Toulouse – Clermont Foot 2:2 (kon.) | Le Havre – Lorient 3:0 (kon.) | Lille – Montpellier 1:0 (kon.)
Méty – Remeš 2:2 (kon.) | Nice – Štrasburk 2:0 (kon.) | Lyon – PSG 1:4 (kon.)
konec
Lille OSC
1:0 (1:0)
Montpellier HSC
Neděle 03.09.2023, 15:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:12:40)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:14.
     
    I přes velmi nepřesvědčivé výkony je Lille se sedmi body na čtvrtém místě. Montpellier po dobrém vstupu do sezony podruhé prohrál a je třináctý.
     
    Navzdory Yaziciho gólu ze druhé minuty neměl ani šestý zápas Lille v sezoně hladký průběh. Dogy nevymyslely způsob k dosažení uklidňující druhé branky a závěr zápasu pro ně přinesl další nervák. Montpellier v čele s Chazrím, Savanierem a Al-Taamarim domácím pravidelně zatápěl. Yeboahův vyrovnávající gól z 88. minuty však neplatil pro těsný ofsajd a Lille díky tomu vypjatou koncovku zvládlo za tři body.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Gabriel Gudmundsson natahoval proces autového vhazování tak dlouho, až rozhodčí dali balon Montpellieru. Ten přenesl hru doprava, ale na Nordinově centru si smlsnul Chevalier.
     
    90+7
    Alexsandro tahal balon kolem levé lajny, dokud za ním na saních nepřijel Omeragić. Z faulu ze zoufalství resultuje žlutá karta.
     
    90+6
    Od Yora se balon znovu poroučel na roh. Domácí s jeho ubráněním velké problémy neměli a naskýtá se jim možnost rychlého protiútoku.
     
    90+5
    V návaznosti na Savanierův rohový kop zachoval klid Yusuf Yazıcı. Otřel balon o Chotarda a vychytrale získal odkop od Chevalierovy branky.
     
    90+4
    S vypětím všech sil a použitím několika hezkých fines vytáhly dogy balon aspoň k půlící čáře. Hostům rychle dochází čas.
     
    90+3
    Sacha Delaye prohrál bitvu u pomezní čáry. Proti přesile chtěl získat faul, ale míč byl k jeho smůle přisouzen fotbalistům Lille.
     
    90+2
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Ivan Cavaleiro, přichází Edon Žegrova.
     
    90
    Stejně jako v prvním poločase se bude nastavovat 6 minut.
     
    89
    Ale pozor, branka Montpellieru je neplatná! Benoît Millot dal na radu videorozhodčích a vyhodnotil situaci jako ofsajdovou! Trefená noha Yeboaha byla za obrannou linií Lille.
    88. Yeboahův neuznaný gól pro ofsajd
     
    88
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Gudmundsson odřízl od balonu Savaniera. Rohu ale nezabránil a právě z této standardní situace padl vyrovnávající gól na 1:1. Nordin se z jedničky opřel do sklepnutého balonu a odrazem o kopačku KELVINA YEBOAHA napasoval míč do zadní části branky.
     
    87
    Nordin se spokojil s vhazováním pro Sacka. Savanier byl po něm obklíčen u koncové čáry a nenašel způsob k doručení míče před branku.
     
    86
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Musa Al-Taamari, přichází Sacha Delaye.
     
    86
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Angel Gomes, přichází Nabíll bin Tálib.
     
    86
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Samuel Umtiti.
     
    84
    Kelvin Yeboah byl úplně sám v přímočaré akci. Po vydařené přihrávce z hloubi pole musel pod tlakem střílet a to si Chevalier snadno pohlídal.
     
    83
    Angel Gomes si nestihl převzít přihrávku Cavaleira. Podle rozhodnutí sudích se bude kopat od Lecomteho branky.
     
    82
    Savanier nakopl balon na pravý kraj, kde záhy utekl do autu Nordinovi.
     
    80
    Musa Al-Taamari je nepochybně největší zbraní hostující ofenzivy. V osmdesáté minutě to prokázal jen částečně. Ačkoliv se dostal k hlavičce, tak branku netrefil.
     
    79
    Sackův aut byl prodloužen do pokutového území. Domácí si v něm nekomplikovali situaci a dvakrát za sebou zvolili jednoduchý odkop do klidnějších vod.
     
