Boston – NY Islanders 6:2 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:5 (kon.) | Dallas – Columbus 1:4 (kon.)
Toronto – Montreal 5:1 (kon.) | Carolina – Washington 4:1 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 6:2 (kon.)
Calgary – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Arizona 6:5 (2:0 po s.n.) | San Jose – Buffalo 2:4 (kon.)
Seattle – Detroit 4:2 (kon.) | Vegas – Tampa 5:4 (kon.) | Minnesota – Nashville 4:3 (kon.)
Ottawa – St. Louis 7:2 (kon.) | Colorado – Edmonton 6:5 (po pr.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
Montreal Canadiens
Neděle 19.02.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Fanoušci NHL se mohou těšit na souboj dvou týmů z Originální šestky, ve Scotiabank Areně se střetnou v neděli v noci Toronto a Montreal. Oba týmy se nachází v naprosto odlišné pozici a favoritem souboje dvou týmů z Atlantické divize jsou domácí hokejisté Maple Leafs.
     
    Toronto Maple Leafs

    Toronto úspěšně usiluje o playoff a v Atlantické divizi se snaží nahánět ze druhého místa suverénní a vedoucí Boston. Maple Leafs uzavřeli trade se St. Louis a také Minnesotou a do týmu přivedli Ryana O'Reillyho a Noela Acciariho, zatímco k týmu Blues se připojili Mikhail Abramov a Adam Gaudette. Mezi týmy navíc došlo k několika výměnám voleb v draftu. Zajímavostí je, že St. Louis bude brát 50% a Minnesota 25% z platu Ryana O'Reillyho jako součást obchodu mezi třemi třemi týmy.
     
    Montreal Canadiens

    Montreal se nachází na předposledním místě Východní konference a po porážce s Ottawou na začátku února se herně zvedlo, když vyhrálo třikrát za sebou. Naposledy ovšem Canadiens prohráli, když na ledě Caroliny utrpěli porážku 6:2. Hráči Habs letos vstřelili přesně 150 gólů, zatímco přesně 200 inkasovali. Montreal se bude muset obejít bez obránce Arbera Xhekaje, který byl přidán na seznam zraněných hráčů. Juraj Slafkovský je zraněný.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Woll (Källgren) – Brodie, Rielly (A), Liljegren, Giordano, Holl, Sandin – Nylander, Matthews, Bunting – Marner (A), O'Reilly, Tavares (C) – Järnkrok, Kämpf, Engvall – Kerfoot, Acciari, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – J. Barron, Matheson, Savard (A), Harris, Schueneman, Kovacevic – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), Harvey-Pinard – Hoffman, Belzile, Dadonov – Armia, Dvorak, Drouin – Ylönen, R. Pitlick, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Garrett Rank. Čároví: Andrew Smith, Devin Berg.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:19
    Ryan O'Reilly dnes debutuje v dresu Maple Leafs a do utkání vstoupil pořádně zostra, když si v rychlém sledu vytvořil tři šance, ani jednu ale neproměnil, stejně jako Auston Matthews, který vystřelil od modré čáry, a Jake Allen ukryl puk v lapačce! Parádní začátek ze strany domácích.
     
    01:47
    Montreal odpověděl střelou z levého kruhu pro buly, na přední tyči byl ale připravený Joseph Woll, který bez problému zachytil puk v náručí a přerušil hru. Stav 0:0.
     
    02:52
    Montreal vyhrál v letošním ročníku NHL pouze devět venkovních utkání a je v této statistice až na 28. místě.
     
    03:27
    Josh Anderson zabojoval na levém křídle a bekhendem puk nahodil do útočného pásma, Canadiens ovšem nemohli hrát, protože byl poté signalizovaný ofsajd.
     
    04:43
    Jordan Harris podržel puk za vlastní bránou a počkal až jeho spoluhráči dostřídají. Rem Pitlick se vzápětí dostal do zakončení u pravé tyče a Joseph Woll sevřel betony.
     
