Crystal Palace – Wolverhampton 3:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 3:0 (kon.) | Arsenal – Manchester Utd. 3:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
3:0 (2:0)
Aston Villa FC
Neděle 03.09.2023, 15:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Ve 4. kole Anglické Premier League se proti sobě utkají týmy Liverpool FC a Aston Villa FC. Naposled se spolu tato mužstva utkala v květnu na půdě Liverpoolu, kdy sice ve 22. minutě Watkins neproměnil penaltu, ale o pět minut později se už Villa dostala do vedení zásluhou Ramseyho. V 89. minutě ovšem dokázal srovnat Firmino a zápas skončil remízou 1:1. Dnes se bude hrát opět na Anfield Road. Úvodní výkop je naplánován na 15:00.
     
    Liverpool FC

    Liverpoolu se zatím úvod sezóny celkem vydařil a nachází se na průběžném 5. místě s počtem 7 bodů a skóre 6:3. V prvním zápase se představilo na trávníku Chelsea, kde se zrodila remíza 1:1. Posléze i přes nepříznivý vývoj zápasu dokázali svěřenci Kloppa otočit utkání s Bournemouthem a vyhrát jej 3:1. Naposled se představili proti Newcastlu. Domácí celek sice šel do vedení po brance Gordona a následně byl vyloučen van Dijk, ovšem v 81. minutě srovnal Núňez a ten se stal také hrdinou, neboť rozhodl o výhře Liverpoolu druhým gólem v 90+3. minutě.
     
    Aston Villa FC

    Aston Villa v minulé sezóně pod stratégem Unaiem Emerym předváděla velmi dobrý fotbal. Úvodní zápas se ovšem příliš nepovedl, neboť Villa prohrála na půdě Newcastlu vysoce 1:5. Posléze ale deklasovala Everton 4:0 a naposled zavítala na Burnley. Už po dvaceti minutách vedli hosté o dvě branky, které vstřelil Cash. Začátek druhé části se sice povedl Burnley, když se trefil Foster, ale v 61. minutě přinesl klid na kopačky Aston Villy Diaby. Hosté tak zvítězili 3:1.
    Sestava Liverpoolu.
    Sestava Aston Villy.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (C), Matip, Gomez, Robertson – Szoboszlai, Mac Allister, Jones – Saláh, Núñez, Díaz.
    Náhradníci: Kelleher – Bajčetić, Jota, Doak, Elliott, Endó, Gakpo, Quansah, Tsimikas.
    Trenér: Jürgen Klopp

    Aston Villa FC: E. Martínez – Konsa, Carlos, Torres – Cash, Kamara, Luiz, Digne – Diaby, McGinn (C) – Watkins.
    Náhradníci: Olsen – Dendoncker, Bailey, Chambers, Durán, Lenglet, Kellyman, Tielemans, Zaniolo.
    Trenér: Unai Emery

    Rozhodčí: Hooper – Holmes, Long.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující mužstvo se postaralo o úvodní výkop tohoto klání. Dlouho ovšem Aston Villa u míče nezůstala a nyní je na tahu Liverpool.
     
    2
    Alexis Mac Allister se ujal akce středem hrací plochy, ovšem jeho přihrávku Dominik Szoboszlai nedokázal zachytit. Pro domácí ale dopadlo vše dobře a opět získali mič na své kopačky.
     
    2
    Luis Díaz si sbíhal za defenzívu soupeře, ale nacházel se v jednoznačném ofsajdu.
     
    3
    Velká chyba zkušeného stopera Paua Torrese, který dlouho váhal s míčeme a následně mu jej uvnitř vápna vypíchnul Saláh, ovšem hostující hráč dokázal před Núňezem odkopnout míč alespoň do zámezí.
     
    3
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ujímá vedení už ve třetí minutě! Rohový kop propadl na hranici šestnáctky, kde byl zcela osamocený DOMINIK SZOBOSZLAI a jeho zakončení levačkou z těžké pozice skončilo přesně u pravé tyče. Asistence: Trent Alexander-Arnold.
    3. Dominik SZOBOSZLAI - 1:0
     
    5
    Jürgen Klopp zatím může být rozhodně spokojený se začátkem tohoto utkání. Jeho svěřenci opět drží míč na svých kopačkách a snaží se prodrat do dalšího útoku.
     
    6
    Emiliano Martínez byl pod tlakem po přihrávce k jeho bráně a odkop tak skončil jen v zámezí. Aston Villa vyčkává na další akci soupeře.
     
    7
    Další ofsajd přerušil útok domácího celku. Aston Villa si ale zatím nemůže poradit s míčem a vymyslet něco smysluplného.
     
