Třinec – Rapperswil cz 6:7 (po pr.) | Rauma – Belfast Giants 3:1 (kon.) | Vítkovice – Mnichov cz 4:3 (2:1 po s.n.)
Skellefteå – Salzburg 4:0 (kon.)
konec
Lukko Rauma
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Belfast Giants
Pátek 01.09.2023, 17:30 • Kivikylän Areena, Rauma • Hokejová Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (19:42:24)
     
    Máme dobojováno! Domácí hokejisté ve třetí části přeci jen potvrdili roli favorita a dvěma góly zásluhou Braydena Burkeho a Sebastiana Repa dokráčeli k prvnímu vítězství v letošním ročníku Ligy mistrů. Lukko vítězí v poměru 3:1 a zapisuje tři body.
     
    Konec zápasu.
    59:48 REPO - 3:1
     
    59:48
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku! Je hotovo! SEBASTIAN REPO udělal pár kroků dopředu a svým bekhendovým pokusem ze středního pásma trefil odkrytou branku hostí. Rauma vítězí. Asistence: Julius Mattila, Brayden Burke.
     
    58:41
    V tomto čase si hostující trenéři vzali oddechový čas, aby sdělili své poslední pokyny směrem ke svým svěřencům. Brankář Beskorowany zůstává na střídačce!
     
    58:00
    Poslední dvě minuty řádné hrací doby. Hosté se mezitím zkoušejí trvale usadit před brankářem Lebedeffem, který v posledních vteřinách nemusel řešit vážnější situaci.
     
    56:41
    Ponthus Westerholm zkoušel střílet z pravé strany, ale jeden z hostujících hráčů se položil do rány a znemožnil řádně zakončit domácímu útočníkovi. Hra pokračuje dál.
     
    56:17
    Čas se pomalu krátí a hosté i nadále ztrácí jednu branku. Rauma se už soustředí spíše na obrannou činnost, nicméně hosté ještě nehází flintu do žita.
     
    55:21
    Preston spolu se svými spoluhráči vybojovali kotouč v útočném pásmu a mohli rozjet další kombinaci. Domácí obránci se rychle zorientovali a včas zasáhli.
     
    54:45
    Sato ještě vybojoval kotouč proti Repovi a první jmenovaný uháněl k domácí brance. Lebedeff nakonec nemusel zasahovat, jelikož Sato byl posléze odzbrojen.
     
    53:57
    Lebedeff zkrotil kotouč svou hokejkou a pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Mezitím domácí borci pronikli do útočného pásma, kde se dlouho neudrželi.
     
    53:17
    Jami Krannila zkoušel bekhendovým pokusem od mantinelu nahrnout kotouč do brankoviště hostí, nicméně jeho střela skončila sražená mimo branku.
     
    52:17
    Kohei Sato prověřil v dobré rychlosti pozornost domácího brankáře Lebedeffa, který vyrazil kotouč svými betony do bezpečí. Hra má vysoké tempo.
     
    51:12
    A rychle na druhou stranu! Mattila číhal před brankou na případnou přihrávku od spoluhráčů, ale finský útočník nezakončil přesně.
     
    51:01
    Garside si vybruslil do hloubi útočného pásma a domácí brankář Lebedeff zakročil proti nebezpečnému pokusu Prestona od modré čáry. Hra je přerušena.
     
    50:30
    Baum se rozhlížel na modré čáře, komu přihrát. Nakonec si vybral svého spoluhráče na levé straně, nicméně domácí borci mohli zůstat v klidu. Tlak pokračuje.
     
    49:39
    David Phillips odehrál kotouč do středního pásma, kde byli však připraveni pouze domácí hokejisté. Ti si vzali puk zpátky na své hokejky a rozjíždí novou akci.
     
    48:50
    Mark Garside posunul kotouč na svého spoluhráče, který jen šťouchl do puku a domácí obránci museli spěchat rychle zpátky. Celou situaci zvládli.
     
    48:06
    Mark Cooper nemohl pokračovat ve své útočné akci, jelikož se jednalo o postavení mimo hru. Sudí přerušil hru a následovat bude vhazování ve středovém kruhu.
     
    47:39
    A nyní se bude pro změnu vhazovat v obranném pásmu domácích. Henri Ikonen nepřebruslil posledního obránce soupeře a rozhodčí vzápětí přerušil hru.
     