    78
    Haraldsson vstoupil do zápasu trochu přemotivovaně. Na útočné polovině teď stáhl Savaniera, což zdaleka nebyl jeho první drobný exces.
     
    76
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Wahbí Chazrí, přichází Kelvin Yeboah.
     
    74
    Lille nepočítalo s krátkou variantou standardní situace. Spoustu času na přípravu tvrdé střely měl Chevalier, ovšem strážce domácí branky byl opět na místě.
     
    73
    Alexsandro nehodlal pustit míč v přerušené hře. Po drobné roztržce s Al-Taamarim to byl jenom on, kdo obdržel žlutou kartu.
    72. Chazrí nestihl dokončit šanci Al-Taamariho
     
    72
    Al-Taamari se protáhl kolem Gudmunssona ke střele z ostrého úhlu. Chevalier ji pravačkou vyrazil a Chazrího dorážce z malého vápna zabránil Santos.
     
    71
    Částečně ubráněná standardka z levé části hřiště přistála u Cavaleira, který ze střední vzdálenosti napálil jen první překážku.
     
    70
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Rémy Cabella, přichází Hákon Arnar Haraldsson.
     
    69
    Čím dál jednodušeji se Lille přesouvá z půlky hřiště k pokutovému území. Větší odvaha tam nyní chyběla Gudmundssonovi, Švéd získal pro své barvy roh.
     
    68
    Arnaud Nordin si ve vápně prohazoval Andrého. Ten mu sice nechal v cestě nohu, ale Millot na velmi ochotný pád nařízením penalty nereagoval.
     
    67
    David hlavou prodloužil vysoký balon ke Cavaleirovi, jenž si ho vstoje nechal velmi ochotně vzít. Zodpovědně se vrátil Musa Al-Taamari.
     
    65
    Znovu Ivan Cavaleiro stepoval uvnitř pokutového území, ale finální přihrávku poslal do prostoru, kde nebyl žádný červený trikot.
     
    64
    Dogy by uvítaly druhý gól, aby poprvé v sezoně nemusely trnout až do úplného konce zápasu. Z rychlého brejku čtyř fotbalistů se o něj nezasloužil ani Cavaleiro. Technický pokus se nevešel do vzdálenější šibenice.
     
    63
    Držení míče: 66 % – 34 %.
     
    62
    Savanier posadil balon na hlavu některého z domácích fotbalistů. Dodatečný centr z dílny Savaniera zase sebral Chevalier.
     
    61
    Alexsandro znamenitě utěsnil prostor před Chevalierem, kam se snášela nebezpečná přihrávka na Chazrího. Chystá se rohový kop.
     
    60
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Akor Adams, přichází Jordan Ferri.
     
    60
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Léo Leroy, přichází Arnaud Nordin.
     
    59
    Chazrího zřetelný ofsajd mohl nechat obranu Lille klidnou. V pozoru byl na druhém konci hřiště Lecomte, jenž pokryl hezký halfvolej Benjamina Andrého.
     
    58
    Už poněkolikáté je v nefotbalové pozici hostující kapitán Téji Savanier. Nyní ho někam ke kostrči bolestivě zasáhl Alexsandro.
    57. Tiago Santos pálil těsně vedle
     
    57
    Tiago Santos zůstal malinko odskočený na hranici pokutového území. Navedl si balon více na střed a jen o centimetry netrefil ze svého pohledu pravou tyč.
     
    56
    Michel Der Zakarian nebyl vůbec spokojen s tím, že rozhodčí přehlédli ruku Yora. Na úrodnou půdu jeho protesty nepadly, naopak si vysloužil žlutou kartu.
     
    55
    Domácí si trpělivou kombinací otevřeli cestu osou hřiště až do pokutového území. Míč jmenovitě vedl Angel Gomes, jehož střelu Lecomte vyrazil na roh.
     
    53
    Cabella na sebe navázal hostující obránce a těsně před nimi rozdal přihrávku do křídla. Yazici chtěl z jedničky vypálit, míč ale trefil špatně a vůbec s ním netrefil branku.
     
    52
    Téji Savanier kroutil další pas za domácí obranu. Wahbí Chazrí se s ním nakonec ani nepotkal, včasně totiž zakročil Chevalier.
     
    51
    Adamsův náběh za nakopnutým míčem potrápil Alexandra, kterému musel přijít na pomoc Leny Yoro.
     
    50
    Angel Gomes před hostující střídačkou zbytečně dohrál Savaniera a v padesáté minutě si jako první prohlédl podobu žluté karty.
     