    8
    Opět odevzdaný míč ze strany hostů, jelikož přihrávka Johna McGinna našla jen protihráče.
     
    9
    Lucas Digne vyhrál souboj se Saláhem, následně se egyptský faraón dopustil faulu.
     
    10
    Douglas Luiz skvělým dloubáčkem našel Moussa Diabyho, ale ten místo střely zvolil přihrávku, kterou ulovila obrana soupeře.
     
    11
    Aston Villa nyní tlačí na soupeře, ale další centr odhlavičkoval Andrew Robertson. Hosté pokračují autovým vhazováním.
     
    12
    Balón sice skončil u Alexise Mac Allistera, ale jeho pokus o přímočarou přihrávku skončil v zámezí.
     
    13
    Ollie Watkins narazil na Robertsona a Liverpool to opět zkoušel z rychlého brejku, ale Darwin Núñez už míč na hrací ploše nezastihl.
     
    14
    Trent Alexander-Arnold uskutečnil riskantní přihrávku dozadu Alissonovi, na kterou číhal Ollie Watkins, ale brazilský brankář byl ve střehu a odkopl míč včas.
     
    16
    Luis Díaz dostal skvělou křižnou přihrávku od Jonese, ale následné zakončení bylo zblokováno a následuje rohový kop.
     
    17
    Tentokrát ovšem standardní situace nepřinesla nic vážnějšího, ale hra je přerušená, neboť Diego Carlos zůstal ležet na hrací ploše a pravděpodobně bude muset střídat.
     
    19
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Diego Carlos, přichází Leon Bailey.
     
    20
    Aston Villa si opět vybrala velmi těžkou kombinaci přihrávek, která skončila faulem hostujícího hráče.
     
    22
    Liverpool právě vstřelil branku!
    A je to o dvě branky! Mohamed Saláh si sběhl po pravém křídle na skvělý pas z defenzívy a posléze předal míč Darwinu Núñezovi, jehož tvrdá rána trefila tyč a následně si balón srazil do vlastní kasy MATTHEW CASH.
     
    23
    Liverpool ovšem nezastavuje, ba naopak pokračuje v dalším nátlaku a snaží se vstřelit třetí branku.
     
    24
    John McGinn hledal Diabyho, ale k míči měl blíže Andrew Robertson. Po chvíli ukázal svou rychlost Darwin Núñez, ovšem současně se dopustil také faulu.
     
    26
    První žlutou kartu v utkání vidí Boubacar Kamara, který musel za každou cenu zastavit Luise Díaze.
     
    27
    Trent Alexander-Arnold se ujal exekuce volného kopu a skvělým centrem našel osamoceného Joëla Matipa, ale jeho hlavička minula bránu Martíneze! Obrana Aston Villy spoléhala na ofsajd, ale o ten se nejednalo a Liverpool byl blízko třetí branky.
     
    29
    Aston Villa byla skoro celou první půlhodinku utkání mimo samotný děj a Liverpool předvádí bezchybný konstantní výkon.
     
    30
    Curtis Jones šel za obranu, ale nacházel se v jednoznačném ofsajdu. U míče byl navíc jako první brankář Alisson.
     
    31
    Leon Bailey se fantasticky proháčkoval přes dva obránce, ale jeho přihrávka na McGinna byla sražená a následuje rohový kop Aston Villy.
     
    32
    Centr Lucase Digneho odvrátila obrana Liverpoolu. Aston Villa ale zůstává na míči a snad poprvé v zápase jej drží na polovině domácích.
     
    33
    Tentokrát si hosté vytvořili dobrou šanci. Moussa Diaby využil zaváhání domácího obránce, který upadl s míčem a mrštný křídelník jej posunul sbíhajícímu McGinnovi, ovšem jeho rána z první přestřelila bránu Alissona.
     
    34
    Následně bylo živo také na druhé straně, ale zakončení Núňeze zblokoval hostující hráč hrudí.
     
    35
    Ollie Watkins se snažil něco vymyslet s Dignem na levé straně, ale opět to bylo v podání hostujících hráčů velmi složité a těžké.
     
    36
    Domácí mužstvo opět pomalu kombinovalo na polovině soupeře, ale následná další rychlý prúniková přihrávka z místa skončila tentokrát jen u Martíneze.
     
    37
    Douglas Luiz skvělou přihrávkou otevřel levou stranu a následně přišel velmi nebezpečný míč do malého vápna, ale Ollie Watkins se nedomluvil s Baileym.
     
    38
    Mohamed Saláh se sice nacházel v ofsajdové pozici, ovšem Núňez nikoliv, což překvapilo obranu Aston Villy. Darwin Núñez se tak ocitl v další šanci, ale tentokrát napálil pouze břevno!
     
    40
    Liverpool už opět drží balón ve středu hrací plochy a čeká na vhodný moment pro další přímočarý míč za obranu.
     
    41
    Přihrávka Gomeze přišla pozdě a Andrew Robertson se tak ocitl jen v ofsajdovém postavení.
     
    42
    Luis Díaz zamotal hlavu obránci a posunul míč na střed Dominiku Szoboszlaovi, který připravil střelu pro Trenta Alexandra-Arnolda, ale rána krajního obránce skončila několik metrů vedle.
     
