Luleå – Tappara 2:3 (kon.)
konec
Luleå Hockey
2:3 (0:2, 0:0, 2:1)
Tappara Tampere
Sobota 18.02.2023, 16:20 • Luleå’s Coop Norrbotten Arena, Luleå • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejužitečnější hráč CHL 2022/2023

    Christian Heljanko (TAP) brankář (18:56:14)
     
    Nejlepší hráči utkání
    Leo Komarov (LUE) 0+0
    Christian Heljanko (TAP) 34 zákroků, 2 góly, úspěšnost zákroků 94,4%
     
    „Nevím, co říci. Od úvodních minut jsem cítil, že chceme vyhrát víc než Luleå. Jaký úžasný tým“, takové byly bezprostřední dojmy a slova hrdiny Christiana Heljanka.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 36-20; Zablokované střely: 21-7; Vhazování: 51%-49%; Hity: 12-7; Přesilové hry: 1/9-1/4; Trestné minuty: 10-20.
     
    Tappara se po loňském zklamání ve finále dočkává titulu pro evropské šampióny. Finský tým vedl ve třetí třetině už o tři góly, jenže Luleå skórovala dvakrát při hře bez brankáře, jednou navíc v přesilové hře, a ještě finále zdramatizovala, jenže Tampere podržel fantastický brankář Christian Heljanko. Konečný výsledek finále CHL pro rok 2023. Luleå Hockey 2 Tappara Tampere 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:02
    Julius Honka mířil střelou z levého kruhu pro buly do vzdálenějšího pravého rohu brány, jenže Christian Heljanko vytáhl potřetí v zápase senzační semafor.
     
    59:00
    Do konce dnešního finále zbývá odehrát 1 minuta.
    57:50 Juhani TYRVÄINEN - 2:3
     
    57:50
    Luleå právě vstřelila branku! Christian Heljanko sice zasáhl proti střele z mezikruží skvěle pravým betonem, u levé tyče ho ale z dorážky překonal bekhendem JUHANI TYRVÄINEN! Je to o gól! Asistence: Brendan Shinnimin a Jack Connolly.
    56:44 Spektakulární zákrok fantastického Christiana Heljanka!
     
    56:44
    Jack Connolly pálil z pravého kruhu do odkryté sítě, Christian Heljanko ale vytáhl spektakulární zákrok, když jeho bombu bez přípravy v rozštěpu vytáhl lapačkou do ochranné sítě! Neskutečné!
     
    56:17
    Erik Gustafsson nyní mohl znovu skórovat po přihrávce zpoza brány, když vypálil na bodu levého kruhu a puk mířil pod víko, Christian Heljanko ho ale vytáhl rukavicí do ochranné sítě!
     
    55:37
    A další trest. Tampere hraje hodně nedisciplinovaně! Casimir Jürgens byl vyloučen za sekání – hra 5 na 3.
     
    54:46
    Geoff Platt byl vyloučen na dvě minuty za hákování a švédský tým zkusí opět hru bez brankáře – 6 na 4.
     
    53:04
    Finský tým dokázal na brankové čáře zabránit jistému gólu a Philip Granath a Niklas Olausson se do sebe pustili. Oba hráči byli vzápětí vyloučeni za hrubost.
    52:04 Erik GUSTAFSSON - 1:3
     
    52:04
    Luleå právě vstřelila branku! ERIK GUSTAFSSON se konečně dočkal, když na bodu levého kruhu vypálil po přihrávce zpoza brány bez přípravy a jeho ostrá rána propálila Christiana Heljanka – 1:3! Asistence: Linus Fröberg a Jack Connolly.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 53. Gustafsson (Fröberg, Connolly), 58. Tyrväinen (Shinnimin, Connolly) – 2. Tanus (Matushkin, Levtchi), 8. Ojamäki (Thomas, Ikonen), 41. Lehterä (Tanus, Savinainen)


    Luleå Hockey: (Ward (Lassinantti) – Honka, Gustafsson (C), Andersson, Sellgren, Pyrochta, Själin – Shinnimin, Fröberg, Komarek – Sallinen, Tyrväinen (A), Komarov – Emanuelsson, Connolly, Brännström – Rask, Berglund, Mattsson – Olausson, Nikupeteri.
    Trenér: Thomas Berglund

    Tappara Tampere: Heljanko (Hovinen) – Kemiläinen (A), Vittasmäki, Matushkin, Seppälä, Tuulola, Jürgens, Thomas – Merelä (A), M. Davidsson, Levtchi – Tanus, Lehterä, Savinainen – Ojamäki, Juusolkonen, Puhakka – Kuusela (C), Platt, Granath – J. Davidsson.
    Trenér: Jussi Tapola

    Rozhodčí: Miroslav Štolc, André Schrader. Čároví: Marius Wölzmüller, Eric Cattaneo

    Diváci: 6150
    ocianews.com