Slovensko – Švédsko 1:8 (kon.) | Česko – Finsko 3:4 (kon.)
konec
Slovensko
1:8 (0:3, 1:2, 0:3)
Švédsko
Pátek 15.04.2022, 14:30 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké sváteční odpoledne, na Turnaji 4 zemí v Hodoníně Slovácii Švédové už mají za sebou úvodní duely. Slovensko se na úvod postavilo v derby českému výběru. Vítězství 4:3 nakonec slavilo Česko. Švédové pro změnu svedli severskou bitvu s Finskem, avšak rovněž padli 3:4.
     
    Nominace Švédska


    Brankáři:

    Carl Axelsson (SDE HF), Hugo Laring (Frölunda HC)

    Obránci:
    Melker Morin (Flemingsbergs IK), Isak Forslund (Nacka HK), Anton Olsson (Mora IK), Wiktor Jerneheim (IFK Täby HC), Hugo Johansson (Linköpings HC), Fred Nord (Djurgårdens IF), Alfons Freij (Växjö Lakers HC)

    Útočníci:
    Viktor Olofsson (HV 71), Mans Toresson (Frölunda HC), Zaki Crookes (Leksands IF), Max Gustafsson, Melvin Fernström (oba Rögle BK), Wilson Björck (IFK Täby HC), Vincent Sandberg (HV 71), Karl Sterner (Frölunda HC), Linus Eriksson (Djurgårdens IF), Elliot Sigrell (AIK), Alexander Zetterberg (Timrå IK), Max Grundström (Frölunda HC), Filip Holst-Persson (Nacka HK)
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Rafaj (Pohanka) – Mitro, Petráš, Kupec, Ličko, Barger, Šlank, Húževka – Prokopovič, Feranec, Lašš, Liščinský, Pobežal, Tomašec, Kiss, Maruna, Kováč, Svrček, Chovan, Pitka

    Švédsko: Axelsson (Laring) – Morin, Forslund, Olsson, Jerneheim, Johansson, Nord, Freij – Olofsson, Toresson, Crookes, Gusrtafsson, Fernström, Björck, Sandberg, Sterner, Eriksson, Sigrell, Zetterberg, Grundström, Holst-Persson

    Rozhodčí: Obadal – Blažek, Maloušek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:47
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Slovensko (Pobežal – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Švédsko (Sigrell – 2 min., hrubost).
     
    01:46
    Slováci zatím Tre Kronor celkem dost při hře čtyř proti čtyřem zlobí, švédská obrana ale zatím drží.
     
    02:47
    Oba týmy jsou v plném počtu, úvodní hra čtyř proti čtyřem tak žádné změny na skóre nepřinesla.
     
    03:42
    Švédský forčeking je sice velmi vysoký, nicméně Slováci zatím tuto situaci ve vlastním obranném pásmu celkem zvládají. Rozehrávka sice není klíčem k překročení modré čáry, ale Húževka nyní situaci uklidňuje.
     
    04:25
    Sandberg nebyl daleko k otevření skóre! Po krásné nahazovačce s Freijem při brejku se dostal puk k prvně jmenovanému na osu, odkud pálil na levou stranu Rafajovy branky. Slovenský brankář ale vytasil beton.
     
    05:49
    Zetterberg se prodral k puku na slotu, ale jeho bekhendové zakončení nebylo pro Rafaje velkým překvapením a bez potíží zasáhl.
     
    06:35
    Hned dva brejky mohli vidět hodonínští fanoušci. Ten slovenský skončil ránou z levé strany na vyrážečku, švédský pak ranou Erikssona do připraveného Rafaje.
     
    07:36
    Švédové možná zatím překvapivě hrají se Slováky vyrovnanou partii, v převaze na puku ale zatím kralují, leč větší výsledky schází.
     
    08:06
    Nord měl hned dvě obrovské tutovky při ráně z dálky! Kotouč letěl těsně vedle branky.
     
