Celta Vigo – Espanyol 2:2 (kon.) | Valladolid – Villarreal 0:3 (kon.) | Barcelona – Rayo Vallecano 0:0 (kon.)
konec
Real Valladolid
0:3 (0:0)
Villarreal CF
Sobota 13.08.2022, 19:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:10. (20:56:47)
     
    Je konec! Villarreal nakonec vstoupil do nového ročníku nejvyšší španělské soutěže skvěle a zvítězil na půdě Realu Valladolid 3:0. O úvodní branku se až po změně stran postaral Jackson. Domácí sice vrhli síly do útoku, ale kouč Emery skvěle vystřídal, jelikož novic na trávníku Alex Baena v závěru přidal dva zásahy a podtrhl triumf Villarrealu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Chukwueze táhl rychlou akci Villarrealu po pravé straně, jenže si míč předkopl daleko před sebe a už jej nedohnal před obráncem.
     
    90+3
    Villarreal drží míč na svých kopačkách a už se nikam nežene. Domácí fotbalisté už nemají sílu rozehrávku soupeře napadat.
     
    90+2
    Domácí hráči už jsou hodně frustrovaní. Takový vstup mezi ligovou elitu si Valladolid rozhodně nepředstavoval.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90
    Villarreal právě vstřelil branku! Hosté v samotném závěru utkání přidávají ještě třetí branku! Znovu se o slovo přihlásil střídající ALEX BAENA, který získal míč poblíž velkého vápna, rychle si jej připravil na pravačku a parádně vymetl horní roh!
     
    90
    Chukwueze dostal přihrávku na hranici velkého vápna, odkud mohl pálit levačkou, nicméně jeho rána skončila na bloku obránce.
     
    89
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Juan Foyth, přichází Ajsa Mándí.
     
    88
    Také Chukwueze nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda dnešní duel vůbec dohraje až do závěrečného hvizdu.
     
    86
    Zadáci hostujícího celku kombinují na polovině hřiště a kontrolují své dvoubrankové vedení. Nikdo z hráčů Valladolidu Villarreal nenapadá.
     
    85
    Jeden z domácích hráčů zůstává ležet na trávníku a potřebuje ošetření. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    84
    Domácí se po nedorozumění hostující defenzivy dostali do zakončení, ale slabá rána z ostrého úhlu nemohla Rulliho ohrozit.
     
    82
    Villarreal právě vstřelil branku! Hostující celek přidává druhou branku a prakticky rozhoduje o svém dnešním triumfu! ALEX BAENA si naběhl na přihrávku z pravé strany a placírkou z hranice velkého vápna prostřelil bezmocného brankáře!
     
    81
    Samuel Chukwueze se vrátil na vlastní polovinu, kde pomohl spoluhráčům k zisku odkopu od branky. Fantastická práce pro tým.
     
    80
    Střídání v týmu Real Valladolid:
    ze hřiště odchází Sergio Escudero, přichází Lucas Olaza.
     
    79
    Chukwueze ustál souboj na polovině hřiště, fantasticky se s míčem otočil a poslal přihrávku na levou stranu hřiště. Hosté ale akci následně zbrzdili.
     
    78
    Valladolid spěchal vpřed po levé straně, nicméně zadáci Villarrealu se výborně vrátili a nenechali nikoho v bílofialovém odcentrovat.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 49. Jackson (Pino), 82. Baena (Chukwueze), 90. Baena

    Karty:   54. Mesa (RVL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:10.
    Real Valladolid: Asenjo – L. Pérez, J. Fernández, Aljámik, Escudero (80. Olaza) – Mesa (56. I. Sánchez), Monchu, Aguado – Plata, León (56. Gassama), Villa (63. Plano).
    Náhradníci: Masip, Roberto – K. Pérez, J. Sánchez, Tuhami.

    Villarreal CF: Rulli – Foyth (89. Mándí), Albiol, P. Torres, Pedraza – Pino (64. Baena), Capoue, Parejo, Coquelin (64. Chukwueze) – G. Moreno (72. Morales), Jackson.
    Náhradníci: Reina, Jörgensen – Cuenca, Morlanes, Estupiñán.
    thejrc.org