    47:14
    Reunanen byl u kotouče v obranném pásmu jako první a to znamená jediné, hra se po zakázaném uvolnění na straně hostí přesune zpátky před Beskorowanyho.
     
    46:52
    Belfast rázem musí dotahovat, ale Rauma má situaci pod kontrolou. Navíc tu byla další šance, kterou uhasil svým zákrokem Beskorowany.
    45:38 BURKE - 2:1
     
    45:38
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku! Domácí tým z ojedinělé šance udeřil a poprvé v utkání jde do vedení. Mattila sebral puk obránci u modré čáry, což se ukázalo jako klíčové. V dalším průběhu akce si Repo vyměnil kotouč s BRAYDENEM BURKEM a kanadský útočník bez obtíží zakončil. Asistence: Sebastian Repo, Julius Mattila.
     
    44:40
    Kalle Ervasti chtěl střílet z dobré pozice od modré čáry, ale domácímu obránci v rozhodujícím okamžiku sjel kotouč z čepele. Škoda pro domácí mužstvo.
     
    44:37
    Jeff Baum posunul puk na modré čáře svému spoluhráči a Phillips následně pouze odevzdal soupeři. Domácí hráči rychle obracejí hru na opačný konec kluziště.
     
    43:21
    Ke konci přesilové hry musel řešit nepříjemnou situaci ve svém brankovišti Beskorowany. Hostující muž s maskou vše zvládl na výbornou a podržel svůj celek.
     
    42:30
    Jeden z hostí se nyní snažil prokličkovat přes posledního obránce, konkrétně přes Reunanena, nicméně domácí bek byl úspěšnější. Belfast se brání velmi dobře.
     
    41:23
    Ara Nazarian dostal od sudích dvě trestné minuty za sekání a už sedí na lavici hanby. To znamená jediné, domácí hokejisté budou hrát další přesilovou hru.
     
    40:35
    Prudká rána od modré čáry se zastavila o betony domácího Lebedeffa, který vyrazil kotouč do bezpečí a následně domácí hokejisté vyvezli touš do neutrální zóny.
     
    40:20
    Hosté se na začátku třetí třetiny usadili v útočném pásmu, ale k žádnému většímu tlaku se zatím nedostali. Mark Cooper se svou letkou nebyl úspěšný.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:06 hodin.
     
    Máme tu konec druhé třetiny, ve které jsme viděli dvě branky. Jako první se prosadili hosté zásluhou Grega Printze, ale devět vteřin před koncem přesilové hry domácích vyrovnal Sebastian Repo. Oba týmy odcházejí do kabin za nerozhodného stavu. Dočkáme se prodloužení?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Ara Nazarian si vzal opuštěný kotouč za svou brankou a hosté se vymanili do středního pásma. Lukko chce ještě do přestávky vsítit alespoň jednu branku.
     
    38:50
    Samuli Piipponen spolupracoval se svým obráncem u mantinelu a domácí obránci nakonec dostali kotouč až do útočného pásma na druhou stranu kluziště.
     
    37:45
    Další obrovská příležitost! Harri Kainulainen se ocitl úplně sám před hostujícím brankářem a nakonec trefil beton. Škoda pro domácí.
     
    36:34
    Brayden Burke spěchal za nahozeným pukem, ale hostující obrana byla připravená a zažehnala případné nebezpečí. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    35:37
    Quinn Preston dojížděl kotouč v útočném pásmu, ale hosté se dlouho před Lebedeffem neohřáli. Domácím narostla křídla a snaží se být co nejvíc aktivní.
     
    34:50
    A domácí hokejisté jsou povzbuzeni vstřelenou brankou a okamžitě se snaží o další. Hosté se nemohou vymanit ze sevření a brankář Beskorowany je v pohotovosti.
    33:34 REPO - 1:1
     
    33:34
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku! Domácí hokejisté se přeci jen dočkali vyrovnání! Útočník SEBASTIAN REPO se dostal k odraženému kotouči v prostoru před brankou a nekompromisně zakončil přesně do sítě. Asistence: Brayden Burke, Julius Mattila.
     
    33:25
    Vše se snaží změnit obránce Reunanen, který kombinoval s Pathrikem Westerholmem. Druhý jmenovaný se opřel do střely, která mu příliš nesedla. Beskorowany zasáhl.
     
