Česko – Německo 0:2 (kon.)
konec
Česko
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Německo
Pátek 15.04.2022, 15:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítám všechny fanoušky národního týmu, který v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ odehraje druhé střetnutí s Německem. Mladý český výběr je má severu Čech jeden z kempů před mistrovstvím světa. Kari Jalonen plánuje tréninky ve vysokém tempu, což by se mělo přenést také do samotného zápasu. Zda tomu tak bude, to začneme odtajňovat od 15 hodin, kdy je naplánované úvodní vhazování.
     
    Ve čtvrtečním duelu předvedla česká reprezentace kvalitní výkon a přehrála Německo 6:2. Už v jedenácté minutě otevřel skóre Jakub Krejčí, jehož o chvíli později napodobil první reprezentační trefou Adam Klapka. Ve druhé periodě navýšili stav zápasu Jiří Černoch a Petr Holík. A když vsítil pátou trefu Patrik Zdráhal, vypadalo to, že národní tým dovede zápas do klidného konce. Jenomže Štěpánu Lukešovi pokazil čisté konto Fabio Wagner, kterého ještě doplnil Daniel Schmölz. Kosmeticky skóre pak ještě upravil karlovarský Jakub Flek.

    Česká republika – Německo 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)

    Branky a nahrávky: 10. Krejčík (Černoch, Fridrich), 12. Klapka (Zdráhal), 23. Černoch (Blümel, Jiříček), 24. Holík (Blümel, Jordán), 45. Zdráhal, 54. Flek (Smejkal, Kodýtek) – 47. Wagner (Volek, Blank), 49. Schmölz (Höfflin).

    Sestava Česka: Lukeš (Stezka) – Ščotka, Jordán, Zábranský, Krejčík, Jiříček, Sklenička, Budík, Kaňák – Ciencala, Holík, Blümel – Beránek, Černoch, Fridrich – Smejkal, Kodýtek, Flek – Klapka, Hladonik, Zdráhal – Lang.

    Sestava Německa: Treutle (Jenike) – Ankert, Bender, Forhler, Münzenberger, Hüttl, Wagner, Huss, Rogl – Soramies, Pietta, Höfflin – Braun, Fleischer, Schmölz – Jentzsch, Blank, Karachun – Volek, Pfaffengut, Rutkowski.
     
    Předpokládaná sestava českého týmu

    Kváča (Lukeš) – Jordán, Ščotka, Krejčík, Zábranský, Sklenička, Jiříček, Kaňák, Budík – Blümel, Holík, Smejkal – Lang, Černoch, Beránek – Flek, Kodýtek, Navrátil – Zdráhal, Hladonik, Klapka – Fridrich
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, tentokrát už z chomutovské ROCKNET ARÉNY, kde právě probíhá rozbruslení. Za pár okamžiků už se podíváme na sestavy obou soupeřů.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Kváča (Lukeš) – Jordán, Ščotka, Krejčík, Zábranský, Sklenička, Jiříček, Kaňák, Budík – Blümel, Holík, Smejkal – Lang, Černoch, Beránek – Flek, Kodýtek, Navrátil – Zdráhal, Hladonik, Klapka – Fridrich.
    Trenér: Kari Jalonen.

    Německo: Jenike (Treutle) – Bender, Münzenberger, Wagner, Hüttl, Rogl, Huss – Schmölz, Kahun, Fleischer – Höfflin, Soramies, Braun – Karachun, Blank, Jentzsch – Rutkowski, Leonhardt, Volek.
    Trenér: Tomi Söderholm.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Hlavatý.
    Jak si dnes Češi povedou proti Německu?
     
    Oba celky se srovnaly na modrých čarách, odkud vyslechnou hymny zúčastněných zemí. Pohodlně se usaďte, za malou chvíli začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Úvodní vhazování dnešního zápasu vyhrál Dominik Kahun, avšak Německo se přes střední pásmo nedostalo. Z rohu přihrával Smejkal, který před brankou našel Blümela. Jeho pokus zamířil do hostujícího brankáře.
     
    00:49
    Karlovarská dvojice napadala soupeře za jeho brankou, avšak Beránek černou gumu nezachytil. Následně Německo přejelo do středního pásma a nahodilo po prknech za českou branku.
     
    01:34
    Nahozený kotouč od modré čáry tečoval ještě Jakub Navrátil, který černou gumu poslal znovu jen do německého brankáře. Jenike puk udržel, a tak nemohl dorážet Flek.
     
