W. Brémy – Mohuč 0:2 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 5:1 (kon.) | Stuttgart – Bochum 4:1 (kon.)
Wolfsburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | RB Lipsko – Hertha 3:2 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
5:1 (1:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 15.10.2022, 15:30 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Německá Bundesliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Bayer Leverkusen

    Mizérie. Přesně tak se dá vystihnout vstup Leverkusenu do sezóny Bundesligy, ve které loni obsadil krásné třetí místo. Hráči ze západního Německa se krčí na posledním místě, které vylučuje záchranářské starosti, na šestnácté Schalke ale drží náskok pouhých dvou bodů.

    Problémy Leverkusenu si vyžádali už i změnu na trenérském postu. I české hráče Patrika Schicka a Adama Hložka nově trénuje bývalý výborný záložník Realu Madrid nebo Liverpoolu Xabi Alonso.

    Forma v posledních 5 utkáních: 1-1-3
    Leverkusen vs FC Porto 0:3 (Liga mistrů)
    Leverkusen vs Shalke 4:0
    FC Porto vs Leverkusen 2:0 (Liga mistrů)
    Bayern vs Leverkusen 4:0
    Leverkusen vs Brémy 1:1
     
    Eintracht Frankfurt

    Vítěz Evropské ligy z uplynulé sezóny má o poznání veselejší starosti. Fotbalisté z jednoho z největších měst Německa se drží blízko špičce ligy a svádějí boje a místa zaručující účast v evropských pohárech do další sezóny.

    Poslední dvě utkání se Frankfurtu ale příliš nevyvedly, nejprve prohrál v lize na hřišti Bochumi, v Lize mistrů poté nestačil na domácí Tottenham.

    Forma v posledních 5 utkáních: 2-1-2
    Tottenham vs Frankfurt 3:2 (Liga mistrů)
    Bochum vs Frankfurt 3:0
    Frankfurt vs Tottenham 0:0 (Liga mistrů)
    Frankfurt vs Union Berlín 2:0
    Stuttgart vs Frankfurt 1:3
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Jakić, Tuta, Ndicka, Lenz – Dina Ebimbe, Sow – Lindström, M. Götze, Kamada – Kolo Muani.

    Náhradníci: Ramaj, Grahl – Alario, Alidou, Borré, Chandler, Rode, Wenig, Smolčić.

    Trenér: Oliver Glasner.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Tapsoba, Tah, Hincapié – Frimpong, Andrich, Aránguiz, Bakker – Diaby, Schick, Paulinho.

    Náhradníci: Luňov – Adli, Amiri, Demirbay, Fosu-Mensah, Hložek, Kossounou, Sertdemir, Sinkgraven.

    Trenér: Xabi Alonso.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvod utkání je opatrný z obou strany, obrana Leverkusenu kombinuje na své obranné polovině.
     
    3
    Stadion ve Frankfurtu zahalilo plno dýmu způsobeného pyrotechnikou fanoušků. Utkání je na pár chvil přerušeno.
     
    4
    Míč rozhodčího znovu odstartoval zápas, u balónu jsou hráči domácího Frankfurtu.
     
    5
    A ti se hned pokusili z levé strany o rychlý útok, obránce Tah byl ale pozorný a nepustil rychlou přihrávku na Kolo Muaniho do pokutového území.
     
    6
    Götzeho rána z hranice pokutového území pořádně provětrala brankáře Hrádeckého, ten ale nakonec zasahovat nemusel. Bývalé zlaté dítě neměckého fotbalu ale vůbec nemířilo špatně na bližší tyč.
     
    7
    Kamadův faul brzdí útok hostí, ti budou moci rozehrávat ze středu pole.
     
    8
    Leverkusen ve velmi těžce prokousává na polovinu soupeře. Světlou výjimkou byl rychlonožka Frimpong, který z pravé strany vyslal centr do vápna, ovšem bez úspěchu.
     
    9
    Hincapié skvělým skluzem zahasil již téměř neuhasitelný požár v pokutovém vápně, Kolo Muani už se řítil tváří tvář Hrádeckému. Domácího budou zahrávat alespoň rohový kop.
     
    10
    Pád Kamady ve vápně nenechal chladným domácí publikum, které si žádalo odpískání pokutového kopu, tohle ovšem bylo na penaltu skutečně málo.
     
    11
    Žlutá karta pro tým Bayer Leverkusen (Robert Andrich).
     