    32:50
    Lukko má k dispozici ještě přibližně minutu z přesilové hry, ale nic nenasvědčuje tomu, že by hosté připustili nějaké větší komplikace před svým brankářem.
     
    32:40
    Sebastian Repo je na ledě se svou útočnou letkou, ale jemu ani jeho spoluhráčům se zatím nepodařilo udělat nějaký větší rozruch v hostujícím brankovišti.
     
    31:43
    Domácí hokejisté mají ideální příležitost na vyrovnání. Na trestnou lavici usedl útočník Mark Garside (BEG), který vyfasoval menší trest za sekání.
     
    31:17
    Jeden z hostujících útočníků obdržel příliš prudký pas do jízdy a následně se ještě natahoval po kotouči svou hokejkou. Ani v tomto případě nebyl úspěšný.
     
    30:40
    Henri Ikonen se dobře vrátil do středního pásma a domácí uklidnili hru před dotírajícími protihráči. Sudí však následně přerušuje hru a následovat bude vhazování.
     
    30:02
    Hosté jsou možná trochu překvapivě ve vedení a pokud chce domácí Rauma minimálně vyrovnat, musí rozhodně přidat. Belfast je v těchto chvílích na koni.
    29:18 PRINTZ - 0:1
     
    29:18
    Belfast právě vstřelil branku! Belfast svou početní výhodu sice nevyužil, ale krátce po jejím skončení se přeci jen prosazuje! Nazarian se proháčkoval až před soupeřova brankáře a v prostoru před brankou procedil touš za záda dosud bezchybného Lebedeffa připravený GREG PRINTZ. Asistence: Aran Nazarian, Jeff Baum.
     
    28:14
    Daniel Tedesco střílel z pravého kruhu pro vhazování a Lebedeff následně musel řešit nepříjemné dorážky. Domácí brankář všechny pokusy zneškodnil.
     
    27:24
    Hosté se však nemohou usadit před domácím brankářem. Rauma je zatím velmi pečlivá při svém bránění a nepouští hosty do zakončení. Hra pokračuje dál.
     
    26:52
    Belfast bude hrát po krátké přestávce další přesilovou hru. Sudí vyloučili obránce Matthew Abta (RAU), který vyfasoval dvě trestné minuty za hákování.
     
    26:11
    Tohle byla určitě největší šance zápasu! Jeden z domácích hráčů střílel už do odkryté branky, ale hosté měli obrovské štěstí. Skóre se nemění.
     
    25:34
    Ara Nazarian střílel z pravé strany kluziště, ale domácí Lebedeff vytasil své betony a vyrazil kotouč pro svůj celek do bezpečí. Hra nabrala velký spád.
     
    24:30
    Reunanen našel ve středním pásmu připraveného Repa, který byl včas odzbrojen hostujícími obránci. Belfast následně vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění.
     
    24:03
    Velké šance na druhé straně! Lebedeff musel zkrotit kotouč po dvou pokusech ze strany hostí a branka je poté vychýlena mimo své postavení.
     
    23:39
    Sebastian Repo vyslal do zakončení svého spoluhráče, který zkoušel prostrčit kotouč za záda Beskorowanyho. Ten však našel puk ve své výstroji.
     
    22:50
    Kohei Sato byl ve středním pásmu pod tlakem napadajících protihráčů, ale hostující útočník celou situaci zvládl a rychle posunul kotouč na své spoluhráče.
     
    21:24
    Niclas Almari nepřesně rozehrál na své spoluhráče a těžit z toho mohl hostující Baum. Střelecký pokus od modré čáry skončil sražený mimo branku.
     
    20:53
    Brook se prokličkoval až do útočného pásma, kde následně zkusil překvapit brankáře svou střelou přes obránce. Domácí bek nebyl při svém počínání úspěšný.
     
    20:28
    Tarmo Reunanen rozehrál kotouč na své spoluhráče a domácí borci založili novou útočnou akci. Ta však ztroskotala na úspěšné hostující obraně. Hra pokračuje.
     
    20:09
    Domácí byli na úvodním vhazování úspěšnější a rychle se posunuli do útočného pásma. Hra je však ani ne po deseti odehraných vteřinách přerušena.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:15 hodin.
     
