Prešov – Kežmarok 12:1 (kon.)
konec
HC Prešov
12:1 (2:0, 4:0, 6:1)
MHK Kežmarok
sk Pátek 01.09.2023, 17:00 • Zimný štadión Prešov • Slovenský pohár
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu JOJ ŠPORT Slovenský pohár medzi Prešovom a Kežmarkom.

    HC Prešov


    Šarišania majú za sebou zlý zápas, ktorý hrali v utorok s Nowym Targom. V 55. minúte vyzeralo všetko fajn. Mužstvo viedlo 4:2. Veľké veci sa diali pred poslednou sirénou. Poliaci dvakrát udreli, vyrovnali na 4:4 a dielo dokonali v nájazdoch zásluhou obrancu Kudina. Prešov nemá veľmi úspešnú prípravu a zmeniť to môže počas pohára.

    MHK Kežmarok

    Hostia spod Tatier idú do svojho prvého stretnutia sezóny. Tím trénuje od 14. augusta. Kežmarčania si odkrútia svoje pohárové povinnosti a do štartu druhej ligy sa ešte možno stretnú s novým klubom z Martina. Toto meranie síl ešte nie je potvrdené.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Prešov: Sabol – Jerofejevs, Semaňák, J. Nemec, Burzík, Ťavoda, Pulščák, Putala – Leščenko, D. Kohút, Poliaček – Chalupa, Toma, Sigarev – K. Jendroľ, Ščurko, Milý – Vaculík, Frič, Paulíny – Hrabčák.

    Tréner: Tibor Tartaľ.

    MHK Kežmarok: Just – Hodorovič, Krmenčík, P. Findura, Cvengroš, Bukovina, T. Cvejn, Tomeček, Čabala – Huszárik, Kubus, Bednarčík – L. Olejník, Slivka, Pavlov – J. Lapšanský, Džerenga, Jankura – Krigovský, D. Krempaský.

    Tréner: Michal Kostyšák.

    Rozhodca: Homola, Smrek – Beniač, Pribula.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:23
    Prešovčania s úvodným výjazdom do ofenzívnej tretiny. Poliaček sa dostal medzi kruhy, ale neohrozil Justa. Hostia ešte zabudli na Jerofejevsa. Lotyšova bomba minula bránku.
     
    01:13
    Pulščák neudržal puk v pásme. Kežmarčania s viacerými hráčmi korčuľujú do prešovskej obrany. Rozhodca ukázal, že majú hrať a nebude to zakázané uvoľnenie.
     
    02:29
    Nebola to zlé zo strany Prešovčanov. Lukáš Vaculík si presne nakorčuľoval na modrú čiaru. Urobil krátky náprah a pokus prefrčal tesne ponad Justovu natiahnutú lapačku.
     
    03:39
    Semaňák prenechal puk za vlastnou bránkou Jerofejevsovi. Najskúsenejší Šarišan mu opätoval nahrávku, ale jeho spoluhráča hostia pritlačili k mantinelu.
     
    04:49
    Juraj Milý si svojou šikovnosťou vybojoval puk v strednom pásme. Hneď po vstupe do útočnej tretiny pálil švihom. Jeden z obrancov Kežmarku to schytal do spodnej časti tela.
     
    05:41
    Okatá myšlienka prešovských hokejistov. Obranca Marek Putala dva razy za sebou adresoval prihrávky, ktoré sa nedali prehliadnuť. Podtatranci vyhnali domácich von.
     
    06:48
    Just opustil svoju bránku a išiel rozohrať bekhendom. Poliaček ulovil puk a okamžite pátral po Leščenkovi. Ruský zakončovateľ to skúšal, ale neuspel.
     
    06:59
    Tím Prešov práve strelil gól! Tento gól je vyústením nedorozumenia kežmarskej defenzívy. Leščenko sa nezapísal do streleckej listiny, ale teší sa DÁVID KOHÚT. Asistencia: Aleksandrs Jerofejevs.
     
    08:11
    Čistý zákrok Cvengroša v stredovom kruhu. Krásne telom odstavil od puku Patrika Friča.
     
    09:09
    Paulíny nehrá dobre počas prípravných zápasov a ani zďaleka nepredvádza to, čo v priebehu martinských angažmánov. Bol už v pásme, ale poslednú nahrávku mu prečítal Jankura.
     
    09:56
    Kohútova ofenzívna robota. Poľahky obišiel kežmarskú svätyňu, ale nikto nereagoval na jeho výzvu, ktorú nasmeroval medzi kruhy.
     
