Třinec – Hlučín 0:0 (kon.) | Frýdlant n/O – Zlín B 0:2 (kon.) | Hodonín – Slovácko B 2:0 (kon.)
Uh. Brod – Bohunice 1:0 (kon.) | Frýdek-Místek – Rosice 1:1 (kon.) | Blansko – Zlínsko 1:0 (kon.)
konec
FK Třinec
0:0 (0:0)
FC Hlučín
Sobota 16.09.2023, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • Moravskoslezská fotbalová liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Hezké sobotní dopoledne. Po dvou týdnech se třetí nejvyšší fotbalová soutěž vrací do Třince. Po derby ve Frýdku-Místku čeká třinecké fotbalisty další soupeř ze Slezska. Pod Javorovým se představí tým s myšlenkami na postup, FC Hlučín.

    Hlučínští odstartovali letošní ročník fantasticky a po třech kolech měli devět bodů, jenže v dalších čtyřech zápasech získali pouze dva za dvě remízy a dvě prohry. V tabulce se tak propadli s dvanácti body na páté místo. Ve středečním vloženém kole remizovali s vedoucím celkem tabulky z Brna 0:0.

    Nejlepším střelcem týmu je čtyřgólový Lukáš Kania, který v minulé sezóně běhal po třineckém trávníku.

    Třinecký klub se stal druhým týmem v soutěži, který odvolal trenéra. Romana Westa nahradil na lavičce mediálně známý Martin Pulpit. Tomu se premiéra vůbec nevydařila, Třinec vyhořel v derby na půdě Frýdku-Místku, kde prohrál 0:3.

    Po středeční prohře jsou domácí na sedmém místě o bod za svým nejblizším soupeřem. Na vedoucí Brno ztrácí pět bodů. Nejlepšími střelci týmu jsou Lukáš Holík s Ondřejem Machučou, oba mají na svém kontě po třech gólech.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Třinec: Adamuška (C) – Bouguetouta, Vučičevič, Zinhasovič, Brak, Straňák, Vlachovský, Clement, Machuča, Omasta, Maksić.
    Náhradníci: Fabisz – Holík, Barkov, Samiec, Bartůněk, Dedič, Brodziansky.
    Trenér: Pulpit.

    FC Hlučín: Murin – Kovala, Wala, Hasala, Holzer, Tomšů, Kania, Mládek (C), Dostál, Moučka, Kolaska.
    Náhradníci: Kolenko – Levčík, Ptáček, Praus, Bouoli, Cabadaj, Buchvaldek.
    Trenér: Smetana.

    Rozhodčí: Dorušák – Slabý, Silný.
     
    Hezké dopoledne ze stadionu Rudolfa Labaje. Hráči Třince i Hlučína už nastupují na hrací plochu, domácí jsou celí v červeném, hosté v zelených dresech a bílých trenýrkách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlučín začal zápas aktivněji, od první minuty je na útočné polovině, ale Třinečtí se dobře brání.
     
    4
    Dlouhý balón Murina prolétl téměř celým hřištěm až k brankáři Adamuškovi.
     
    6
    Brak zastavil akci soupeře po pravé straně, která skončila po zpětné přihrávce střelou Moučky. Brak míč odrazil do zámezí.
     
    7
    Po následném rohovém kopu se do střelecké pozice dostal Wala, ale trefil jen nohy třineckého bránícího hráče.
     
    7
    Zinhasovič vysunul na levé straně Clementa, ten popoběhl dopředu a zkusil odcentrovat do malého vápna, ale tam Vučičevič nebyl. Třinecký útočník čekal přihrávku k penaltovému puntíku.
     
    8
    Spolupráci Omasty s Machučou završil druhý jmenovaný centrem na zadní tyč, ten byl ale příliš dlouhý na dobíhajícího Vlachovského.
     
    11
    Moučka se po střetu se soupeřem ocitl na zemi v pokutovém území, ale po chvíli ležení vstal a pokračuje v zápase.
     
    12
    Rohový kop pro třinecký celek.
     
    12
    Vlachovský zahrál rohový kop na první tyč, hlučínským hráčům se podařilo odvrátit míč jen na šestnáctku, odkud vystřelil prudkou přízemní střelu k levé tyči Zinhasovič. Brankář Murin se natáhl po míči a vytáhl jej vedle tyče.
     
