Arsenal – Aston Villa 2:1 (kon.) | Bournemouth – Wolverhampton 0:0 (kon.) | Manchester City – Nottingham 6:0 (kon.)
West Ham – Tottenham 1:1 (kon.) | Liverpool – Newcastle 2:1 (kon.)
konec
West Ham United
1:1 (0:1)
Tottenham Hotspur
Středa 31.08.2022, 20:45 • London Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Bylo mi velkou ctí vás tímto šlágrem provázet, přeji vám pohodový zbytek večera a někdy příště se budu u dalšího duelu Premier League těšit napočtenou! (22:53:45)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:9.
     
    Londýnské derby končí nakonec dělbou bodů, a v kontextu průběhu celého souboje je to zasloužené. Přestože měli Spurs větší držení míče, ve druhé půli to se šancemi z jejich strany sláva nebyla. Navíc se povedlo West Hamu srovnat v 55. minutě, když Antonio skvěle prostrčil na Tomáše Součka, který dělovkou ze dvou kroků srovnal. Tottenhamu nepomáhala ani nepřesná rozehrávka Llorise, která kolikrát hodně zaměstnala obranu. Ačkoliv byl v samotném nervózním závěru blíže výhře tým z bývalého Boleyn Ground, zvrátit duel na jeho stranu se nepovedlo, a tak je to 1:1.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    A ono to mohlo vyjít! Richarlison se snažil míč z vápna odkopnout, napálil ale jenom Ogbonnu před sebou a tutovku měl Bowen, který roztočený balon zametal do odkryté branky u tyče. Nikdo však situaci na druhé straně nezavíral a Kladiváři prováhali možnost tohle drama rozseknout!
     
    90+4
    Začátek poslední minuty a Dier bezpečným odkopem dává West Hamu poslední šanci na tři body. Coufal bude totiž házet dlouhý aut zhruba 12 metrů od branky Llorise.
     
    90+3
    Rozdávání karet pokračuje, Ivan Perišić (TOT) tak dlouho nesouhlasil s odpískáním jeho útočného faulu, až kartu schytal taky.
     
    90+2
    Rozhodčí ještě nastavil čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    A aby toho nebylo málo, tak přijdou ještě dvě žluté karty. Za následnou strkanici je napomínán Emerson (WHU) a Richarlison (TOT).
     
    90+1
    Blížíme se již do samotného závěru základní hrací doby a začíná nám to tu hezky vřít. Po faulu na středové čáře si Lucas Paquetá (WHU), kdy dojel hostujícího Emersona, vysloužil první žlutou kartu při svém angažmá v Londýně.
     
    89
    Fabiański z výkopu skvěle našel Bowena, který prodloužil na Coufala, jenž piloval pravou lajnu. Následně vrátil pod sebe rovnou na dva volné hráče, Emersona a Lucase Paquetu. Ani jeden si však neřekl, kdo bude střílet, a míč z výborné palebné pozice nechali oba propadnout na protější stranu!
     
    88
    Zouma byl ze všech ve vzduchu nejvýše, zároveň ale hodně v tísni, a tak nedokázal hlavičkovat tak, jak by si přál. Lloris v poklidu sbírá a rozehraje od branky.
     
    87
    Z faulu tak budou mít domácí velmi slušnou standardní situaci, kterou rozehraje Coufal.
     
    86
    Ben Davies (TOT) si u lajny nebral servítky v souboji s Bowenem, dal mu „přes párky“ a vidí jako druhý hráč nejen Spurs, ale i zápasu, žlutou kartu.
     
    85
    Kehrer centroval po Součkově přihrávce do vápna, jako první byl ale připraven na zpracování Richarlison, který situaci pohlídal na odkop od branky Llorise.
     
    84
    Pablo Fornals patřil dnes k nejvýraznějším hráčům West Hamu, do závěrečného hvizdu však na hřišti nevydrží. Místo něj nastupuje Emerson.
     
    84
    Zouma se po dvou minutách ošetřování vrací zpátky do hry, přičemž je hned v permanenci, neboť Tottenham útočí.
     
    82
    Richarlison navíc udělal prostor na malém vápně tak, že Zoumu naremploval zezadu a domácí obránce si vyžaduje ošetření.
     
    81
    Neuplynula však ani chvíle a ve vápně West Hamu to bylo zase zajímavé. Přihrávka Perišiče před branku se neujala, Richarlison následně udělal na malém vápně prostor a Kane mohl z druhého sledu střílet. Łukasz Fabiański ale sebral do rukavic.

    Tomáš Kalas

    Branky: 55. Souček (Antonio) – 34. Kehrer (vla.)

    Karty:   90+1. Paquetá (WHU), 90+2. Emerson (WHU) – 20. Bissouma (TOT), 23. D. Sánchez (TOT), 86. Davies I (TOT), 90+2. Richarlison (TOT), 90+3. Perišić (TOT)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:9.
    West Ham United: Fabiański – Coufal, Zouma, Kehrer, Cresswell (72. Ogbonna) – Souček, Rice (C) – Bowen, Fornals (84. Emerson), Binrahma (68. Paquetá) – Antonio.
    Náhradníci: Aréola, Randolph – Coventry, Downes, Cornet, Lanzini.

    Trenér: David Moyes

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – D. Sánchez, Dier, Davies I – Emerson Royal, Höjbjerg, Bissouma, Perišić – Kulusevski (76. Richarlison), Son Hung-min – Kane.
    Náhradníci: Forster – Doherty, Lenglet, Skipp, P. Sarr, Sessegnon, Spence, Tanganga.

    Trenér: Antonio Conte

    Rozhodčí: Bankes – Smart, Greenhalgh
    thejrc.org