    05:20
    Pierre Engvall se vydal na pravém křídle na individuální výlet, rychle se ale ocitl v obležení tří protihráčů a do zakončení se nedostal. Puk skončil v rohu ledové plochy.
     
    06:09
    Zach Aston-Reese vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu po krátké zpětné přihrávce a Jake Allen šel rychle do kolen, aby puk ukryl v náručí. Komerční přestávka.
     
    07:19
    Jonathan Drouin se teď mohl řítit sám na bránu, jenže nedokázal prudký puk zpracovat a Joseph Woll ho rychle přikryl lapačkou, aby přerušil hru.
     
    07:46
    Puk vyplaval zpoza brány a Jonathan Drouin se ocitl v mezikruží v obrovské šanci, jeho střela ale prošla mezi pravou rukou a betonem brankáře vedle vzdálenější levé tyče! Domácí měli kliku.
    07:46 Jonathan Drouin měl na své hokejce úvodní gól zápasu
     
    09:13
    Alexander Kerfoot zahrál na pravém křídle útočného pásma Maple Leafs vysokou hokejkou a hra byla přerušena. Následovalo vhazování v neutrální zóně.
     
    10:26
    Rasmus Sandin v pravém kruhu okamžitě napálil odražený puk směrem ke vzdálenější levé tyči a Jake Allen fantasticky zasáhl pravým betonem!
    10:26 Jake Allen skvěle zasáhl proti střele pravým betonem
     
    11:24
    Hokejisté obou týmů svedli tuhý souboj o puk v pravém rohu útočného pásma Canadiens a nakonec skončil v ochranné síti. Hra byla přerušena. Reklamní přestávka.
     
    12:00
    William Nylander vystřelil po rychlém protiútoku na vrcholu pravého kruhu zápěstím a Jake Allen nedokázal puk udržet v lapačce, čehož mohl útočník Maple Leafs hned využít, jenže hostující brankář si i s jeho dorážkou poradil a puk vyrazil!
    12:00 William Nylander nepřekonal Jakea Allena ani nadvakrát
     
    13:25
    Hokejisté Montrealu odpověděli střelou z levého kruhu, se kterou si Joseph Woll snadno poradil. Hra byla poté přerušena a v závěru první třetiny stále čekáme na gól.
     
    14:29
    Zach Aston-Reese si sjel z pravého křídla ihned po vhazování před bránu a na vzdálenější levé tyči chtěl skórovat forhendem, ležící Jake Allen ovšem parádně zasáhl svým pravým betonem!
    14:29 Zach Aston-Reese se nádherně natlačil před bránu Habs
     
    15:51
    Maple Leafs vypálili od modré čáry a před bránou clonil Michael Bunting, který puk usměrnil do brankové konstrukce! Leafs byli hodně blízko!
     
    16:04
    Obrovský tlak Maple Leafs gólem neskončil a po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    16:26
    Timothy Liljegren si zpracoval puk na vrcholu pravého kruhu a chtěl zamířit do bližšího horního rohu brány, našel ale pouze lapačku připraveného Jakea Allena.
     
    17:00
    Puk sice neměl velkou rychlost, nakonec se ale přece jen po nepřesné rozehrávce Maple Leafs pískalo zakázané uvolnění. Gól nepadl, ale nenudíme se.
     
    17:25
    Mike Hoffman dostal na levém křídle krásnou diagonální přihrávku do jízdy a na bodu kruhu vypálil, Joseph Woll ale zasáhl vyrážečkou a vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:09
    William Nylander se dostal do zakončení v blízkosti levé tyče a bekhendem chtěl puk zvednout pod horní tyč, hostující Jake Allen ale zasáhl svým pravým ramenem.
     
