues je opět poměrně svižně za námi, stejně jako ta první. Nutno konstatovat, že podstatně lépe vyšla St. Louis, které ji vyhrálo 3:1 a udělalo velký krok k dnešnímu vítězství. Přesto se musí podotknout, že také Buffalo mělo pasáže, kdy hře dominovalo, hoří však v proměňování šancí, kterých mělo celkem dost. Na startu druhé třetiny šli Modrásci v přesilovce do vedení po trefě Brandona Saada, Šavle sice rychle srovnaly díky Alexi Tuchovi, jenže o necelé tři minuty později už zase prohrávaly po brance Vladimira Tarasenka, jenž pak ve 33. minutě upravil dalším zásahem na aktuální skóre, které hovoří poměrem 4:2 v prospěch svěřenců Craiga Berubea. Ti tak do třetího dějství vstoupí s dvoubrankovým náskokem.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Buffalo Sabres – 13 (20)
    St. Louis Blues – 9 (18)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 2:56.
     
    Hráči jsou zpět na hrací ploše, startuje třetí dějství.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Pavel Bučněvič neudržel kotouč na útočné modré a o chvíli později tak mohl Jeff Skinner pálit z mezikruží, jenže jen do dobře postaveného Jordana Binningtona.
     
    40:51
    Rasmus Asplund se po prudké přihrávce procpal mezi beky St. Louis a sám zakončoval před bránou Blues. Přízemním pokusem však trefil opět pouze Binningtonovy betony!
     
    41:16
    Brayden Schenn se procpal po pravé straně do třetiny Sabres, ale jeho pokus sráží Henri Jokiharju do rohu hrací plochy.
     
    41:58
    St. Louis zavřelo soupeře v jeho obranném pásmu, nakonec se však povedlo Dylanu Cozensovi dostat kotouč přes modrou čáru.
     
    42:27
    Nick Leddy rozehrává z obranné modré. Na levé straně nachází najetého Pavla Bučněviče, jenž spěchá s pukem do třetiny Buffala.
     
    42:58
    Kyle Okposo nahazuje kotouč za klec St. Louis a sám se snaží černou pryž dostihnout v rohu hrací plochy, kde je s ním ale také Marco Scandella.
     
    43:26
    Marco Scandella rozehrává z obranné modré, kotouč poslal na levém křídle k Ryanu O'Reillymu, jenž má potíže se zpracováním. Rasmus Dahlin mezitím spadl do vlastní brány.
     
    43:58
    Tage Thompson vypálil z pravého kruhu tísněn obráncem Bortuzzem nepřesně. Puk trefil jen hrazení za bránou Blues.
     
    44:25
    Kotouč sebral v rohu hrací plochy Jacob Bryson, jenž ho obloukem poslal do středního pásma, kde hraje Alex Tuch.
     
    44:49
    Modrásci se snažili o rozehrávku na pravé straně, jenže jejich vyhození skončí zakázaným uvolněním, což ohlídá Casey Fitzgerald.
     
    45:11
    Rasmus Dahlin se dostal k puku na modré čáře, sjel si na osu hřiště a vypálil z nápřahu, jenže Jordan Binnington zvládl jeho prudký projektil vyrazit!
     
    45:38
    Brayden Schenn rozehrává z obranného pásma, kotouč na pravém hrazení dostal Jordan Kyrou, jenž ho nahozením z útočné modré poslal do náruče Andersona.
     
    45:49
    Puk má na pravé straně Kyle Okposo, jenž byl při rozehrávce tvrdě dohrán u hrazení, bude však v pořádku. Kotouč stíhá za klecí Blues Zemgus Girgensons.
     
    46:11
    Henri Jokiharju sbírá černou pryž za vlastní klecí, jenže přihrávku na útočnou modrou dobře vystihl bránící Pavel Bučněvič.
     
    46:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Velká smůla Buffala, velká klika St. Louis! I tak by se dal nazvat tenhle zápas, tento gól to potvrzuje! Colton Parayko přihrál z pravého kruhu do předbrankového prostoru, kde PAVEL BUČNĚVIČ jeho pas ideálně nezpracoval, puk mu vypíchli z čepele beci Sabres. Forvard Blues však ještě jednou do kotouče plácl bekhendem hole a ten prošel mezi betony Andersona do sítě Buffala! Bluesmani vedou již 5:2! Asistence: Colton Parayko, Robert Thomas.
    46:18 Pavel BUČNĚVIČ - 2:5
     
    46:49
    Na levém křídle měl nyní kotouč Jordan Kyrou, jenž se však přes dva bránící hráče Buffala prokličkovat nedokázal.
     