    49
    Individuální průnik Jonathana Davida skončil ještě před vápnem. Potom, co útočník Lille oběhl kolem několika oponentů, nechal balon za sebou.
     
    48
    Úplně daleko jsme od vyrovnávajícího gólu nebyli. Savanierova utěšená střela z dálky letěla těsně nad zemí k levé tyči a tam musel jistit situaci brankář Chevalier.
     
    47
    Al-Taamari byl zezadu postrčen Cavaleirem a Montpellier může domácím oplatit gól ze standardky z úplného začátku první půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Na Stade Pierre-Mauroy padl v první půli jediný gól. Domácím už ve druhé minutě udělal radost turecký pravý bek Yusuf Yazıcı, jehož střílený pas ze standardní situace nečekaně propadl až do Lecomteho brány. Nedlouho potom Jonathan David nedal šanci na 2:0 a Montpellier postupně hru vyrovnal. V důsledku nižšího tempa se dlouho rodily jen náznaky šancí. Teprve v šestiminutovém nastavení se v gólovce ocitl Cabella. Nenaložil s ní dobře a stav 1:0 zůstal až do přestávky.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Falaye Sacko neudržel ve hře masivně přetažený centr z protější strany. Lille bude vhazovat a možná ještě stihne jednou zaútočit.
     
    45+4
    Jonathan David roztáhl útok doleva ke Cabellovi. Nepočítal ale, že se k němu míč vrátí, a ze slibné akce nebylo nic.
     
    45+3
    Gomes skončil na zemi. Faul se nepískal a do rychlého kontru se hnal Musa Al-Taamari, kterého ve spolupráci s dalším obráncem nepustil do koncovky Gudmundsson.
    45+2. Lecomte zneškodnil Cabellův úprk
     
    45+2
    Syllovi se nevyplatil hazard uprostřed hřiště. Míč ztratil a přes Kouyatého ihned prošla úniková přihrávka na Cabellu. Ten si sám před gólmanem připravil nevýrazné zakončení a Lecomte po balonu neprodleně skočil.
     
    45+1
    Nastavuje se 6 minut. Docela dost na to, že kromě pauzy na pití došlo nanejvýš na dvě krátká ošetřování.
     
    45
    Yazıcı v kooperaci dvou krajních beků roztáhl hru na Gudmundssona. Do finální přihrávky na Davida skočil Chotard a zakopl balon do autu.
     
    44
    Sylla použil tvrdé, ale legální, prostředky k zastavení Santose na pravém křídle. Lille buduje novou akci od Chevaliera.
     
    43
    Falaye Sacko v důležité chvíli zakřižoval Gudmundssona a zatrhl mu spritový výpad po levém křídle.
     
    42
    Musa Al-Taamari zpracoval Sackovo vhazování a po několika krocích zkusil kolmicí vysunout Adamse. Nápad to byl vynikající, ale domácí borci jej přečetli.
     
    41
    Ze dvou autů v křídelní destinaci nepramenila žádná reálná výhoda pro Montpellier. Domácí si pomohli vysvobozujícím odkopem za půlku.
     
    39
    Domácí přímočarost z úvodu zápasu je dávno pryč. K vidění je zdlouhavá přípravná fáze před půlící čarou.
     
    38
    Kouyaté vzbudil pozornost promáchnutím v pozici posledního obránce. Drama se ale nakonalo, dogy poblíž hostujícího stopera na kořist nečíhaly.
     
    37
    Akor Adams si nepohlídal ofsajd a ještě před nepřesně zakončeným únikem si byl moc dobře vědom toho, že půjde praporek do vzduchu.
     
    36
    Sacko byl v permanenci kvůli dlouhému výkopu Chevaliera. Předal míč Chazrímu a ten v souboji se Santosem získal aut.
     
    35
    V místě dopadu Cabellova povedeného centru byl krapet nepřipravený Alexsandro, jehož hlavička prošla vedle Lecomteho brány.
     
    34
    Hosté měli po ztrátě na polovině hřiště otevřená zadní vrátka. Ze zbrzděného protiútoku Lille vytěžilo aspoň přímý kop, u rohu vápna Santose podťal Wahbí Chazrí.
     