    13
    Další povedený signál domácího týmu. Rohový kop Vlachovského proskákal na hranici pokutového území, kde si dobře počkal na střelu Omasta, ale nepříjemný balón napálil vedle branky.
     
    15
    Machuča na pravé straně vysunul Bouguetoutu, ten se neodhodlal jít do rychlostního souboje se soupeřem a vrátil míč zpátky Machučovi. Třinecký záložník odcentroval do pokutového území, kam si nabíhal Vučičevič, ale před ním balón odkopl Hasala.
     
    17
    Kovala hledal přihrávkou z levé strany před brankou Walu, ale míč na poslední chvíli ukopl Brak.
     
    17
    Po rohovém kopu Moučky se k hlavičce dostal Dostál, míč od jeho hlavy orazítkoval břevno třinecké branky, následně se do zakončení dostal Wala, ale jeho křížná střela z pravé strany minula třineckou branku.
     
    20
    Bouguetouta si udělal prostor na pravém kraji, ale jeho nepovedený centr skončil v zámezí.
     
    21
    Clement se proběhl po levém křídle, oběhl soupeře, odcentroval před malé vápno, kam si naběhl Vučičevič, který hlavou usměrnil míč do středu brány, kde byl připravený brankář Murin.
     
    24
    Kania vysunul krátkou přihrávkou po zemi na levé straně Tomšů, který popoběhl dopředu a prudce vystřelil nad břevno třinecké branky.
     
    25
    Bouguetouta přihrál do běhu Vučičevičovi, ten svedl souboj s bránícím Kovalou, který upadl. Vučičevič běžel sám na branku, počkal si na pohyb brankáře, kterého zkusil obstřelit, ale Murin fantasticky míč vykopl!
     
    27
    Hosté zkusili kombinaci krátkými přihrávkami, po přihrávce Dostála střílel z levé strany Mládek, ale jeho padáček minul třineckou branku.
     
    28
    Oba týmy dostaly prostor na občerstvení.
     
    29
    Vučičevič dostal přihrávku před šestnáctku, kde zkusil kličkou do protipohybu obejít soupeře, ale po kontaktu s hlučínským hráčem vykopl nohy nahoru. Rozhodčí faul neodpískal.
     
    32
    Aktivní Clement znovu pláchl svému soupeři po levé straně, následnou přihrávkou vybídl do střelecké pozice Maskiće, ale ten v souboji s obráncem selhal a přišel o míč.
     
    34
    Vučičevič se dral středem před pokutové území, ale zezadu jej podkopl Mládek. Domácí tak mají výhodu přímého kopu.
     
    35
    Po centru Vlachovského do levé strany došlo v pokutovém území k faulu domácího hráče. Celá akce tak brzy skončila neúspěchem.
     
    35
    Bouguetouta z pravého kraje vypustil zajímavou přihrávku před branku, kde se k míči dostal Vučičevič, který se obtočil kolem bránícího soupeře a upadl. Ani teď sudí penaltu neodpískal.
     
    37
    Přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů na druhé straně. K míči se postavili Tomšů s Moučkou.
     
    37
    Moučka z přímého kopu obstřelil třineckou zeď, ale gólman Adamuška míč dobře viděl a chytil balón do rukou.
     
    38
    Kolaska se pokusil odcentrovat z levé strany do pokutového území, ale tam byli připraveni třinečtí obránci.
     
    41
    Třinečtí se usadili na útočné polovině, Brakův centr z pravé strany nohejbalově odrazil Moučka.
     
    41
    Vlachovského centr nebo střela zamířila jen do horní sítě hlučínské branky.
     
    42
    Bouguetouta svedl běžecký souboj s Holzerem, ale hlučínský hráč jej k míči nepustil.
     
    44
    Po odpískaném faulu Holzer ukopl míč z místa přestupku. Od rozhodčího uviděl žlutou kartu.
     
    45
    Zajímavý míč vypustil z přímého kopu Vlachovský, brankář Murin nedošel k míči, místo toho se k němu dostala dvojice Vučičevič, Maksić, ale ani jeden nedokázal svou střelou dostat míč do branky. Obrana Hlučína odolala.
     