    08:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané se dostávají po delším tlaku do vedení! Po zisku kotouče na kruzích se prodral Björck do úniku a zpětnou nahrávkou na osu vyzval k palbě ALEXANDERA ZETTERBERGA. Jeho rána z osy letěla přesně do šibenice. Asistence: Wilson Björck, Alfons Freij.
     
    09:49
    Slováci jsou i nadále pod tvrdým náporem soupeře, gól jen potvrdil vzrůstající převahu tří korunek.
     
    11:20
    Tomašec zkoušel nahodit kotouč na osu, jenomže z jeho spoluhráčů zde nikdo nebyl a naopak Axelsson měl připravený beton v pozoru. Ze slovenské akce tak nakonec víc nebylo.
     
    12:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla velká paráda! Nádhernou individuální akci předvedl na jihu Moravy MELVIN FERNSTRÖM, který se zpoza branky dostal na slot a bez potíží prokličkoval až ke střele, která letěla do šibenice nad padajícího Rafaje. Fantazie k pokoukání. Asistence: Max Gustafsson, Melker Morin.
     
    13:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A další trefa tří korunek! Po parádním nájezdu na modrou čáru se dostal za obranu MÅNS TORESSON a po jednoduchém blafáku překonal bezmocného Rafaje. Slovenská obrana je nyní hodně v krizi. Asistence: Fred Nord, Hugo Johansson.
     
    13:52
    Slovenská střídačka si logicky bere oddechový čas, švédská dominance nyní zaváněla debaklem.
     
    15:49
    Stav na ledě se trošku stabilizoval, Slováci nyní svého soupeře začínají pomyslně kousat.
     
    16:37
    Slovenská eskadra ujížděla na Axelssona, nicméně ujíždějící puk překazil plány ke střelbě. Po nájezdu jednoho z hráčů do švédské branky je hra přerušena.
     
    17:21
    Kupec se dostal i přes švédskou těsně bránící obranu ke střelbě z bekhendu, nicméně skákající kotouč proletěl jen vedle branky. Axelsson nemusel zasahovat.
     
    18:47
    Slovenský útok skončil neúspěchem, Švédové mohou rozehrávat zpoza branky.
     
    19:22
    Viktor Sandberg se po ztrátě puku ve středním pásmu rozhodl pro zastavení Svrčka nedovoleným způsobem, sudí pískají 2 minuty za hákování. Slováky čeká první přesilovka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme ze začátku viděli velkou dominanci Švédů, která vyvrcholila v gólovou smršť během pouhých pěti minut. Tři góly Tre kronor určily další ráz periody, kdy se Slováci sice dostávali k pár šancím, zatím ale tahají za kratší konec utkání. Druhá třetině odstartuje přibližně v 15:07.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Slováci se i přes početní výhodu zatím moc neprosazují, jejich rány zatím končívají na švédském bloku, případně mimo bránu.
     
    21:07
    Mitro se opřel do puku z osy hřiště, nicméně jeho rána byla pro Axelssona pochoutkou. Kotouč ukryl do lapačky.
     
    22:38
    Jerneheim střílel od modré čáry, ale Rafaj byl dostatečně pozorný. Puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    22:45
    Švédové se taky mohou těšit na početní výhodu. Samuel Kupec dostal menší trest za hákování, kterého se dopustil v rohu.
     
    23:36
    V Hodoníně jsme viděli hned dvě tutovky! Nejprve brejk Slováků, na druhé straně pak mocný příklep Sternera zastavil s vypětím sil Rafaj.
     
    24:45
    Slováci jsou kompletní, Švédsko svou první početní výhodu dnes nevyužívá.
     
    25:32
    Švédsko se dostane k další přesilovce. Ján Chovan totiž podle českých sudích sekl protihráče po rukavici a dostal menší trest.
     
    27:32
    Slováci jsou už kompletní, ani přes velkou dominanci Švédsko svou početní výhodu nevyužilo.
     