    12
    Ndicka dobře četl hru a zastavil útok Leverkusenu už na polovině hřiště. Eintracht zůstává u míče.
     
    13
    Frankfurtští za masivního povzbuzování celého stadionu hledají skulinku, kterou by pronikli k blízkosti pokutového vápna a podařil se jim to se zakončením Lindströma z hranice vápna, ten ale mířil přesně doprostřed, kde míč lapil brankář Hrádecký.
     
    14
    Bayer se na pár chvil zmocnil míče a snaží se trochu uklidnit hru na své polovině.
     
    15
    Leverkusen stále kombinuje okolo poloviny hřiště, ale kdo má v dosavadním utkání navrch jasně dokazuje i statistika střel, 4:0 pro Frankfurt.
     
    16
    Dnes prozatím velmi aktivní Kamada znovu vymýšlel kombinaci na jeden dotek, tentokrát z pravé strany hřiště. Lindström ale proti hradbě tří těl projít nedokázal.
     
    17
    Nedovolený faul na Paulinha dává Leverkusenu možnost se trochu dostat do zápasu. Svěřenci trenéra Alonsa prozatím neprokazují, že by se měl v tomto utkání odrazit z dosavadní výsledkové mizérie.
     
    18
    Přesto se hosté z ničeho nic rychlým a dlouhým nákopem dostali až do šance, Paulinho se ale po krásném přiklepnutí nedokázal dostat do zakončení.
     
    19
    Rychlý útok domácích nakonec zastavuje ofsajdové postavení, které spatřil pozorný sudí na pomezní čáře.
     
    20
    Diabyho rána po přešlapovačce končí na rohovém kopu.
     
    21
    Schick se po centru, který přišel po rozehrávce na krátko, tlačil do hlavičky v pokutovém území, ještě před ním ale balón do bezpečí odvrátila obrana soupeře.
     
    22
    Tapsoba odvrátil centr z rohového kopu také na druhé straně hřiště, stav tak stále zůstává vyrovnaný. Leverkusen ale zdá se přestál úvodní nápor Frankfurtu a dostává se pomalu do zápasu.
     
    23
    O poznání nebezpečnější pravá strana Leverkusenu si nerozuměla při autovém vhazování a hosté na pár chvil míč ztratili.
     
    24
    Frimpong ve snaze zahrát míč trefil kolenem brankáře Trappa, ten ale bude zdá se naštěstí v pořádku.
     
    25
    Frankfurt si vůbec nerozuměl při rozehrávce od vlastní branky a zbytečně přichází o míč. Leverkusen vhazuje kousek od rohového praporku.
     
    26
    Obdobnou ztrátu ale předvádí také Frimpong se Schickem.
     
    27
    A domácí se dostali velmi rychel do dobré akce a Kolo Muani se snažil vymodlit si faul v pokutovém území, hlavního sudího ale zákrok na něj nechává chladným.
     
    28
    Skvělou nabídku za obranu dostal velmi aktivní Kolo Muani, proti němu ale výborně vyběhl Hrádecký a zmenšil mu střelecký úhel natolik, že už nebylo prakticky možné ze slibné šance skórovat.
     
    29
    Směrem dopředu se snaží také své útočné schopnosti předvést Leverkusen, Bakkerův pokus o nůžky ale končí pouze na autovém vhazování.
     
    30
    Rychlý pas do středu pole od Hincapiého vystihli soupeři a Frankfurt přešel do rychlého kontru, ze kterého vytěžil alespoň rohový kop.
     
    31
    Hincapié skvěle vyvezl míč po ubráněném rohovém kopu a byl Götzem zastaven pouze za cenu nedovoleného zákroku.
     
    32
    Trapp si nedělal velké starosti a po rychlém míče na levé straně ze strany Leverkusenu odpaluje balón daleko do bezpečí.
     
    33
    Diaby dostal nadýchaný centr přesně do nohy, jeho zakončení ale poslalo kulatý předmět vysoko nad branku! Tohle byla asi největší šance zápasu.
     
    34
    Nedovolený zákrok Leverkusenu nabízí domácím rozehrávku standardky, nutno však podotknout, že z úctivé vzálenosti, ze které se branka bude napřímo ohrožovat jen těžce.
     
    35
    Centrovaný míč nenadělal obraně hostí příliš starostí, Hrádecký bude moci rozehrát od své branky.
     
    36
    Bakker v pokutovém území nevzdal boj o balón a nakonec se z toho vyvinula pěkná akce hostí, centrovaný míč bývalého hráče PSG ale nenašel žádného jeho spoluhráče.
     