    První třetina je úspěšně za námi a zatím čekáme na úvodní gól. Belfast zatím stíhá rychlé tempo se svým skandinávským soupeřem. V dalším průběhu měli šance také domácí. Ti však recept na Beskorowanyho zatím nenašli.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Kalle Ervasti si nekomplikoval situaci a spolu se svými spoluhráči dohrál úvodní třetinu u mantinelu. Oba týmy odcházejí do svých kabin za nerozhodného stavu.
     
    19:08
    Poslední minuta první třetiny. Rauma rozjela útočnou akci podél pravé strany kluziště, ale do nějaké větší příležitosti se hráči nedostali. Čas utíká dál.
     
    18:21
    Blíží se konec první třetiny. Niklas Ylitalo nahodil puk do hloubi útočného pásma a domácí ještě pokračovali ve své akci. Beskorowany mohl zůstat v klidu.
     
    17:06
    Nyní se to snažil změnit McLeod, který se proháčkoval přes posledního obránce, ale v rozhodující chvíli zakopl a nedokázal zakončit.
     
    16:28
    Nazarian se musel vrátit zpátky pro puk do obranného pásma. Souhra hostujícího týmu zatím vázne, domácí gólman nemusel řešit vážnější problém.
     
    15:39
    Uběhla téměř minuta z Nymanova trestu a domácí hokejisté se zatím brání ve velké pohodě. Hosté se nedokáží usadit na delší dobu ve svém útočném pásmu.
     
    15:01
    První příležitost pro hostující Belfast. Na trestnou lavici tentokrát zavítal domácí Linus Nyman (RAU), který se provinil držením a dostává dvě minuty.
     
    14:28
    Niclas Almari byl úspěšnější v osobním souboji u mantinelu a domácí poté uklidnili hru v obranném pásmu. Oba celky poslaly na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    13:39
    Matt McLeod se nedostal ke kotouči a na druhé straně hledal své spoluhráče Burke. Ani ten však nebyl při svém počínání úspěšný a Beskorowany nemusel zasahovat.
     
    12:44
    Joshua Brook spěchal za kotoučem zpátky do obranného pásma, aby uhasil případný problém. Hosté se přeci jen dostali na kotouč, ale Lebedeff v klidu zasáhl.
     
    11:40
    Charlie Curti nahodil kotouč od modré čáry a Lebedeff si našel dobrý výhled. Domácí brankář byl připravený, nicméně rána šla těsně mimo tři tyče. Hraje se dál.
     
    10:55
    A další nebezpečí pro hostující branku. Beskorowany i tentokrát pohotově zasáhl a nedovolil jakékoliv komplikace. Tohle oslabení hráči Belfastu ubrání.
     
    10:14
    Hosté se dostali ke kotouči v obranném pásmu a vyvezli jej na druhou stranu kluziště. Rauma se však rychle vrací zpět na útočnou třetinu. Beskorowany v pohotovosti.
     
    09:51
    Domácí hokejisté se usadili v útočném pásmu a rozjeli svou přesilovkovou kombinaci. Střelu od modré čáry schoval Beskorowany do své výstroje. Hra je přerušena.
     
    09:01
    Brayden Burke si svým pohybem vynutil faul a na trestnou lavici usedl hostující David Phillips (BEG), který vyfasoval menší dvouminutový trest za podrážení.
     
    08:32
    McLeod znovu na ledové ploše a i tentokrát museli být domácí hráči ve střehu. Hra je na malou chvíli přerušena a následovat bude vhazování v neutrální zóně.
     
    07:54
    Joshua Brook si nerozuměl se svým obráncem, ale naštěstí pro domácí celá situace dopadla dobře. Rauma se přesunula do útočného pásma, kde však nezahrozila.
     
    07:17
    Jami Krannila neuspěl na vhazování v útočném pásmu a hosté se okamžitě přesunuli na druhou stranu. Lebedeff v pozoru, nicméně žádné nebezpečí nepřišlo.
     
    07:03
    Tohle byla tutová šance! Čtvrtý domácí útok udělal pořádný rozruch v hostujícím brankovišti a Tieksola nebezpečně dorážel. Beskorowany v leže zasáhl.
     