    28:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A další skandinávská radost! Naprostou dominanci nad slovenskou obranou nyní předvedli švédští mladíci. MAX GRUNDSTRÖM se na pravém křídle z ničím nerozpakoval a hned po přechodu modré se opřel do kotouče. Rafaj se nestačil přesunout. Asistence: Fred Nord.
     
    29:55
    Gustafsson se prodíral po levé straně, nicméně na ránu z úhlu byl Rafaj připraven. Skandinávská akce dále pokračuje.
     
    30:26
    Lašš se protlačil do brejku a jeho rána byla první velkou tutovkou pro Slováky! Axelsson se štěstím zasahuje.
     
    31:02
    Vyloučení v týmu Slovensko (Prokopovič – 2 min., podrážení).
     
    31:49
    Švédská megašance! Holst-Persson natlačil puk do brankoviště, kde měl Rafaj velké množství práce. Nebyli jsme daleko od páté branky.
     
    32:59
    Na ledě se to začíná pořádně vyostřovat, Švédsko nyní míří znovu do brejku
     
    33:05
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Švédsko (Grundström – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Slovensko (Kupec – 2 min., hrubost).
     
    33:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pátá trefa Švédů! Samostatný únik vyřešila dvojka Seveřanů na jedničku, Eriksson poslal kotouč při brejku zpět vertikálou na MÅNSE TORESSONA, který měl před sebou už prázdnou část brány a puk zametl do sítě. Asistence: Linus Eriksson.
     
    34:00
    Vyloučení v týmu Slovensko (Chovan – 2 min., nesportovní chování).
     
    34:49
    Švédové zatím v přesilovce nemají takovou dominanci, Slováci jim dokonce několikrát ujeli. Nicméně pořád drží skóre bez potíží v nezměněném stavu.
     
    35:56
    V Hodoníně se nám zápas znovu o trochu více vyhrotil. Další pošťuchování u branky ale pro sudí neznamená ještě vylučování, v rámci možnosti se podařilo situaci rychle vyřešit.
     
    37:12
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci si po dlouhé snaze připisují symbolický úspěch. Po vystihnuté rozehrávce se prodral otočkou od mantinelu na osu JÁN CHOVAN, jehož projektil mířil přímo k tyči. Asistence: Ondrej Maruna.
     
    37:46
    Vyloučení v týmu Slovensko (Mitro – 2 min., sekání).
     
    39:20
    Síly na ledě se vyrovnají. Carl Axelsson dost okatě zahákoval při rozehrávce dotírající slovenského fovarda a dostal menší trest za hákování
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla znovu další dominanci Švédů, kteří už mnohé své akce často i přehrávali, ale i tak přidali další dvě branky. Slovenský tým nicméně zabral a za svou snahu si přeci jen vymodlil jeden čestný gól. Po 41 minutách přesto ztrácí na soupeře propastné čtyři góly. Pokračuje přibližně v 16:04.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:55
    Slováci zatím v přesilovce nedokážou soupeře přehrávat, ba naopak Švédsko dost vehementně brání a ničí rozehrávku ve slovenském pásmu.
     
    41:20
    Švédové jsou kompletní, Slovensko ani tuto početní výhodu nezužitkovalo.
     
    42:38
    Axelsson udržel nyní hned dvakrát čistý štít, když zastavil ránu z levé strany i z osy od Prokopoviče. Hra bude pokračovat po přerušení, kotouč zůstal v útrobách výstroje golmana Tre kronor.
     
    43:27
    A další Axelssonův zákrok. Švédsko teď bylo při rozehrávce dost laxní a nabídlo soupeři kotouč takřka zadarmo. Vše ale zachránila lapačka natažena dost hbitě proti puku.
     
    45:04
    Z hodonínského stadionu se stala na malou chvíli sumo. Gustafsson a Kupec se do sebe pustili a ne a ne pustit. Dvojice sudích měla velkou porci práce, aby rvačku ukončila. Sudí rozdávají po menších trestech.
     
    46:36
    Maruna se dral ke střelbě, ale Axelsson byl připraven. Švédsko pokračuje v rozehře a snaží se uklidnit hru.
     