    47:19
    Puk má na pravé straně u modré čáry Henri Jokiharju, jenž ostře vypálil z nápřahu. Jeho pokus však byl dost nepřesný.
     
    47:49
    Kupředu nyní startuje po levém hrazení Nathan Walker, jenž však už nemá síly, a tak pouze nahazuje puk za klec Andersona.
     
    48:05
    Vpřed se vydal po pravé straně Logan Brown, jehož postup však zastavil poctivě se vrátivší Tage Thompson, který mu puk sebral.
     
    48:48
    Jeff Skinner natlačil kotouč do brankoviště St. Louis, kde si však situaci pohlídal Jordan Binnington, který puk přikryl rukavicí.
     
    49:17
    Alexej Toropčenko si nyní počíhal na Tage Thompsona v pásmu a tvrdým hitem jej přibyl na hrazení. Díky tomu získal také kotouč.
     
    49:48
    Tage Thompson se však nakonec přece jen dostal ke střele z bezprostřední blízkosti, jenže Jordan Binnington byl znovu pozorný a kotouč vyráží.
     
    50:13
    Vhazování v třetině Blues vyšlo nakonec lépe St. Louis, Pavel Bučněvič byl však s rozehrávkou na levém kruhu liknavý a puk ztratil.
     
    50:37
    Prudká přihrávka do druhé vlny měla najít na pravé straně u modré čáry Owena Powera, kterého však puk minul o víc než dva metry.
     
    50:49
    Casey Mittelstadt se cpal na ose hřiště kupředu, jenže proti dvojici soupeřů neměl šanci a o hrací předmět tak rychle přišel.
     
    51:01
    Peyton Krebs se prolétl po levém křídle a ranou z úhlu prověřil pozornost Jordana Binningtona, která je však stále, stejně jako v celém utkání, výborná.
     
    51:23
    Vinnie Hinostroza obral o kotouč Justina Faulka u svatyně St. Louis, zakončit však nestihl. Tudíž to musel zkusit Henri Jokiharju z pravé strany od modré čáry. Jeho rána však byla nepřesná.
     
    51:38
    Vpřed se chtěl po levém hrazení rozlétnout Torey Krug, jenže Jeff Skinner byl na kruhu připraven a puk mu nataženou hokejkou vypíchl.
     
    52:16
    Brayden Schenn dobře napadal rozehrávku Sabres za klecí Buffala, kotouč sice nakonec nezískal, ale způsobil pořádní rozruch v rozehrávce soupeře.
     
    52:37
    Rasmus Asplund nyní vytvořil svým nájezdem do brankoviště Blues i gólmana Binningtona pořádný rozruch před klecí St. Louis, jenže Casey Mittelstadt pak pálil jen do ležícího brankáře Modrásků! Šavle dnes nemají štěstí.
     
    53:06
    Jordan Kyrou se dostal ke kotouči na vrcholu levého kruhu a předal ho za sebe na Toreyho Kruga, jenž pasem podél modré čáry nachází Coltona Parayka.
     
    53:44
    Ivan Barbašev uklidňuje hru, když zaváží puk do obranného pásma Blues, odkud ho Nick Leddy nastřeluje za bránu Andersona.
     
    54:17
    Nick Leddy nyní přihrál po levém mantinelu do rohu hrací plochy, kde však Ivan Barbašev v souboji s dvěma protihráči neuspěl.
     
    54:24
    Owen Power střílel z vrcholu levého kruhu, jenže Robert Bortuzzo jeho ránu srazil takovým způsobem, že Jordan Binnington jen líně přikryl puk lapačkou ve svém brankovišti.
     
    54:24
    Ivan Barbašev před bránou Blues sekl Rasmuse Dahlina a dostává dvě trestné minuty. Sabres si tak ještě zkusí přesilovku. Poslední šance něco s utkáním udělat.
     
    54:46
    Kotouč letí okamžitě z pásma Modrásků až ke kleci Andersona. Aktivně napadá na útočné modré aktivní Pavel Bučněvič.
     
    55:07
    A zase letí černá pryž ven z třetiny Bluesmanů, kotouč zastavuje u vlastní svatyně brankář Buffala Sabres Craig Anderson.
     
    55:37
    Casey Mittelstadt se prodral středem hřiště až do mezikruží, kde mu však hokejku při zakončení zablokoval Robert Bortuzzo.
     