    33
    Dogy se nepoučily a znovu si u vlastní branky zahrávaly s ohněm. I v tomto případě to pro ně dopadlo dobře, Gudmundsson může vhazovat.
     
    32
    Chevalier riskantně rozehrával na Gomese, kterého zezadu neprodleně atakoval Leroy. Domácí měli kliku, že v tom Millot viděl faul.
     
    31
    Držení míče: 65 % – 35 %.
     
    30
    Boubakar Kouyaté se u pomezní čáry nepáral s Cabellou. Ostřejší zákrok mu ale prošel a hra se rychle stěhuje na útočnou polovinu Montpellieru.
     
    29
    Hráči jsou zpět na svých místech. Vše je připraveno k rozehrávce z místa Sackova přestupku.
     
    27
    Navzdory tomu, že v Lille nepanují žádné tropické teploty, nařídil hlavní arbitr Benoît Millot krátký time-out na doplnění energie.
     
    26
    Gabriel Gudmundsson vybruslil ze zahuštěného středu a vydal se na výlet podél levé lajny, jenž byl zastaven faulem Sacka.
     
    25
    Montpellier v předešlé desetiminutovce vyrovnal hru. V těchto okamžicích se snaží o aktivní napadání na útočné polovině.
     
    24
    Musa Al-Taamari se přes zaskočeného Gudmundssona dostal k Chazrího centru, jenže ze vzduchu míč do prostoru branky nenasměroval.
     
    23
    Kouyatého nákop směřoval až za domácí obrannou linii. Chevalier i v tomto případě skvěle četl hru a ještě navíc byl signalizován Al-Taamariho ofsajd.
     
    22
    Roh se po hlavičce Kouyatého opakoval, ale Lecomte ani napodruhé v ohrožení nebyl. Naskákaný halfvolej z produkce Tiaga Santose letěl hodně mimo.
     
    21
    David šel do rozhozené obrany. Místo přihrávky si míč přidržel a dostal se do svízelné situace, z níž vytěžil alespoň rohový kop.
     
    20
    Musa Al-Taamari si zabíhal pro kolmici od Chazrího. Z protější strany se ale rozběhl brankář Lucas Chevalier a stopil míč pro sebe.
     
    19
    Alexsandro u zadní čáry zkušeně udržel za zády Savaniera a nechal zarotovat míč do zámezí.
     
    18
    Wahbí Chazrí musel své snažení na levém křídle vzdát. V době Syllovi přihrávky se pohyboval v ofsajdu.
     
    17
    Rémy Cabella v presinku fauloval Savaniera. Celek z jihu Francie zahajuje další pokus o přiblížení k domácí brance.
     
    16
    Sylla a Kouyaté se důrazně postarali o Cabellu. Zanedlouho se pískalo kvůli Santosově nedovolenému zákroku na Chazrího.
     
    15
    Rémy Cabella kopal rohový kop. Míč ale vypadl z šestnáctky a domácí sami zacouvali až k brankáři Chevalierovi.
     
    14
    Po velmi dynamickém úvodu se hra trochu uklidnila. V platnosti však zůstává velká územní převaha Lille.
     
    13
    Po faulu na Jonathana Davida byla ponechaná výhoda. Tu zazdil právě David, když poslal přihrávku za autovou čáru.
     
    12
    Dogy se postupně přestěhovaly na útočnou polovinu, ale tentokráte se potýkají s dobře organizovaným blokem v podání hostující obrany.
     
    10
    Gudmundsson udělal kiks v rozehrávce, ale pro Chevaliera to znamenalo jednoduchý zákrok proti Chotardově ráně z třiceti metrů, na kterou dobře viděl.
     
    9
    Hosté ze své první standardní situace nic nevytěžili. Prudký centr k malému vápnu obrana Lille zpacifikovala.
     
    8
    Gudmundsson se ze všech stran sápal po Sackovi. Ten se zřítil k zemi a Millot musel pískat nedovolený zákrok.
    7. David nedal gól na 2:0
     
    7
    Rychlý výpad po pravé straně vrcholil Cabellovou nabídkou pro Davida. Vrchní zakončovatel Lille vystřelil bez přípravy nad hlavu stojícího gólmana a ten byl schopen balon vyrazit zpět do hry.
     
    5
    Otřesený Montpellier musí čekat na provedení autového vhazování. V péči lékařů je domácí levý obránce Gabriel Gudmundsson.
     
