Angers – Remeš 2:4 (kon.) | Lyon – Auxerre 2:1 (kon.) | Monaco – Troyes 2:4 (kon.)
Montpellier – Ajaccio 2:0 (kon.) | Štrasburk – Nantes 1:1 (kon.) | Lens – Lorient 5:2 (kon.)
Lille – Nice 1:2 (kon.) | Marseille – Clermont Foot 1:0 (kon.) | Rennes – Brest 3:1 (kon.)
Toulouse – PSG 0:3 (kon.)
konec
Olympique Lyon
2:1 (1:0)
AJ Auxerre
Středa 31.08.2022, 19:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večer, třeba u sledování dalších zápasu z francouzské nejvyšší soutěže. (20:53:59)
     
    Sledovali jsme utkání, v němž Lyon potvrdil papírové předpoklady. Domácí celek byl velmi aktivní, vypracoval si několik dobrých příležitosti, avšak mezi střelce se zapsali pouze Tetê a Karl Toko Ekambi. Jenomže Auxerre z minima snížilo, když se prosadil v osmdesáté minutě střídající Mathias Autret. Na víc už se nováček soutěže nezmohl, a tak těsně prohrává.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dlouhý pas Lyonu se snažil za sebe prodloužit Moussa Dembélé, ovšem míč poslal mimo hrací plochu. Nováčkovi se čas na vstřelení vyrovnávací branky už rychle tenčí.
     
    90+2
    Gaëtan Perrin zachytil balon a chtěl ho vyvézt na útočnou polovinu. Avšak dal si jej daleko od nohy a následně trefil ne skluzu dvojici Johann Lepenant – Malo Gusto.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou nastavovat pouze dvě minuty.
    90. Gaëtan Perrin měl na noze vyrovnání, ovšem Rémy Riou vytáhl parádní zákrok
     
    90
    A mohlo být vyrovnáno! Gauthier Hein přihrál na hranici velkého vápna, odkud tvrdou ránu pod břevno vyslal Gaëtan Perrin. Skvělý zákrok předvedl Rémy Riou, jenž balon rukou vyrazil.
     
    89
    Pohybem si o přihrávku za obranu řekl Nicolás Tagliafico, kterému se následně nepodařil centr před branku. Bude se tak odkopávat o brány nováčka francouzské nejvyšší soutěže.
     
    88
    Auxerre už se snaží o zjednodušení hry, jenomže nákop za obranu Lyonu neprošel. Favorit tak otočil kormidlem hry, ale centr zleva také neměl dobré parametry.
     
    87
    Rémy Dugimont měl proti sobě dvojici soupeřů a navíc byl vytlačen k postranní lajně, a tak byla k vidění přihrávka zpátky.
     
    86
    Přihrávka Lyonu mířila na levou stranu šestnáctky, kde ve skluzu zakončoval nově příchozí Moussa Dembélé. Jeho zakončení zastavil nohou Benoît Costil.
     
    85
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Bradley Barcola.
    ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Moussa Dembélé.
     
    83
    Střelecký pokus ze střední vzdálenosti schoval do rukavic Rémy Riou. Olympique by měl v koncovce znovu přidat, jelikož se zadělává na zbytečné potíže.
     
    82
    Hráči v černých dresech cítí šance a znovu se s míčem nacházejí na útočné polovině, kde trpělivě kombinují. Pokud by nováček z Lyonu odvezl nějaké body, bylo by to obrovské překvapení.
    80. Mathias AUTRET - 2:1
     
    80
    Auxerre právě vstřelilo branku!
    A máme tu zaděláno na dramatickou koncovku zápasu! Zablokovaný míč se odrazil k Gauthieru Heinovi, který jej vytáhl až před šestnáctku soupeře, kde přihrával přes obránce. Přesným zakončením se pak prezentoval MATHIAS AUTRET, jenž se přehledem propálil domácího gólmana – 2:1. Asistence: Gauthier Hein.
     
    80
    Z levé strany centroval Malo Gusto, který trefil prvního soupeře a Lyon rozehrál další roh. Míč putoval za vápno, ovšem pokus byl zablokovaný.
     
    78
    Nepříjemný centr mířil před branku, kde na balon jen o kousek nedoskočil kapitán Birama Touré. Navíc situaci jeden z hostů neuzavřel situaci správně. Rémy Riou sice ukazoval, že se nic neděje, avšak Lyon měl pořádné štěstí, že neinkasoval.

    Michal Luxa

    Branky: 29. Tetê (Toko Ekambi), 72. Toko Ekambi (Cherki) – 80. Autret (Hein)

    Karty:   56. Ruiz-Atil (AUX)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:13.
    Olympique Lyon: Riou – Tagliafico, Lukeba, T. Mendes, Gusto – Lepenant, Faivre (68. Tolisso), Caqueret – Toko Ekambi (85. Barcola), Lacazette (C) (85. M. Dembélé), Tetê (68. Cherki).
    Náhradníci: Bonnevie – Henrique, D. Da Silva, Reine-Adélaïde.

    Trenér: Peter Bosz

    AJ Auxerre: Costil – Pereira, Jubal, Coeff, Mensah – B. Touré (C) – Sinayoko (63. G. Perrin), M'Changama (63. Sakhi), Raveloson (77. Autret), Ruiz-Atil (63. Hein) – Da Costa (77. Dugimont).
    Náhradníci: Léon – Bernard, Joly, van Boto.

    Trenér: Jean-Marc Furlan

    Rozhodčí: Pierre Gailouste – Philippe Jeanne, Erwan Finjean
    thejrc.org