Angers – Remeš 2:4 (kon.) | Lyon – Auxerre 2:1 (kon.) | Monaco – Troyes 2:4 (kon.)
Montpellier – Ajaccio 2:0 (kon.) | Štrasburk – Nantes 1:1 (kon.) | Lens – Lorient 5:2 (kon.)
Lille – Nice 1:2 (kon.) | Marseille – Clermont Foot 1:0 (kon.) | Rennes – Brest 3:1 (kon.)
Toulouse – PSG 0:3 (kon.)
konec
Toulouse FC
0:3 (0:1)
Paris Saint-Germain
Středa 31.08.2022, 21:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Dupé – Desler, Rouault, Nicolaisen (46. L. Costa), Abúchlál (63. Chaibi) – Spierings, van den Boomen (76. Dejaegere) – M. Diarra, Zandén (63. Sylla), Ratão – Dallinga (76. Onaiwu).
    Náhradníci: Haug – Begraoui, Genreau, Keben Biakolo.

    Paris Saint-Germain FC: Donnarumma – Ramos, Marquinhos, Danilo Pereira – Mukiele, Vitinha (90+2. Zaire-Emery), Verratti (68. Sanches), N. Mendes (83. Bernat) – Messi (83. Hakimí), Neymar (69. Ekitike) – Mbappé.
    Náhradníci: Navas, Rico – Bitshiabu.

    Rozhodčí: Hakim Ben El Hadj. (22:57:41)
     
    Zápas je u konce. Toulouse rychle inkasovalo, hned ze začátku druhé půle. PSG si tak udělalo polštář a nemuselo se nikam hnát. V druhém poločase už domácí vůbec nepředváděli ten skvělý výkon, jako v první půli. Naopak PSG se dostalo do několika dalších šancí, které pochytal skvělý Dupé. Nakonec ještě přidal jednu branku Bernat, který do hry přišel v 89. minutě a 90+1' se prosadil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC:
    ze hřiště odchází Vitinha, přichází Warren Zaire-Emery.
    90+1. Juan BERNAT - 0:3
     
    90+1
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku! Pařížané v závěru zvyšují ještě o jeden gól. S tím už toho Dupé moc udělat nemohl. Mbappé první pálil z prostoru před vápnem a napálil míč do levé tyče. Míč se odrazil od ní i gólmana a přiběhl k němu JUAN BERNAT, jenž před chvílí přišel na hřiště, který už ho pak do branky jednoduše doklepl. Bez asistence.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minutky nad rámec základní hrací doby.
     
    89
    Renato Sanches předvedl parádní sprint ze své obranné poloviny na tu útočnou, kde se přitom vyhnul dvěma hráčům. Jeden z nich ho ještě zatáhl za dres, ale hráč udržel rovnováhu a nakonec míč dovedl až do vápna.
     
    88
    Nyní už PSG hraje opatrně na své půlce a nevydává se zbytečně příliš dopředu. Spíš si hlídá bezpečnou vzdálenost míče od soupeřových hráčů a pomalu přihrává.
     
    87
    Eketike prostrčil Hakimimu krásný míč do vápna, kam si obránce doběhl. Nedokázal ale přihrát, ani si obejít hráče, takže ho pak ztratil.
     
    86
    Vitinha ztratil míč ve středu hřiště. Následně si ho přebral Ratao, který znovu svými rychlými nohami unikl až na křídlo. Tam se mu už ale nevydařila přihrávka.
     
    84
    Galtier chtěl posílit defenzívu, protože Toulouse přece jen v posledních minutkách začalo znovu trochu zlobit. Proto se stáhl Messi a do hry šel obránce Hakimi.
     
    83
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC:
    ze hřiště odchází Nuno Mendes, přichází Juan Bernat.
    ze hřiště odchází Lionel Messi, přichází Ašraf Hakimí.
    82. Zákrok - Dupé
     
    82
    Další skvělý zákrok Dupého, tentokrát proti Eketikemu, kterého do šance na levé straně vyslal Mbappé. Gólman Toulouse už dnes zachránil několik gólů.
     
    81
    Toulouse už moc nevím, kudy kam. Nyní to zkusil Spierings asi z pětadvaceti metrů, ale mířil ddobrých pět metrů nad branku.
     
    80
    Onaiwu se dokázal dostat před vápno do prostoru, kde měl i čas si míč přehodit na silnější nohu a následně vypálit. Střela mu ale moc nesedla a balon poslal asi dva metry vedle branky.
     
    79
    Messimu se nyní průniková přihrávka do předu moc nepodařila. Mbappé si pro míč chtěl naběhnout, ale dříve h opřed ním dokázal sklidit Costa.
     
    78
    Domácí se nyní snaží využít hlavně křídelních prostor, kde mají silného Rataa a na druhé straně se daří Faresovi. PSG zatím odolává.

    Jiří Polášek

    Branky: 39. Neymar (Messi), 50. Mbappé (Messi), 90+1. Bernat

    Karty:   64. Ratão (TOU)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:13. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:7.
    Toulouse FC: Dupé – Desler, Rouault, Nicolaisen (46. L. Costa), Abúchlál (63. Chaibi) – Spierings, van den Boomen (76. Dejaegere) – M. Diarra, Zandén (63. Sylla), Ratão – Dallinga (76. Onaiwu).
    Náhradníci: Haug – Begraoui, Genreau, Keben Biakolo.

    Paris Saint-Germain: Donnarumma – Ramos, Marquinhos, Danilo Pereira – Mukiele, Vitinha (90+2. Zaire-Emery), Verratti (68. Sanches), N. Mendes (83. Bernat) – Messi (83. Hakimí), Neymar (69. Ekitike) – Mbappé.
    Náhradníci: Navas, Rico – Bitshiabu.

    Rozhodčí: Hakim Ben El Hadj
    bahis siteleri