Boston – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – St. Louis 2:6 (kon.) | Tampa – Anaheim 4:3 (po pr.)
Pittsburgh – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Detroit 0:3 (kon.) | Toronto – Washington 7:3 (kon.)
Nashville – Edmonton 0:4 (kon.) | Dallas – Minnesota 2:3 (po pr.) | Chicago – San Jose 5:4 (1:0 po s.n.)
Colorado – New Jersey 3:1 (kon.) | Calgary – Vegas 1:6 (kon.) | Vancouver – Arizona 7:1 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
St. Louis Blues
Pátek 15.04.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:32 Vladimir TARASENKO - 2:6
     
    57:32
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues pečetí svou výhru trefou přes celé kluziště do prázdné brány! K puku se u obranné modré dostal po přihrávce Bučněviče VLADIMIR TARASENKO, jenž ranou přes více než polovinu hrací plochy přidává gól na 6:2 a kompletuje tak svůj dnešní hattrick! Asistence: Pavel Bučněvič, Robert Thomas.
     
    57:20
    Je to tak, Craig Anderson je na střídačce, Sabres hrají se šesti bruslaři v útočném pásmu. Ránu Tagea Thompsona z vrcholu levého kruhu však chytá Jordan Binnington do lapačky!
     
    57:01
    Buffalo si přece jen ještě bere oddechový čas, protože se bude vhazovat před klecí St. Louis, Craig Anderson už nejspíš zůstane rovnou na střídačce.
     
    56:04
    Nyní dostal kotouč na levý kruh Victor Olofsson, jehož ránu však Jordan Binnington na poslední chvíli vyřešil bleskovým přesunem!
     
    54:24
    Ivan Barbašev před bránou Blues sekl Rasmuse Dahlina a dostává dvě trestné minuty. Sabres si tak ještě zkusí přesilovku. Poslední šance něco s utkáním udělat.
     
    52:37
    Rasmus Asplund nyní vytvořil svým nájezdem do brankoviště Blues i gólmana Binningtona pořádný rozruch před klecí St. Louis, jenže Casey Mittelstadt pak pálil jen do ležícího brankáře Modrásků! Šavle dnes nemají štěstí.
    46:18 Pavel BUČNĚVIČ - 2:5
     
    46:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Velká smůla Buffala, velká klika St. Louis! I tak by se dal nazvat tenhle zápas, tento gól to potvrzuje! Colton Parayko přihrál z pravého kruhu do předbrankového prostoru, kde PAVEL BUČNĚVIČ jeho pas ideálně nezpracoval, puk mu vypíchli z čepele beci Sabres. Forvard Blues však ještě jednou do kotouče plácl bekhendem hole a ten prošel mezi betony Andersona do sítě Buffala! Bluesmani vedou již 5:2! Asistence: Colton Parayko, Robert Thomas.
     
    45:11
    Rasmus Dahlin se dostal k puku na modré čáře, sjel si na osu hřiště a vypálil z nápřahu, jenže Jordan Binnington zvládl jeho prudký projektil vyrazit!
     
    40:51
    Rasmus Asplund se po prudké přihrávce procpal mezi beky St. Louis a sám zakončoval před bránou Blues. Přízemním pokusem však trefil opět pouze Binningtonovy betony!
     
    39:05
    A únik i na druhé straně, do kterého se dostal obránce Blues Marco Scandella, jenž však svým pokusem klec Sabres přestřelil!
     
    38:27
    Victor Olofsson se dostal do obrovské šance, když byl sám před klecí St. Louis, jenže jeho bekhendový blafák mezi betony Jordana Binningtona prošel také těsně kolem levé tyče svatyně Blues!
     
    33:58
    Jeff Skinner měl další velkou šanci Sabres, jenže z bezprostřední blízkosti znovu nepřekonal skvělého Jordana Binningtona, který předvedl další fantastický zákrok, když zastavil jeho pokus i dorážku Girgensonse.
    32:45 Vladimir TARASENKO - 2:4
     
    32:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues vedou 4:2! VLADIMIR TARASENKO obdržel puk od Kruga na pravé křídlo, obhodil si bránícího Owena Powera a brankáři Andersonovi udělal tváří v tvář nádhernou Forsbergovu kličku, kdy bekhendem doprovodil touš do sítě! St. Louis tak už má náskok dvou branek! Asistence: Torey Krug, Robert Thomas.
     
    30:58
    A další velká příležitost Buffala, které je nyní lepším týmem! Alex Tuch si najel do mezikruží, jenže jeho ostrému projektilu vystavil Jordan Binnington nádherný semafor!
     
    28:48
    Další obrovská šance Sabres! Peyton Krebs se nyní hnal sám na klec St. Louis, ale bekhendovou kličku nezvládl, kotouč poslal vysoko nad břevno svatyně Binningtona!
     
    28:26
    Casey Mittelstadt dostal kotouč na levou stranu a poslal ho znovu na osu hřiště k modré čáře, odkud podruhé pálil Will Butcher, tentokrát do břevna svatyně Blues!
    27:18 Vladimir TARASENKO - 2:3
     
    27:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis si bere vedení rychle zpět! Robert Thomas přihrál z rohu kluziště křižně na levý kruh, odtud předal Pavel Bučněvič kotouč bleskově doprava a VLADIMIR TARASENKO pálil z bezprostřední blízkosti už do prázdné brány, protože se Craig Anderson cítil jako na kolotoči a přesunout se nestihl! Blues tak vedou 3:2! Asistence: Pavel Bučněvič, Robert Thomas.
     
