Hertha – Dortmund 0:1 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 1:0 (kon.) | Mohuč – Leverkusen 0:3 (kon.)
RB Lipsko – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Schalke – Union Berlín 1:6 (kon.) | Bayern – Mönchengladbach 1:1 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
0:3 (0:3)
Bayer Leverkusen
Sobota 27.08.2022, 15:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné odpoledne přeji všem fotbalovým příznivcům. Německá Bundesliga má na programu čtvrté kolo a zasáhne do něj také Leverkusen se dvěma českými reprezentanty. Svěřenci trenéra Gerarda Seoaneho jedou do Mohuče.
     
    1. FSV Mohuč 05

    Domácím fotbalistům loni utekl postup do Evropské konferenční ligy o jedinou příčku. Letos jsou odehrány sice jen tři kola, avšak zdá se, že by to na poháry mohlo klidně stačit. Mohuč má sedm bodů ze tří utkání a stále čeká na přemožitele. Parta okolo kouče Bo Svenssona před týdnem šťastně zvítězila v Augsburgu, když o třech bodech rozhodoval až ve třetí nastavené minutě Korejec Lee Jae-sung. Prosadil se ale i Karim Onisiwo, který je na třech přesných trefách.
     
    Bayer Leverkusen

    Drtivé většině asi nemusím představovat současnou situaci Bayeru. Hosté do letošního ročníku vstoupili velmi zle. Nejprve v domácím poháru nestačili na třetiligového nováčka z Elversbergu, následně prohráli i všechna tři ligová utkání. Prohra v Dortmundu by se ještě dala akceptovat, jenže domácí porážky s Augsburgem a Hoffenheimem už moc ne. I proto je Leverkusen stále bez bodu na předposledním místě, jelikož Bochum má horší skóre.
     
    Co se týče vzájemných duelů mezi těmito celky, v loňském ročníku se pokaždé radoval domácí tým. Jak utkání dopadne dnes? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Bell, Hack, Leitsch – Widmer (C), Stach, Kohr, Martín – Burkardt, Fulgini – Onisiwo.
    Náhradníci: Dahmen – Caci, Barkok, I Če-song, Barreiro, Tauer, Fernandes, Mustapha, Burgzorg.
    Trenér: Bo Svensson

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapié – Andrich, Demirbay – Diaby, Palacios, Bakker – Schick.
    Náhradníci: Lomb – Kossounou, Sinkgraven, Fosu-Mensah, Amiri, Aránguiz, Azmún, Paulinho, Hložek.
    Trenér: Gerardo Seoane

    Rozhodčí: Christian Dingert.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hodně sporná situace na konci druhé minuty. Hincapié šel jen kousek za hranicí velkého vápna do skluzu, po kterém upadl Onisiwo. Hlavní rozhodčí dlouho váhal, nakonec odpískal nedovolený zákrok!
     
    3
    Opakované záběry daly za pravdu hostujícímu hráči. Rozhodčí přesto vytahuje úvodní žlutou kartu, Piero Hincapié jen nevěřícně kroutí hlavou.
     
    4
    Standardní situaci rozehrál Martín, který z míč točil směrem na branku. K žádné teči naštěstí pro Hrádeckého nedošlo, hostující gólman zasáhl bez výraznějších problémů.
     
    6
    Stoprocentní příležitost pro Mohuč! Po centru Onisiwa z levé strany se do zakončení z malého vápna prodral Fulgini. Ten ale tváří v tvář Hrádeckému neuspěl!
     
    7
    Možnost také pro hosty. U postranní lajny byl nepříjemně dohrán Frimpong, rozhodčí okamžitě přerušil hru. Standardka pro Bayer!
     
    8
    Demirbay postrčil Frimpongovi, který ve velkém vápně hledal jednoho ze svých spoluhráčů. Domácí defenziva byla pozorná.
     
    10
    Úvod utkání určitě nenudí! Na levé straně se uvolnil Burkardt, který napřahoval ke střele. Skluzem míč zasáhl bránící Andrich.
     
