Real Madrid – Mallorca 4:1 (kon.) | Elche – Ath. Bilbao 1:4 (kon.) | Getafe – Real Sociedad 2:1 (kon.)
Real Betis – Villarreal 1:0 (kon.)
konec
Getafe CF
2:1 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Neděle 11.09.2022, 18:30 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný nedělní podvečer u španělského fotbalu. V rámci pátého kola LaLigy se na stadionu Coliseum Alfonso Pérez střetnou celky Getafe CF a Real Sociedad San Sebastian. Úvodní výkop obstarají hráči v 18:30.
     
    GETAFE CF
    4 zápasy, 1 bod, skóre: 2:11

    •••

    Vstup domácích do tohoto ročníku nejvyšší španělské soutěže je přímo strašidelný. O lecčems vypovídala už porážka v posledním přípravném duelu proti Albacete (0:1), které momentálně bojuje o jedno ligové patro níže.

    Trápení bez jediného vítězství trvá v případě Getafe už devět zápasů (včetně těch přátelských) a proti Realu Sociedad mohou fotbalisté z předměstí Madridu završit nepopulární desítku. V dosavadním průběhu ukopali pouze remízu 0:0 proti Villarrealu, naposledy padli krutě 1:5 na hřišti Valencie, přestože ve vyhroceném závěru hráli sedm minut „přesilovku“ po červené kartě Moriby.

    Paradoxní je, že Getafe se zatím prosadilo pouze v duelech, které dohrávalo s deseti hráči na trávníku. Po jedné brance si rozdělili Gastón Álvarez a Enes Ünal. Před svým přestupem do Sparty v klubu působil český ofenzivní záložník a reprezentant Jakub Jankto. Byl vůbec prvním krajanem, který štaci v méně slavném madridském mužstvu zkusil.

    •••
    POSLEDNÍ ZÁPASY
    04/09/22: Valencie – Getafe 5:1
    28/08/22: Getafe – Villarreal 0:0
    22/08/22: Girona - Getafe 3:1
    15/08/22: Getafe – Atlético Madrid 0:3
    07/08/22: Albacete - Getafe 1:0 (příprava)
     
    REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIAN
    4 zápasy, 7 bodů, skóre: 4:5

    •••

    Ve velmi úsporném brankovém režimu načali hráči San Sebastianu novou ligovou sezonu. Přesto na jejich straně může panovat spokojenost. Při poměrně náročném losu nestačili pouze na Barcelonu (1:4), zato vydřeli remízu s Atléticem (1:1).

    Na nedělní duel v LaLize se navíc Real Sociedad skvěle naladil ve čtvrtek v rámci Evropské ligy. V prvním kole na Old Trafford odehrál bojovný zápas a i s pomocí šťastné penalty si zapsal do tabulky tři body za hubené vítězství 1:0. Ubránil i hlavní osobnost United Cristiana Ronalda a brankář Álex Remiro udržel už třetí čisté konto.

    Nepatrnou ofenzivní produkci si zatím tým v celku rovnoměrně rozděluje. Po utkání v Manchesteru se do čela klubové tabulky střelců dostal díky proměněné penaltě Brais Méndez. V Realu Sociedad nikdy nepůsobil žádný český fotbalista.

    •••
    POSLEDNÍ ZÁPASY
    08/09/22: Man. United – Real Sociedad 0:1 (EL)
    03/09/22: Real Sociedad – Atlético Madrid 1:1
    27/08/22: Elche – Real Sociedad 0:1
    21/08/22: Real Sociedad – Barcelona 1:4
    14/08/22: Cádiz – Real Sociedad 0:1
     
    •••
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY
    23/01/22: Real Sociedad – Getafe 0:0
    03/10/21: Getafe – Real Sociedad 1:1
    14/02/21: Getafe – Real Sociedad 0:1
    03/10/20: Real Sociedad – Getafe 3:0
    29/06/20: Getafe – Real Sociedad 2:1
    •••
     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Soria – Da. Suárez, Duarte, Mitrović, G. Álvarez, Angileri – Aleñá, Algobia, Maksimović – Ünal, Mayoral.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Sola, Zubeldia, J. Pacheco, A. Muñoz – Merino, Zubimendi, Turrientes – Sadiq, Kubo, Sörloth.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Rozhodčí Juan Pulido musel fouknout do píšťalky, nepovoleného zákroku se totiž dopustil Takefusa Kubo. Správně vyhodnocený faul.
     
    5
    Nyní přidal nevybíravý skluz také Umar Sadiq, hosté se dnes evidentně rozhodli hrát od podlahy.
     
    6
    Benat Turrientes v krátkém čase přináší další atak. I když sudí zatím po kartě nesáhnul, úvod je hodně divoký.
     
    9
    Na rohový kop odvrátila míč obrana Getafe, naštěstí pro ně se ho však ujal Benat Turrientes, kterému exekuce zrovna dvakrát nevyšla.
     
