Kanada black – Česko 7:5 (kon.)
konec
Kanada black
7:5 (1:0, 3:2, 3:3)
Česko
Pátek 11.11.2022, 23:00 • Langley Events Centre, Langley, Britská Kolumbie, Kanada • World U17 Hockey Challenge
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (01:30:34)
     
    Střely na branku: 33 – 22.
     
    Česko se v závěrečném souboji na letošní World U17 Hockey Challenge v Langley drželo a Kanadě Black patřičně znepříjemňovalo život, domácí výběr ale nakonec souboj zvládl a připsal si na své konto tři body, díky kterým živí naděje na postup do bojů o medaile. Tým Václava Eismanna se rozloučil důstojně, odehrál velmi dobrý zápas a nebýt občasných zaváhání, mohl se dnes potenciálně radovat i z úspěchu.
     
    Nejlepší hráči utkání
    CAN: Justin Poirier (2+1)
    CZE: Adam Benák (2+2)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Benák po pravé straně projel před domácí branku a zakončil k bližší tyči, Cloutier byl ale připraven.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:46
    Kanada black právě vstřelila branku!
    Ne ne, vyrovnání dnes prostě zůstane mimo dosah svěřenců Václava Eismanna! Pod sedmý zásah Kanady se podepisuje LUCAS KARMIRIS, jenž se dostal do nájezdu a navzdory dotěrnému Titlbachovi, který se stihl vrátit a snažil se ho připravit o puk, zakončil – 7:5! Bez asistence.
     
    57:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, to jsem možná zakřikl! Češi ještě neskládají zbraně a naprosto famózním gólem ADAMA BENÁKA znovu snižují na rozdíl jedné jediné branky! Plzeňský odchovanec vytáhl z rukávu parádní gól a la Granlund, když zpoza branky přizvedl puk přesně do bližšího horního rohu – 6:5! Asistence: Samuel Drančák.
     
    57:13
    Oddechový čas pro tým Česko.
     
    56:40
    Kanada black právě vstřelila branku!
    Dovolím si říct, že v Langley už je rozhodnuto! Javorové listy se usadily v útočném pásmu a sérii přihrávek pak z kruhu zakončil Parekh, přičemž kotouč mimo dosah hostujícího gólmana ještě těsně před brankou tečoval COLE BEAUDOIN – 6:4! Asistence: Zayne Parekh, Josh Fluker.
     
    56:18
    Polovina oslabení je skoro za námi, bránící čtveřice zatím protihráče takřka k ničemu nepustila.
     
    55:26
    Tak tohle může být rozhodující moment utkání, Adam Jiříček (CZE) je vykázán z hrací plochy za nedovolené bránění. Teď už to Češi budou mít opravdu těžké.
     
    54:55
    Hostům na vyrovnání zbývá chlup přes pět minut, Fibigrovo nahození z modré se neujalo.
     
    53:57
    Česko se po signalizovaném ofsajdu muselo stáhnout do obrany. Lavoie se s pukem následně protáhl až na kruh, odkud ale nedokázal Ebenstreita prověřit.
     
    53:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naděje na tři body pro svěřence Václava Eismanna žije! Titlbach zpoza klece poslal puk před brankoviště, kde se k němu se štěstím dostal ADAM BENÁK a ten jej doslova prošťouchl za poněkud zaskočeného Cloutiera – 5:4! Asistence: Adam Titlbach, Lukáš Král.
     
    52:47
    Caswell prostrčil puk přes obránce na kruh, kde byl nikým nehlídaný Gavin. Ten ale ztratil balanc, neudržel puk na své holi, a Ebenstreit tak nemusel zasahovat.
     
    52:21
    Lavoie další trefu Kanadu do zápisu nepřidal, Ebenstreit má na kontě další zákrok. Míříme do nejspíš poslední komerční přestávky dnešního střetnutí.
     
    51:56
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes osm minut. Hraje se nahoru dolu, ani jednomu týmu se nedaří se usadit před svatyní soupeře.
     
