AC Milán – Udinese 4:2 (kon.) | Sampdoria – Atalanta BC 0:2 (kon.) | Lecce – Inter 1:2 (kon.)
Monza – Turín 1:2 (kon.)
konec
US Lecce
1:2 (0:1)
Inter Milán
Sobota 13.08.2022, 20:45 • Stadio Via del mare, Lecce • Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:59:55)
     
    Nováček z Lecce dlouho sahal po senzačním bodu, ale Inter gólem z poslední akce utkání strhl vítězství na svou stranu.

    Favorita poslal do vedení už ve 2. minutě Romelu Lukaku. Domácí outsider ovšem nesložil zbraně předčasně a odměna se dostavila ve 48. minutě, kdy se křižnou střelou prosadil Assan Ceesay.

    Domácí následně přežili pár slibných příležitostí soupeře a už to vypadalo, že získají bod, ale Inter ještě v páté nastavené minutě dostal možnost rozehrát roh. Po Barellově centru Martínez prodloužil míč na Denzela Dumfriese, jenž břichem dotlačil míč do sítě a zařídil pro italského vicemistra první tři body do tabulky.
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 21:19.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Za protesty způsobené frustrací si vykoledoval kartu žluté barvy Morten Hjulmand. Domácí kapitán si je vědom, že jeho Lecce bylo blízko velkému úspěchu.
    90+4. Denzel DUMFRIES - 1:2
     
    90+4
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Favorit skóruje z poslední akce a strhává vítězství na svou stranu! Barellův centr prodloužil na zadní tyč Lautaro Martínez. Džeko balón minul, ale za ním se nacházel ještě DENZEL DUMFRIES, nizozemský reprezentant dopravil balón do sítě břichem.
     
    90+4
    Inter rozehrával standardku od levé lajny. K přetaženému centru se dostal Edin Džeko, pod tlakem osobního strážce ovšem nezakončil vůbec dobře. Hosté mají poslední šanci skórovat z rohového kopu.
     
    90+4
    Na útočnou polovinu se vydal i stoper Alessandro Bastoni, jenž obloučkem chtěl najít Lukaka, avšak z brankové čáry výborně vystartoval Wladimiro Falcone a hrací předmět schoval v rukavicích.
     
    90+3
    Romelu Lukaku chtěl určitě prodloužit balón za sebe, jenže netrefil ho dobře a hrál před sebe na Federica Dimarca. Akce Interu je pozdržena.
     
    90+2
    Vytrvale Denzel Dumfries dotíral na Marcina Listkowského. Ve finále souboje si ovšem nevedl vůbec dobře, ve skluzu místo míče zasáhl protihráče. Jasný faul.
     
    90+1
    Joaquín Correa hledal přetaženým centrem Romelua Lukakua. K belgickému útočníkovi se výborně stáhl Antonino Gallo a míč přizvedl nad jeho hlavu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Marcin Listkowski nebezpečně dotíral na Stefana de Vrije. Nizozemský stoper prodal své bohaté zkušenosti a vybojoval na svou osobu nedovolený zákrok.
     
    88
    Útočný faul Nicola Barelly pozastavil ofenzivní snahy italského vicemistra. Wladimiro Falcone s rozehrávkou nikam nepospíchá.
     
    88
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Milan Škriniar, přichází Joaquín Correa.
     
    87
    Za zbytečné dohrání souboje dostal zaslouženou žlutou kartu Lorenzo Colombo. Útočník se faulovanému Bastonimu sportovně omluvil a trest přijal.
     
    86
    Nicoló Barella tvrdým způsobem naskočil do domácího kapitána Mortena Hjulmanda, ten je naštěstí v pořádku. Ale poleží si, čímž pro Lecce ušetří další cenné vteřinky.

    Milan Huppert

    Branky: 48. Ceesay (Di Francesco) – 2. Lukaku (Darmian), 90+4. Dumfries (La. Martínez)

    Karty:   32. Baschirotto (LCC), 82. Blin (LCC), 87. Colombo (LCC), 90+5. Hjulmand (LCC) – 55. Brozović (INM), 63. Darmian (INM)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 21:19.
    US Lecce: Falcone – Gendrey, Baschirotto, Çetin (21. Blin), Gallo – Bistrović (74. Listkowski), Hjulmand (C), Gonzàlez (74. Helgason) – Strefezza, Ceesay (64. Colombo), Di Francesco (74. Banda).
    Náhradníci: Bleve, Brancolini – Ciucci, Di Mariano, P. Rodríguez, Frabotta, Persson, Berisha, Lemmens.

    Trenér: Marco Baroni

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar (88. Correa), de Vrij, Dimarco – Darmian (67. Dumfries), Barella, Brozović (57. Mchitarjan), Çalhanoğlu (67. Džeko), Gosens (57. A. Bastoni) – Lukaku, La. Martínez.
    Náhradníci: Cordaz, Onana – Bellanova, Gagliardini, Asllani, Zanotti, Fontanarosa.

    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Prontera – Mondin, Rossi
    thejrc.org