    4
    Bezprostředně po hostující rozehrávce se valila další ofenzivní vlna na Lecomteho branku. Druhá gólová radost Lille se ale nekonala, David pravačkou nezakroutil balon mimo dosah zmiňovaného gólmana.
    2. Yusuf YAZICI - 1:0
     
    2
    Lille právě vstřelilo branku!
    Leroy vedle vápna seslal k zemi Andrého. O realizaci standardní situace se zasloužil YUSUF YAZICI a střílená přihrávka k překvapení všech zapadla k vzdálenější tyči.
     
    1
    Zahajovacího výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v červenomodrých dresech. Montpellier bude bojovat o body v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Chevalier – Yazıcı, Yoro, Santos, Gudmundsson – Cabella, André (C) – Gomes, Alexsandro, Cavaleiro – David.
    Náhradníci: Jakubech – bin Tálib, B. Diakité, Haraldsson, Ismaily, Miramón, Umtiti, Virginius, Žegrova.
    Trenér: Paulo Fonseca

    Montpellier HSC: Lecomte – Sacko, Omeragić, Kouyaté, I. Sylla – Chazrí, Chotard – Savanier (C), Leroy, Al-Taamari – Adams.
    Náhradníci: Bertaud – Delaye, Estève, Fayad, Ferri, Jullien, Nordin, Tchato, Yeboah.
    Trenér: Michel Der Zakarian

    Rozhodčí: Millot – Berchebru, Favre.
     
    Vzájemné zápasy 2022/23

    04.09.2022 Montpellier – Lille 1:3
    16.04.2023 Lille – Montpellier 2:1.
     
    Montpellier HSC

    Francouzští šampioni ze sezony 2011/12 dokončili předchozí ročník na dvanáctém místě a letos by se tuze rádi pohybovali o něco výše. V rozehraném čtvrtém kole se jim to daří. Montpellier je se čtyřmi body na devátém místě se stejnou bilancí jako jeho dnešní hostitel. Mužstvo z jihu Francie v prvním kole pouze remizovalo s Le Havrem, což záhy odčinilo výhrou 4:1 nad trápícím se Lyonem. Minulý týden hrál Montpellier podruhé doma a po špatném výkonu podlehl Remeši 1:3. Na nedávný odchod útočníka Wahiho zareagovalo vedení klubu příchodem Kelvina Yeboaha z Janova.
     
    Lille OSC

    Dogy v srpnu neměly optimální formu. Ze tří kol vydřely jedinou výhru a stejně tak s odřenýma ušima prošly do skupiny Evropské konferenční ligy. Lille proti Rijece pracně zachraňovalo domácí výhru 2:1. Na slovinské půdě v normální hrací době dokonce prohrálo 0:1 a postup mu zajistila až Davidova trefa v prodloužení. Co se Ligue 1 týče, tak dnes má domácí tým hodně co napravovat. Minulý týden totiž zaznamenal ostudnou porážku 1:4 v Lorientu. V závěru přestupového okna došlo v Lille k několika přesunům. Z Angers přišel záložník Nabíl bin Tálib a brankářský post doplnil zkušený Vito Mannone z Lorientu. Další dvě změny se týkaly odchodů. Záložníka Balebu koupil anglický Brighton, kdežto útočník Bayo zamířil hostovat do Le Havre.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu čtvrtého kola francouzské Ligue 1. Od patnácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Lille a Montpellierem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 2. Yazıcı

    Karty:   50. Gomes (LIL), 73. Alexsandro (LIL) – 90+7. Omeragić (MON)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:14.
    Lille OSC: Chevalier – Yazıcı, Yoro, Santos, Gudmundsson – Cabella (70. Haraldsson), André (C) – Gomes (86. bin Tálib), Alexsandro, Cavaleiro (90+2. Žegrova) – David (86. Umtiti).
    Náhradníci: Jakubech – B. Diakité, Ismaily, Miramón, Virginius.

    Trenér: Paulo Fonseca

    Montpellier HSC: Lecomte – Sacko, Omeragić, Kouyaté, I. Sylla – Chazrí (76. Yeboah), Chotard – Savanier (C), Leroy (60. Nordin), Al-Taamari (86. Delaye) – Adams (60. Ferri).
    Náhradníci: Bertaud – Estève, Fayad, Jullien, Tchato.

    Trenér: Michel Der Zakarian

    Rozhodčí: Millot – Berchebru, Favre
    bahis siteleri