    45+1
    Rozhodčí přidá k prvnímu poločasu minimálně jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. K vidění byl o něco lepší fotbal než ve středu ve Frýdku-Místku, ale žádná sláva. K vidění byly šance na obou stranách, ale žádný gól, střelcům chybí přesnější koncovka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér Smetana o přestávce sáhl do sestavy. V šatně zůstali Kovala s Hasalou, místo nich přišli Praus s Buchvaldkem.
     
    49
    Clement znovu pronikl po levém křídle před šestnáctku, odkud vypustil skákavou přihrávku. Maksić balón proběhl, míč si vzal Vučičevič, připravil si jej na střelu, ale následně vypálil vysoko nad bránu.
     
    50
    Tak teď domácím divákům zatrnulo, když Kania našel z levé strany zpětnou přihrávkou před malým vápnem Moučku, který se opřel do míče a z voleje trefil levou tyč třinecké branky!
     
    53
    Hlučín se nastěhoval na třineckou polovinu, ale nic z toho.
     
    54
    Po levé straně utekl Clmeent, vběhl do pokutového území a vystřelil na zadní tyč, brankář Murin střelu vytáhl vedle branky.
     
    55
    Po centru Bouguetouty z pravé strany se u levé tyče dostal k míči Clement, balón si nachystal na svou silnou nohu a skákavý míč napálil k bližší tyči, kde předvedl znamenitý zákrok gólman Murin, který vyrazil mičudu na tyč!
     
    56
    Clement chtěl utéct po levé straně, ale Tomšů jej chytil za rameno a nedovoleně zastavil třineckého záložníka. Rozhodčí musel vytáhnout žlutou kartu, jinak by byl pokárán delegátem zápasu.
     
    57
    Na Brakův dlouhý nákop z pravé strany si nasprintoval Maksić, jenže hlavou usměrnil balón do středu brány, kde byl nachystaný Murin.
     
    58
    Omasta zkusil po krátkém běhu vystřelit zpoza šestnáctky, ale trefil jen bránícího hráče do zad. Rohový kop pro Třinec.
     
    58
    Vlachovský zahrál balón na přední tyč, kam si naběhl Vučičevič, který hlavičkoval míč vedle branky.
     
    60
    Střídání po jednom na každé straně. Ze hřiště odešel domácí Zinhasovič, kterého nahradil Holík. Místo Mládka v hlučínském dresu naskočil Cabadaj.
     
    62
    Pohledná akce domácích, na jejímž konci byl po krátké přihrávce Holíka střílející Vučičevič, který točenou střelou poslal balón k pravé tyči, ale tam si doběhl gólman Murin a míč chytil do rukavic.
     
    63
    Clement dokázal na levé straně odcentrovat přes Tomšů do pokutového území, tam však Vučičevič střílel ramenem na branku. Balón se od třineckého útočníka odrazil vedle branky.
     
    64
    Praus se na pravé straně protáhl přes Maksiće, ale jeho pokus postrádal razanci. Brankář Adamuška stihl v pohodě dojít k bližší tyči, kam zamířil pokus hlučínského hráče.
     
    65
    Clement opět vypustil přihrávku z levé strany do pokutového území, tentokrát se k míči dostal Holík, ale ani on nedostal balón za záda gólmana Murina.
     
    67
    Po přihrávce Vlachovského centroval z levé strany Clement, ale jeho pokus byl příliš dlouhý.
     
    67
    Třinecký trenér udělal dvojitou změnu. Maksiće nahradil Dedič a Vučičeviče Samiec.
     
    69
    Po prostřídání došlo k faulu na pravé straně, odkud budou zahrávat hráči Hlučína přímý kop.
     
    69
    Trenér Smetana sáhl k dvojímu střídání. Hřiště opustili Wala a Dostál, místo nih přišli Bouoli s Ptáčkem.
     
    70
    Přímý kop Hlučína se Třinci podařilo odvrátit.
     
    72
    Přestávka na občerstvení, zápas je zatím bezbrankový a nerozhodný, ale příležitostí ke skórování už bylo dost.
     
    76
    Hlučínský útok po pravém křídle zastavil zdvižený praporek pomezního Silného.
     
    77
    Moučka proběhl po levé straně do pokutového území, ale přihrát před branku nedokázal, přesto vybojoval rohový kop.
     