    10:58
    Huszárik nebol nadšený prudkou prihrávkou. Mužstvá však pokračovali v hre, aj keď asi očakávali prerušenie hry pre zakázané uvoľnenie.
     
    11:32
    K prerušeniu hry prichádza v tejto chvíli. Kežmarský brankár Jaromír Just zviera v lapačke prešovský pokus.
     
    12:15
    Tím Prešov práve strelil gól! JURAJOVI MILÉMU fantasticky sadla koncovka zápästím. Justovi vymietol pravú pavučinu. Asistencia: Ladislav Ščurko.
     
    13:16
    Poliaček si počkal na to, ako sa vyvinie útok jeho spoluhráča. Keď to zlyhalo, získal odrazený puk a mieril na pravú stranu bránky. Do týchto miest putoval Justov betón.
     
    14:15
    Druhý prešovský útok je na ľade. Samuel Chalupa prenikol po ľavej strane a získal priestor na prenášanie hry spoza Justa na os plochy. Putala zo zaujímavej pozície ale nevystrelil.
     
    15:21
    Prerušená hra. Prešov prichádza do útočnej tretiny. Bude sa vhadzovať po ľavici brankára Justa.
     
    15:43
    Frič bol snaživý a možno disponoval dobrým postavením na strelecký pokus, ten chcel ale dopriať Paulínymu. Tomu sa však naďalej nedarí.
     
    17:02
    Kežmarok hrá svoj prvý duel v sezóne, a tak nedá sa od neho očakávať kvalitný výkon. Z mála možností ale neznížil. Tvrdým príklepom to chcel docieliť Krempaský, no nezmestil to medzi žŕdky Sabola.
     
    18:51
    Bednarčík si pekne prebral prihrávku na hranici modrej čiary. Putala ho musel brániť, avšak nezvládol to v rámci. Súboj ešte pokračoval na zadnom mantineli.
     
    18:51
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Putala – 2 min., držanie.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:18
    Jakub Nemec išiel do podpory svojich spoluhráčov vo štvorici. Vzniklo prečíslenie po chybe Podtatrancov. Just nakoniec nezasahoval.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Šarišania zatiaľ napĺňajú prognózy, ale to robili aj v utorok a nevyhrali. Po prvej tretine majú dôvod na radosť.
     
    Druhá tretina sa začne o 17:44.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:24
    Domáci hráči sa pokúsili o prekvapenie. Našli Chalupu v strednom pásme, ale nepodaril si s Krmenčíkom. Hosťujúci obranca ho priviezol na mantinel.
     
    20:51
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    21:42
    Škaredá zrážka, ktorú zapríčinil Marek Putala! Petra Finduru natlačil do brankára Richarda Sabola, ktorý ostal chvíľu ležať a za ním posunutá bránka! Prešovský gólman sa otriasol a ostáva v hre!
     
    21:42
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Putala – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    22:54
    Nemcovi unikal puk medzi korčule a chvíľku mu trvalo, kým sa zorientoval. Za sebou mal Ťavodu, ktorý riešil situáciu vyhodením cez všetky čiary.
     
    23:31
    Richard Sabol aj šiel po puku, ale zrejme mal v pláne odpratať ho hokejkou do strany. Hostia z toho nič nevyťažili.
     
    23:42
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    23:55
    Tím Prešov práve strelil gól! Prešovčania rozobrali Kežmarčanov prihrávkami na jeden dotyk. SAMUEL HRABČÁK pôsobil pri zakončení všelijako, ale dokázal rozvlniť Justovu sieť. Asistencie: Lukáš Vaculík a Ladislav Ščurko.
     
    25:49
    Šanca Prešova! Just zlikvidoval jeden pokus a z následnej dorážky do odkrytej bránky neprehovoril pohotový Ťavoda!
     
    26:27
    Vladimír Kubus už nemal ďaleko k ohrozeniu Sabola. Zozadu ho však výborným ťahom hokejkou odstavil od puku Semaňák.
     
    27:03
    Diváci si mädlili ruky pri príležitosti Chalupu. Domáci krídelník trielil po ľavom krídle, ale nemal dostatočnú rýchlosť. Just zmenšil strelecký uhol a puk sa mu odrazil od ľavého ramena.
     
    28:23
    Paulínyho možnosť! Vytiahol sa z ľavého rohu klziska až pred Justa! Pri snahe prekonať ho forhendovým spôsobom, skĺzol mu puk z čepele!
     
