Třinec – Rapperswil cz 6:7 (po pr.) | Rauma – Belfast Giants 3:1 (kon.) | Vítkovice – Mnichov cz 4:3 (2:1 po s.n.)
Skellefteå – Salzburg 4:0 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
6:7 (1:1, 3:1, 2:4 - 0:1)
SC Rapperswil-Jona Lakers
Pátek 01.09.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Hokejová Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:10 SCHROEDER - 6:7
     
    61:10
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Domácí propadli a situaci dva na jednoho na třineckou branku proměnil ve vítězný gól JORDAN SCHROEDER tvrdou střelou pod horní Mazancovu tyč. Asistence: Maxim Noreau. Konečný stav utkání 6:7.
    57:58 L. HUDÁČEK - 6:6
     
    57:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    A vyplatilo se! Bláznivý zápas pokračuje. Dvanáctý gól tohoto zápasu vstřelil LIBOR HUDÁČEK, který se z levé strany opřel do křížného pasu Nestrašila a trefil horní patra rapperswilské branky. Asistence: Andrej Nestrašil, Jakub Jeřábek. Stav utkání 6:6.
    57:18 GROSSNIKLAUS - 5:6
     
    57:18
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že Oceláři dnes musejí vypít kalich hořkosti až do dna. Hned po buly se střelou z pravé strany prosazuje TIM GROSSNIKLAUS. Dle postoje Marka Mazance to vypadá, že třinecký brankář opět nic neviděl. Asistence: Victor Rask. Stav utkání 5:6.
    54:18 VOUARDOUX - 5:5
     
    54:18
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Domácí sice přežili několik nebezpečných šancí, ale nakonec popáté inkasují ze zdánlivě nenápadné střely. Nahození od modré čáry prolétlo kolem dvou třineckých clonících hráčů a skončilo v Mazancově síti. Střelcem určen NATHAN VOUARDOUX. Asistence: Roman Červenka, Maxim Noreau. Stav utkání 5:5.
    44:34 DÜNNER - 5:4
     
    44:34
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají na dostřel a je z toho ještě drama! Přihrávku zpoza branky do slotu před třinecké brankoviště zužitkoval ve čtvrtý gól ve třinecké síti NICO DÜNNER. Hosté pokračují dál ve dvojnásobné přesilovce – ještě 29 sekund mají k dispozici. Rapperswil toto speciální pravidlo ždíme na maximum. Asistence: Jordan Schroeder, Gian-Marco Wetter. Stav utkání 5:4.
    43:12 MOY - 5:3
     
    43:12
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Gól je ale potvrzen a domácí tak ještě budou čelit oslabení tři na pět a z dvouminuté lhůty bylo ukrojeno pouze deset sekund. Střelcem gólu je TYLER MOY. Asistence: Maxim Noreau, Roman Červenka. Stav utkání 5:3.
    41:05 L. HUDÁČEK - 5:2
     
    41:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři rychle vrátili hru ze střední třetiny do útočného pásma. Marko Daňo postupoval z pravé strany, ale před brankou poslal puk na druhou stranu, odkud se do odkryté části branky prosadil bez potíží LIBOR HUDÁČEK. Asistence: Marko Daňo, Andrej Nestrašil. Stav utkání 5:2.
    37:59 M. DAŇO - 4:2
     
    37:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hned vzápětí ale vidíme i druhé speciální pravidlo Champions Hockey League v praxi. MARKO DAŇO sebral ve středním pásmu puk a svůj nájezd na Nyffelera proměnil ve čtvrtou branku domácích. A tím zároveň vrátil na led pykajícího Jakuba Jeřábka. Bez asistence. Stav utkání 4:2.
    37:36 SCHROEDER - 3:2
     
    37:36
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Hostujícímu týmu se nakonec podařilo přesilovku využít přesně ve chvíli, kdy se měl Voženílek vrátit na led. Tak či tak přesilová hra hostů bude pokračovat a to ještě 67 sekund. JORDAN SCHROEDER si sjel s pukem na holi na osu útočného pásma a jeho bombu přes bránícího protihráče Mazanec neviděl. Stav utkání 3:2.
    26:42 POLÁŠEK - 3:1
     
    26:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ihned po vhazování před Nyffelerem je z toho třetí gól Ocelářů. Vyhrané buly šlo přímo na hůl ADAMU POLÁŠKOVI a jeho prudký projektil napnul síť v Nyffelerově brance. Asistence: Patrik Hrehorčák, Miloš Roman. Stav utkání 3:1.
    25:40 PÁNIK - 2:1
     
    25:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Porada rozhodčích netrvala ani příliš dlouho a víme výsledek. Gól je potvrzen a RICHARD PÁNIK je tak označen za střelce druhé třinecké branky. Pánik se dostal u levé Nyffelerovy tyče k puku a z otočky bekhendem jej chtěl poslat na kolegy nebo náhodnou teč před branku a přesně to se mu povedlo – 2:1. Asistence: Tomáš Kundrátek, Daniel Voženílek.
    11:46 ALBRECHT - 1:1
     
    11:46
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Rychlá akce hostů rezultuje ve vyrovnávací branku. Aebischer nahodil z puntíku na vhazování uprostřed hřiště puk na zadní mantinel, jako první jej dojel Čajka, který jej z rohu okamžitě střílenou přihrávkou poslal do brankoviště, odkud jej ztečoval za Mazance YANNICK-LENNART ALBRECHT a vyrovnal. Asistence: Petr Čajka, David Aebischer. Stav utkání 1:1.
    07:57 KUNDRÁTEK - 1:0
     
    07:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    O pár momentů později vidíme úvodní gól zápasu na druhé straně. TOMÁŠ KUNDRÁTEK dostal puk na modrou, udělal šikovnou kličku hostujícímu hráči, který proti němu vystoupil, a následně s využitím clony dalšího hráče Lakers prostřelil Nyffelera "teploměrem". Asistence: Jakub Jeřábek, Oskar Haas. Stav utkání 1:0.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 8. Kundrátek (J. Jeřábek, Haas), 26. Pánik (Kundrátek, Voženílek), 27. Polášek (Hrehorčák, Miloš Roman), 38. M. Daňo, 42. L. Hudáček (M. Daňo, A. Nestrašil), 58. L. Hudáček (A. Nestrašil, J. Jeřábek) – 12. Albrecht (Čajka, Aebischer), 38. Schroeder, 44. Moy (Noreau, Červenka), 45. Dünner (Schroeder, Wetter), 55. Vouardoux (Červenka, Noreau), 58. Grossniklaus (Rask), 62. Schroeder (Noreau)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Polášek, A. Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, M. Adámek, Nedomlel, Havránek – Voženílek, P. Vrána (C, TS), Pánik – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil (A) – Haas, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Kurovský – Wałęga.
    Trenér: Zdeněk Moták

    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Noreau (A), Gerber, Aebischer, Grossniklaus, Baragano, Maier, Vouardoux – Zangger, Schroeder, Červenka (C, TS) – Moy, Rask, Wetter – Wick, Dünner (A), Forrer – Čajka, Albrecht, Lammer – Taibel.
    Trenér: Stefan Hedlund

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Ondráček – Rampír, Lederer

    Diváci: 3 406
    bahis siteleri