    78
    Centr Moučky od rohového praporku vyhlavičkoval mimo šestnáctku obránce Straňák.
     
    79
    Po střetu se soupeřem zůstal ležet na trávníku hlučínský Tomšů. Pomoc zdravotníků nepotřebuje.
     
    81
    Trenér Pulpit se rozhodl ukončit působení na trávníku Bouguetoutovi, místo něj vyběhl Brodziansky.
     
    83
    Přímý kop Moučky z pravé strany Třinečtí daleko odkopli, navíc se dostali k útočné akci, kterou si hlučínští obránci pohlídali.
     
    83
    Dnešní zápas sleduje 233 diváků.
     
    84
    Kania prohrál souboj s Clementem a nabídl soupeři rohový kop.
     
    85
    Třinečtí rozehráli roh zajímavě, Holík přihrávkou na přední tyč vybídl k zakončení patičkou Dediče, ale soupeř to vystihl. Poté nastal postupný útok domácího celku, který vyústil až v nepřesný centr Vlachovského z levé strany.
     
    86
    Další přímý kop pro domácí, poté co Holíka fauloval Ptáček.
     
    87
    Holík si vzal přímý kop pro sebe, centrem do pokutového území našel ve vápně Dediče, ale hlavička třineckého útočníka zamířila nad břevno.
     
    87
    Na druhé straně Bouoli přihrál na pravou stranu Ptáčkovi, jeho centr zamířil vysoko nad bránu.
     
    89
    Holík postupoval středem před pokutové území, kde viděl na pravé straně dobře postaveného Brodzianského, jenže jeho centr prolétl vápnem do prostoru, kde nebyl nikdo.
     
    89
    Na druhé straně Omasta pohlídal centr Ptáčka z pravého kraje, který prolétl pokutovým územím, ale hlučínský hráč byl od míče daleko.
     
    90
    Kania zkoušel vystřelit zpoza šestnáctky přes Samiece, sražený míč ještě ve skluzu zkusil odvrátit Omasta, ale neuspěl. Rohový kop pro Hlučín.
     
    90
    Z rohového kopu nenastalo pro domácí defenzívu žádné nebezpečí, Třinečtí se v klidu ubránili, navíc zamířili do protiútoku, který skončil neslavně.
     
    90+1
    Druhá půle bude prodloužena minimálně o tři minuty.
     
    90+3
    Nepřesný nákop Braka zachytili hráči Hlučína, třinecký obránce tím naštval domácí fanoušky, kteří čekali víc než bezbrankový stav.
     
    90+4
    V závěru zápasu mohl rozhodnout o vítězství Hlučína střelou zpoza šestnáctky Praus, ale o pár decimetrů minul pravou tyč třinecké branky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ani jeden z týmů se dnes nemůže těšit z vítězství. Vyrovnaný souboj divákům nenabídl gólový moment, a tak se oba celky musí smířit se ziskem jednoho bodu za bezgólovou remízu.
     
    Co tento výsledek znamená v tabulce? Třinec se po zisku bodu posunul na šesté místo před Frýdek-Místek, postoupil i Hlučín, který je o skóre na čtvrtém místě před Zlínskem. Všichni ostatní ale mají zápas 8. kola před sebou.
     
    Ze stadionu Rudolfa Labaje je to vše, děkuji vám za pozornost a pokud ještě máte chuť na fotbal, mohu vás pozvat k zápasu Fortuna:ligy mezi Karvinou a Teplicemi. I tento zápas budete moci sledovat formou online přenosu. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (12:11:44)

    Igor Mainka

    Branky:

    Karty:   44. Holzer (HLU), 56. Tomšů (HLU)


    FK Třinec: Adamuška (C) – Omasta, Brak, Straňák, Vlachovský – Maksić (67. Dedič), Machuča – Bouguetouta (81. Brodziansky), Zinhasovič (60. Holík), Clement – Vučičevič (67. Samiec).
    Náhradníci: Fabisz – Barkov, Bartůněk.

    Trenér: Pulpit.

    FC Hlučín: Murin – Tomšů, Hasala (46. Buchvaldek), Holzer, Kolaska – Moučka, Mládek (C) (60. Cabadaj), Kovala (46. Praus), Kania – Dostál (69. Ptáček), Wala (69. Bouoli).
    Náhradníci: Kolenko – Levčík.

    Trenér: Smetana.

    Rozhodčí: Dorušák – Slabý, Silný.

    Diváci: 236
    bahis siteleri