    50:55
    Po pátém zásahu javorových listů znatelně opadlo tempo, gól zřejmě vyhnal veškerý vítr z českých plachet. Domácí teď mají hru pod kontrolou.
     
    49:58
    Kanaďané drží puk na svých holích a nepouští k němu soupeře, zároveň se jim ale nedaří prokličkovat ven z vlastního obranného pásma.
     
    48:53
    Kanada black právě vstřelila branku!
    Nedáš? Dostaneš! Domácí si berou zpět dvoubrankový náskok a nutno podotknout, že s velkou dávkou štěstí! Po souboji v rohu se puk odrazil ke CLARKU CASWELLOVI, jenž byl ve správnou chvíli na správném místě a z hranice brankoviště poslal pátý puk za Ebenstreita – 5:3! Asistence: Jordan Gavin, Cole Peardon.
     
    47:41
    Hostům se málem podařilo vymazat zbytek dvoubrankového manka, jeden z nich z prostoru mezi kruhy nastřelil horní tyč branky!
     
    47:08
    Roberts neudržel přihrávku na hranu pásma před modrou, následným pohybem dopředu se tak dostal do ofsajdu. Další buly proběhne v neutrální zóně.
     
    46:29
    Cloutier si počíhal na Fibigrovu střelu od mantinelu, kterou hravě lapil do své rukavice.
     
    45:59
    Caswellova přihrávka na pravý kruh se od brusle bránícího protihráče odrazila až k Ebenstreitovi, jenž pryž bez váhání schoval pod svou rukavici.
     
    45:10
    Po přerušení teď byla před hostující klecí k vidění menší strkanice, které předcházela až příliš drzá hra Kanady před brankovištěm. Padly shodné menší tresty, Matthew Virgilio (CAN) je vyloučen za sekání a Adam Jiříček (CZE) zase za hrubost.
     
    44:47
    Dění se momentálně drží hlavně kolem Ebenstreitovy svatyně, český brankář ale moc práce nemá.
     
    43:56
    Hlinský se pokusil rozehrát puk ven ze svého pásma, omylem ho ovšem naservíroval na hůl protihráče. Kanada z následného pobytu v útoku nic nevytěžila.
     
    43:19
    Hosté jsou po vstřelené brance ve varu, Cloutier teď musí být ve střehu. Kanadská klec je pod tlakem.
     
    42:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi sice do přesilovky vstoupili vlažně, nakonec jí ale přeci jen využívají a jsou zpátky ve hře! Kubiesovo odražené nahození zamířilo na hokejku SAMUELA DRANČÁKA, který z otočky zakončil přesně k brankové konstrukci – 4:3! Asistence: Matěj Kubiesa, Adam Benák.
     
    41:20
    Jecho nahodil puk za Cloutierovu branku, odkud jeden z domácích pryž následně vyhodil až na druhý konec ledové plochy. Početní výhoda hostům nevychází.
     
    40:19
    A po vhazování je obratem za hákování vykázán Cole Peardon (CAN), Češi budou mít přesilovku.
     
    40:17
    Pouhých pár sekund po startu periody se přerušuje, Kanada znovu vyhodila puk na icing.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 20 – 14.
     
    Opravdu velká škoda. Český národní tým v Langley odehrál velmi dobrou druhou třetinu a hned dvakrát se mu podařilo smazat jednobrankový náskok soupeře, těsně před koncem periody se ale rozložil a domácí jeho nedůslednost potrestali dvěma přesnými zásahy. Kanada Black tak před startem poslední části vede 4:2 a svěřenci Václava Eismanna to budou mít hodně těžké, pokud se budou chtít s turnajem rozloučit výhrou.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:38.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Zakázané uvolnění českého týmu připraví vhazování po pravé straně Ebenstreitovy branky.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:45
    Kanada black právě vstřelila branku!
    Konec prostřední části je pro svěřence Václava Eismanna hodně hořký, domácí poprvé odskakují do dvoubrankového trháku! Na střeleckou listinu se zapisuje THOMAS DESRUISSEAUX, a to po nepřehledné situaci před českou svatyní – 4:2! Asistence: Justin Poirier.
     