    02:34
    Už to vypadalo, že Blümel na modré čáře brusli neudrží a bude se pískat ofsajd. Ale podařilo se, a tak akce národního týmu mohla pokračovat.
     
    03:45
    Na pravé straně měl hodně prostoru Lang, který viděl před branku najíždějícího Černocha. Západočeská spolupráce nevyšla dle očekávání, jelikož plzeňský útočník dával těžkou přihrávku.
     
    04:38
    Dlouhá přihrávka národního týmu mířila do útočného pásma, kam spěchal Jakub Flek. Avšak Andreas Jenike to měl ke kotouči blíže a předvedl skvělou práci s holí.
     
    05:12
    Od modré čáry se pokoušel puk nahodit Wagner, jehož snažení zablokoval Klapka. Následně Česká republika vyhodila za cenu zakázaného uvolnění.
     
    05:28
    Německo právě vstřelilo branku!
    Národní tým ztratil kotouč na modré čáře, kde se ho chopil DANIEL SCHMÖLZ. Německý útočník najel do levého kruhu pro vhazování, odkud nádherně zamířil ke vzdálenější tyči. Těžký moment pro Petra Kváču, jenž si na černou gumu ještě pořádně ani nesáhl. Asistence: Dominik Kahun a John Rogl.
    05:28 Daniel SCHMÖLZ - 0:1
     
    06:23
    Na modré čáře se snažil zastavil puk Münzenberger, avšak už se nacházel ve středním pásmu, a tak se Braun nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    06:50
    Na pravé straně našel Beránek Černocha, který kotouč neprocpal do předbrankového prostoru. A tak to od modré zkusil Zábranský, ale hostující gólman byl znovu připravený zasáhnout.
     
    07:42
    V útočném pásmu se soupeře zbavil Jiříček, který se kličkou dostal do kruhu pro vhazování. Následně ale přihrávkou už nenašel spoluhráče v nebezpečném prostoru.
     
    08:45
    Od pravého mantinelu si to mezi kruhy namířil Fleischer, který následně mířil k pravé tyči. Liberecký brankář se skvěle přesunul a zapisuje první zákrok v dnešním střetnutí.
    08:45 První střela na Kváču po osmi minutách.
     
    09:13
    Na levé straně útočného pásma posunul puk na spoluhráče Jordán. Blümel následně trefil jen prvního bránícího hráče. Akce trvala dál, ale Holík nedostal černou gumu n hranici brankoviště.
     
    09:58
    Reprezentační výběr mířil do přečíslení, které na sebe vzal Libor Zábranský. Jeho pokus zprava mířil jen těsně vedle vzdálenější tyče, český tým byl blízko vyrovnání.
    09:58 Zábranského pokus na vzdálenější tyč.
     
    10:21
    Na modré čáře se skvěle otočil Karachun, který se tímto výpadem zbavil Zábranského. Následně z kruhu pro vhazování ale zamířil do připraveného Petra Kváči.
     
    11:17
    Patrik Zdráhal adresoval kotouč před branku, kde byl zcela osamocený Jakub Navrátil. Jeho klička do forhendu následně do prostoru tří tyči nezamířila.
    11:17 Zdráhalovo forhendové zakončení.
     
    11:39
    Tentokrát to od modré čáry zkoušel Vojtěch Budík, jehož nažení bylo sražené do ochranné sítě. Vhazuje se po levici hostujícího maskovaného muže.
     
    12:21
    Nepovedený Jordánův pokus zamířil k Matěji Blümelovi, který na dvakrát nezamířil přesně. Hra se otočila a nepříjemné nahození vymyslel John Rogl.
     
    13:34
    Vyloučení v týmu Německo (John Rogl – 2 min., podrážení).
     
    13:44
    Na pravém kruhu se nacházel osamocený Holík, který německou hráz před brankou neprostřelil. Následně se hostujícímu celku povedlo vyhodit do středního pásma.
     
    14:15
    Národnímu týmu se početní výhoda zatím nedaří, a tak přichází další vyhození. Kari Jalonen tak reaguje posláním druhé speciální formace na led.
     