    11
    Velmi aktivní Frimpong dostal výhodu a pronikal po pravé straně. Posunul na Diabyho, jenže ten byl okamžitě dostoupen Leitschem.
     
    12
    První vážnější šance také pro hosty! Zpoza velkého vápna zakončoval Bakker, který míč tlačil na zadní tyč. Jeho střeleckému pokusu v pádu chyběla razance, Zentner vyrazil na rohový kop!
     
    13
    Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopy za údajnou ruku. Sudí Dingert kroutí hlavou, další roh pro Leverkusen!
     
    15
    Ostrý souboj ve středu hřiště, Demirbay dohrál Stacha. Vše se událo přímo před zraky hlavního rozhodčího, který přerušuje hru.
     
    16
    Diaby si nyní nerozuměl se svými spoluhráči. Pro balón si vzápětí doběhl Zentner. Domácí gólman už přemýšlí, komu by rozehrál.
     
    17
    U vlastního rohového praporku se Hincapié pokoušel ustrážit míč před Onisiwem, avšak balón mu utekl do zámezí. Roh pro Mohuč!
     
    19
    Kohr teď nadýchaným obloučkem hledal Widmera. Těsně před ním hlavičkoval hostující obránce Bakker, avšak ten to domácímu kapitánovi připravil jako na zlatém podnose. Widmerovu střelu z nějakých devíti metrů zastavil Hrádecký!
     
    20
    Mohuč má v úvodní části hry jasně navrch, k dispozici měl už dvě stoprocentní příležitosti. Hosté se trápí v kombinaci a soupeři odevzdávají jeden míč za druhým.
     
    21
    Úvodní dvacetiminutovka hry je za námi. Bakker si ve středu hřiště pomohl faulem, poté se hodně zlobil. Hostující fotbalisté působí dost podrážděně.
     
    22
    Individuálně to zkoušel Stach. Dostal výhodu a rozhodl se zakončovat z nějakých pětadvaceti metrů. Pro jeho zablokovaný pokus si doběhl Hrádecký.
     
    23
    Hráči Leverkusenu se po dlouhé době usadili na polovině soupeře. Poté, co Mohuč vytáhla obranu, tak přihrávka směřovala zpět na Hrádeckého.
     
    24
    V ofsajdovém postavení byl dle rozhodnutí čárového sudího Diaby. Jeden z hostujících fotbalistů pak z frustrace odkopl míč mezi diváky a může být rád, že nepřišla žlutá karta.
     
    25
    Dlouhý pas hledal Schicka. Českého reprezentanta zradilo zpracování, v opačném případě by postupoval úplně sám na Zentnera.
     
    26
    Sudí Dingert se rozhodl moc nepískat a většinu hraničních soubojů pouští. To určitě přispívá zápasu, i nadále se hraje ve vysokém tempu.
     
    28
    Balón šel do zámezí od domácího kapitána Widmera. Hosté budou rozehrávat rohový kop z levé strany hřiště.
     
    29
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Po centru Demirbaye se balón odrazil jen kousek za velké vápno, odkud ke střele napřáhl Palacios. Míč šel viditelně vedle branky, jenže v chumlu hráčů zasáhl nohu domácího smolaře JONATHANA BURKARDTA, od které šel do sítě!
     
    30
    O rychlou odpověď se pokoušeli nešťastník posledních vteřin Burkardt, ale na poslední chvíli před ním zasáhla hostující defenziva.
     
    31
    Z dlouhé vzdálenosti napřáhl Bell, avšak míč šel daleko od branky Hrádeckého, který s následnou rozehrávkou nepospíchá.
     
    33
    V hlavní roli opět Bell. Tentokráte si došel pro nedovolený zákrok Demirbaye, následovat bude standardka pro Mohuč!
     
    34
    Balón si vzal na starost Martín, ovšem ani jeho druhý centrovaný míč nakonec žádné nebezpečí pro Hrádeckého nepřinesl.
     