    19:32
    Rasmus Sandin zvedl hlavu na levém křídle a od modré čáry napřáhl k střele zápěstím, která se na vzdálenější pravé tyči odrazila od hráče Habs do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Ryan O'Reilly vstoupil do zápasu jako by hrál v NHL poprvé a měl několik šancí, jenže ani jednu nevyužil, stejně jako na opačné straně nebezpečný Jonathan Drouin. Bývalý hráč St. Louis dnes debutuje v dresu Leafs. Toronto Maple Leafs 0 Montreal Canadiens 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:11.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 16-14; Zablokované střely: 3-0; Vhazování: 63%-37%; Hity: 13-6; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 0-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    John Tavares nabral na pravém křídle rychlost a bekhendem puk posílal před bránu, kam si najížděl jeden z jeho spoluhráčů, na kotouč ale nedosáhl.
     
    20:42
    Montreal právě vstřelil branku! Obránce Michael Matheson vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a před bránou puk tečoval JOSH ANDERSON, když puk usměrnil nad lapačkou brankáře k pravé tyči! Hráči Habs vedou 1:0! Asistence: Michael Matheson a Jordan Harris.
    20:42 Josh ANDERSON - 0:1
     
    24:04
    Mitchell Marner operoval s pukem za bránou Canadiens a Michael Matheson ho zezadu jasně podrazil – 5 na 4.
     
    25:04
    David Savard parádně přečetl úmysl Maple Leafs a podařilo se mu puk vyhodit až za bránu Maple Leafs.
     
    25:32
    Toronto právě vstřelilo branku! Auston Matthews na levém křídle vybojoval puk a pak nádherným pasem našel na vzdálenější pravé tyči MICHAELA BUNTINGA, který z blízkosti skóroval během přesilové hry do prázdné brány! Leafs srovnali. Asistence: Auston Matthews a Rasmus Sandin.
    25:32 Michael BUNTING - 1:1
     
    27:06
    Jake Allen předvedl pěkný zákrok a o několik okamžiků později mohli skórovat Canadiens, jejich střela z pravého kruhu ale minula vzdálenější levý horní roh.
     
    27:57
    John Tavares fauloval a dostal dvě minuty za hákování. Habs si zahrají po reklamní přestávce přesilovou hru.
     
    28:49
    Maple Leafs doma přečkali během posledních šesti zápasů proti Montrealu šestnáct z šestnácti oslabení. To je fantastická bilance Toronta.
     
    29:18
    Jonathan Drouin vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování zápěstím, ale zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený brankář Joseph Woll. Hra přerušena.
     
    30:11
    John Tavares na levém křídle prohrál závod o puk krátce poté, co se vrátil na led z trestné lavice, a proti domácímu týmu se tedy pískalo zakázané uvolnění.
     
    31:06
    Canadiens vystřelili na levém křídle z vrcholu kruhu pro vhazování a Joseph Woll zmrazil puk po snadném zákroku pod lapačkou. Po přerušení reklamní přestávka.
     
    31:12
    John Tavares vypálil na levém křídle ihned po vhazování na vrcholu kruhu a dobře mířil do bližšího horního rohu brány, Jake Allen ale puk vyrazil mimo vyrážečkou.
     
    31:39
    Mike Hoffman teď dostal nádhernou diagonální přihrávku na vzdálenější levou tyč a ocitl se ve velké šanci, Joseph Woll ho ale skvěle vychytal!
     
    33:20
    Toronto právě vstřelilo branku! Mike Hoffman nevyužil slibnou šanci a na opačné straně udeřil PIERRE ENGVALL, když využil špatné zadovky Habs, zpracoval si kotouč a z levého kruhu ho procedil přes Jakea Allena do sítě! Brankář Habs si myslel, že ho drží, jenže tomu tak nebylo a kotouč mu prošel do sítě – 2:1! Bez asistence.
    33:20 Pierre ENGVALL - 2:1
     
    35:16
    Jevgenij Dadonov centroval na levém křídle z nulového úhlu před bránu a hledal tam najíždějícího Mikea Hoffmana, jeho úmysl ale skvěle přečetl Joseph Woll.
     