    15:39
    Ani po naskytnuté přesilové hře se českému týmu nepovedlo vyrovnat. Na řadu přichází reklamní přestávka, po níž se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    17:01
    David Jiříček sjel podél mantinelu do rohu, odkud přihrál mezi kruhy, kde se nacházel pohotový Jiří Černoch. Karlovarský útočník vystřelil velmi rychle, avšak znovu mířil jen do německého gólmana.
    17:01 Černoch to zkoušel mezi betony.
     
    18:39
    Nahození z pravé strany mířilo na českou branku. Petr Kváča byl pozorný a černou gumu schoval do lapačky, čímž hru přerušil.
     
    19:00
    Národní tým znovu mířil do přečíslení, ale Ondřej Beránek nepřihrával a vzal situaci na sebe. Jeho pokus je o kousek proletěl vedle pravé tyče.
     
    19:58
    Těsně před sirénou zkoušel Kváču překvapit Karachun, který zamířil jen do oblouku branky. Německo překvapivě vede po tom, co první trefa zamířila do branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první periodě jsme viděli zlepšený výkon německé reprezentace, která tak vede v Chomutově 1:0. Hned první trefa na branku se ujala a jejím autorem byl Daniel Schmölz. Česká reprezentace poté hodně hrozila, avšak recept na překonání Andrease Jenikea nenašla.

    Střely na branku: 10:6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Až u modré čáry se nacházel Dominik Kahun, jehož nahození bylo sražené mimo hrací plochu. Bude se vhazovat po levici libereckého brankáře.
     
    21:11
    Od modré čáry nahazoval kotouč do soupeře Libor Zábranský. Kotouč tak vypadl z pásma, a protože jeden z hostů zůstal na ledě, hra se přerušila.
     
    21:45
    Nepřesným nahození se od modré čáry prezentoval Höfflin. Národní tým poté vyhrál souboj za brankou, ale dál zůstává pod tlakem.
     
    22:29
    Další nepříjemné nahození vymyslel Jentzsch, jehož pokus byl tečován a puk mířil pod horní tyčku. Skvělým zákrokem maskou se ale blýskl Petr Kváča, který zakončení vyrazil nad branku!
    22:29 Hlavička českého brankáře.
     
    23:32
    Na ose útočného pásma se nacházel Adam Klapka, jenž trefil prvního bránícího hráče. Národní tým pak prohrál souboj v rohu kluziště.
     
    24:26
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Braun, který přihrával před branku. Wagner jen nastavil hokejku, ale neposlal černou gumu do branky.
     
    24:45
    Šikovné ruce ukázal Dominik Kahun, jenž přešel přes trojici českých hráčů a už se nacházel blízko brance. Jeho zakončení zamířilo jen těsně vedle pravé šibenice.
    24:45 Prohoz Kahuna a jeho střela.
     
    26:20
    Braun přihrával před branku, kde se nacházel Karachun, jemuž se nepovedlo vystřelit. Český tým raději vyhazuje přes všechny čáry.
     
    27:11
    Nahození od levého mantinelu ještě tečoval Blank, jehož snažení přizvedlo kotouč do protějšího rohu ledové plochy.
     
    27:48
    Přečíslení dva na jednoho končí velkou šancí českého týmu! Petr Kodýtek už zasouval kotouč za brankářův beton, avšak puk před brankovou čárou zpomalil. A tak jej německé obrana odehrála do bezpečí.
    27:48 Kotouč byl pár centimetrů od brankové čáry.
     
    28:15
    Od modré čáry nahazoval kotouč Vojtěch Budík, jehož snažení bylo znovu tečované. Hostující brankář sice nestihl reagoval, ale černá guma zamířila jen k zadnímu mantinelu.
     
    29:12
    Nepřesnou přihrávku zachytil Jiří Smejkal, který byl zády k brance, a tak mu dlouho trvalo než se otočil. Česká reprezentace vybojovala alespoň vhazování před soupeřovou brankou.
     
    29:31
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Krejčík – 2 min., podrážení).
     
    29:51
    Nahození hostujícího hráče zachytil Beránek, který okamžitě vyhodil přes celé kluziště.
     
    30:15
    Krosovou přihrávku do pravého kruhu dostal Karachun, jenž měl před sebou odkrytou branku. Ačkoliv se Kváča přesouval a puk by spíše neměl, tak německý útočník zamířil do oblouku branky.
    30:15 Karachun netrefil puk přesně.
     
    31:00
    Na pravém kruhu se nacházel dobře postavený Mirko Höfflin, jehož pokus orazítkoval horní tyčku české branky.
    31:00 Trefená tyč z hole Höffina.
     