    37:57
    Kanada black právě vstřelila branku!
    Nerozhodný stav tentokrát nevydržel ani dvě minuty, Kanada si bere vedení zpět na svou stranu! Podruhé se na střeleckou listinu zapisuje JUSTIN POIRIER, který ubránil puk před bránícím Hlinským a následně zakončil pod horní tyč – 3:2! Asistence: Zayne Parekh, Jordan Gavin.
     
    37:47
    Vzápětí tu ale máme další vyloučení na české straně, Eismannův tým si zbytečně komplikuje život. Matěj Kubiesa (CZE) míří na trestnou za hákování.
     
    37:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrana Kanady zaspala, dvě a půl minuty před koncem druhé třetiny v Langley začínáme zase od začátku! Titlbachův odražený projektil z bezprostřední blízkosti domácí svatyně za padajícího Cloutiera nasměroval LUKÁŠ KRÁL, jenž vymetl horní část kanadské branky – 2:2! Asistence: Adam Titlbach, Adam Benák.
     
    36:27
    Beaudoin se pokusil klepnout do projíždějícího kotouče a z bezprostřední blízkosti brankoviště ho tečovat za hostujícího gólmana, nakonec ale jen promáchl.
     
    35:50
    Nepovedená kanadská rozehrávka skončila až za Ebenstreitem, odpískáno zakázané uvolnění.
     
    34:56
    Poirier se ujal kotouče a podél mantinelu zamířil do útoku, jeho výpravu ale zhatil čárový sudí. Javorové listy se totiž dostaly do postavení mimo hru.
     
    34:38
    Češi se prokousali ven z vlastní obranné zóny, Jiříčkova střela z modré se od bránícího protihráče následně odrazila nad postranní mantinel. Přerušuje se.
     
    33:57
    Kanada je ve varu, Ebenstreit prožívá hodně horké chvíle ve svém brankovišti. Česká obrana situaci pomalu ale jistě přestává zvládat.
     
    32:56
    Kanada black právě vstřelila branku!
    Eismannův tým sice přežil dlouhou početní nevýhodu, jen pár sekund po jejím konci ale znovu inkasuje! Karmis po křídle protáhl puk před brankoviště a poslal ho na střed přímo na hůl TOMASE LAVOIEHO, jenž bez váhání zakončil mimo dosah bezmocného Ebenstreita – 2:1! Asistence: Lukas Karmiris, Lynden Lakovic.
     
    32:16
    Hosté jsou pod obrovským tlakem, jejich dlouhé oslabení se ale pomalu chýlí ke konci. Češi už jsou na ledě ve čtyřech, na trestné je jen Drančák.
     
    31:44
    Na Poiriera zívala prázdná branka, křídelník domácí druhé formace ale z prostoru pro vhazování střelou z voleje jen orazítkoval mantinel! Česko mělo obrovské štěstí!
     
    30:58
    Peardon byl propuštěn z trestné lavice, situace na ledě je tak pět na tři. Kanada kombinuje.
     
    30:31
    Po výbuchu radosti přichází strastiplné chvíle pro tým Václava Eismanna, Samuel Drančák (CZE) je vykázán za podrážení. Domácí budou mít přesilovku čtyři na tři, ze které se pak stane dvojnásobná početní výhoda.
     
    30:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    V Langley máme vyrovnáno, Češi se prosazují při hře čtyři na čtyři! Nepromyšlenou rozehrávku jednoho z domácích hráčů ve středním pásmu zachytil ADAM TITLBACH, který obratem vyrazil sám na brankáře a z prostoru mezi kruhy zamířil do pravého horního rohu kanadské branky – 1:1! Bez asistence.
     
    29:33
    Poměr sil na ledě se vyrovná, česká přesilovka po sekání Ondřeje Kose (CZE) předčasně končí.
     
    28:50
    Prvním trestaným Kanaďanem dnešního večera je Cole Peardon (CAN), a to za podrážení.
     