    35
    Totožná situace na druhé straně hřiště. Schick byl u postranní lajny faulován Hackem, ale ani hosté se ze standardky k ničemu nedostali.
     
    36
    Hrádecký s Hincapiém si pořádně vyčinili. Musí se rychle koncentrovat, domácí fotbalisté už se ženou s další útočnou akcí.
     
    37
    Útočný souboj svedl domácí Onisiwo. Nakonec se ukázal jako zbytečný, čárový rozhodčí totiž signalizoval ofsajdové postavení.
     
    39
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre je už dvoubrankový! Diaby na polovině hřiště oklamal hned oba domácí stopery, dostal se mezi ně a pospíchal sám na branku. Do trháku se s ním vydal i JEREMIE FRIMPONG, kterého Diaby vybídl ke skórování. To snad ani nešlo nedat! Asistence: Moussa Diaby.
     
    41
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Obránce Hack chtěl hlavičkou posunout na Leitsche, avšak ten zaváhal a do samostatného úniku zprava uháněl JEREMIE FRIMPONG. Ten udělal chytrou kličku do pravé strany, následně z mírného úhlu trefoval prázdnou branku! Fotbalista Ghany skóruje podruhé během necelých dvou minut, v Opel Aréně je úplné ticho!
     
    42
    Uvidíme, jak na třetí inkasovanou branku zareaguje domácí mužstvo. Fanoušci zase ožili, ale trenér Svensson jakoby tomu ani nemohl uvěřit.
     
    44
    Z pravé strany do zajímavého prostoru centroval Bell, ale pro míč si vyběhl brankář Hradecký, který uklidňuje své spoluhráče.
     
    45
    Nebezpečný zákrok Roberta Andricha, který měl svou nohu hodně vysoko a po zásluze vidí žlutou kartu. Standardka pro Mohuč!
     
    45+1
    Sudí Dingert přidal jednu minutu, ale ta po útočném faulu Mohuče směřuje ke svému konci, víc už se pravděpodobně nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi. Domácí fotbalisté do ní vstoupili lépe a měli dvě stoprocentní příležitosti! Obě ale vychytal bravurní Hrádecký a potvrdila se otřepaná fráze "nedáš, dostaneš". Bayer šel po vlastní brance smolaře Burkardta do vedení a závěr prvního poločasu už patřil Frimpongovi. Nejprve mu celou situaci připravil, následně Ghaňan využil zaváhání domácí defenzivy a přidal třetí branku Leverkusenu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Alexander Hack, přichází Niklas Tauer.
    ze hřiště odchází Jonathan Burkardt, přichází Delano Burgzorg.
    ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází I Če-song.
     
    47
    Domácí v poločase hned třikrát střídali. Uvidíme, jak pomůže oživení ofenzivy. Teď se Mohuč bude bránit, rozehrávky se ujme Frimpong.
     
    48
    Velmi aktivní Frimpong se znovu uvolnil na pravé straně, odkud hledal Schicka. Do jeho střely zasáhli Tauer s Bellem, roh pro Bayer!
     
    49
    Fotbalisté Mohuče se sice ubránili, jenže Palacios poté vyreklamoval ruku od střídajícího Burgzorga. Míč znovu pro hosty!
     
    51
    Úvodní pětiminutovka druhého poločasu za námi, hraje se zatím jen na polovině Mohuče. Diaby byl nachytán v ofsajdu!
     
    52
    Schick si chytře pokryl míč, poté byl viditelně stažen hostujícím Tauerem, což neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího.
     
    54
    Dobrý blok Demirbaye, který se nebál postavit své tělo proti dělovce Leitsche. Domácí pokračují v obléhání velkého vápna soupeře.
     
    55
    Vzrušení před bránou Hrádeckého! Burgzorg si posunul míč a zdálo se, že byl faulován Tapsobou. Hra ale pokračovala a k ráně z nějakých dvaceti metrů napřáhl Martín, po jehož pokusu se balón zastavil na břevnu!
     
