Třinec – Rapperswil cz 6:7 (po pr.) | Rauma – Belfast Giants 3:1 (kon.) | Vítkovice – Mnichov cz 4:3 (2:1 po s.n.)
Skellefteå – Salzburg 4:0 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
EC Red Bull Salzburg
Pátek 01.09.2023, 19:00 • Skellefteå Kraft Arena, Švédsko • Hokejová Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:08:33)
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté byli jediným týmem, který v tomto utkání skóroval. Konto týmu Salzburgu zatížili čtyřmi góly a v prvním utkání v hokejové Lize mistrů zapisují tři body do tabulky. Hosté recept na domácího brankáře nenašli a ani jednou ho nepřekonali. David Rautio tak získal čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK:
    Petter Granberg – 2 min., podrážení.
     
    59:40
    Ještě se vhazovalo před domácí brankou, hosté se snažili o alespoň čestný úspěch, ale znovu marně dobývali domácí branku. Zatím to vypadá, že David Rautio své čisté konto uhájí až do konce zápasu.
     
    Dnešní utkání sleduje 3285 diváků.
     
    58:30
    Po zisku puku se ještě do akce hnali domácí hráči, ale na Kickerta si tentokráte nepřišli. Litovat však nemusí, minutu a půl před koncem třetí třetiny mají luxusní čtyřbrankový náskok.
     
    58:11
    Ali Wukowits z levého kruhu vyslal svižnou ránu, kterou kryje David Rautio. Hned na to nechává hru zastavit a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:49
    Hosté jsou v plném počtu.
    55:21 Pär LINDHOLM - 4:0
     
    55:21
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Od modré čáry střílel Oskar Nilsson a k odraženému puku se těsně před Kickertem dostal PÄR LINDHOLM, jenž pak za jeho záda umístil kotouč – 4:0. Asistence: Oskar Nilsson a Oscar Lindberg.
     
    54:49
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
    Tyler Lewington – 2 min., krosček.
     
    54:05
    Následuje další komerční přestávka.
     
    53:28
    Hosté se rychle vraceli zpět do obrany, protože na ně mířili tři hráči Skeleftey, ale nakonec se do zakončení vůbec nedostali.
     
    52:21
    Salomonsson se natlačil na levou stranu a jeho dopíchnutí před Kickertem končí na jeho betonu. Hned na to pak hosté otáčejí hru před Rautia.
     
    50:56
    Ofsajdová akce Skeleftey, následoval útok soupeře, který se ale znovu nedostal do přesnějšího zakončení před Davidem Rautiem.
     
    50:26
    Peter Hochkofler od modré čáry střílel na soupeřovu klec, ale kotouč skončil jen vedle protější tyče. Poté si ho sebrali opět domácí hráči a rozvíjejí další útočnou akci.
     
    49:23
    Hosté se stále nemohou dostat zpět do hry nějakým gólem, nyní jsou u puku zase domácí a operují před Davidem Kickertem.
     
    47:57
    Pär Lindholm se z otočky v prostoru mezi kruhy napřáhl ke střele, tu ale v pohodě likviduje David Kickert. Poté jdou dopředu zase jeho spoluhráči.
     
    47:08
    Zakázané uvolnění Salzburgu a vše se nyní stěhuje před Davida Kickerta. Buly po jeho pravé ruce.
     
    46:20
    Po nepřesném zakončení domácích pak získali puk hráči Salzburgu a hnali se s ním dopředu. Ale vystavili se ofsajdové pasti, hra je vykázána do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    45:22
    Salzburg je v plném počtu.
     
    45:07
    Hosté se osvobozují a vypadá to, že tohle oslabení zvládnou bez úhony.
     
    44:29
    Axel Sandin-Pellika napřáhl ke střele a jeho projektil se zastavil až u brankáře Davida Kickerta. Ten poté přerušuje hru a bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    43:22
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
    Benjamin Nissner – 2 min., hákování.
     
    43:22
    Další pokus Pära Lindholma končí mimo tři tyče. Hosté tak v krátkém sledu po sobě čelili dalším nebezpečným akcím soupeře.
     
    42:44
    Dalekonosná střela ze středního pásma mířila na hostujícího brankáře, který ale puk bezpečně pokryl a poté ho rozehrál svým spoluhráčům.
     
    41:22
    Pär Lindholm se dostal do samostatného úniku až před Davida Kickerta, kterého tváří v tvář nepřekonal!
     
    40:25
    Ali Wukowits nabral rychlost a proháčkoval se do útočného pásma, ale hned na něho vyběhli dva beci Skeleftey, kteří ho o puk připravili.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:35.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní domácí přidali další dva góly, jeden dokonce v oslabení a mají tak bezpečný třígólový náskok. Hosté ještě mají před sebou poslední dvacetiminutovku, ve které se pokusí s nepříznivým stavem něco udělat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Další pokus domácích, který holí vypichl do bezpečí David Kickert a znovu tak svůj tým podržel.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:37
    Martins Dzierkals byl znovu vidět, jeho přízemní pokus doklouzal až k brance soupeře, ovšem tam byl připraven David Kickert s dalším zákrokem.
     
