Toulouse – Rennes 3:1 (kon.) | Angers – Auxerre 1:1 (kon.) | Lille – Štrasburk 2:0 (kon.)
Montpellier – Brest 3:0 (kon.) | Remeš – Troyes 4:0 (kon.) | Nantes – Lorient 1:0 (kon.)
Lyon – Lens 2:1 (kon.)
konec
Angers SCO
1:1 (1:1)
AJ Auxerre
Neděle 12.02.2023, 15:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky francouzské kopané. Dnes se v rámci nejvyšší soutěže utkají dva týmy, které v ní bojují o holé přežití – poslední Angers SCO s předposledním AJ Auxerre.
     
    Angers SCO

    Angers je na tom letos velmi špatně a udržení se v nejvyšší soutěži je víc utopie než realita. Týmu z východu Francie patří v tabulce poslední 20. místo se ziskem pouhých devíti bodů. Z posledních pěti utkání vytěžilo Angers pouhý bod za bezbrankovou remízu s Lorientem z minulého kola. Tým navíc opustil jeho nejlepší střelec Sufján Búfál, který se přesunul do katarské nejvyšší soutěže.
     
    AJ Auxerre

    Jen o něco lepší nálada panuje v Auxerre, které bojuje o holé přežití v nejvyšší soutěži. Zatím mu se ziskem 14 bodů patří předposlední 19. místo, ztráta na kýženou 16. pozici tak činí bodů 5. Podobně jako Angers získalo Auxerre z posledních pěti zápasů jediný bod, konkrétně za remízu 0:0 s Remeší z posledního kola.
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Bernardoni – Valery, Hountondji, Blažič, Ghoulam – Hunou, B. Mendy, bin Tálib (C), Abdelli – Sima, Niane.
    Náhradníci: Borne – Šabanović, Abdoula. Bamba, Ousm. Camara II, Šettí, Amadou, Capelle, Thioub, Salama.
    Trenér: Abdelaziz Bouhazama

    AJ Auxerre: Radu – Raveloson, Jubal, I. Touré, Mensah – Massengo, B. Touré (C) – Hein, Autret, Da Costa – Abline.
    Náhradníci: Léon – Zedadka, Boto, Bain, M'Changama, Sinayoko, Sakhi, G. Perrin, Dugimont.
    Trenér: Christophe Pélissier

    Rozhodčí: Thomas Leonard.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Angers právě vstřelilo branku! Tak to je velmi rychlý start dnešního utkání! Abdallah Sima se prohnal po pravém křídle a předložil střílený centr do vápna, který přesně do levého dolního rohu uklidil Ibrahima Niane. Gól je ale nakonec veden jako vlastní RAYNA RAVELOSONA.
    3. Rayan RAVELOSON - 1:0
     
    5
    Do útoku se nyní vrhlo i Auxerre, avšak u postranní čáry dobře zapracoval Nabíll bin Tálib, jenž odklidil míč do zámezí.
     
    6
    Birama Touré si troufl na střelu ze střední vzdálenosti. Jeho projektil z osy hřiště byl sice prudký, mezi tři tyče ale nesměřoval.
     
    7
    Hosté se snaží po divokém začátku uklidnit. Gideon Mensah měl na levé straně dostatek místa, avšak míč přesto raději vrátil dozadu.
     
    8
    Tohle vypadalo zajímavě! Gideon Mensah využil místa na levé straně a proběhl až velkému vápnu. Jeho následný centr usměrnil mezi tři tyče Matthis Abline avšak přesně do míst, kde se pohyboval gólman.
    8. Matthis Abline (AUX)
     
    9
    Hra se i nadále odehrává na útočné polovině Auxerre, nyní však hosté nemohou najít prostor v důkladně stažené obraně Angers.
     
    10
    Matthis Abline se hnal do vápna za dlouhou přihrávkou, avšak souboj rameno na rameno s obráncem Ghoulamem prohrál.
     
    11
    Han-Noah Massengo se na útočné polovině snažil získat míč až příliš důkladně, sudí píská faul. Angers může v klidu rozehrát.
     
    12
    Paul Bernardoni od domácí branky nakopl míč na levé křídlo, čímž pro svůj tým vybojoval autové vhazování na útočné polovině.
     
    13
    Yan Valery dostl míč na pravé křídlo a jako tank se hnal za centrem. Ten mu ale znemožnil faul bránícího protihráče. Angers má tak k dispozici volný kop z pravé strany.
     