    32:41
    Velkou rychlost nabral Budík, který projel až do útočného pásma, ale v levém kruhu mu kotouč utekl do rohu hrací plochy.
     
    33:13
    Tvrdou ránu od modré tentokrát vyslal Jan Ščotka, který ale mířil jen doprostřed branky, kde byl připravená Andreas Jenike.
     
    33:49
    Michal Jordán ještě vystřelit nemohl, a tak přihrával na pravou stranu. Z kruhu pro vhazování to vyzkoušel Petr Holík, ale ani on recept na překonání německého gólmana nenašel.
     
    34:18
    Za českého obránce se dostal Karachun,který převzal černou gumu na útočné modré. Jenomže Budík se stihl vrátit a německého soupeře zastavit.
     
    35:34
    Vyloučení v týmu Německo (Fabio Wagner – 2 min., podrážení).
     
    36:01
    Přihrávku přes osu dostal na levou stranu Lang, jehož pokus mířil do přesouvající se ho brankáře. Německo následně vyhodilo a může i vystřídat.
     
    37:06
    Z levého kruhu zamířil těsně vedle první tyče Jiří Černoch. Hostující obránci se poté puku zmocnili za brankou a znovu vyhodili.
     
    37:56
    Na střelu z jedné čekal na modré čáře Vojtěch Budík, jehož pumelici schoval do lapačky Andreas Jenike. Německo tak stále zůstává v těsném vedení.
     
    38:29
    Z rohu až mezi kruhy si najel vysoký Klapka, jehož pokus byl následně přizvednutý nad německou branku. Akce českého celku pokračovala a další úspěšný zákrok zaznamenal Jenike.
     
    38:44
    Vyloučení v týmu Česko (Jiří Smejkal – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    38:59
    Z levého kruhu vyslal nepříjemný pokus Kahun, který vedení Německa nenavýšil. A tak to ještě zkusil od modré čáry Bender, avšak Kváča byl znovu na správném místě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Pokud budeme porovnávat oba zápasy, tak Německo daleko lépe bruslí, čímž českému soupeři působí problémy. Naopak národní tým je v koncovce potentní, a tak je stav 0:1. Jinak ale sledujeme vyrovnanou podívanou a do třetí části půjde hostující celek v početní výhodě, která bude trvat ještě 2 minuty 44 vteřin.

    Střely na branku: 18:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Autor zatím jediné trefy se vytočil zpoza branky a zamířil do připraveného Petra Kváči. Schmölz to ale jinak udělal parádně, jen při zakončení potřeboval trochu více štěstí.
     
    41:35
    Česká reprezentace se zmocnila kotouče, který vyhodila znovu přes všechny čáry.
     
    42:06
    Vyloučení v týmu Německo (Tim Bender – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:12
    Libor Zábranský počkal na přejetí útočníka před brankou a poté až vystřelil. Jeho zakončení zamířilo znovu jen do připraveného německého brankáře.
     
    42:47
    Jiří Smejkal je na ledové ploše, a tak začíná zkrácená početní výhoda národního týmu. Český celek musí začít od branky libereckého brankáře.
     
    43:28
    Na vrcholu pravého kruhu se nacházel Petr Holík, jenž vymyslel chytrou střelu těsně nad ledem. Pokus mířící ke vzdálenější tyči zastavil Jenike betonem.
     
    45:03
    Patrik Zdráhal se pokoušel přihrávat na osu, avšak trefil jen brusli soupeře. Německo otočilo hru, ale ani ono Petra Kváču neprověřilo.
     
    46:07
    Petr Holík naslepo hledal za sebou Blümela, ale našel jen soupeře. Německo zavezlo puk do útočného pásma, kde o něj přišlo, a tak oba celky střídají.
     
    47:09
    Na pravém křídle se uvolnil karlovarský Jiří Černoch, jehož zakončení zamířilo do hrudníku Andrease Jenikea. Následuje další komerční přestávka, po níž se bude vhazovat před brankou Německa.
     
    48:08
    Braun zavezl puk přes modrou čáru a vymyslel jen nahození do rohu hrací plochy. Česká reprezentace tak je na tahu, uvidíme, co z toho bude.
     
    48:29
    David Jiříček nahazoval černou gumu před branku, avšak hostující brankář byl znovu ve střehu. Následně se do potyčky pustil Ondřej Beránek, ale rozhodčí situaci vyřešili velmi rychle.
     