    26:58
    Kyle Okposo dostal kotouč na levý kruh a ostře vypálil, jenže Jordan Binnington měl dobrý výhled a jeho ránu krotí ve své náruči.
    24:20 Alex TUCH - 2:2
     
    24:20
    Sabres právě vstřelili branku!
    ...to už neplatí, Sabres srovnávají na 2:2! Owen Power přihrál z levé strany do mezikruží a ALEX TUCH se prosazuje přesnou střelou k pravé tyčce pár čísel nad ledem, na kterou Jordan Binnington prostě nemohl dosáhnout! Znovu tak platí vyrovnaný stav! Asistence: Owen Power, Tage Thompson.
     
    24:14
    Vladimir Tarasenko neudržel puk u hrazení, čehož využil Jeff Skinner, jenž po kličce zasouval kotouč pod Binningtonem do brány Blues, brankář St. Louis však touš dokázal udržet pod sebou!
    20:18 Brandon SAAD - 1:2
     
    20:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues využívají krátkou početní výhodu a po osmnácti vteřinách druhého dějství jdou poprvé v utkání do vedení! Robert Thomas přihrál z rohu kluziště na pravý kruh, kde se parádní ranou do vzdálenějšího horního rohu klece Sabres prezentoval BRANDON SAAD, jenž trefil přesně! St. Louis tak vede 2:1! Asistence: Robert Thomas, Vladimir Tarasenko.
    19:37 David PERRON - 1:1
     
    19:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues v dvojnásobné početní výhodě srovnávají na 1:1! St. Louis nyní sehrálo krásnou přesilovku, kdy šel kotouč z čepele na čepel. Ve finále přihrál Torey Krug z osy hřiště doleva na DAVIDA PERRONA, jenž ostrou ranou z kruhu propálil Craiga Andersona a my máme znovu vyrovnaný stav! To vše 23 sekund před první sirénou! Asistence: Torey Krug, Vladimir Tarasenko.
     
    19:05
    Nakonec je to Owen Power, kdo krosčekem poslal na hrazení Jordana Kyroua a Blues budou hrát v prvním dějství ještě 55 sekund přesilovky pět na tři.
     
    18:08
    Eakin je vyloučen na dvě minuty za hákování, Blues tak budou hrát přesilovou hru krátce před koncem druhé třetiny a mohou v ní ještě srovnat skóre.
     
    14:50
    Přesilovku si tentokrát vyzkouší hokejisté Buffala. Vyloučen je Brandon Saad, který fasuje menší trest za vysokou hůl, kterou trefil Zemguse Girgensonse ve středním pásmu.
    12:20 Rasmus ASPLUND - 1:0
     
    12:20
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres otevírají skóre utkání! Henri Jokiharju dostal kotouč na pravou stranu k modré čáře a ostře vypálil. Puk v předbrankovém prostoru sklepl svou holí k zemi RASMUS ASPLUND, takže Jordan Binnington neměl nárok na tuto změnu směru letu reagovat a puk se tak od ledu odrazil do jeho sítě! Buffalo díky tomu vede 1:0! Asistence: Henri Jokiharju.
     
    11:18
    Tohle byla veliká šance, do které se dostal Jeff Skinner, jenž obdržel přihrávku z pravé strany do mezikruží a vypálil, Jordan Binnington však předvádí parádní semafor!
     
    10:11
    Colton Parayko dostal zpětnou přihrávku na vrchol pravého kruhu a jeho ostrý projektil tlumí ve své náruči Craig Anderson.
     
    07:08
    V oslabení se Šavle dostaly do velké šance, nejprve pálil Owen Power a po něm ještě Cody Eakin, Jordan Binnington oba tyto pokusy zlikvidoval!
     
    05:19
    Uvidíme první přesilovou hru, kterou si zahrají hráči Blues. Rasmus Dahlin zahákoval u své brány Ryana O'Reillyho, který tak nemohl zakončovat.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 13. R. Asplund (Jokiharju), 25. Tuch (Power, Tage Thompson) – 20. Perron (Krug, Tarasenko), 21. Saad (R. Thomas, Tarasenko), 28. Tarasenko (Bučněvič, R. Thomas), 33. Tarasenko (Krug, R. Thomas), 47. Bučněvič (Parayko, R. Thomas), 58. Tarasenko (Bučněvič, R. Thomas)


    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Dahlin (A), Bryson, Jokiharju, Power, Fitzgerald, Butcher – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Mittelstadt, R. Asplund – Cozens, Hinostroza, Okposo (A) – Krebs, Girgensons (A), Eakin.
    Trenér: Don Granato.

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, Krug – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Kyrou, B. Schenn (A), I. Barbašev – N. Walker, L. Brown, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube.

    Rozhodčí: Rank, Halkidis – Apperson, Cherrey.

    Diváci: 11 565
    bahis siteleri