    14
    Exekuce volného kopu se ujal Nabíll bin Tálib, nicméně jeho nízký centr schoval do rukavic brankář Ionut Radu.
     
    16
    Útok hostů vedený po pravé straně zastavil Faouzi Ghoulam, který míč ale uklidil jen na autové vhazování.
     
    17
    Auxerre mělo k dispozici autové vhazování nedaleko rohového praporku, této pozice ale nevyužilo a jen se vrátilo na vlastní obrannou polovinu.
     
    18
    Centr z pravé strany se na branku snažil usměrnit Nuno Da Costa, nicméně míč trefil špatně a žádné nebezpečí nezpůsobil.
     
    19
    Mathias Autret se z osy hřiště pokusil nakopnout míč do vápna. Jeho nákop ale vytečoval Nabíll bin Tálib, následuje rohový kop.
     
    20
    Rohový kop si vzal na paškál Mathias Autret, jeho centr ale vyboxoval Paul Bernardoni.
     
    21
    Matthis Abline byl faulován v pokutovém území, penalta pro Auxerre!
    21. Abline byl faulován v pokutovém území
     
    22
    Auxerre právě vstřelilo branku! Exekuce pokutového kopu se ujal MATTHIS ABLINE, jenž poslal míč přesně doprostřed branky. Gólman zvolil skok do strany, takže byl na tento pokus krátký.
    22. Matthis ABLINE - 1:1
     
    25
    Autret vysunul přihrávkou z osy hřiště na pravou stranu rozběhnutého Massenga, ten z velké dálky zkusi vystřelit, nicméně jeho projektil branku vysoko přeletěl.
     
    27
    Mensahova přihrávka z levé strany propadla až do velkého vápna, kde se k míči dostal Gauthier Hein, ten ale nedokázal prostřelit blok.
     
    28
    Yan Valery se snažil rozjet rychlý protiútok, v jehož založení mu zabránil faulem Rayan Raveloson. Ten může být rád, že za ostrý skluz nevyfasoval žlutou kartu.
     
    30
    Nuno Da Costa vystihl špatnou rozehrávku Angeres, nicméně po levém křídle běžel tak pomalu, že jej i dosti vzdálený Yan Valery stihl doběhnout a odzbrojit.
     
    31
    V posledních minutách drží míč hlavně domácí, avšak jejich útoky často postrádají nápad.
     
    32
    Abdallah Sima na levém křídle nastartoval své rychlé nohy a na hraně velkého vápnu strhnul směr na osu. Z dobré střelecké pozice pak pořádně protáhl gólmana.
    32. Abdallah Sima (AGR)
     
    33
    Nabíll bin Tálib vyslal z velké vzdálenosti střelu, kterou obrana Auxerre tečuje na rohový kop.
     
    34
    Centr z rohové kopu směřoval na bližší tyč, ale nezpůsobil nic, s čím by si obrana Auxerre nedokázala poradit.
     
    36
    Abdallah Sima z levé strany poslal dloubáček do vápna, který si i na těsno bráněný Ibrahima Niane dokázal zpracovat. Jeho následné kličkování místo střelu už ale bylo navíc, útočník Angers byl odzbrojen.
     
    37
    Autret a Massengo si při zakládání rychlé ofenzívy na ose hřiště několikrát narazili. Jejich poslední narážečka ale byla nepřesná a zahnala Auxerre zpět na vlastní polovinu.
     
    38
    Gauthier Hein vyslal ze středového kruhu špatnou přihrávku k levé postranní čáře. Měl velké štěstí, že byl faulován, jinak by mohl následovat nebezpečný kontr.
     
    39
    Han-Noah Massengo už byl v dobré střelecké pozici, ale míč ještě posunul na hranu velkého vápna, odkud střílel Hein. Ten ale přihrávku očividně vůbec nečekal a možná právě proto se mezi tři tyče netrefil.
     
    42
    Adrien Hunou dostal v rychlém protiútoku prudkou přihrávku na pravé křídlo. Už daleko před brankovou čarou ale vyhodnotil, že tohle nemůže stihnout.
     
    43
    Hosté se po vyrovnávací brance nikam neženou a jejich aktivita výrazně opadla. Nyní míč v kombinaci vrátili až na vlastního gólmana, Ionut Radu pak jen bezmyšlenkovitě odkopl.
     