    10
    Tentokrát je faul odpískán Fabriziu Angilerimu, domácí přitom dosud hráli velmi disciplinovaně.
     
    13
    A pozor! Po nešikovném zákroku Takefusy Kuba se píská pokutový kop. Faul skutečně proběhnul ve vápně a odemyká domácím nečekanou cestu k možnému vedení.
     
    14
    Tak to je velké zklamání pro Getafe. Pokutový kop obstaral Borja Mayoral a bohužel pro domácí neproměnil. Jeho střela měla mířit k levé tyči, nebyla však dostatečně důrazná a Álex Remiro skočil do správného prostoru, čímž se stává hrdinou San Sebastianu. Skóre je nadále bezgólové.
     
    16
    Getafe se nyní dočkalo rohu, ale ani ten se jim nedaří. Frustrace z neproměněné penalty je znát.
     
    20
    Nyní si Real Sociedad solidně předával míč. Těžit z toho mohl Álex Sola, obránce hostů však neukázal své střelecké přednosti a napálil pouze připravený blok.
     
    21
    Martín Zubimendi musel sáhnout k faulu. Nyní už rozhodčí alespoň upozornil hříšníka, přesto si karty schovává v kapse.
     
    24
    Velmi atraktivní pozici zahodil Alexander Sörloth. Útočníkova hlavička z nitra vápna měla ohrozit Davida Soriu, ten však nakonec po nepřesném zakončení ani nemusel do akce.
     
    29
    Nepřesnou přihrávku vymyslel Enes Ünal a Real Sociedad čeká odkop od brány. Utkání je zatím vyrovnanější, než by kdo po výhře San Sebastianu v Manchesteru čekal. Možná na hráče dolehla únava.
     
    31
    Sudí v horkém počasí musí sáhnout k občerstvovací pauze, první půle se tak zřejmě natáhne.
     
    35
    To jsou nepříjemnosti na trávníku. Martín Zubimendi fauloval, ale jeho spoluhráč Umar Sadiq v jednom z předchozích střetů zjevně utrpěl zranění.
     
    39
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Umar Sadiq, přichází Mohamed-Ali Cho.
     
    41
    Nakonec se po sérii hostujících zákroků dočká prvního trestu paradoxně domácí borec. Carles Aleñá to přehnal a vidí žlutou.
     
    45+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty nad rámec základní hrací doby i kvůli dlouhému zdržení při ošetřování Sadiqa.
     
    45+3
    O zakončení se zasadil Alexander Sörloth, nebude na něj ovšem spoléhat v nejlepším. Poté, co dostal solidní přihrávku, věřil si, jenže jeho pokus proletěl jen kolem tyče a skončil mimo.
     
    45+5
    Benat Turrientes zasáhl míč rukou, což znamená zajímavý přímý kop pro Getafe. Šance na poslední útok v rámci úvodní půle.
     
    45+5
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Absolutní paráda! Do míče se z velké dálky opřel ENES ÜNAL a závěrečný přímý kop přetavil ve fantastický gól. Zatímco penaltu hráči Getafe zahodili, o dost náročnější standardní situace jim vyšla na jedničku a budou slavit poločasové vedení nad favoritem zápasu. Míč se snesl k levé tyči a brankář Álex Remiro neměl šanci na střelu reagovat. Nádherný fotbalový moment. Bez asistence.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    První půle dlouho slibovala bezbrankový stav, ale v závěru se zaskvěl povedenou standardní situací Enes Ünal. Ještě předtím Getafe mohlo jít do vedení díky penalty, jenže sám faulovaný Borja Mayoral nepředvedl ideální kop z penaltového puntíku. Skóre je přesto 1:0, což vzhledem k předzápasovým predikcím působí jako překvapení. Herně se však domácí s hosty zatím srovnali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Brais Méndez,
    ze hřiště odchází Benat Turrientes, přichází David Silva.
     
    48
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že domácí dnes zahájili tažení proti předzápasovým předpokladům. Přichází důležité uklidnění na počátku druhé půle a znovu v tom měl prsty Enes Ünal. Jeho přihrávka z křídla na hranu šestnáctky našla nohu CARLESE ALEÑY. Ten po zemi krásně zamířil k pravé tyči a znásobuje vedení Getafe. Trenér nyní nabádá k opatrnosti v defenzivní fázi. Asistence: Enes Ünal.
     