    36:11
    David Savard dostal dvě minuty za sekání a hokejisté Leafs si zahrají po reklamní přestávce přesilovou hru.
     
    36:49
    Mitchell Marner na pravém křídle nahodil od modré čáry puk před bránu, kam si na puk najel William Nylander a u pravé tyče se ho snažil z otočky zasunout do sítě, jenže Jake Allen skvěle zasáhl vleže levým betonem a přerušil hru!
    36:49 William Nylander nedokázal puk zasunout do sítě Habs
     
    38:20
    Toronto právě vstřelilo branku! Maple Leafs teď předvedli nádhernou kombinační akci a MICHAEL BUNTING vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu, odkud puk zasvištěl ke vzdálenější levé tyči! Jeho druhý gól v zápase a Leafs vedou o dva góly. Asistence: Calle Järnkrok a Ryan O'Reilly.
    38:20 Michael BUNTING - 3:1
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Josh Anderson dnes sice poslal krátce po přestávce Canadiens do vedení, jenže Maple Leafs utkání třemi góly v řadě otočili, když se dvakrát prosadil Michael Bunting a mezitím Pierre Engvall. Skóre po druhé třetině. Toronto Maple Leafs 3 Montreal Canadiens 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:04.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 31-21; Zablokované střely: 8-6; Vhazování: 53%-47%; Hity: 23-19; Přesilové hry: 1/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:01
    Montreal si zkusil v úvodu třetí třetiny dnešního zápasu vytvořit tlak, jenže se mu nepovedl přechod přes útočnou modrou čáru a pískalo se postavení mimo hru.
     
    42:50
    Nick Suzuki se snažil centrovat z pravého křídla před bránu a jeho nahození vypadalo zprvu nebezpečně, jenže hokejisté Leafs hosty do zakončení nepustili.
     
    43:47
    Toronto právě vstřelilo branku! Auston Matthews odvedl fantastický kus práce, když v pravém rohu útočného pásma Leafs udržel puk proti trojnásobné přesile a na vzdálenější levé tyči našel WILLIAMA NYLANDERA, který z úhlu skóroval bez přípravy do prázdné brány – 4:1! Asistence: Auston Matthews a Mark Giordano.
    43:47 William NYLANDER - 4:1
     
    44:39
    Calle Järnkrok vypálil na pravém křídle od modré čáry a puk zamířil nad bránu Canadiens. Maple Leafs čtvrtý gól pořádně nakopl a dostali hosty znovu pod velký tlak.
     
    45:13
    Canadiens se dostali na pravém křídle k nahození, které skončilo v lapačce Josepha Wolla. Hra byla přerušena.
     
    46:45
    Josh Anderson se chystal zakončovat v mezikruží a možná byl drobně zahákován zezadu, jenže rozhodčí nechali hru plynout a vyloučení se tedy nekonalo.
     
    47:24
    Joel Armia si najel před bránu na nahození z pravého křídla a usměrnil puk do ochranné sítě. Přerušení a za vedení Maple Leafs 4:1 následuje reklamní přestávka.
     
    48:54
    Rem Pitlick se dokázal dostat do zakončení u pravé tyče, ačkoliv byl hodně nepříjemně tísněn, Joseph Woll ale na přední tyči skvěle zasáhl svým levým ramenem.
     
    49:57
    Johnny Kovacevic se dostal na ose útočného pásma k odraženému puku a okamžitě prudce vypálil od modré čáry, jeho střela s příklepem ale byla Leafs zablokována.
     
    50:34
    Rafaël Harvey-Pinard se snažil dostat do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže neuspěl a puk skončil v ochranné síti. Trochu to teď zavánělo hrou vysokou hokejkou. Po přerušení následuje komerční přestávka.
     