    57
    Domácí vycítili současnou zranitelnost soupeře. Fotbalisté v červených dresech kombinují v bezprostřední blízkosti pokutového území soupeře.
     
    59
    Standardky by mohly být receptem pro Mohuč. Z levé strany bude rozehrávat Martín, domácí míří ve vysokém počtu do velkého vápna.
     
    60
    Bayer postupoval do přečíslení, Diaby ale nechal balón za sebou. Poté posouval na Schicka, který chytře přenechal na Jeremieho Frimponga. Ten si předkopl míč před Zentnerem a šel si pro penaltu. Sudí Dingert vytahuje žlutou kartu za simulování, Ghaňan si zbytečně kazí dojem z dnešního výkonu.
     
    61
    Frimpong to nebude mít v závěrečné půlhodině jednoduché, fanoušci Mohuče na každý jeho dotek s míčem hlasitě pískají.
     
    63
    Nedovoleným zákrokem na Diabyho se provinil Bell, který do vzdušného souboje přilétl o něco později. Leverkusen nikam nepospíchá.
     
    64
    Tempo hry trochu opadlo. Hosté už nepotřebují útočit za každou cenu, naopak jsou zataženi hluboko na vlastní polovině.
     
    66
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Dominik Kohr, přichází Leonardo Barreiro.
     
    67
    Vypadá to, že na případnou dramatizaci utkání už domácí ani nemají dostatek sil. Hrádecký dlouho vyčkával, než k němu přiběhne domácí hráč.
     
    68
    Widmer žádal o balón a dočkal se ho poměrně rychle. Pak ale neměl komu rozehrát, nabídka ze strany domácích fotbalistů byla dost slabá.
     
    70
    Delano Burgzorg si obhodil Andricha, následně šel ochotně na zem. Také domácí fotbalista vidí žlutou kartu za simulování.
     
    71
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Jeremie Frimpong, přichází Odilon Kossounou.
    ze hřiště odchází Exequiel Palacios, přichází Charles Aránguiz.
     
    72
    Před malou chvílí se rozeběhla závěrečná dvacetiminutovka. Zdá se, že o vítězi je rozhodnuto a jde jen o to, zda Hrádecký udrží čisté konto. Nyní bude rozehrávat.
     
    73
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Aaron Martín, přichází Anthony Caci.
     
    74
    Do další nebezpečné situace se probíjel Schick, ale ten byl dle názoru čárového rozhodčího v ofsajdovém postavení.
     
    76
    Bakker posunul na Schicka, který z otočky zakončoval doprostřed brány na připraveného Zentnera. Skóre se nemění!
     
    76
    Právě Mitchel Bakker se snažil zastavit rozehrávajícího gólmana Zentnera. Sudí Dingert je nekompromisní, vytahuje žlutou kartu.
     
    77
    Piero Hincapié zatáhl pronikajícího Widmera a po zásluze je mu udělena druhá žlutá karta. Hostující fotbalista se zlobí, ale řekl bych, že protestuje především proti chybně udělené žluté kartě ze druhé minuty zápasu. Domácí budou rozehrávat přímý kop!
     
    78
    Rozehrávky se ujal Stach, který zakončoval na stranu Hrádeckého! Hostující gólman vyrážel do bezpečí, ale případný gól by stejně neplatil, domácí zeď se nechovala dle povolených předpisů!
     
    80
    Obrovská příležitost Mohuče, domácím dnes není přáno! Onisiwo se obtočil kolem bránícího Tapsoby, míč po jeho následné střele proletěl pár čísel vedle hostující branky!
     
    80
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Kerem Demirbay, přichází Nadiem Amiri.
    ze hřiště odchází Moussa Diaby, přichází Timothy Fosu-Mensah.
     
    82
    Widmerova hlavička postrádala potřebnou razanci, na druhé straně hřiště si pro faul došel Schick. Zdá se, že český reprezentant za malou chvíli půjde dolů.
     
    83
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Sardár Azmún.
     