    37
    Kamada zůstal po nepříjemném střetu ležet několik chvil na trávníku, vypadá to ale, že japonská myška bude schopna pokračovat ve hře.
     
    38
    Schick si hledal místo v pokutovém území, Paulinho již poněkolikáté v dnešním utkání vzal celou útočnou akci na sebe a míč ztratil. Tohle může hosty ještě do konce zápasu mrzet.
     
    39
    Leverkusen se mohl řítit do rychlého protiútoku, zbytečná ztráta na polovině hřiště ale přisuzuje míč zase na kopačky domácího výběru.
     
    40
    Frankfurt hledá skulinku na polovině soupeře za prvním gólem, vypadá to ale, že minimálně první půle gól nenabídne.
     
    41
    Přítrž mým slovům chtěl ale utržit dnes skvělý Kolo Muani, který se na ti doteky s míčem nádherně uvolnil do středu pole a tvrdě z hranice vápna vypálil, Hrádecký ale vytáhl neméně skvělý zákrok.
     
    42
    Žlutá karta pro tým Bayer Leverkusen (Piero Hincapié).
     
    43
    Centrovaný míč ze standardky, které předcházela žlutá karta ale žádné zakončení nepřinesl. Hrádecký bude moci rozehrávat od své brány.
     
    44
    Ndicka skvělým obranným zákrokem zastavil slibně se rozvíjející útok Leverkusenu, který táhl Aránguiz, hosté přesto zůstávají u míče.
     
    45
    Na druhé straně táhl kontr domácích Kolo Muani, prováhal ale jakoukoliv šanci dostat míč na spoluhráče a je sním vytlačen až mimo pokutové území.
     
    45+1
    Bayer v posledních momentech první půle obléhá domácí před jejich vápnem, nedaří se jim však najít prostor pro finální přihrávku.
     
    45+2
    Skvělá práce Lindströma, který se protáhl do pokutového vápna přináší Frankfurtu v úplném závěru první půle penaltu pro Frankfurt! Provinilým je obránce Tapsoba.
     
    45+2
    Žlutá karta pro tým Bayer Leverkusen (Edmond Fayçal Tapsoba).
     
    45+3
    Výtečný Hrádecký ale přečetl úmysl Kolo Muaniho a zastavuje ránu domácího střelce!
     
    45+4
    To jsou ale věci! Penalta se bude po kontrole u videa opakovat, brankář Hrádecký totiž nebyl v momentě střely na lajně!
     
    45+5
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    K pokutovém puntíku se tentokrát postavil DAJČI KAMADA, který si vybral podobném umístění jako před ním Kolo Muani, Hrádeckého ale díky pořádné razanci propálil a přece jenom zajistil Frankfurtu ještě před odchodem do šaten vedení v zápase.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První půle příliš ofenzivního fotbalu ve Frankfurtu nenabídla. Domácí měli skvělý úvodní tlak a vstup do zápasu, nedokázali z něj ale vytěžit vedoucí branku. Hosté se poté ojediněle také dostávali před většinové držení míče domácích do svých šancí, první gólovou radost ale v úplném závěru půle zaznamenali domácí.

    Hrádecký nejprve zneškodnil penaltu kopanou Kolo Muanim, po kontrole u videa ale byl pokutový kop opakován a úspěšný exekutor Daiči Kamada rozradostnil všechny domácí fanoušky jeho proměněním.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Charles Aránguiz, přichází Kerem Demirbay,
    ze hřiště odchází Paulinho, přichází Nadiem Amiri.
     
    47
    Bakker uhlídal snahu Frankfurtu prosadit se po pravé straně hřiště, domácí mohou v poklidu rozehrát od brankáře Hrádeckého.
     
    48
    Hosté se postupně vytáhli až na území domácích, ti ale pevným obranným valem vyhnali snahy Leverkusenu o útoku znovu až na jeho polovinu.
     
    49
    Lindström si skvěle hledal místo pro rychlý kontr, Hincapié byl ale proti a výborným obranným zákrokem zastavil protiútok už v jeho zárodku.
     
    50
    Andrich si vůbec nerozuměl se spoluhráči a vyloženě zadarmo odevzdal Frankfurtu míč tím, že jej dostal mimo prostor vyhrazený pro hru.
     
