Sparta – Vítkovice 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:2 (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Středa 26.10.2022, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:41 Michal ŘEPÍK - 3:2
     
    60:41
    Sparta právě vstřelila branku! Máme rozhodnuto! Sparťané se dostali do útočného pásma a MICHAL ŘEPÍK svou střelou téměř z nulového úhlu překonal ležícího Stezku. Sparta vítězí. Asistence: Vladimír Sobotka, Michal Kempný.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny! Nervozita se dá krájet, ani jeden z týmů nechce udělat chybu. Moravčík zacouval za branku a rozehrává.
     
    54:06
    Pozor, v témže čase si vítkovičtí trenéři raději vzali oddechový čas na poradu, aby se náhodou neopakoval scénář po prvním vstřeleném gólu hostí.
    54:06 Marek KALUS - 2:2
     
    54:06
    Vítkovice právě vstřelily branku! A je to tady, hosté se nevzdávají a jsou odměněni vyrovnáním. Lindberg naservíroval přesnou přihrávku zpoza branky MARKU KALUSOVI a druhý jmenovaný uklidil kotouč do sítě. Asistence: Tobias Lindberg.
    51:50 Erik THORELL - 2:1
     
    51:50
    Sparta právě vstřelila branku! Pozor, máme tu rychlou odpověď! ERIK THORELL si počkal na vhodný moment a milimetrovou střelou překonal brankáře Stezku. Sparťané jdou znovu v utkání do vedení. Asistence: David Tomášek.
    51:15 Dominik LAKATOŠ - 1:1
     
    51:15
    Vítkovice právě vstřelily branku! Hosté se konečně dočkali! DOMINIK LAKATOŠ si za svou dnešní aktivitu rozhodně gól zaslouží. Vítkovický tahoun se nikterak nerozmýšlel a prudkou ranou z kruhu nedal Kořenářovi šanci zasáhnout. Asistence: Roberts Bukarts.
     
    50:26
    A je to obránce Michal Kempný (SPA), který vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení a sparťanská posila už sedí na lavici hanby.
     
    48:15
    Velká šance domácích! Jeden ze sparťanů se ocitl sám před Stezkou, který si vyjel ze svého pracoviště a s přehledem zneškodnil šanci.
     
    45:34
    Velká možnost pro Spartu! Před Konečným se otevřel prostor ke střele, ale Stezka se stihl vrátit do své pozice a včas zasáhl.
     
    43:18
    Lakatoš našel najetého Mikuše, který mířil sám na sparťanského brankáře, ale vítkovický obránce nemířil přesně. Škoda pro Vítkovice.
     
    38:45
    Obrovská hrubka ve vítkovické obraně! Horák se ocitl ve vlastním oslabení osamocen před Stezkou, který napodobil Kořenáře a udržel puk.
     
    37:55
    Bukarts se rozhodl vypálit z levého kruhu pro vhazování, ale jeho ránu obětavě zablokoval clonící obránce Polášek. Hra je přerušena.
     
    36:56
    Hosté budou hrát další přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát zavítal za hákování útočník David Tomášek (SPA), který stráví následující okamžiky na lavici hanby.
     
    36:12
    Michal Kempný vystřelil od mantinelu přes obránce Kocha a Stezka si znovu přes ztížený výhled našel kotouč a schoval jej pod svou lapačku.
     
    35:46
    Sobotka našel zadovkou Řepíka, jehož rána z křídla prověřila Stezkovu pozornost. Vítkovický brankář si přitiskl kotouč na hruď a zasáhl.
     
    35:04
    David Tomášek vyslal nebezpečnou ránu od modré čáry a brankář Stezka si i přes klubko těl našel dobrý výhled a kotouč schoval v lapačce.
     
    31:10
    Řepík našel na modré čáře Mikliše, který se ke střele neodvážil, ale sparťanský kapitán posléze netrefil letící puk před brankou.
     
    28:07
    Kempný se rozhodl vypálit od modré čáry, ale rána domácího beka nebyla přesná. Sparťané se následně k dorážce už nedostali.
     
    27:13
    Juraj Mikuš (VIT) je prvním vyloučeným hráčem na straně Vítkovic, kdy trefil hokejkou Davida Tomáška. Vítkovický bek si za svůj čin vysloužil dvě minuty.
     
    24:20
    Krejčíkova velmi nebezpečná rána z pravé strany zaměstnala výstroj brankáře Stezky, který si s ranou domácího beka poradil.
     
    23:06
    Sparta hraje v plném počtu. Mezitím rozhodčí píská hru rukou a vhazovat se bude za pár okamžiků v neutrální zóně, blíže k brance domácího celku.
     
    20:46
    Druhým vyloučeným hráčem na straně domácího týmu je obránce Michal Moravčík (SPA), který se provinil nebezpečnou hrou vysokou holí a už sedí na lavici hanby.
     
    20:39
    Vítkovice mají výhodu! Lakatoš mezitím pálil z pravého křídla, ale rána hostujícího útočníka byla velmi nepřesná.
     
    18:53
    Řepík nejprve na hranici pravidel atakoval protihráče na útočné modré čáře a posléze v osobním souboji s Patrikem Kochem ztratil hokejku.
     
    14:53
    Pro Spartu mohlo být ještě veseleji! Erik Thorell se zbavil kličkou posledního obránce, ale Stezka proti němu vytáhl parádní zákrok.
    14:23 Vladimír SOBOTKA - 1:0
     
    14:23
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté se dostali do útočného pásma a VLADIMÍR SOBOTKA se stal prvním úspěšným střelcem utkání! Zkušený útočník najel do pásma a svou střelou z levé strany prostřelil Stezku na vzdálenější tyčku. Asistence: Michal Řepík, Roman Horák.
     
    09:28
    Lakatošova svižná rána z pravého kruhu pro vhazování byla velmi jedovatá, ale mířila těsně nad branku. Vítkovický tlak pokračuje.
     
    08:44
    Pozor, hosté si zahrají první přesilovou hru v utkání. Na trestnou lavici usedl útočník Petr Hauser (SPA), který vyfasoval čtyři minuty za hru vysokou holí.
     
    04:13
    A pozor také na druhé straně! Lakatoš se řítil sám na brankáře Kořenáře, který si vyjel z branky a jemnou střelu zneškodnil.
     
    03:33
    Další rychlé přečíslení Sparty. Sobotka po přejezdu útočné modré čáry předával kotouč Horákovi, ke kterému však puk nedoputoval.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 15. Sobotka (Řepík, Horák), 52. E. Thorell (Tomášek), 61. Řepík (Sobotka, Kempný) – 52. Lakatoš (Bukarts), 55. Kalus (Lindberg)


    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Polášek (A) – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – E. Thorell, D. Vitouch, Tomášek – D. Simon, G. Thorell, Hauser – Safin, M. Vitouch, Konečný.
    Trenér: Pavel Patera

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Mikuš (A), Grman, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, R. Půček – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Dej, Lindberg, Kalus – Lednický, Marosz, Krejsa.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Hynek, Špůr

    Diváci: 8 864
    bahis siteleri