    29:14
    Andrej Sigarev sa pekne zbavil brániaceho Tomečka, ale vo finálnej fáze ho zradilo mizerné zakončenie po ľade.
     
    29:57
    Znovu Paulíny! Tento hráč má veľa smoly od príchodu na Šariš! Zblízka neprekonal Justa!
     
    31:25
    Vylúčenie v tíme MHK Kežmarok:
    Bednarčík – 2 min., hákovanie.
     
    32:02
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    D. Kohút – 2 min., podrazenie.
     
    32:44
    Dlho sa načakal Jerofejevs na puk. Kežmarčania to videli a jeho strelecká príležitosť nevznikla.
     
    33:25
    Kežmarok hrá s piatimi hráčmi.
     
    33:26
    Tím Prešov práve strelil gól! FRANTIŠEK POLIAČEK prišiel pred kežmarskú bránku a rýchlym zakončením nedal šancu reagovať Justovi. Asistencia: Marek Putala.
     
    34:02
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    35:08
    Bude sa vylučovať. Hostia budú oslabení. Koňare ešte boli v tlaku na bránku, ale po prihrávke Leščenka nenašiel recept na Justa Patrik Frič.
     
    35:08
    Vylúčenie v tíme MHK Kežmarok:
    P. Findura – 2 min., podrazenie.
     
    35:29
    Tím Prešov práve strelil gól! Početná výhoda dopriala Šarišanom piaty kúsok v sieti Justa, ktorý chytá výborne, ale prakticky je na všetko sám. ADAM PAULÍNY sa dočkal prelomenia streleckej smoly. Asistencia: Dávid Kohút.
     
    36:37
    Celkom prekvapujúco stagnuje v zozname strelcov ruský útočník Andrej Sigarev. Teraz mal šancu, ale Just stlmil koncovku ramenom.
     
    37:13
    Tím Prešov práve strelil gól! Napokon sa šťastie usmialo aj na ANDREJA SIGAREVA a prechádzajúce konštatovanie zaniká. Prešovský hokejista využil to, že Just bol na ľade, ktorého obišiel a jeho obrancovia nemali dobré postavenie. Asistencia: Vladislav Leščenko.
     
    38:18
    Zápas sa pomaly premieňa na exhibíciu. Je to jasne čitateľné z aktuálnej hry Prešova.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:35
    Jakub Nemec sa neprekľučkoval do príležitosti, Leščenko sa to snažil zachrániť zadovkou na Burzíka, ale puk sa šmýkal až k Sabolovi.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prešov neponechal nič na náhodu a povinnú pohárovú výhru potvrdil v predstihu. Po štyridsiatich minútach je to už 6:0.
     
    Tretia tretina sa začne o 18:31.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:59
    Brankár Just má za sebou množstvo zákrokov, ktorými jednoznačne podržal Kežmarok. Ďalší mu pribudol na konto po strele Putalu.
     
    41:30
    Dvaja Jakubovia Nemec a Burzík boli aktívni na útočnej modrej čiare. Zakončenie druhého menovaného smerovalo do medzikružia, kde sa po puku zahnali viacerí Prešovčania, ale bez výsledného efektu.
     
    42:14
    Tím Prešov práve strelil gól! MARTIN SEMAŇÁK zamieril s pukom do ľavého horného rohu a Jaromírovi Justovi neostávalo nič iné, len bezmocne loviť puk z bránky. Asistencia: Lukáš Vaculík.
     
    43:04
    Tím Prešov práve strelil gól! Podtatranci inkasujú jeden úder za druhým. Mužstvo trénera Kostyšáka už aj rezignovalo, čo jasne dokumentovala situácia pri tomto presnom zásahu. Hostia prestali hrať a JAKUB BURZÍK dorazil puk za čiaru. Asistencia: Marek Putala.
     
    43:45
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    J. Nemec – 2 min., faul kolenom.
     
    45:01
    Marek Krmenčík zotrval niekoľko sekúnd za Justom. Následne rozpútal hosťujúci prienik do pásma cez Bednarčíka.
     
    45:32
    Za bučania prešovských priaznivcov vystrelil na bránku Richard Hodorovič. Sabol si ho vychutnal zákrokom lapačkou.
     
    45:45
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    46:17
    Kežmarok dal gól! Čestný gól Kežmarku. Kubus v rohu klziska odstrčil Semaňáka a uvoľnil medzi kruhmi CHRISTIÁNA BEDNARČÍKA. Puk zakotvil pod hornou tyčkou. Asistencia: Vladimír Kubus.
     