    51
    Ebimbe zastavil Bakkerův pokus a průnik na levé straně hřiště a i přes pád míč udržel na kopačkách Frankfurtu.
     
    52
    Domácí se navíc dostali k rohovému kopu z levé strany, který se pokusil zakončit Lindström, proti obraně soupeře ale nebyl úspěšný.
     
    53
    Domácí kombinují s balónem na své polovině. Ani jim nástup do druhé půle ale nevychází tolik jako ten první.
     
    54
    Leverkusen skvěle vykrývá střed pole a nepouští soupeře ke svému pokutovému území. Tempo hry je ale oproti první půle o poznání ospalejší.
     
    55
    Ofsajdová past sklapla a nachytala v ní útočníka domácích, Bayer bude moci rozehrát ze své poloviny.
     
    56
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Hosté z ničeho nic srovnávají! PIERO HINCAPIÉ si skvěle z ničeho nic našel místo v pokutovém území při standardní situaci a přesnou hlavičkou poslal míč nechytatelně na vzdálenější tyč.
     
    57
    Frankfurt se ale ihned tlačí do zakončení a chce své vedení zpět. Kolo Muani ale poslal spoluhráči míč před prázdnou branku na paty.
     
    58
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    RANDAL KOLO MUANI ale odčiňuje nepřesnou přihrávku vrácením vedení na stranu Frankfurtu vlastním gólem! Důrazný snajpr domácích si skvěle našel místo v pokutovém území na nadýchaný centr Lenze a přesnou hlavičkou jej poslal za záda Hrádeckého.
     
    59
    Oba hlavní trenéři se ještě dohadovali skrze údajný nedovolený zákrok, který měl předcházet gólu, na vedení Frankfurtu to ale nic nezmění.
     
    60
    Lindström a Kolo Muani jsou dnes vidět! Prvně jmenovaný se po přesném pasu střelce druhé branky řítil do samostatného úniku, ve stínu bránícího hráče ale poslal míč pouze okolo vzdálenější tyče.
     
    61
    Leverkusen je pod pořádnou dekou! Další zakončení domácích musel hasit brankář Hrádecký.
     
    62
    Nyní se ale Bayer zhostil míče a pochopitelně se snaží v tuto chvíli hlavně uklidnit tempo hry.
     
    63
    Hosté ale o míč přicházejí a Frankfurt znovu přebírá iniciativu zápasu.
     
    64
    Amiri až zbytečně dohrál protihráče, začíná se nám na hřišti trochu přiostřovat.
     
    65
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    JESPER LINDSTRÖM předvádí parádu všech parád! Křídelník domácího týmu utekl celé obraně hostí a v zakončení si počínal jako zkušený mazák, který nádherným lobem i z ostrého úhlu přehodil brankáře Hrádeckého. Tohle byl skutečně výstávní kousek, který si může dnes jeden z nejaktivnějších hráčů Frankfurtu doma vystavit na poličku.
     
    66
    Na druhé straně se do dobré šance protáhl Bakker, jeho rána z ostrého úhlu byla ale zblokována prvním obráncem.
     
    67
    Leverkusen ale zápas rozhodně nevzdává a tlačí se dopředu. Říká si to ale o prostřídání, které by přidalo trochu života do průhledných pokusů o finální přihrávku na straně hostí.
     
    68
    Kolo Muani se řítil do další nebezpečné akce z protiútoku, střelec branky Hincapié se s ním ale stihl vrátit a na poslední chvil šmikl nůžkami a zastavil útočníka domácích.
     
    69
    Opakované záběry, které ale zkoumá video ukazují, že by se mělo jednat o penaltu pro domácí. Obránce Leverkusenu vůbec netrefil balón a pouze podrazil Kolo Muaniho.
     
    70
    A sám hlavní sudí se jde nyní celou situaci zkonzultovat s asistentem.
     
    71
    A je to skutečně tak, druhá penalta pro Frankfurt v zápase!
     
    71
    Druhá žlutá a následně červená karta pro tým Bayer Leverkusen (Piero Hincapié).
     
    72
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    DAJČI KAMADA proměňuje i druhou penaltu v zápase! Japonský záložník tentokrát poslal míč na druhou stranu a Hrádeckého na tu stejnou, čímž zřejmě definitivně pečetí vítězství Frankfurtu v tomto duelu.
     
    73
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Moussa Diaby, přichází Odilon Kossounou.
     