    51
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Zatím je nejlepším střelcem svého celku a znovu to prokázal. BRAIS MÉNDEZ coby žolík vytažený v poločasové pauze našel ve vápně prostor k hlavičce a prosazuje se přes brankáře Davida Soriu, který si sice sáhl na míč, už ho ovšem konečky prstů nedokázal vytěsnit mimo tři tyče. Klíčové snížení pro Real Sociedad přichází velmi brzy, takže hosté mohou uvažovat nad srovnáním. Asistence: Mohamed-Ali Cho.
     
    53
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Fabrizio Angileri, přichází Juan Iglesias.
     
    55
    Do pokutového území znovu snášel míč Mohamed-Ali Cho, ale tentokrát nebyl tolik přesný jako při své gólové asistenci. Z tribun se začíná ozývat hvizd, protože Getafe po gólu na 2:0 přestalo hrát.
     
    56
    Po pravém křídle pronikal nebezpečně Álex Sola a Juan Iglesias v souboji krajních beků zatáhnul za záchrannou brzdu, což znamená žlutou kartu pro hráče Getafe i zajímavou standardní situaci.
     
    57
    Na bránu se snažil zakončit Brais Méndez, ale pouze trefil houšť hráčů před malým vápnem.
     
    58
    Z penaltového puntíku hlavičkoval Aihen Muñoz, ale tentokrát neměl jak překvapit dobře stojícího brankáře Soriu.
     
    58
    A další rána míří doprostřed. Mikel Merino měl míč krásně proti noze, ale nepovedlo se mu seřídit mušku. A dochází k dalšímu ošetřování, tentokrát si pozornost žádá borec z domácích řad.
     
    60
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Ángel Algobia, přichází Jaime Seoane.
     
    62
    Nadějný centr znovu zprostředkoval Mohamed-Ali Cho, jenže Mikel Merino neobul střelecké kopačky. Jeho zakončení trefilo blok, následný technický pokus Méndeze se vytočil mimo bránu. Real Sociedad nicméně začíná zvyšovat obrátky a Getafe čeká náročná půlhodinka.
     
    64
    Getafe se zlobí, protože podruhé v krátkém čase je místo žádané penalty odpískán útočný faul. Naposledy zbytečné vzrušení obstaral Alexander Sörloth.
     
    67
    Zatím je obrázek neměnný. San Sebastian se tlačí za vyrovnáním, však bez výraznějších šancí. Getafe se dobře brání, otázkou ale zůstává, jestli nápor vydrží až do závěrečných sekund.
     
    68
    Kopat by se měl rohový kop poté, co neprošla přihrávka na Silvu, respektive Choa. Real Sociedad tak disponuje rozehrávkou.
     
    69
    Druhý roh v utkání San Sebastianu nevyšel, nejvýše vystoupal Damián Suárez a bez problému odvrátil potenciální nebezpečí.
     
    70
    Přespříliš prudkou přihrávku dostal Mohamed-Ali Cho. Chystá se střídání.
     
    70
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Carles Aleñá, přichází Portu,
    ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Munír.

    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Álex Sola, přichází Andoni Gorosabel.
     
    71
    Po delší době volný kop pro domácí. Domingos Duarte si našel míč na pravé straně vápna, ale zády k brance nemohl vymyslet nebezpečnou hlavičku a to se také v praxi stalo. Stoper Getafe spěchá zpět na svou obrannou pozici.
     
    72
    Tak to mohla být naprostá pojistka! Enes Ünal unikal obraně, ale bylo vidět, že rychlostně Jonu Pachecovi nestíhá. Musel pálit na dlouhou nohu, jenže podařilo se mu zamířit tak dokonale, že napálil pravou tyč. Míč se odrážel do malého vápna, tam ale nikdo nebyl připravený k dorážce, takže gólman Álex Remiro přežil.
     
    74
    I když se střídající Andoni Gorosabel hodně diví, jasně fauloval Muníra a vyřídil si u sudího žlutou kartu.
     
    75
    Z dálky to sice sympaticky zkusil Juan Iglesias, ale jeho rána se stala pouze suvenýrem pro diváky. Pálil vysoko nad břevno.
     
    80
    Branka, kterou dává Munír, pro tuto chvíli neplatí! A ani VAR už zřejmě do hry nezasáhne. Domácí se snažili načasovat přihrávku ideálně, ale zřejmě se Munírovi nepodařilo setrvat na ofsajdové hraně. Zakončení tedy nic neznamenalo.
     
    82
    Na druhé straně přišla tečovaná rána Silvy. Chybělo několik desítek centimetrů.
     
    82
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Alexander Sörloth, přichází Jon Karrikaburu.
     
    84
    Přetažený centr z nohy Aihena Muñoze skončí až za brankovou čarou, mezitím zůstává jeden z hráčů Getafe na trávníku. Domácí už logicky nebudou spěchat.
     