    06:14
    Hosté nahodili kotouč do útočného pásma a členové elitního útoku pokračovali v akci. Tedesco s Barrigou však následně v osobním souboji neuspěli.
     
    05:24
    Poprvé ve střehu brankář Beskorowany. Domácí hokejisté se udrželi na kotouči u modré čáry a jedovatou ránu zkontroloval svým pohledem hostující strážce svatyně.
     
    04:31
    A znovu bylo rušno před domácím gólmanem. Lebedeff si našel dobrou pozici, aby zneškodnil i následnou dorážku jednoho z hostí. Hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    03:44
    Zmatky v obranném pásmu hostí kýžené ovoce pro domácí nepřineslo. Hra se otáčí na druhou stranu kluziště a novou akci už rozjel zpoza branky Pathrik Westerholm.
     
    02:50
    Onni Korkka byl u kotouče v obranném pásmu jako první, ale hosté se ještě na chvíli udrželi před Lebedeffem. Nyní se už ke kotouči dostávají domácí borci.
     
    01:54
    Povedený zákrok domácího Lebedeffa. Matt McLeod vyslal prudkou ránu švihem z pravé strany pro vhazování, ale domácí gólman byl připravený.
     
    01:28
    Ponthus Westerholm úspěšně napadal hostující rozehrávku, nicméně hosté z Belfastu se přeci jen následně dostali alespoň do neutrální zóny. Hra pokračuje.
     
    00:46
    Domácí hokejisté se nyní poprvé dostali ke kotouči a okamžitě jej vyváží do útočné zóny. Sebastian Repo už přepouští své místo svému spoluhráči.
     
    00:15
    Daniel Tedesco vyhrál vhazování ve středovém kruhu a hosté se okamžitě přesunuli do útočného pásma. Domácí brankář musel řešit první větší nebezpečí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků už jsou seřazeni na modrých čarách. Nyní si poslechneme oficiální hymnu Champions Hockey League, po které budou následovat státní hymny obou zemí.
     
    Krásný den u sledování hokejové Ligy mistrů! První kolo letošního ročníku je již v plném proudu a právě dnes odstartují svou pouť další týmy, mezi kterými figuruje i Rauma s Belfastem. Vzájemné střetnutí obou celků můžete sledovat prostřednictvím našeho textového online přenosu. Utkání startuje v 17:30 hodin, přeji příjemnou zábavu.
     
    Belfast se účastní hokejové Ligy mistrů potřetí v historii, naposledy v minulém ročníku. Klub ze Severního Irska má bohaté zkušenosti s českými zástupci, jelikož před čtyřmi lety hráči změřili své síly s Libercem a v uplynulé sezoně pro změnu s Třincem. A nejinak tomu bude i letos, jelikož v posledním, šestém utkání základní skupiny, hokejisté z Belfastu přivítají mezi svými mantinely Pardubice. Budou v porovnání s dalším českým účastníkem úspěšní?
     
    Rauma se účastní Ligy mistrů pravidelně a letos nebude chybět mezi hokejovou elitou už popáté. Místní klub Lukko narazí v základní skupině na dánský Aalborg, švýcarský Rapperswil, německý Mannheim či Mnichov a v závěru skupiny změří své síly se Ženevou. Na soupisce najdeme hned několik zajímavých jmen převážně z Finska a Švédska, mezi nimiž však figuruje například i kanadský útočník Brayden Burke.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 34. Repo (Burke, Mattila), 46. Burke (Repo, Mattila), 60. Repo (Mattila, Burke) – 30. Printz (Nazarian, Baum)


    Lukko Rauma: Lebedeff (Harvey) – Reunanen, Brook, Piipponen, Stenqvist, Almari, Ervasti, Abt, Korkka – Burke, Mattila, Repo – Nyman, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm – Fontaine, Krannila, Tieksola – Ikonen, Kainulainen, Ylitalo.
    Trenér: Tomi Lämsä

    Belfast Giants: Beskorowany (Whistle) – Friend, Gendron, Brown, Curti, Baum, Phillips – Tedesco, Barriga, M. Cooper – Printz, Preston, Nazarian – Sato, Long, McLeod – O. Cooper, Garside, Norris.
    Trenér: Adam Keefe

    Rozhodčí: Brander, Vikman – Niittylä, Pekkala

    Diváci: 2 624
    bahis siteleri