    43
    Tentokrát se Dominik Szoboszlai dopustil chyby, když přišel o míč. Diaby si následně vyměnil balón s Watkinsem, ovšem jeho obstřel skončil vedle.
     
    44
    Reds pokračují ve velmi dobrém výkonu a nadále vyčkávají na další šanci.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+1
    Alisson si bez problémů vzal do rukou centr ze strany a domácí celek tak drží míč v obranné formaci.
     
    45+3
    Mohamed Saláh se opět dostal po čtyřicetimetrovém pasu do velké šance, ale Emiliano Martínez podržel svůj celek velmi dobrým a důležitým zákrokem před závěrem první půle.
     
    45+4
    První poločas skončil.
    Liverpool vede po poločase o dvě branky.
     
    První část utkání je za námi a Liverpool vede nad Aston Villou zaslouženě 2:0. Vstup do zápasu se domácím povedl skvěle, neboť se už ve 3. minutě prosadil Dominik Szoboszlai. Liverpool tlačil na svého soupeře a ve 22. minutě odskočil do dvoubrankového vedení, když si střelu Núňeze do tyče srazil Matthew Cash. Aston Villa následně ukázala také své útočné vlastnosti, ale ani jedna střela neletěla mezi tři tyče. Liverpool si navíc vytvořil několik dalších šancí, ale například Núňez trefil břevno.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Nedovolený zákrok ze strany domácího mužstva. Aston Villa ovšem standardní situaci rozehrála nakrátko.
     
    48
    Lucas Digne skvělým centrem našel na zadní tyči Matthewa Cashe, ale jeho hlavičku vyrazil na brankové čáře Alisson! Liverpool může děkovat svému brankáři nastotisíckrát.
     
    49
    Nyní obrovská šance na druhé straně! Lucas Digne nezachytil rychlý pas na Sálaha, který následným centrem našel na zadní tyči zcela volného Darwina Núñeze, ale jeho zakončení hlavou v obtížné pozici skončilo pár centimetrů vedle levé tyče!
     
    51
    Aston Villa se snaží co nejrychleji snížit náskok soupeře a směrem dozadu začíná velmi riskovat.
     
    52
    Trent Alexander-Arnold skvěle vystoupil a zachytil přihrávku McGinna. Dlouho se ale Liverpool u míče nezdržel.
     
    53
    Curtis Jones napadal rozehrávku Aston Villy a získal pro svůj celek autové vhazování.
     
    54
    Trent Alexander-Arnold se nyní vydal dopředu přes pravou stranu a vybojoval pro svůj celek rohový kop.
     
    55
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Domácí celek odskakuje do tříbrankového vedení! Centr Robertsona prodloužil na zadní tyč Darwin Núñez a takřka do prázdné svatyně zakončoval MOHAMED SALÁH. Asistence: Darwin Núñez.
    55. Mohamed SALÁH - 3:0
     
    57
    Darwin Núñez se z levého kraje dostal až do vápna, ale místo přihrávky na Saláha šel ještě do kličky, což nebyla správná volba.
     
    58
    Nyní sudí Hooper odpískal faul Mac Allistera a k míči se staví Douglas Luiz.
     
    59
    Hostující celek drží míč na polovině soupeře, ale vstřelit tři branky v poslední půl hodince bude nesmírně složité.
     
    60
    Lob z kopačky Douglase Luize byl na Ollieho Watkinse příliš dlouhý a Alisson se ujme rozehrávky od své svatyně.
     
    62
    Leon Bailey dokázal odcentrovat z pravého křídla, ale hlavička Johna McGinna skončila v rukou brankáře Alissona.
     
    63
    Znovu se sice hosté dokázali prosadit do zakončení, ale ani tentokrát z toho nebylo nic vážnějšího pro Alissona.
     
    64
    Mohamed Saláh si sbíhal za obranu soupeře, ale přihrávka byla příliš dlouhá a míč skončil u Martíneze.
     
    65
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Luis Díaz, přichází Diogo Jota,
    ze hřiště odchází Darwin Núñez, přichází Cody Gakpo,
    ze hřiště odchází Curtis Jones, přichází Harvey Elliott.

    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Nicolò Zaniolo.
     
    66
    Boubacar Kamara se s míčem dostal pouze do zámezí a následovat tak bude autové vhazování Liverpoolu.
     
    67
    Liverpool bez problémů drží míč na polovině svého soupeře a tři body jsou velmi blízko.
     
    68
    Joël Matip se šplhal na další centr svého týmu, ale balón skončil pouze v zámezí.
     
    69
    Trent Alexander-Arnold si to namířil s míčem středem hrací plochy, ale jeho následný pokus letěl metr nad horní tyč.
     