    86
    Míč zakopl Damián Suárez a vidí žlutou kartu za zdržování. Předtím diskutabilní zákrok musel přečkat Jaime Seoane bez hvizdu píšťalky a celková frustrace se projevila.
     
    87
    Z pekla štěstí pro domácí! Rohový kop měl skončit v bráně, ale David Soria v poslední chvíli zareagoval a hlavičku Mikela Merina dokázal vytáhnout na břevno. Stadion na chvíli utichl. Pak ještě slabě hlavičkoval Jon Karrikaburu.
     
    90
    Končí 90. minuta a hráči Realu Sociedad se pomalu šinou na útočnou polovinu soupeře.
     
    90+1
    Dlouhých sedm minut se bude dohrávat druhý poločas zápasu mezi Getafe a San Sebastianem.
     
    90+1
    Kontrolu nad míčem na hraně pokutového území ztratil Jon Karrikaburu a už se nezorientoval včas. Střídající útočník se zatím hostům moc nevyplatil, ale ještě má několik minut k dobru.
     
    90+2
    K vhazování na útočné polovině přistupuje pomaloučku Juan Iglesias. Jeho dlouhý nához si málem našel Enes Ünal, ale nepodařilo se mu vykonat kličku správně.
     
    90+3
    Hráči San Sebastianu se nyní nedohodli, Jon Karrikaburu zakončoval hlavou zády k bráně místo toho, aby přenechal volnému spoluhráči. Míč míří do zámezí a odkopávat bude David Soria.
     
    90+4
    Na zemi si chvíli poležel Enes Ünal a domácí jsou hodně nespokojení, že ho sudí vykázal ze hřiště. Teď musí Getafe přežít nějakou tu chvilku v deseti, jenže Ünal záhy dostává pokyn k návratu na hrot.
     
    90+5
    Rozbíhá se pátá nastavená minuta a hosté se stále nebyli schopní ve výhodné pozici přiblížit k bráně. Getafe je blízko prvnímu vítězství.
     
    90+5
    Žlutou kartu ještě uvidí Domingos Duarte, zřejmě za nějaké průpovídky.
     
    90+6
    Další nadýchaný bochánek se snesl do vápna, ale dál už nepokračoval. Nápor Realu se konečně stává skutečností, jenže obrana Getafe pracuje přesně podle taktických pokynů.
     
    90+7
    Míč se odrazil od nohy Damiána Suáreze. Getafe tak čeká možná závěrečný útok.
     
    90+8
    Ještě není konec a sudí nechává rozehrávat Getafe u rohového praporku.
     
    90+9
    Domácí se zlobí! Sudí stále nepíská konec, poslední rohový kop.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Vybojované vítězství pro domácí. Getafe nad Realem Sociedad vítězí 2:1. Základ úspěchu mohl položit už Borja Mayoral, ale neproměnil první obrovskou šanci v podobě penalty. V nastavení prvního poločasu však úvodní gól ze standardní situace obstaral Enes Ünal. Ten odehrál výtečné utkání, hned v úvodu další půle navíc přihrál do jasné šance Aleñáovi, který se z hrany vápna nemýlil. I když Real Sociedad utkání díky Méndeze záhy zdramatizoval, na srovnání už nedosáhl. Utkání, které se vlivem nastavení protáhlo o dalších 15 minut, tak má svého vítěze.
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:16.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:36:09)

    Patrik Czepiec

    Branky: 45+5. Ünal, 48. Aleñá (Ünal) – 51. Méndez (Cho)

    Karty:   41. Aleñá (GET), 56. J. Iglesias (GET), 86. Da. Suárez (GET), 90+5. Duarte (GET) – 74. Gorosabel (RSC)

    Neproměněná penalta: 14. Mayoral (GET), brankář Remiro zneškodnil


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:16.
    Getafe CF: Soria – Da. Suárez, Duarte, Mitrović, G. Álvarez, Angileri (53. J. Iglesias) – Aleñá (70. Portu), Algobia (60. Seoane), Maksimović – Ünal, Mayoral (70. Munír).
    Náhradníci: Casilla, Conde – Mata, Amavi, Latasa, Patrick, Revuelta.

    Trenér: Quique Sánchez Flores

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Sola (70. Gorosabel), Zubeldia, J. Pacheco, A. Muñoz – Merino, Zubimendi, Turrientes (46. D. Silva) – Sadiq (39. Cho), Kubo (46. Méndez), Sörloth (82. Karrikaburu).
    Náhradníci: Zubiaurre – Guevara, Navarro, Illarramendi, Elustondo, U. González.

    Trenér: Imanol Alguacil

    Rozhodčí: Pulido – Escuela, Sánchez
    bahis siteleri