    37:21
    David Kickert si musel dávat pozor proti jedovce Sandina-Pelliky, jenž táhlou střelou nechal hostujícího brankáře jen vyniknout.
     
    36:30
    Hosté jsou v plném počtu.
    36:12 Martins DZIERKALS - 3:0
     
    36:12
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení se utrhl MARTINS DZIERKALS, nabruslil si na pravý kruh a odtud pak svižnou ranou prostřelil zaskočeného Davida Kickerta. Domácí tak navyšují svůj náskok a ten je už třígólový – 3:0. Asistence: Linus Lindström a Peter Granberg.
     
    35:44
    Peter Schneider se prodral po pravé straně do zakončení, ale jeho pokus byl sražen mimo. Domácí se poté velmi rychle opět osvobozují.
     
    35:15
    Hostům se zatím nedaří dostat se do tlaku před domácí brankou a toho hráči Skeleftey využívají k výhozům puků až před Davida Kickerta.
     
    34:30
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
    Elias Stenman – 2 min., držení hole.
     
    33:22
    Do ofsajdové pasti se dostali hosté, hra je tedy vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže brance Skeleftey.
     
    32:30
    V obranném pásmu domácích střílel z levého kruhu Lucas Thaler, ale ten z nápřahu netrefil z ideální pozice domácí branku.
     
    31:32
    Kickert nyní zakročil proti další jedovaté střele domácích a drží stále svůj tým v naději. Hned na to pak hru před Rautia otáčejí hosté.
     
    30:13
    Polovina řádné hrací doby je minulostí, domácí mají stále dvoubrankový náskok, hosté se marně snaží o kontaktní branku.
     
    29:27
    Thomas Raffl získal kotouč po přihrávce od spoluhráče a pohotovou střelou pak nechal vyniknout Davida Rautia. Ten přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    28:24
    Petter Granberg na levém kruhu vyslal bekhendovou střelu a u tyče se dobře postavil David Kickert, jenž jeho střelu zneškodnil a podržel svůj tým.
     
    27:38
    Podél levého hrazení nabral rychlost Zeb Forsfjäll, ale nakonec se nedostal ke kotouči, který mezitím získal domácí celek a otáčí hru opačným směrem.
     
    26:55
    Jonathan Pudas, dnešní TOP-SCORER vyslal nebezpečný pokus na hostující branku, ale jeho střela skončila mimo tři tyče.
     
    26:14
    Tyler Lewington zkrotil skákavý puk a poté ho nasměroval k brance Rautia, ten ale nastavil svoji hůl a akci soupeře tak zneškodnil.
     
    25:25
    Hosté tak ztrácejí dva góly a navíc nadále čelí ataku soupeře. Domácí hráči jsou nabuzeni a rádi by přidali další pojistku.
    23:24 Oskar VUOLLET - 2:0
     
    23:24
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté navyšují své vedení a mají tak náskok dvou branek. Rickard Hugg zpětnou přihrávkou vytval OSKARA VUOLLETA, který vyslal z hrany levého kruhu pokus, který se poté odrazil před Kickerta a sám Vuollet poté svou vlastní střelu dorazil za záda Davida Kickerta – 2:0. Asistence: Rickard Hugg.
     
    22:18
    Mario Huber přetlačil soupeře, nabruslil si na pravou stranu do blízkosti Davida Rautia, ale po jeho po zemi mířené střele končí kotouč v moci brankáře AIK.
     
    20:55
    Hosté se znovu pokusili o akci před domácí brankou, znovu z toho však není vyrovnání. Naopak po zisku puku unikli hráči Skeleftey před Kickerta, jenž chytil jedovku Maxe Lindholma.
     
    20:22
    Tyler Lewington napřáhl na pravé straně od hrazení, jeho pokus ale končí jen na betonu Rautia. Domácí poté ihned otáčejí hru opačným směrem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    První dějství je u konce. V něm byla k vidění jediná branka, o kterou se v jedenácté minutě postaral Rickard Hugg, jenž po pěkné individuální akci zakončil mezi betony Kickerta a poslal Skelefteru do vedení. Poté měly nějaké šance oba týmy, ale oba gólmani byli pozorní a neinkasovali. Poprvé do kabin se tak jde domácím s lepší náladou, protože mají v zádech jednobrankový náskok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Ještě to také zkusili hosté před brankou hostů, ale pokus Oskara Vuoletta šel jen vedle Kickertovy branky.
     
