Girona – Mallorca 5:3 (kon.) | Osasuna – Sevilla 0:0 (kon.) | Barcelona – Celta Vigo 3:2 (kon.)
Almería – Valencia 2:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
3:2 (0:1)
Celta de Vigo
Sobota 23.09.2023, 18:30 • Estadio Olímpico (Barcelona) • Španělská LaLiga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:36:56)
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:11.
     
    Je konec nesmírně dramatického utkání, které nakonec rozhodovalo období mezi osmdesátou a devadesátou minutou! Přitom Celta de Vigo měla vše ve vlastních rukách, když střídající Tasos Douvikas zvyšoval náskok svého týmu už na dvě branky. Poté ale přišla parádní pasáž Barcelony. Nejprve João Félix krásným lobem našel Roberta Lewandowskiho, jenž přehodil gólmana. Polský ostrostřelec se trefil i o čtyři minuty později, když mu míč na penaltu naservíroval João Cancelo. João Cancelo nakonec ukončil účet vstřelených branek, když se prosadil po krásném centru Gaviho. Katalánci těmito třemi brankami otočili stav duelu a berou do tabulky nakonec tři body, asi to ale ani sami nečekali tak těžké.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Asi jedna z posledních šancí pro hosty. Ti ještě vybojovali míč na útočné polovině. Dostali se až do vápna, kde jeden z nich upadl, ale sudí jej hned zvedá.
     
    90+5
    Celta de Vigo jej sice vybojovala, jenže si nerozuměli její hráči ve finální fázi! Na jemný lob mezi obránce totiž nenabíhal vůbec nikdo v modrém...
     
    90+4
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Unai Núñez, přichází Miguel Rodríguez,
    ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Carlos Dotor.
     
    90+4
    Jeden z hostů se provinil faulem na polovině hřiště a s domácími to vypadá dobře., Sice máme ještě tři minutky do konce, ale Katalánci drží míč na kopačkách.
     
    90+3
    Hosté se ale ještě nevzdávají, přece jen byli obrovsky blízko třem bodům... Nyní to nevypadá ani na jeden. Střelu z dvaceti metrů Marc-André ter Stegen chytá.
     
    90+2
    Tak nastavení nakonec bude poměrně dlouhé. Domácí celek ale předvedl v posledních deset minutách fantastický obrat a nakonec si jde pro tři body!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 7 minut.
     
    89
    Barcelona právě vstřelila branku! neskutečné, Katalánci obracejí skóre ve svůj prospěch! Gavi se totiž vůbec nekoukal, kam pošle svůj pas. Trefuil ho ale náramně kousek od zadní tyče, kde byl jako první JOAO CANCELO, který jej špičkou usměrnil za záda gólmana.
     
    88
    To se z této standardní situace ale nepovedlo. Přetažený centr nemohl nikdo odhlavičkovat. Nakonec se navíc právě od domácích odrazil do zámezí.
     
    87
    Ronald Araújo to chtěl vzat nyní na sebe, ale jeho rána byla sražena hostující obranou. Katalánci ale vybojovali rohový kop a ještě se pokusí ohrozit bránu soupeře.
     
    85
    Barcelona právě vstřelila branku! Katalánci předvedli moc pěknou akci, kdy se míč střídal od nohy na nohu. Ve vápně si jej vzal na starost João Cancelo, který jej poslal zpětně na penaltu. Tam byl připravený ROBERT LEWANDOWSKI, který druhým zásahem v zápase srovnává stav tohoto nesmírně dramatického duelu.
     
    84
    Celta de Vigo se jen odkopem zbavila míče a čeká jí hodně těžká šichta v posledních minutách. Síly docházejí a míčem se hraje přece jen lípa než bez něj.
     
    83
    Barcelona se ihned vydala napadat rozehrávku domácích, nechce jim nechat ani kousíček prostoru.
     
    81
    Barcelona právě vstřelila branku! Zabjouje, takže tu máme obrovské drama! João Félix krásným lobem našel nabíhajícího ROBERTA LEWANDOWSKIHO, který si ofsajd pohlídal na jedničku. Následně přeloboval brankáře, který se po míči natahoval marně.
     
    80
    Posledních deset minut do konce základní hrací doby! Něco se určitě nastavovat bude, ale nebude to nejspíše moc... Zabojuje ještě Barca?

    Denisa Józsová

    Branky: 81. Lewandowski (Félix), 85. Lewandowski (Cancelo), 89. Cancelo (Gavi) – 19. Larsen (de la Torre), 76. Douvikas (Aspas)

    Karty:   36. Christensen (BAR), 39. Gavi (BAR) – 43. Núñez (CVG)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:11.
    FC Barcelona: ter Stegen – Cancelo, Koundé, Christensen (60. Balde), Alonso (46. Yamal) – de Jong (36. Gavi), Romeu (46. Araújo), Gündoğan – F. Torres (72. Raphinha), Lewandowski, Félix.
    Náhradníci: Astralaga, I. Peña – F. López, Roberto, I. Martínez.

    Trenér: Xavi.

    Celta de Vigo: I. Villar – Mingueza, Núñez (90+4. M. Rodríguez), Starfelt, Domínguez, Ristić – Larsen (65. Douvikas), Beltrán, de la Torre, Bamba (90+4. Dotor) – Aspas (78. Swedberg).
    Náhradníci: Marchesín, Guaita – Aidoo, Tapia, Sotelo, M. Sánchez, K. Vázquez, C. Pérez.

    Trenér: Rafael Benítez.

    Rozhodčí: Melero – Martínez, García
    bahis siteleri