    56:04
    Nyní dostal kotouč na levý kruh Victor Olofsson, jehož ránu však Jordan Binnington na poslední chvíli vyřešil bleskovým přesunem!
     
    56:48
    Přesilovka Sabres je pryč a s ní naděje na body z tohoto utkání. St. Louis ještě jednou vyhazuje puk zásluhou Marca Scandelly z obranného pásma.
     
    57:01
    Buffalo si přece jen ještě bere oddechový čas, protože se bude vhazovat před klecí St. Louis, Craig Anderson už nejspíš zůstane rovnou na střídačce.
     
    57:20
    Je to tak, Craig Anderson je na střídačce, Sabres hrají se šesti bruslaři v útočném pásmu. Ránu Tagea Thompsona z vrcholu levého kruhu však chytá Jordan Binnington do lapačky!
     
    57:32
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues pečetí svou výhru trefou přes celé kluziště do prázdné brány! K puku se u obranné modré dostal po přihrávce Bučněviče VLADIMIR TARASENKO, jenž ranou přes více než polovinu hrací plochy přidává gól na 6:2 a kompletuje tak svůj dnešní hattrick! Asistence: Pavel Bučněvič, Robert Thomas.
    57:32 Vladimir TARASENKO - 2:6
     
    58:25
    Craig Anderson zpracoval kotouč mířící na jeho klec a rozehrál na pravou stranu, kde založí akci Sabres Henri Jokiharju.
     
    58:58
    Casey Mittelstadt se snažil na ose hřiště probít do zakončení, což se mu povedlo, jeho střelu však jeden z beků Blues srazil do rohu hrací plochy.
     
    59:21
    Nathan Walker zastavil přihrávku Sabres a po pravém hrazení se s pukem dostal až za jejich klec. Tam mu však chyběla podpora spoluhráčů.
     
    59:52
    Rasmus Dahlin ještě nahazoval kotouč na pravé straně na klec Blues, Alex Tuch si však jeho nabídky nevšiml a ani nedorážel.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas Sabres s Blues tak končí očekávaným vítězstvím St. Louis v poměru 6:2! Modrásci udělali rozhodující krok k výhře v druhém dějství, které vyhráli 3:1 a dostali se tak do rozhodujícího trháku. V třetí třetině pak už pouze kosmeticky upravili skóre Pavel Bučněvič a trefou do odkryté klece hattrick kompletující Vladimir Tarasenko. Svěřenci trenéra Craiga Berubea tak přidávají sedmé vítězství v řadě a skvěle šponují svou formu před blížícím se play off! Buffalo na tenhle zápas nebude vzpomínat v dobrém. Krom toho, že v něm jednoznačně prohrálo, si taky může stěžovat na nepřízeň osudu, protože štěstěna k němu dnes opravdu byla otočena zády. Takový je ale hokej.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 37 – 28
    Bloky: 13 – 4
    Úspěšnost na buly: 55% – 45 %
    Úspěšnost přesilovek: 0/2 – 2/3
    Trestné minuty: 6 – 4
    Hity: 4 – 7
     
    3 hvězdy utkání

    1. Vladimir Tarasenko (STL) – 3+2
    2. Robert Thomas (STL) – 0+5
    3. Pavel Bučněvič (STL) – 1+2
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný Čech ani Slovák.
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Craig Anderson (BUF) – 22 zákroků, 5 OG, úspěšnost zákroků 81,5 %, čas na ledě 59:29

    Jordan Binnington (STL) – 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 94,6 %, čas na ledě 59:46
     
    Dnešní utkání sledovalo 11 565 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (03:42:59)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 13. R. Asplund (Jokiharju), 25. Tuch (Power, Tage Thompson) – 20. Perron (Krug, Tarasenko), 21. Saad (R. Thomas, Tarasenko), 28. Tarasenko (Bučněvič, R. Thomas), 33. Tarasenko (Krug, R. Thomas), 47. Bučněvič (Parayko, R. Thomas), 58. Tarasenko (Bučněvič, R. Thomas)


    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Dahlin (A), Bryson, Jokiharju, Power, Fitzgerald, Butcher – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Mittelstadt, R. Asplund – Cozens, Hinostroza, Okposo (A) – Krebs, Girgensons (A), Eakin.
    Trenér: Don Granato.

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, Krug – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Kyrou, B. Schenn (A), I. Barbašev – N. Walker, L. Brown, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube.

    Rozhodčí: Rank, Halkidis – Apperson, Cherrey.

    Diváci: 11 565
    bahis siteleri