    70
    Obrana Aston Villy je ve velkým problémech a po špatné rozehrávce se Saláh ocitl v šanci, ovšem zakončit nedokázal. Následuje alespoň rohový kop domácích.
     
    71
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Trent Alexander-Arnold, přichází Jarell Quansah.
     
    72
    Dominik Szoboszlai se po rohovém kopu opět dostal ke střele zpoza vápna, ale tentokrát jeho pokus levačkou skončil vedle.
     
    73
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Ollie Watkins, přichází Jhon Durán,
    ze hřiště odchází Douglas Luiz, přichází Youri Tielemans.
     
    74
    Další velká šance Mohameda Saláha, ale jeho rána pravačkou skončila na úspěšném zákroku Martíneze!
     
    75
    Liverpool pokračuje v enormním tlaku a po rohovém kopu přišla střela zpoza vápna od Harveyho Elliotta, ale ta byla sražená mimo.
     
    76
    Posléze už přišel faul ze strany domácího celku a u míče bude Aston Villa.
     
    77
    Jhon Durán se dvakrát po sobě dostal ke střele, ale dvakrát jeho pokus levačkou skončil vedle.
     
    79
    Liverpool pokračuje v kompaktním výkonu a bezpečně drží míč na svých kopačkách.
     
    81
    Tempo utkání šlo nyní razantně dolů a Liverpool stále má míč na kopačkách.
     
    83
    Nyní došlo opět k chybné komunikaci mezi brankářem Martínezem a obráncem, ale ke štěstí hostů se Gakpo dopustil faulu.
     
    84
    Moussa Diaby sice dokázal odcentrovat z levého křídla do vápna, ale tam se nenacházel žádný z jeho spoluhráčů.
     
    87
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Alexis Mac Allister, přichází Wataru Endó.
     
    88
    Nyní také rohový praporek hrál s domácími a Liverpoolu se dnes opravdu daří zcela ve všem.
     
    89
    Emiliano Martínez zlikvidoval další šanci, ve které se ocitl Joël Matip, ale nakonec se odmával a odpískal ofsajd.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+1
    Nyní došlo k faulu Jhona Durána a následně k lehčí potyčce mezi ním a Joe Gomézem.
     
    90+2
    Na Anfield Road už zní "You’ll Never Walk Alone". Liverpool bere tři body po fantastickém výkonu, během kterého nedal ani sebemenší naději soupeři k zisku bodů.
     
    90+3
    Tentokrát se ještě odmával ofsajd domácího hráče.
     
    90+4
    Nicolò Zaniolo ještě hledal z levé strany uvnitř vápna spoluhráče, ale obrana Liverpoolu odkopla míč do bezpečí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    Liverpool porazil Aston Villu 3:0.
     
    Je konec. Liverpool zvítězil nad Aston Villou 3:0. Vstup do zápasu se domácím povedl skvěle, neboť se už ve 3. minutě prosadil Dominik Szoboszlai. Liverpool tlačil na svého soupeře a ve 22. minutě odskočil do dvoubrankového vedení, když si střelu Núňeze do tyče srazil Matthew Cash. Aston Villa následně ukázala také své útočné vlastnosti, ale ani jedna střela neletěla mezi tři tyče. Liverpool si navíc vytvořil několik dalších šancí, ale například Núňez trefil břevno. Na začátku druhé půle se sice Cash ocitl v šanci, ale Alisson připsal skvělý zákrok. V 55. minutě Mohamed Saláh doklepl míč do poloprázdné svatyně. Následně Liverpool pokračoval v jistém výkonu a zaslouženě zvítězil.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 13:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 11:7.
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji Vám za pozornost. (16:58:11)

    Michal Raška

    Branky: 3. Szoboszlai (Alexander-Arnold), 22. Cash (Núñez) (vla.), 55. Saláh (Núñez)

    Karty:   26. Kamara (ASV)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 13:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 11:7.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (C) (71. Quansah), Matip, Gomez, Robertson – Szoboszlai, Mac Allister (87. Endó), Jones (65. Elliott) – Saláh, Núñez (65. Gakpo), Díaz (65. Jota).
    Náhradníci: Kelleher – Bajčetić, Doak, Tsimikas.

    Trenér: Jürgen Klopp

    Aston Villa FC: E. Martínez – Konsa, Carlos (19. Bailey, 65. Zaniolo), Torres – Cash, Kamara, Luiz (73. Tielemans), Digne – Diaby, McGinn (C) – Watkins (73. Durán).
    Náhradníci: Olsen – Dendoncker, Chambers, Lenglet, Kellyman.

    Trenér: Unai Emery

    Rozhodčí: Hooper – Holmes, Long
    bahis siteleri