    19:13
    Rakouský celek se natlačil před Rautia, ten musel být v pozoru. Nakonec ale na něho nešla žádná střela a akce Salzburgu je tedy u konce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:26
    Salzburg je v plném počtu.
     
    17:59
    Hosté se osvobodili a Oskar Nilsson převzal kotouč, se kterým se dostal až před soupeřovu branku, nicméně zakončit před Kickertem se mu nepovedlo.
     
    17:22
    Ve vlastním oslabení se do dobré střelecké pozice dostal Paul Huber, jeho pokus z hrany levého kruhu však končí na pozorném Davidu Rautiovi.
     
    16:51
    Domácí jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    16:26
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Thomas Raffl.
     
    15:36
    Mario Huber se na pravém kruhu dostával do zakončení, místo toho ale poslal touš do předbrankového prostoru, kde byla menší skrumáž. Z té ale vítězně vyšli domácí hráči, kteří se poté osvobozují.
     
    14:59
    Po vhazování před domácí brankou převzali kotouč obránci Skeleftey a hned ho odpálili až před branku Davida Kickerta. Pošetřili tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    14:51
    Další komerční přestávka.
     
    14:51
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK:
    Elias Salomonsson – 2 min., vysoká hůl.
     
    14:35
    Thomas Raffl se dostal do zakončení na kruhu, jeho švih byl tečován spoluhráčem, ale nakonec puk končí mimo tři tyče.
     
    13:26
    Elias Salomonsson se prodral skrze obranu soupeře až do útočného pásma, tam byl ale osamocen a nemohl z prostoru mezi kruhy pořádně zakončit.
     
    12:40
    Hosté se nyní dostali do nebezpečného zakončení před Rautiem, ale domácí brankář vše dobře viděl a pokus soupeře zneškodnil.
    10:58 Rickard HUGG - 1:0
     
    10:58
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Na konci jedenácté minuty se mění skóre, a to na straně domácí Skeleftey. Krásnou individuální akci předvedl RICKARD HUGG, který si podél pravého mantinelu nabruslil do útočného pásma, poté si obhodil beka před sebou a dostal se do mezikruží, odkud pak Davida Kickerta překonal mezi jeho betony – 1:0. Asistence: Oskar Vuollet a Arvid Lundberg.
     
    09:56
    Salomonsson objel branku hostů, v rohu obranného pásma soupeře se ale nedostal k přihrávce do prostoru mezi kruhy a po chvilce domácí ztrácejí puk a hosté toho využívají k průniku do soupeřova teritoria.
     
    09:22
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    08:40
    Po další nepřesné akci domácích vyhazují touš až před branku Davida Rautia hosté a šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    07:48
    Sandin-Pellika poslal kotouč na modrou čáru Pudasovi, ten akci vylepšil zpětnou nahrávkou na prvně jmenovaného a ten poté vyslal prudký projektil, který končí jen na betonu Davida Kickerta.
     
    07:22
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
    Adam Payerl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    07:17
    Zeb Forsfjäll si nabruslil do útočného pásma a z levého kruhu poté vyslal nepříjemnou střelu, kterou musel krýt David Kickert. Hra je přerušena a po krátké komerční pauze se bude vhazovat před brankářem Salzburgu.
     
    06:10
    Salzburští se vydali do akce, v cestě jim však stála pozorná obrana domácích, která svého soupeře do zakončení nepustila.
     
    05:08
    Skellefteå se opět usadila v pásmu soupeře, kde se museli hosté opět bránit nebezpečné akci. Nakonec to ustáli a vytáhli hru opačným směrem až před branku Davida Rautia.
     
    04:38
    Domácí tlačili před hostující klecí a Zeb Forsfjäll střílel nebezpečně a do akce musel jít David Kickert, jenž jeho nebezpečné zakončení pokryl a následně nechal hru přerušit.
     
    04:08
    Red Bull Salzburg je v plném počtu.
     
    03:06
    Linus Lindström operoval s pukem před Kickertem, ale jeho nepovedená střela znamenala ztrátu puku a s ním se do akce hnali hosté, ale nakonec Rautia neohrozili.
     
    02:08
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
    Mario Huber – 2 min., podrážení.
     
    01:16
    Ve slibně se rodící akci se hosté vystavili ofsajdové pasti a to postranním sudím neuniklo. Je pískáno a vhazovat se bude ve středním pásmu blíže domácí brance.
     
    00:39
    Domácí se poté zmocnili kotouče a namířili si to do útočné akce. Ovšem obránci rakouského celku se k puku dostali zpět a už se zase tlačí opačným směrem před branku Rautia.
     