    44
    Angers mělo k dispozici rohový kop, centr směřoval na bližší tyč, odkud však do bezpečí odhlavičkoval Han-Noah Massengo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    První branka dnešního duelu padla už ve 3. minutě, kdy skóre otevřel Niana. Gól byl ku prospěchu fotbalu, Auxerre totiž výrazně přidalo, za což bylo odměněno vyrovnávací trefou. Ve 22. minutě proměnil penaltu Abline. Od té doby se ale oba celky zatáhly a šancí výrazně ubylo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned po zahajovacím výkopu druhé půle se na zem skácel Cédric Hountondji. Pravděpodobně se jednalo o křeč, obránce Angers bude pokračovat ve hře.
     
    47
    Domácí drží míč na svých kopačkách a trpělivě kombinují na vlastní polovině.
     
    48
    Miha Blažič už byl zřejmě znuděn kombinací na vlastní polovině, a tak zvolil dlouhý nákop z dálky. S tím ale neměla obrana Auxerre žádný problém.
     
    50
    Birama Touré po dlouhém pobytu hostů na útočné polovině vyslal centr od levé postranní čáry, který si ale ve vzduchu dobře našel Paul Bernardoni.
     
    51
    Yan Valery ve středovém kruhu uštědřil šlapák Autretovi. Kapitán Auxerre si chvíli poležel, avšak v zápase bude pokračovat.
     
    52
    Abdallah Sima běžel za dlouhou přihrávkou na levé křídlo. Isaak Touré ale překvapil všechny, když vyhlášeného rychlíka dokázal přesprintovat.
     
    53
    Rohový kop Auxerre rozehrál centrem na zadní tyč Autret. Od shluku těl ve vápně se míč mezi tři tyče nakonec odrazil, avšak tak pomalu, že s tím Paul Bernardoni neměl nejmenší problém.
     
    55
    Domácím se podařilo vystihnout rozehrávku soupeře. Spousta místa se tak vytvořila na levé straně, odkud nacentroval Nabíll bin Tálib, jeho vysoký nákop ale našel jen hlavu jednoho ze stoperů Auxerre.
     
    56
    Mathias Autret si z levé strany naváděl míč na střelu, avšak těsně před šestnáctkou mu jej od kopačky odkopl bránící protihráče.
     
    57
    Rayan Raveloson pronikal po pravém křídle, když jej těsně před centrem zboural Himad Abdelli. Sudí ale žádný faul neviděl, a hra tak plyne dál.
     
    59
    Ibrahima Niane se v pokutovém území skácel po souboji rameno na rameno. Dožadoval se penalty, ta se však nekoná.
     
    60
    Rayan Raveloson se dostal do obrovské šance, když s míčem proplul až přímo před gólmana! Ten si proti němu ale dobře vyběhl a co nejvíce mu zmenšil střelecký úhel.
     
    61
    Po velké šanci hostů se Angers snaží uklidnit situaci a pomalu kombinuje na vlastní polovině.
     
    62
    Gauthier Hein je viditelně nazlobený. Matthis Abline mu mohl shodit míč na pravou stranu a vyslat jej do úniku, místo toho se rozhodl kličkovat na ose hřiště.
     
    62
    Žlutá karta pro tým Angers SCO (Nabíll bin Tálib).
     
    63
    Rohový kop Auxerre směřoval na zadní tyč, odkud Birama Touré jen těsně minul.
     
    64
    Angers mělo k dispozici volný kop z velké vzdálenosti. Dlouhý míč směřoval na levou stranu vápna, kde si pro míč rybičkou skočil Abdallah Sima, moc nechybělo, aby tímto pohledným způsobem i trefil branku.
    64. Abdallah Sima (AGR)
     
    66
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Adrien Hunou, přichází Amine Salama,
    ze hřiště odchází Nabíll bin Tálib, přichází Pierrick Capelle.
     
    68
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Abdallah Sima, přichází Ibrahim Amadou.

    Střídání v týmu AJ Auxerre:
    ze hřiště odchází Nuno Da Costa, přichází Lassine Sinayoko,
    ze hřiště odchází Gauthier Hein, přichází Gaëtan Perrin.
     
    69
    Střídání v týmu AJ Auxerre:
    ze hřiště odchází Mathias Autret, přichází Hamza Sakhi.
     
    70
    Tak tato střídací estráda zabrala možná pět minut. Auxerre střídalo tři hráče, kteří ale na hřiště nabíhali postupně s extrémními rozestupy, navíc rychlostí jakoby se jednalo snad o fotbal věkové kategorie 80+.
     
