Boston – Washington 4:5 (po pr.) | Tampa – Florida 2:0 (kon.) | Dallas – Colorado 3:1 (kon.)
Chicago – Detroit 4:2 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 4:1 (kon.) | Vegas – San Jose 0:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Anaheim Ducks
Středa 04.10.2023, 04:00 • Crypto.com Arena, Los Angeles • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Los Angeles v domácí aréně přesvědčivě porazilo Anaheim
     
    Statistika
    Střely na bránu: 40 – 16 | Přesilová hra: 1/3 – 0/3 | Trestné minuty: 10 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Cam Talbot (LAK) – 15 zákroků, 1 OG, úspěšnost 93,8 %, odchytal 59:33
    John Gibson (ANA) – 36 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 58:28
    Lukáš Dostál (ANA) – 0 zákroků, 0 OG, odchytal 01:32

    Česká a slovenská stopa
    Lukáš Dostál (ANA) – 0 zákroků, 0 OG, odchytal 01:32
    Radko Gudas (ANA) – 0+1, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 19:45

    Tři hvězdy utkání
    1. Carl Grundström (LAK) – 1+1
    2. Trevor Lewis (LAK) – 0+2
    3. Kevin Fiala (LAK) – 1+0 (06:45:02)
     
    Los Angeles v domácí aréně potvrdilo roli velkého favorita, Kačery z Anaheimu porazilo 4:1.

    Králové zadělali na úspěch hned v úvodní dvacetiminutovce, v níž si vybudovali třígólový náskok zásluhou tref Kevina Fialy, Adriana Kempeho a Carla Grundströma. Hostům se ve druhé třetině podařilo snížit brankou Bretta Leasona, ale tím byl jejich gólový účet v zápase uzavřen, v závěrečné dvacetiminutovce pečetil vítězství Kings centr čtvrté formace Blake Lizotte.

    Svěřenci trenéra McLellana zvítězili v pátém ze sedmi přípravných zápasů na novou sezónu, ten osmý je čeká v noci ze čtvrtka na pátek doma proti San Jose. Anaheim prohrál z šesti utkání podruhé a znovu proti Los Angeles, další klání odehraje doma s Arizonou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Od modré čáry vyslal tvrdou střelu těsně nad ledem Olen Zellweger, obětavě ji zblokoval zakleknuvší švédský forvard Carl Grundström.
     
    59:19
    Vladislav Gavrikov nahazoval za bránu. Puk po mantinelu doputoval k Arthurovi Kaliyeovi, jeho slabý pokus zápěstím Gibson podržel ve výstroji.
     
    58:49
    Přenesení doleva zpracoval Pierre-Luc Dubois a najel do útočného pásma, zadovkou potom oslovil Mikeyho Andersona a ten trefil jenom blokujícího soka.
     
    58:11
    Viktor Arvidsson si v poslední chvíli rozmyslel zakončení a nahrával na modrou čáru Vladislavu Gavrikovovi, jemuž rána z první vůbec nesedla.
     
    57:39
    Za brankou Gibsona došlo v rohu kluziště k velké bitvě o kotouč, z níž nakonec vyšel jako vítěz hostující obránce Pavel Minťjukov.
     
    57:08
    Do přehuštěného prostoru nahazoval Mikey Anderson. John Gibson toho moc neviděl, naštěstí pro něj ho puk trefil přímo do výstroje.
     
    56:44
    Třetí dvacetiminutovka je jednoznačně v režii Los Angeles. Hokejisté v černých dresech opět obsadili útočnou třetinu a hledají cestičku k pátému vstřelenému gólu.
     
    56:17
    V defenzivě zapracoval Brock McGinn na jedničku, na zádech udržel Carla Grundströma a bekhendem vyhodil po pravém mantinelu do středního pásma.
     
    55:55
    Do útočné třetiny najel Kevin Fiala, ale nic světoborného v ní nevymyslel, sám proti třem měl mizivou šanci na úspěch.
     
    55:16
    John Gibson v brankovišti ztratil stabilitu, nicméně smutnit nemusel, protože v té doby držel puk na hokejce rozehrávající spoluhráč Radko Gudas.
     
    54:42
    Domácí kapitán Anže Kopitar tělem odmítl Cama Fowlera a věřil si i na Tristana Luneaua, ten soka zvládl alespoň odklidit z dobré palebné pozice.
     
    54:15
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil až devatenáctiletý ruský obránce Pavel Minťjukov, když tečoval nahození protihráče Englunda do útočného pásma mimo hrací plochu.
     
    53:54
    Ve středním pásmu se rozjel Phillip Danault, nicméně až do útočné třetiny se neprodral, čistým obranným zákrokem mu stopku vystavil Jackson LaCombe.
     
    53:28
    Už delší dobu se nepřerušovalo. Kevin Fiala hledal vysokým obloučkem centra Pierrea-Luca Duboise, toho zradilo zpracování.
     
    52:55
    Vladislav Gavrikov se rozhodl zvolit řešení na jistotu a před dotírajícím Zellwegerem odjel za vlastní bánu, odtud si jako cíl přihrávky zvolil osamoceného Arvidssona.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Fiala (Dubois, Kaliyev), 12. Kempe (Arvidsson, Doughty), 12. Grundström (Gavrikov, Lewis), 49. Lizotte (Grundström, Lizotte) – 30. Leason (Kassian, Gudas)


    Los Angeles Kings: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Moore – Kaliyev, Dubois, Fiala – Lewis, Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Anaheim Ducks: Gibson (29.-30. Dostál) – Luneau, Fowler (A), Gudas, Zellweger, LaCombe, Minťjukov – R. Strome, Carlsson, Vatrano – Kassian, Henrique (A), De Leo – Nesterenko, Agozzino, Max Jones – Leason, S. Carrick, McGinn.
    Trenér: Greg Cronin

    Rozhodčí: Skilliter, Hamilton – Johnson, Knorr
    bahis siteleri