    00:12
    Po okamžité akci Salzburgu je hra přerušena, buly bude vhozeno po pravé ruce Davida Rautia.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Skellefteå AIK: Rautio (Söderström) – Pudas (C, TS), M. Forsfjäll, Solomonsson, Nilsson, Granberg, Lundberg, Sandin-Pellika, Vuollet – Robertsson, P. Lindholm (A), Lindström – Bergström, Johnson, Hugg (A) – Dzierkals, Lindberg, M. Lindholm – Keilin, Z. Forsfjäll, Stenman
    Trenér: Rober Ohlsson

    EC Red Bull Salzburg: Kickert (Tolvanen) – Murphy, Robertson, Lewington, Genoway, Schreier, Stapelfeldt, Auer, Wimmer – Schneider (A), Nissner, P. Huber – Payerl, Bourke, Wukovits – M. Huber (A), Harnisch, Hochkofler – Thaler, Baltram, Raffl (C, TS)
    Trenér: Oliver David

    Rozhodčí: Öhlund (SWE), Björk (SWE) – Persson (SWE), Yletyinen (SWE).
     
    Změny v systému Ligy mistrů a úprava některých pravidel

    Liga mistrů v letošním ročníku doznala změn. Ještě loni tuto prestižní soutěž hrálo dvaatřicet týmů rozdělených do skupin. Nyní je pouze jedna tabulka, která čítá čtyřiadvacet klubů. Každý klub v základní části odehraje šest utkání, tři doma a tři venku. Nemohou na sebe narazit týmy ze stejné země.

    Mezi změny patří i některé úpravy pravidel. Například pokud mužstvo hraje přesilovou hru a využije ji, potrestaný hráč zůstane na trestné lavici až do konce trestu. Změna je i u situace, kdy sudí signalizuje vyloučení a tým hrající v šesti tuto výhodu promění v branku. Místo odvolání trestu však hráč, na kterého sudí ukáže, i přesto poputuje na lavici hanby.
     
    EC Red Bull Salzburg

    Rakouský celek EC Red Bull Salzburg se i v loňském ročníku účastnil hokejové Ligy mistrů a v ní se ze základní části probojoval do šestnáctifinále, kde narazil na švýcarský Zug. S ním prohrál dvakrát 1:5 a vyřazovací boje tak pro hráče Salzburgu skončily velmi brzy a mohl se tak plně soustředit na domácí rakouskou ligu. V ní dokráčel až do finále a nakonec po vyhrané sérii 4:3 na zápasy s Bolzanem slavil ligový titul.

    V přípravě se ale zatím Salzburgu nedaří, za sebou má pět odehraných přípravných utkání, ve kterých jednou vyhrál a čtyřikrát pak odešel z ledu jako poražený tým. Chuť si tak Salzburští budou chtít spravit v prvním kole Ligy mistrů.
     
    Skellefteå AIK

    Zástupce švédského hokeje, Skellefteå AIK v uplynulém ročníku Ligy mistrů dokráčela do čtvrtfinále této soutěže, když v osmifinále vyřadila švýcarský Curych. Tam ale hráči Skelleftey narazili na tým ze stejné země, a sice na Frölundu. První duel sice zvládli a vyhráli 1:0, ten druhý ale zase ovládla Frölunda, která vyhrála 4:2 a po celkovém součtu gólů 4:3 šla dále a byla před branami finále, ale nakonec se mezi dva nejlepší týmy neprobojovala.

    Co se týče švédské ligy, tam Skellefteå dokráčela do finále, ale Växjo bylo nad její síly. Skončila ale i tak na pěkném druhém místě. Nyní už mají hráči tohoto týmu za sebou tři přátelské duely, ve kterých pokaždé uspěla a nastartovala se tak na úvodní duel Champions Hockey League.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Ve čtvrtek odstartovala ostrá nová sezóna, konkrétně v hokejové Lize mistrů. Na programu jsou další utkání a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Skellefteå AIK a EC Red Bull Salzburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 11. Hugg (Vuollet, Lundberg), 24. Vuollet (Hugg), 37. Dzierkals (Lindström, Granberg), 56. Lindholm (Nilsson, Lindberg)


    Skellefteå AIK: Rautio (Söderström) – Pudas (C, TS), M. Forsfjäll, Solomonsson, Nilsson, Granberg, Lundberg, Sandin-Pellika, Vuollet – Robertsson, P. Lindholm (A), Lindström – Bergström, Johnson, Hugg (A) – Dzierkals, Lindberg, M. Lindholm – Keilin, Z. Forsfjäll, Stenman
    Trenér: Rober Ohlsson

    EC Red Bull Salzburg: Kickert (Tolvanen) – Murphy, Robertson, Lewington, Genoway, Schreier, Stapelfeldt, Auer, Wimmer – Schneider (A), Nissner, P. Huber – Payerl, Bourke, Wukovits – M. Huber (A), Harnisch, Hochkofler – Thaler, Baltram, Raffl (C, TS)
    Trenér: Oliver David

    Rozhodčí: Öhlund (SWE), Björk (SWE) – Persson (SWE), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 3285
    bahis siteleri