    49:07
    Mezi kruhy se nacházel Jakub Flek, na kterého také mířila přihrávka. Českému útočníkovi ale puk v rozhodujícím momentu sjel z čepele hole.
     
    49:46
    Na vrcholu pravého kruhu se nacházel Libor Zábranský, který mířil do protější šibenice. Jenomže Jenike je dnes nepřekonatelný a zasáhl vyrážečkou.
     
    50:35
    Jiří Smejkal přenechal kotouč do tandemu na Petra Holíka, který si to namířil až mezi kruhy. Jeho pokus znovu mířil na zadní tyčku, jenomže hostující brankář vytahuje další parádní zákrok.
    50:35 Neúspěšná česká akce.
     
    51:07
    České mužstvo výrazně zlepšilo pohyb a okamžitě je to na hře znát. Jenomže obrovské potíže má v koncovce, a tak stále prohrává o jedinou trefu.
     
    52:10
    Jakub Flek poslal nepřesnou přihrávku na modrou čáru, a tak se podíval znovu pouze do stropu ROCKNET ARÉNY.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 351 diváků.
     
    52:21
    Vyloučení v týmu Česko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Patrik Zdráhal.
     
    53:01
    Přihrávku do levého kruhu dostal Schmölz, který si odskočil od Ščotky. Jeho pokus pak mířil do šibenice, ale Petr Kváča vyrážečkou zasáhl.
     
    53:31
    Krásně se kolem obránce uvolnil Jakub Flek, jenž rychle zabrzdil a kotouč poslal do břevna. Od toho se černá guma odrazila do ledu a rozhodčí okamžitě rozpažil!
    53:31 Nastřelená horní tyč.
     
    55:09
    Za německou brankou se chytře otočil Smejkal, který okamžitě přihrával na zadní tyčku, kde se po puku marně natahoval Blümel.
     
    56:27
    Z levé strany modré čáry vystřelil Münzenberger, jehož pokus vyrazil český maskovaný muž.
     
    57:01
    Na ose hrací plochy se nacházel zcela osamocený Patrik Zdráhal, který už byl sám před brankářem. Litvínovský útočník znovu mířil k levé tyči, ale znovu recept na překonání hostujícího brankáře nenašel.
    57:01 Zdráhal se ocitl sám před Jenikem.
     
    58:00
    Utkání vstupuje do posledních dvou minut, to je také doba, která českému celku zbývá na vyrovnání!
     
    58:31
    Německo právě vstřelilo branku!
    Snad pět vteřin byl Petr Kváča na střídačce, když MIRKO HÖFFLIN trefil přes celé kluziště opuštěnou českou branku. Bez asistence.
    58:31 Mirko HÖFFLIN - 0:2
     
    58:31
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:58
    Od modré čáry to zkusil David Jiříček, který trefil prvního hráče soupeře. Národní tým se ale puku znovu zmocnil a kombinuje před soupeřovou bránou.
     
    59:53
    Registrujeme ještě jeden pokus, který vyslal proti německé brance Michal Jordán. Jeho zakončení ale schoval Andreas Jenike do lapačky.
     
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme velmi napínavé střetnutí, které rozhodla branka z první třetiny a také první německé střely. Výkon národního týmu gradoval ve třetí části, jenomže česká reprezentace neproměňovala šance, a tak druhé střetnutí v Chomutově prohrává.

    Střely na branku: 29:20.

    Nejlepší hráči: Petr Kváča (Česko) – Andreas Jenike (Německo).
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se těšit znovu někdy příště. (17:15:29)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 6. Schmölz (Kahun, Rogl), 59. Höfflin


    Česko: Kváča (Lukeš) – Jordán, Ščotka, Krejčík, Zábranský, Sklenička, Jiříček, Kaňák, Budík – Blümel, Holík, Smejkal – Lang, Černoch, Beránek – Flek, Kodýtek, Navrátil – Zdráhal, Hladonik, Klapka – Fridrich
    Trenér: Kari Jalonen

    Německo: Jenike (Treutle) – Bender, Münzenberger, Wagner, Hüttl, Rogl, Huss – Schmölz, Kahun, Fleischer – Höfflin, Soramies, Braun – Karachun, Blank, Jentzsch – Rutkowski, Leonhardt, Volek
    Trenér: Tomi Söderholm

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 4 351
    bahis siteleri