Empoli – Hellas Verona 1:1 (kon.) | Sampdoria – Lazio 1:1 (kon.) | Udinese – Fiorentina 1:0 (kon.)
Juventus – Spezia 2:0 (kon.) | Neapol – Lecce 1:1 (kon.)
konec
UC Sampdoria
1:1 (0:1)
S. S. Lazio
Středa 31.08.2022, 18:30 • Stadio Luigi Ferraris (Janov) • Italská Serie A • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:7. (20:40:24)
     
    Zápas skončil nakonec nerozhodně. Lazio ve druhé půli polevilo, a to hodně. Sampdoria naopak svůj tlak stále stupňovala, až se jí v 90+2 minutě podařilo vyrovnat. Jednalo se o její první letošní gól, a to už odehrála čtyři zápasy. Na kontě tak nyní má dva body a posunula se alespoň pro dnešek ze sestupových pozic na šestnáctou příčku. Naopak Lazio je nyní s osmi body čtvrté.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutá karta pro tým S. S. Lazio (Toma Bašić).
    90+2. Manolo GABBIADINI - 1:1
     
    90+2
    Sampdoria právě vstřelila branku! Nakonec je srovnáno, v nastaveném čase! MANOLO GABBIADINI využil přihrávky před branku, odkud jednoduše propálil gólmana. Jedná se tak o první letošní ligový gól Sampdorie. Asistence: Tomás Rincón.
     
    89
    Sudí k tomuto poločasu nastaví opět pět minut, takže stejně, jako v první půli.
     
    88
    Lazio nechce nic nechat náhodě, a tak v posledních minutách začalo útočit taky. Jeho akce ale moc šancí na úspěch nemají, většinou ztroskotávají ještě před vápnem.
     
    87
    Provedel se dostal k míči a jednoduše a pomalu ho rozehrál na Pedra. Ten ho zatím zdržuje u čáry, kde se snaží plýtvat čas.
     
    86
    Lazio se tak chopilo volného přímého kopu a centrem míč prodloužilo do velkého vápna. Tam si ale vyskočil domácí gólman Audero a míč vyboxoval až na druhou polovinu hřiště.
     
    85
    Colley se nyní hodně zlobil na sudího, který odpískal jeho zákrok na Immobileho. Podle něj se o faul nejednalo, ale objektivně to nedovolený zákrok byl.
     
    84
    Caputo servíroval míč před vápno, kde se ho chopil jeden z jiných hráčů domácího klubu. Ten ihned vypálil, jenžeasi tak deset metrů nad branku.
     
    82
    Další závar Caputa před brankou hostí. Opět ale neskončil ničím nebezpečným. Míč se mu odrazil trochu víc, než fotbalista Janova chtěl, a tak ho jen odkopl Provedel.
     
    81
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Alessio Romagnoli, přichází Mario Gila.
     
    80
    Dostáváme se do poslední desetiminutovky. Lazio stále vede, Sampdoriea se stále nedostala k pořádnému ohrožení branky, ale minimálně se o to snaží stále víc a víc stupňujícím se tlakem.
     
    78
    Další akce Sampdorie, která nyní své tempo opravdu stupňuje, nakonec nekončí ohrožením branky. Tomas Rincon byl totiž při přijímání přihrávky v ofsajdu.
     
    77
    Filip Djuričič se postavil k rohovému praporku a rozehrál míč. Rohový kop ale nebyl moc povedený, protože balon ze vzduchu shrábl brankář Provedel.
     
    76
    Bereszynski centroval od vápna, kde ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Díky zapojení soupeřových obránců ale nakonec vybojoval rohový kop.

    Jiří Polášek

    Branky: 90+2. Gabbiadini (Rincón) – 21. Immobile (S. Milinković-Savić)

    Karty:   67. Zaccagni (LAZ), 90+5. Bašić (LAZ)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:7.
    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Murillo (73. A. Ferrari), Colley, Augello – Vieira (70. Villar) – Léris (46. Caputo), Rincón, Sabiri, Verre (61. Djuričić) – Quagliarella (70. Gabbiadini).
    Náhradníci: Ravaglia – Depaoli, Leverbe, Malagrida, Yepes, Trimboli.

    S. S. Lazio: Provedel – Lazzari, Patric, Romagnoli (81. Gila), Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi (72. Antônio), Alberto (72. Bašić) – Anderson (41. Pedro), Immobile, Zaccagni (73. Cancellieri).
    Náhradníci: Casale, Kamenović, Romero, Vecino, S. Radu, Anderson.

    Rozhodčí: G. Aureliano (Itálie)
    ocianews.com