    28:24
    Hosté mají ponechanou výhodu, Ebenstreit vyrazil na střídačku. Jiříček drží pryž ve vlastním pásmu.
     
    27:35
    Benák neohroženě najížděl před brankoviště, Lavoie se ale včas vrátil a těsně před hranicí Cloutierova prostoru českého hráče připravil o kotouč.
     
    26:46
    Česko je na ledě opět v plném počtu a bleskově se přesunulo do útoku, nepřesné zakončení teď trefilo jen mantinel za brankovištěm Louky Cloutiera.
     
    26:18
    Jecho se za pár sekund vrátí na led. Češi za sebou mají náročné dvě minuty plné bránění, ani tentokrát nicméně Kanadě nedovolili přetavit přesilovku v gól.
     
    25:26
    Tečovaná střela z pravé strany proskočila kolem vzdálenější tyče české branky. Čtveřice hostů je zatažená ve vlastní obraně, nedaří se jí vyhodit.
     
    24:26
    Do skvělého vstupu hostů do třetiny hází vidle vyloučení, Adam Jecho (CZE) je trestán za hákování.
     
    23:42
    Fibigr poslal puk podél modré Jiříčkovi, jehož následné zakončení Cloutier vyrazil. Kanada Black je pod tlakem, Eismannovi svěřenci si jdou za vyrovnáním.
     
    22:32
    Teplý chtěl posunout puk z pravého kruhu na střed, kam najížděl Curran. Na něj ale byli nalepení dva protihráči, český forvard tak nebyl schopen pryž převzít.
     
    21:40
    Descruisseaux přišel o kotouč po souboji s Kubánkem. Následný protiútok z pravé strany zakončil Titlbach, Cloutier byl ale i tentokrát ve střehu.
     
    20:47
    Domácí jsou zatím v úvodu aktivnějším celkem na hrací ploše, Čechům se nedaří na delší dobu odtáhnout hru daleko od Ebenstreitova brankoviště.
     
    20:17
    Caswellovo nahození zblokoval Jiříček, kotouč končí za brankou. Kanada se usazuje v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 8.
     
    Máme za sebou relativně vyrovnanou první třetinu, která končí výsledkem 1:0 pro domácí Kanadu Black. Za dosud jediným zásahem utkání stojí chyba české obrany, která si nepohlídala Justina Poiriera a dovolila mu z úniku skórovat. Jinak však svěřenci Václava Eismanna drží se svými soky krok a hned několikrát měli blízko k vyrovnání. Nic tedy ještě není ztraceno, uvidíme, jak se souboj bude vyvíjet dál.
     
    Další třetina začne přibližně ve 23:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Klíma uzavřel úvodní dějství parádním sólem, během kterého udělal kužel z Lavoieho, znejistil Cloutiera a zavěsil pod horní tyč! Domácí brankář byl ale ve střehu a blýskl se přímo tygřím skokem, čímž zabránil vyrovnání!
     
    19:27
    Chaotická skrumáž před Cloutierem k první české trefě nevedla, jeden z domácích nakonec puk vyhodil do rohu. Hosté nicméně zůstávají v útoku.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    18:34
    Hlinský trpělivě drží puk za Ebenstreitovou brankou a čeká, až národní tým dostřídá.
     
    17:52
    Česká bekhendová střela proletěla skrz brankoviště a kolem vzdálenější tyče, Cloutier se za ní jen ohlédl. Tentokrát nebyl nucen zasahovat.
     
    16:58
    Jeden z hostujících hráčů se obtočil kolem kanadské klece a zkusil zakončit, ale příliš mu to nesedlo! Češi teď neměli daleko k vyrovnání!
     
    16:44
    Už velmi dlouho se hraje bez přerušení, poslední vhazování proběhlo před několika minutami.
     
    15:48
    Sledujeme relativně vyrovnané utkání. Desruisseaux se dostal až před brankoviště a zkusil bekhend, na připraveného Ebenstreita ale nevyzrál.
     
    14:36
    Fibigr se po pravé straně úspěšně protáhl dopředu. Český tým se nyní snaží rozjet sérii přihrávek, houževnatí Kanaďané ale drží hru podél mantinelu.
     