    50:34
    Rafaël Harvey-Pinard nakonec skutečně usedl na trestnou lavici za vysokou hůl. Přesilová hra Toronta.
     
    51:30
    Calle Järnkrok teď vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování a na přední tyči byl připravený Jake Allen, který předvedl dobrý reflex a ukryl puk ve své lapačce.
     
    53:04
    Michael Matheson zkusil na levém křídle vypálit z vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho pokus skončil v ochranné síti. Montreal přečkal oslabení a hraje v plném počtu. Maple Leafs však vedou 4:1.
     
    53:25
    Canadiens nyní využívají toho, že Maple Leafs polevili, a na levém křídle se dostali k další střele, Joseph Woll šel ale rychle do kolen, aby puk zmrazil ve své lapačce.
     
    53:43
    Noel Acciari dnes také debutuje v dresu Maple Leafs a v blízkosti levé tyče se dostal do zakončení, které bylo přizvednuto nad bránu a skončilo pak v ochranné síti.
     
    54:53
    Toronto právě vstřelilo branku! Jake Allen sice skvěle zasáhl levým betonem proti střele Pierrea Engvalla od modré čáry, jenže u pravé tyče ho překonal z dorážky DAVID KÄMPF a vstřelil svůj první gól během posledních 28 zápasů! Stav je 5:1. Asistence: Pierre Engvall a Rasmus Sandin.
    54:53 David KÄMPF - 5:1
     
    55:48
    Canadiens vypálili od modré čáry a ležící Joseph Woll měl co dělat, aby puk na brankové čáře dokázal včas zastavit. Po přerušení následuje komerční přestávka.
     
    57:10
    Čtveřice hráčů Toronta dnes zaznamenala dva body. Rasmus Sandin a Auston Matthews za dvě přihrávky na gól, zatímco Pierre Engvall za gól a asistenci a Michael Bunting pak za dva góly.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:02
    Morgan Rielly ještě vystřelil na levém křídle od modré čáry, ale zamířil pouze do loga Jakea Allena. Stav je 5:1.
     
    Konec zápasu.
     
    Montreal sice krátce po přestávce vedl, jenže Toronto ještě v prostřední části utkání skóre otočilo třemi góly v řadě, o dva z nichž se postaral Michael Bunting. Maple Leafs poté pokračovali v jízdě a přidali další dva góly, jako poslední se prosadil český útočník David Kämpf a vstřelil svůj první gól během posledních 28 zápasů. Toronto Maple Leafs 5 Montreal Canadiens 1.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 42 – 30 | Přesilová hra: 1/3 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joseph Woll (TOR) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7 %, odchytal 59:35
    Jake Allen (MTL) – 37 zákroků, 5 OG, úspěšnost 88,1 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) – 1+0, +2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:07

    Tři hvězdy utkání
    1. Michael Bunting (TOR) 2+0
    2. Rasmus Sandin (TOR) 0+2
    3. Pierre Engvall (TOR) 1+1 (03:47:53)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 26. Bunting (Matthews, Sandin), 34. Engvall, 39. Bunting (Järnkrok, O'Reilly), 44. Nylander (Matthews, Giordano), 55. Kämpf (Engvall, Sandin) – 21. Jos. Anderson (Matheson, Harris)


    Toronto Maple Leafs: Woll (Källgren) – Brodie, Rielly (A), Liljegren, Giordano, Holl, Sandin – Nylander, Matthews, Bunting – Marner (A), O'Reilly, Tavares (C) – Järnkrok, Kämpf, Engvall – Kerfoot, Acciari, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – J. Barron, Matheson, Savard (A), Harris, Schueneman, Kovacevic – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), Harvey-Pinard – Hoffman, Belzile, Dadonov – Armia, Dvorak, Drouin – Ylönen, R. Pitlick, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Garrett Rank. Čároví: Andrew Smith, Devin Berg

    Diváci: 19535
    bahis siteleri