    84
    Domácí se tlačí za čestným zásahem. Uvidíme, zda se jim to v závěru utkání proti oslabenému soupeři podaří či nikoliv.
     
    86
    Útočným faulem si pomohl hostující Amiri, domácí lavička se poté pořádně zlobila na to, že Bayer neustále pozdržoval rozehrávku Mohuče.
     
    87
    Na Onisiwa je to dlouhé, u míče je brankář Hradecký. Zdá se, že domácí fotbalista svou třígólovou sbírku dneska nijak nerozšíří.
     
    88
    Po centru Bella hlavičkoval Widmer, jenže znovu doprostřed branky. Domácí kapitán se na sebe pořádně zlobí!
     
    89
    Leverkusen ani v tuto chvíli nerezignoval na ofenzivu a v pěti hráčích postupoval do útoku. Bakker to vzal na sebe, ale nemířil přesně.
     
    90
    Závar před Hrádeckým! I Če-song neprostřelil chumel hráčů, ale k odraženému balónu se na malém vápně dostal Widmer. Ten z výborné pozice zakončoval vysoko nad!
     
    90+1
    Sudí Christian Dingert přidal čtyři minuty nad rámec druhého poločasu. Ta první je ve své polovině, domácí vhazují poblíž laviček.
     
    90+2
    Do centru z levé strany teď nešťastně zasáhl hostující Tah, který možná trochu vystrašil dnes pozorného Hrádeckého.
     
    90+3
    Onisiwo si obhodil Bakkera, který domácího fotbalistu zasáhl loktem. Mohuč bude rozehrávat standardní situace z pravé strany hřiště!
     
    90+4
    Rozhodčí Dingert se poradil s čárovým rozhodčím, poté Mitchelu Bakkerovi udělil žlutou kartu. Vzhledem k tomu, že je druhá, tak nizozemský fotbalista míří předčasně do sprch. Leverkusen bude dohrávat s osmi hráči v poli!
     
    90+5
    Poslední příležitost měl Widmer po centru Stacha. Domácí kapitán hlavičkoval na bližší tyčku, kterou těsně minul. Víc už se pravděpodobně nestane!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    O všem podstatném se dneska rozhodovalo v úvodní polovině utkání, kdy Leverkusen vstřelil tři branky. Nebylo to tak, že by se hosté do druhé půle zatáhli všichni pod míč, ale pravdou je, že spoléhali především na obranu a dostávali se do rychlých kontrů. Mohuč si dnes vypracovala poměrně vysoké množství šancí, ale koncovka lehce pokulhávala. Jedinou kaňkou pro Bayer zůstávají dvě červené karty. Patrik Schick odehrál 82 minut, Adam Hložek se sice během druhého poločasu rozcvičoval, ale do hry nakonec nezasáhl.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 14:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:12.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:06:27)

    Štěpán Slovák

    Branky: 29. Burkardt (vla.), 39. Frimpong (Diaby), 41. Frimpong

    Karty:   70. Burgzorg (MAI) – 3. Hincapié (LEV), 45. Andrich (LEV), 60. Frimpong (LEV), 76. Bakker (LEV)   77. Hincapié (LEV), 90+4. Bakker (LEV)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 14:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:12.
    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Bell, Hack (46. Tauer), Leitsch – Widmer (C), Stach, Kohr (66. Barreiro), Martín (73. Caci) – Burkardt (46. Burgzorg), Fulgini (46. I Če-song) – Onisiwo.
    Náhradníci: Dahmen – Barkok, Fernandes, Mustapha.

    Trenér: Bo Svensson

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Frimpong (71. Kossounou), Tah, Tapsoba, Hincapié – Andrich, Demirbay (80. Amiri) – Diaby (80. Fosu-Mensah), Palacios (71. Aránguiz), Bakker – Schick (83. Azmún).
    Náhradníci: Lomb – Sinkgraven, Paulinho, Hložek.

    Trenér: Gerardo Seoane

    Rozhodčí: Christian Dingert
    bahis siteleri