    46:58
    Tím Prešov práve strelil gól! Po krátkej hosťujúcej radosti nastáva smútok. PATRIK FRIČ napol sieť, keď si žŕdku nestihol pokryť Jaromír Just. Asistencie: Lukáš Vaculík a Adam Paulíny.
     
    47:13
    Vylúčenie v tíme MHK Kežmarok:
    Bukovina – 2 min., hákovanie.
     
    47:38
    Už sa niesla povestná desiatka! Šarišania ale túto šancu nateraz premárnili, keď sa nepodarilo zasiahnuť poloprázdnu bránu!
     
    48:44
    Individuálne zručnosti predviedol domáci útočník a člen prvej formácie Dávid Kohút. Pred Justom príliš nadvihol puk a trafil zadné plexisklo.
     
    49:13
    Kežmarok hrá s piatimi hráčmi.
     
    50:28
    Kežmarská obrana horela a podliehala veľkému zmätku! Do toho sa priplietla zlomená hokejka a možnosť Friča zavŕšenie očakávanej desiatky! Z protipohybu nepresne poslal pokus po ľade!
     
    51:38
    Prešovský druhý útok vedený Lukášom Tomom podčiarkol svoj pobyt medzi mantinelmi aktivitou aj strelou. Just vytasil pekný semafor proti snahe Sigareva.
     
    52:32
    Tím Prešov práve strelil gól! Prosby prešovského obecenstva vyslyšal KEVIN JENDROĽ. Asistencia: Martin Semaňák.
     
    53:25
    Jaromír Just zasahoval. Dávid Kohút sa ešte zrazil s Pavlovom, ale nehrnuli sa do zbytočnej šarvátky. O všetkom je už dávno rozhodnuté.
     
    55:35
    Prešov hrozí a hostia vôbec nekladú odpor. V medzikruží bol zaseknutý Patrik Frič, na ktorého to hral Marek Putala. Pre Justa to nič neznamenalo.
     
    56:22
    Rozhodca fúkol do píšťalky. Kežmarok sa predstavil v útoku, ale Richard Sabol ovládol tento moment úspešným zákrokom.
     
    56:56
    Tím Prešov práve strelil gól! Gól s poradovým číslom jedenásť zabezpečil prvoligový kanonier FRANTIŠEK POLIAČEK. Asistencie: Vladislav Leščenko a Dávid Kohút.
     
    Dnešný zápas sleduje 652 divákov.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    58:34
    Tím Prešov práve strelil gól! PATRIKOVI FRIČOVI stačilo správne nastaviť hokejku a do odkrytej svätyne Kežmarku zavŕšil tucet gólov. Asistencia: Adam Paulíny.
     
    Koniec zápasu.
     
    Niet čo hodnotiť. Prešov roztrhal na kusy Kežmarok, ktorý ešte len začína s prípravnými zápasmi. Prešovskí hokejisti do úvodu prvoligového ročníka odohrajú už len pohárové duely. Ten najbližší sa uskutoční budúcu stredu. Pri Toryse sa predstaví novovzniknutý celok SHL AquaCity Pikes. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:03:10)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 7. D. Kohút (Jerofejevs), 13. Milý (Ščurko), 24. Hrabčák (Vaculík, Ščurko), 34. Poliaček (Putala), 36. Paulíny (D. Kohút), 38. Sigarev (Leščenko), 43. Semaňák (Vaculík), 44. Burzík (Putala), 47. Frič (Vaculík, Paulíny), 53. K. Jendroľ (Semaňák), 57. Poliaček (Leščenko, D. Kohút), 59. Frič (Paulíny) – 47. Bednarčík (Kubus)


    HC Prešov: Sabol – Jerofejevs, Semaňák, J. Nemec, Burzík, Ťavoda, Pulščák, Putala – Leščenko, D. Kohút, Poliaček – Chalupa, Toma, Sigarev – K. Jendroľ, Ščurko, Milý – Vaculík, Frič, Paulíny – Hrabčák.
    Trenér: Tibor Tartaľ.

    MHK Kežmarok: Just – Hodorovič, Krmenčík, P. Findura, Cvengroš, Bukovina, T. Cvejn, Tomeček, Čabala – Huszárik, Kubus, Bednarčík – L. Olejník, Slivka, Pavlov – J. Lapšanský, Džerenga, Jankura – Krigovský, D. Krempaský.
    Trenér: Michal Kostyšák.

    Rozhodčí: Homola, Smrek – Beniač, Pribula.

    Diváci: 652.
    bahis siteleri