Union Berlín – Schalke 0:0 (kon.) | Dortmund – Hertha 4:1 (kon.) | Leverkusen – Mohuč 2:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:1 (2:0)
Hertha BSC
Neděle 19.02.2023, 17:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak něco se na výsledku ještě mění, ale už je to jen kosmetická úprava. Zařídil ji především osmnáctiletý Jamie Bynoe-Gittens, který středem hřiště nádherně prokličkoval až k šestnáctce, aby s přehledem prostrčil balón za obranu JULIANU BRANDTOVI. Ten měl práci snadnou, takže v klidu zvyšuje na 4:1. Asistence: Jamie Bynoe-Gittens.
     
    76
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí nepotřebovali penaltu, stačila jim standardní situace zpoza pokutového území. Vzal si ji na starost kdo jiný než kapitán MARCO REUS, jenž perfektně přestřelil zeď, aby míč zapadnul do horního růžku.
     
    46
    Hertha právě vstřelila branku!
    Domácí i druhý poločas začínají pasivně, ovšem tentokrát jsou za to okamžitě potrestáni! Jessic Ngankam dovedl míč až do pokutového území, kde ho prostrčil na Suata Serdara, jenž ještě prodloužil na LUCASE TOUSARTA. Ten se do zakončení opravdu opřel a balón napálil nekompromisně o břevno do sítě. Asistence: Suat Serdar.
     
    31
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí se celkově nemusí zrovna přetrhnout, když mají v týmu Karima Adeyemiho. Ten po Brandtově pasu téměř z poloviny hřiště zestoje přesprintoval Uremoviće a v pokutovém území levačkou skvěle našel na zadní tyči DONYELLA MALENA, jenž prostřelil Christensena mezi nohy. Asistence: Karim Adeyemi.
     
    27
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Marco Reus si středem hřiště dovedl balón až do pokutového území, kde to celou dobu vypadalo, že bude střílet. Těžko říct, jestli opravdu chtěl, každopádně míč po zemi poslal přesně na KARIMA ADEYEMIHO, jenž v podstatě patičkou pohotově a nádherně přesměroval míč k tyči. Asistence: Marco Reus.

    Ondřej Mikušek

    Branky: 27. Adeyemi (Reus), 31. Malen (Adeyemi), 76. Reus, 90. Brandt (Bynoe-Gittens) – 46. Tousart (Serdar)

    Karty:   58. Ryerson (DOR) – 58. Ciğerci (HER), 75. Rogel (HER)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:14.
    Borussia Dortmund: Kobel – M. Wolf, Hummels, N. Schlotterbeck, Ryerson – Brandt, Özcan (66. Bellingham), Can, Reus (87. Süle), Adeyemi (35. Bynoe-Gittens) – Malen (66. Haller).
    Náhradníci: Meyer – Guerreiro, Meunier, Reyna, Dahoud.

    Trenér: Edin Terzić.

    Hertha BSC: Christensen – Uremović (68. Rogel), Kempf, Dárdai – Ciğerci (79. Boateng), Richter, Tousart, Serdar (68. Boëtius), Plattenhardt – Ngankam (68. Scherhant), Niederlechner (68. Lukebakio).
    Náhradníci: Ernst – Kenny, Mittelstädt, Šunjić.

    Trenér: Sandro Schwarz.

    Rozhodčí: Osmers – Kempter, Siewer – Braun.
    bahis siteleri