    73
    Vypadá to, že závěr utkání oba celky odzdržují. Himad Abdelli se skácel k zemi, navzdory tomu, že opakovaný záběr naprosto jasně potvrdil, že se jej nikdo nedotkl.
     
    74
    Rohový kop pro domácí si vzal na paškál Pierrick Capelle, jehož centr na bližší tyč odvrátila obrana Auxerre.
     
    75
    Angers mělo k dispozici v rychlém sledu další rohový kop, tentokrát z protilehlého praporku. Zahrál jej Faouzi Ghoulam centrem na bližší tyč, nic nebezpečného.
     
    77
    Střílený centr domácích odvrátil skluzem obránce Rayan Raveloson, který ale zároveň dost nebezpečně ohrozil vlastní branku. Ionut Radu měl co dělat, aby míč zastavil.
     
    79
    Lassine Sinayoko z pravé strany pronikl do šestnáctky a z ostrého úhlu to zkusil na zadní tyč. Jeho falšovaná rána pak přeci jen protáhla gólmana.
     
    80
    Lassine Sinayoko se na vlastní obranné polovině zmocnil míče a po pravé straně mohl rozjet kontr. Nabídnutým prostorem ale pohrdl a balon raději vrátil do bezpečí.
     
    81
    Jubal byl při napadání rozehrávky Angers až příliš důrazný a provinil se útočným faulem.
     
    82
    Centr z domácího rohového kopu přistál přesně na hlavě Cédrica Hountondjiho, který dokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Skvělý poziční zákrok gólmana ale gólu zabránil.
     
    83
    Aktuálně sledujeme skutečně festival rohových kopů. Nyní jej zahrávalo i Auxerre, avšak centr z dílny Perrina jen bez povšimnutí proskákal vápnem.
     
    85
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Faouzi Ghoulam, přichází Iljás Šettí,
    ze hřiště odchází Batista Mendy, přichází Sada Thioub.
     
    86
    Kouč hostí Christophe Pélissier dostal za slovní invektiva směrem k sudímu žlutou kartu.
     
    88
    Ibrahima Niane si na hraně šestnáctky zpracoval míč a z otočky vystřelil přesně doprostřed branky. S tímhle neměl Ionut Radu sebemenší problém.
     
    89
    A pozor, střelu Sinayoka zastavil ve vápně Miha Blažič rukou! Sudí se jde podívat na video, uvidíme další penaltu?
    89. Blažič zahrál rukou.
     
    90
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90+1
    Auxerre bude zahrávat penaltu!
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým Angers SCO (Miha Blažič).
     
    90+3
    Není to gól! Matthis Abline dal do pokutového kopu snad veškerou sílu, ale jeho pumelice se zastavila o břevno!
    90+3. Penalta
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:9.
     
    Druhý poločas žádnou branku nenabídl. Sledovali jsme spíše festival rohových kopů a časté zdržování. Infarktový závěr ale nakonec přeci jen přišel. V nastaveném čase kopal Matthis Abline penaltu, kterou poslal jen do břevna, oba celky se tak rozcházejí smírně. (16:53:33)

    Jakub Ruč

    Branky: 3. Raveloson (vla.) – 22. Abline (pen.)

    Karty:   62. bin Tálib (AGR), 90+2. Blažič (AGR)

    Neproměněná penalta: 90+3. Abline (AUX), mimo


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:9.
    Angers SCO: Bernardoni – Valery, Hountondji, Blažič, Ghoulam (85. Šettí) – Hunou (66. Salama), B. Mendy (85. Thioub), bin Tálib (C) (66. Capelle), Abdelli – Sima (68. Amadou), Niane.
    Náhradníci: Borne – Šabanović, Abdoula. Bamba, Ousm. Camara II.

    Trenér: Abdelaziz Bouhazama

    AJ Auxerre: Radu – Raveloson, Jubal, I. Touré, Mensah – Massengo, B. Touré (C) – Hein (68. G. Perrin), Autret (69. Sakhi), Da Costa (68. Sinayoko) – Abline.
    Náhradníci: Léon – Zedadka, Boto, Bain, M'Changama, Dugimont.

    Trenér: Christophe Pélissier

    Rozhodčí: Thomas Leonard
    bahis siteleri