    13:37
    Král byl rovněž zastaven v neutrální zóně, ani jednomu týmu se teď nedaří proniknout do útoku.
     
    12:38
    Klímovu přihrávku zachytil protihráč, následný protiútok Kanady byl ale kvalitně hrající českou defenzívou zastaven už těsně za hranicí středního pásma.
     
    11:26
    Krátkou českou kombinaci střelou z modré čáry uzavřel Fibigr, Cloutier byl ve střehu a letící kotouč vyrazil do rohu. Tam se o něj nyní pár hráčů přetahuje.
     
    10:27
    Hosté jsou v plném počtu, sedmnáctka svou první dnešní početní nevýhodu zvládla ubránit bez větších komplikací. Sledujeme bitvu o puk za Cloutierem.
     
    09:52
    Jecho zblokoval jednu z kanadských střel, ta další už na Ebenstreita prošla. Český brankář jí vyrazil do ochranné sítě, hra je tak znovu na chvíli přerušena.
     
    09:12
    Domácí se usazují v útočném pásmu a rozjíždí kombinaci, dosud v přesilové hře Ebenstreita neprověřili. Češi mají zatím oslabení vesměs pod kontrolou.
     
    08:18
    Svěřence Václava Eismanna čeká první oslabení, za podrážení míří ven ze hry Lukáš Král (CZE).
     
    07:33
    Kanaďané mají na hrací ploše stále převahu, Ebestreit teď čelil nepříjemným zakončením z pravého prostoru pro vhazování. Tentokrát byl ale stoprocentní.
     
    06:15
    Kanada black právě vstřelila branku!
    Domácí v sedmé minutě odskakují do vedení! Česká obrana si nepohlídala JUSTINA POIRIERA, který vyrazil do úniku a ač Ebenstreit jeho první zakončení zvládl vyrazit, na následnou dorážku už byl krátký – 1:0! Asistence: Sam Dickinson, Thomas Desruisseaux.
     
    05:27
    Ebenstreit si na své konto připsal další zákrok, jeden z Čechů následně puk vyhodil až za Cloutiera. Zakázané uvolnění se nekoná, pryž si bere Buczkowski.
     
    04:19
    Puk nyní doklouzal až ke Cloutierovi, který jej pro jistotu schoval pod svou rukavici. Omlouvám se za absenci příspěvků v prvních minutách utkání, bohužel narážíme na technické problémy.
     
    00:39
    Jako první se po buly dostali dopředu domácí, které ale Češi rychle zatlačili zpět za modrou. O'Learyho svěřenci to nicméně po krátké době zkouší znovu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí svolává hráče do kruhu, jdeme na to!
     
    Oba týmy vyráží na hrací plochu, za malou chvíli už půjdeme na věc. Před zahájením utkání si ovšem ještě nejspíš poslechneme státní hymny obou zemí.
     
    Úvodní buly je sice oficiálně naplánováno na jedenáctou našeho času, utkání však nejspíš začne s drobným zpožděním, jak je ostatně za oceánem zvykem.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný páteční večer, start utkání mezi Českem a Kanadou Black se pomalu blíží. Níže si můžete prohlédnout dnešní zahajovací sestavy obou výběrů.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada black: Cloutier (Leenders) – Dickinson, Fluker, Virgilio, Lavoie, Buczkowski, Parekh, Roberts – Caswell, Peardon, Gavin – Beaudoin, Desruisseaux, Poirier – Lakovic, Karmiris, Stewart – Vanacker, Brown.
    Trenér: Mark O'Leary.

    Česko: Ebenstreit (Milota) – Fibigr, Jiříček, Svozil, Hlinský, Kubánek, Skok, Cipko – Klíma, Jecho, Kos – Titlbach, Benák, Král – Drančák, Curran, Teplý – Galnor, Glas, Kubiesa – Spilka.
    Trenér: Václav Eismann.
     