    74
    Frankfurt nemá dost a nadále se tlačí dopředu. Nepřesná přihrávka ale končí nyní až u brankáře Hrádeckého.
     
    75
    Leverkusen už trochu odevzdaně kombinuje na vlastní polovině. Eintracht bez potíží kontroluje závěr duelu.
     
    76
    Lindström se Sowem si vyměnili míč a vytvořili dobrou šanci pro Kolo Muaniho, jeho krásná patička byla ale zastavena brankářem hostí.
     
    77
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Sebastian Rode,
    ze hřiště odchází Eric Junior Dina Ebimbe, přichází Faride Alidou,
    ze hřiště odchází Jesper Lindström, přichází Rafael Borré.
     
    78
    Frankfurt se pokusil protáhnout se po pravé straně hřiště, Bakker byl ale proti a vyhnal rozehrávku domácích znovu na polovinu hřiště.
     
    79
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Lucas Alario.
     
    80
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Adam Hložek,
    ze hřiště odchází Mitchel Bakker, přichází Daley Sinkgraven.
     
    81
    Frankfurt i po střídáních drží míč na polovině soupeře, ani on už se ale příliš netlačí do zakončení.
     
    82
    Hrádecký už se ničím příliš nerozpraruje a prostě odpálil míč daleko od své branky.
     
    83
    Kamada rozdává pokyny ve středu pole a snaží se potěšit i nově vystřídané hráče, kteří by mohli přidat ještě pátou branku svého týmu.
     
    84
    A příležitost budou mít z rohového kopu, který vybojoval na Sinkgravenovi Alario.
     
    85
    Ten ale nakonec Tah po drobných zmatcích odvrací dalekým odkopem na polovinu hřiště.
     
    86
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Tohle už je exhibice. Borré si s LUCASEM ALARIEM udělali z obrany Leverkusenu dobrý den a proti osamocenému Hrádeckému potvrzují bůra, kterým Bayer potvrzuje mizerný vstup do sezóny Bundesligy.
     
    87
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Dajči Kamada, přichází Marcel Wenig.
     
    88
    Eintracht drží míč na své polovině a za mohutného skandování vlastních fanoušků si užívá i na hřišti poslední minuty rozhodnutého duelu.
     
    89
    I odevzdaný Hrádecký už s posmutnělým výrazem pouze odkopává balón na zdařbůh daleko od své branky.
     
    90
    Leverkusen si koledoval i o třetí penaltu proti své straně v zápase, hlavní sudí už ale nechává celou situaci být.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Frankfurt po první půli v tom druhém více než potvrdil svůj skvělý vstup do zápasu a udělal si z Leverkusenu hlavně v závěru zápasu tréninkové kužely.

    O trefách domácích rozhodli hlavně dnes famózní Kolo Muani a Lindström, kteří se oba postarali i o jeden gól a mohli si při střídání užít zasloužený aplaus domácího publika.

    Leverkusen tak pokračuje ve velmi špatné sezóně a po dnešku může spadnou při výhře Shalke i na sestupové pozice. Frankfurt naproti tomu více přiblížil, respektive se dostal na příčky zaručující účast v evropských pohárech v další sezóně.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:9. (17:28:40)

    Daniel Gargulák

    Branky: 45+5. Kamada (pen.), 58. Kolo Muani (Lenz), 65. Lindström, 72. Kamada (pen.), 86. Alario (Borré) – 56. Hincapié (Demirbay)

    Karty:   11. Andrich (LEV), 42. Hincapié (LEV), 45+2. Tapsoba (LEV)   71. Hincapié (LEV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:9.
    Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Jakić, Tuta, Ndicka, Lenz – Dina Ebimbe (77. Alidou), Sow (77. Rode) – Lindström (77. Borré), M. Götze, Kamada (87. Wenig) – Kolo Muani (79. Alario).
    Náhradníci: Ramaj, Grahl – Chandler, Smolčić.

    Trenér: Oliver Glasner

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Tapsoba, Tah, Hincapié – Frimpong, Andrich, Aránguiz (46. Demirbay), Bakker (80. Sinkgraven) – Diaby (73. Kossounou), Schick (80. Hložek), Paulinho (46. Amiri).
    Náhradníci: Luňov – Adli, Fosu-Mensah, Sertdemir.

    Trenér: Xabi Alonso

    Rozhodčí: Willenborg – Kleve, Aarnink
    bahis siteleri