    47:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další rychlá akce Švédů a další trefa! KARL STERNER stál připraven na ose pro přihrávku a bez potíží zavěsil. Tentokrát neměl Rafaj znovu nárok. Asistence: Vincent Sandberg, Fred Nord.
     
    48:29
    Slováci půjdou znovu do čtyř, Samuel Kupec vyhodil puk mimo kluziště a vyfasoval menší trest.
     
    49:44
    A je tu další vylučování, Alexander Zetterberg dostal 2 minuty za sekání a síly na ledě se vyrovnají.
     
    50:29
    Kupec je zpátky na ledě, pokračuje relativně ještě dlouhá přesilovka Slováků.
     
    51:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A další trefa! ALEXANDER ZETTERBERG se vrhnul hned z trestné lavice do brejku a bez potíží využil krásné nahrávky Holsta-Perssona. Rafaj klouzal od tyče k tyči jen marně. Slováci prohrávají už o šest branek. Asistence: Filip Holst-Persson, Vincent Sandberg.
     
    53:33
    Nord pálil velmi nebezpečně zpoza kruhů, nicméně jeho rána nakonec mířila nad bránu. Rafaj zvládl puk vyrazit špičkou hole. Slovensko je stále pod velkým tlakem.
     
    54:04
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Osmá branka Skandinávců! Po chybné rozehrávce se dostal v předbrankovém prostoru k dorážce VINCENT SANDBERG, který bez problémů zametl i přes padajícího beka puk do sítě. Asistence: Karl Sterner, Filip Holst-Persson.
     
    55:43
    Sudí znovu trestají slovenskou střídačku. Theo Kiss se v rohu dost okatě postaral o pád švédského beka, ukázkové dvě minuty za podrážení.
     
    56:16
    Sterner měl obrovskou šanci! Po krásné diagonále skrz slot se dostal na pravé straně k palbě, ale jeho rána nakonec skončila tečována v ochranné síti. Slováci si nyní pořádně oddechli.
     
    57:31
    Björck zkusil zajímavě zezadu vystřelit bez koukání, avšak rána nebyla přesná. Slovenský golman skákavý puk ustál. Sám střelec posléze dostává menší trest za sekání, když byl příliš aktivní při dorážce.
     
    59:31
    Björck je zpátky na ledě, slovenská přesilovka nic kloudného nepřinesla.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Ján Chovan (Slovensko) – Måns Toresson (Švédsko)
     
    Ve třetí třetině jsme viděli pokračující dominanci severského týmu. Slováci sice bojovali za lepší výsledek, avšak nakonec prohrávají vysoko 1:8 a zapisují druhou porážku na turnaji. Švédové naopak poprvé slaví a po včerejší finské porážce, jak výrazné rozdíly už v této kategorii jsou mezi skandinávskými a středoevropskými týmy. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek Velkého pátku. (16:42:18)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 38. Chovan (Maruna) – 9. Zetterberg (Björck, Freij), 13. Fernström (Gustafsson, Morin), 14. Toresson (Nord, Johansson), 29. Grundström (Nord), 34. Toresson (Eriksson), 48. Sterner (Sandberg, Nord), 52. Zetterberg (Holst-Persson, Sandberg), 55. Sandberg (Sterner, Holst-Persson)


    Slovensko: Rafaj (Pohanka) – Mitro, Petráš, Kupec, Ličko, Barger, Šlank, Húževka – Prokopovič, Feranec, Lašš, Liščinský, Pobežal, Tomašec, Kiss, Maruna, Kováč, Svrček, Chovan, Pitka
    Švédsko: Axelsson (Laring) – Morin, Forslund, Olsson, Jerneheim, Johansson, Nord, Freij – Olofsson, Toresson, Crookes, Gusrtafsson, Fernström, Björck, Sandberg, Sterner, Eriksson, Sigrell, Zetterberg, Grundström, Holst-Persson

    Rozhodčí: Obadal – Blažek, Maloušek
    bahis siteleri