    Posledním soupeřem Čechů bude černý tým Kanady, jenž zatím zaznamenal dvě výhry a tři porážky, z toho jednu po prodloužení. Aktuálně mu náleží pátá příčka, v případě vítězství by se ale ještě mohl posunout do první čtyřky a zajistit si účast v zápasech o medaile.

    Výsledky Kanady Black
    4. 11.: Kanada Red – Kanada Black 3:4
    5. 11.: Kanada Black – Finsko 1:5
    6. 11.: Kanada White – Kanada Black 3:5
    7. 11.: Kanada Black – Švédsko 3:4pp.
    9. 11.: Kanada Black – Spojené státy 1:6
     
    Svěřencům lodivoda Václava Eismanna už o nic nejde, po těsné porážce se Švédskem už jsou definitivně ze hry o medaile. V noci ze středy na čtvrtek si proti severskému soupeři nevedli vůbec špatně, drželi s ním krok, a těsně před koncem tak v Langley platil stav 4:4.

    Česko ovšem z předcházejících čtyřech utkání na turnaji získalo jen bod, a pokud chtělo bojovat o cenný kov, muselo bezpodmínečně vyhrát v základní hrací době. Navzdory nerozhodnému stavu tak reprezentace v závěru zkusila hru bez brankáře, přičemž tah ovoce nepřinesl. Naopak, osud hráčů se lvem na prsou zásahem opuštěné klece zpečetil Magnertoft.

    10. 11.: Švédsko – Česko 5:4 (2:1, 1:3, 2:0)

    Branky a nahrávky: 3. Jerneheim (Olsson), 11. Stadin (Bodin, Sandberg), 36. Olofsson (Fernström, Pettersson), 47. Freij (Sterner, Eriksson), 60. Magnertoft – 6. Titlbach, 26. Skok (Jecho, Kos), 27. Titlbach (Benák, Král), 31. Kos (Jecho).

    Švédsko: Laring – Jerneheim, Olsson, Gustafsson, Freij, Bodin, Stadin, Peter – Nordlund, Petersson, Fernström – Sigrell, Eriksson, Sterner – Olofsson, Sandberg, Davidsson – Eklund, Toresson, Magnertoft.

    Česko: Milota – Fibigr, Jiříček, Svozil, Hlinský, Cipko, Skok, Kubánek – Klíma, Jecho, Kos – Titlbach, Benák, L. Král – Kubiesa, Curran, Teplý – Špilka, Drančák, Galnor – Glas.

    Předchozí výsledky českého týmu
    5. 11.: Spojené státy – Česko 7:1
    5. 11.: Kanada Red – Česko 3:0
    8. 11.: Česko – Finsko 1:3
    9. 11: Kanada White – Česko 6:5pp.
     
    Příjemný pátek u sledování reprezentačního hokeje! Sedmnáctka dnes večer uzavře World U17 Hockey Challenge v kanadském Langley soubojem s jedním z domácích výběrů – týmem Black.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Poirier (Dickinson, Desruisseaux), 33. Lavoie (Karmiris, Lakovic), 38. Poirier (Parekh, Gavin), 39. Desruisseaux (Poirier), 49. Caswell (Gavin, Peardon), 57. Beaudoin (Parekh, Fluker), 59. Karmiris – 31. Titlbach, 38. Král (Titlbach, Benák), 43. Drančák (Kubiesa, Benák), 54. Benák (Titlbach, Král), 58. Benák (Drančák)


    Kanada black: Cloutier (Leenders) – Dickinson, Fluker, Virgilio, Lavoie, Buczkowski, Parekh, Roberts – Caswell, Peardon, Gavin – Beaudoin, Desruisseaux, Poirier – Lakovic, Karmiris, Stewart – Vanacker, Brown.
    Trenér: Mark O'Leary.

    Česko: Ebenstreit (Milota) – Fibigr, Jiříček, Svozil, Hlinský, Kubánek, Skok, Cipko – Klíma, Jecho, Kos – Titlbach, Benák, Král – Drančák, Curran, Teplý – Galnor, Glas, Kubiesa – Spilka.
    Trenér: Václav Eismann.
    bahis siteleri