Boston – Washington 4:5 (po pr.) | Tampa – Florida 2:0 (kon.) | Dallas – Colorado 3:1 (kon.)
Chicago – Detroit 4:2 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 4:1 (kon.) | Vegas – San Jose 0:2 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Anaheim Ducks
Středa 04.10.2023, 04:00 • Crypto.com Arena, Los Angeles • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování přípravy NHL, u zápasu mezi Los Angeles a Anaheimem.
     
    Los Angeles Kings

    Králové z Los Angeles zatím předvádí v přípravě na novou sezónu velmi dobré výkony, když v šesti zápasech čtyřikrát zvítězili a jen dvakrát prohráli, přičemž v Anaheimu až po prodloužení. V loňské sezóně svěřenci kouče McLellana postoupili do play-off z pátého místa Západní konference, aby následně v prvním kole vyřazovací části vypadli v šesti střetnutích s Olejáři z Edmontonu.
     
    Anaheim Ducks

    Anaheim rozhodně má co napravovat, loni totiž obsadil úplně poslední místo, přičemž mizerný měl především závěr, odešel totiž poražen v posledních třinácti utkáních základní části. Přípravu na novou sezónu zatím Kačeři mají o poznání lepší, neboť v pěti střetnutích vyhráli čtyřikrát, padli jenom doma 3:4 právě s Los Angeles. Naposledy se Croninova družina představila v aréně Arizony, Kojoty v pohledném klání přestřílela 5:4.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Moore – Kaliyev, Dubois, Fiala – Lewis, Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Luneau, Fowler (A), Gudas, Zellweger, LaCombe, Minťjukov – R. Strome, Carlsson, Vatrano – Kassian, Henrique (A), De Leo – Nesterenko, Agozzino, Max Jones – Leason, S. Carrick, McGinn.
    Trenér: Greg Cronin

    Rozhodčí: Skilliter, Hamilton – Johnson, Knorr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Los Angeles a Anaheimem odstartovalo! Hned zahrozili domácí hokejisté, s pokusem od levého mantinelu si Gibson věděl rady.
     
    00:42
    Zpoza levého kruhu nahazoval Adrian Kempe. Dobrou práci odvedl Cam Fowler, jenž zablokoval hokejku o teč se snažícímu Kopitarovi.
     
    01:23
    Velkou rychlost nabral Kevin Fiala, jenž se zleva dokázal natlačit až před bránu, ovšem bekhendem zakončoval pouze vedle brány.
     
    01:57
    Králové pokračují v aktivním pojetí hry. Na led se vrátil Anže Kopitar, z mezikruží vystřelil slovinský kapitán domácích těsně nad břevno.
     
    02:23
    John Gibson je v jednom ohni. Nyní perfektně zmenšil střelecký úhel Quintonu Byfieldovi, jehož střelu zápěstím schytal do masky.
     
    02:58
    Konečně zahrozili i hosté. Středem nabral vysokou rychlost Adam Henrique a po najetí do útočné třetiny zápěstím prověřil pozornost Talbota.
     
    03:21
    Jeden na jednoho si věřil Ryan Strome, nicméně příliš daleko nedojel, stopku mu povedeným hitem vystavil Drew Doughty.
     
    03:49
    Zach Kassian střílel z pravé strany z poměrně velkého úhlu, pozorný Cam Talbot pravou rukou nasměroval touš mimo tři tyče.
     
    04:09
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Na první gól jsme příliš dlouho nečekali, vedení se zaslouženě ujímají domácí! Dubois v těsné blízkosti tří protihráčů prostrčil bekhendem puk do levého kruhu na KEVINA FIALU, jenž v plné rychlosti obtočil bránu a forhendem trefil pravý beton Gibsona a gólman si smolně srazil puk za brankovou čáru. Asistence: Pierre-Luc Dubois a Arthur Kaliyev.
    04:09 Kevin FIALA - 1:0
     
    05:31
    Pokus o rychlou odpověď nevyšel. Leo Carlsson přecenil rychlostní schopnosti Franka Vatrana, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    05:52
    Vladislav Gavrikov ještě udržel útočné písmo a po modré čáře vylepšil palebnou pozici pro Matta Roye, jeho tvrdá střela proletěla vedle levé tyčky.
     
    06:24
    Sám proti třem si Trevor Moore nevěřil, proto volil oblouček k protějšímu pravému mantinelu, kde Arthura Kaliyeva zradilo zpracování.
     
    06:58
    Pod tlakem Drew Doughty nevymýšlel a po levém mantinelu jenom nahazoval za soupeřovu bránu, kde John Gibson zastavil touš pro Radka Gudase.
     
    07:14
    Andreas Englund naznačil střelu, aby nakonec ještě vyzkoušel křižnou přihrávku do pravého kruhu na Kevina Fialu, Švýcar promáchl naprázdno.
     
    07:45
    Tlak Kings pokračuje. Do jízdy obdržel ideální nahrávku Nikita Nesterenko, pak mu ovšem nevyšla klička do středu na Matta Roye.
     
    08:15
    Po špatné domluvě mezi Agozzinem a Jonesem čárový rozhodčí odpískal postavení mimo hru. Útočníci si ještě nedorozumění vysvětlují cestou na střídačku.
     
    08:54
    John Gibson výborně zmenšil střelecký úhel Vladislavu Gavrikovovi, tvrdou ránu těsně nad ledem zvládl vykopnout do bezpečí pravým betonem.
     
    09:35
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Rozjetého Quintona Byfielda zastavil Nikita Nesterenko pouze za cenu držení.
     
    09:41
    Ihned po buly vypálil tvrdou ránu Drew Doughty a John Gibson měl velké štěstí, že puk zamířil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    10:13
    Dobrou práci odvedl v defenzivě Cam Fowler, když u pravého mantinelu zvládl obrat Kopitara a středem úspěšně vyhodil přes všechny čáry.
     
    10:59
    Zdvojený Adrian Kempe bekhendem posunul hrací předmět na útočnou modrou čáru, Viktor Arvidsson vyslal tvrdou dělovku nad bránu.
     
    11:10
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Králové odskakují na rozdíl dvou branek! Doleva dostal nahrávku Arvidsson, který s hlavou nahoře sáhl ke křižnému pasu a ADRIAN KEMPE ránou z první k bližší tyči propálil marně se přesunujícího brankáře. Asistence: Viktor Arvidsson a Drew Doughty.
    11:10 Adrian KEMPE - 2:0
     
    11:35
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Druhá trefa v rozmezí 25 vteřin a domácí rázem vedou už o tři branky! Střílený pas Andersona tečoval trestuhodně volný CARL GRUNDSTRÖM do levého betonu Gibsona, o nějž si šikovně narazil, následně bez problémů dorážel do prázdné brány. Asistence: Vladislav Gavrikov a Trevor Lewis.
    11:35 Carl GRUNDSTRÖM - 3:0
     
    12:28
    Po levém mantinelu sprintoval Kevin Fiala. Nekoukal se ale moc před sebe, když v tom inkasoval tvrdý hit od zapřeného LaCombeho.
     
    12:59
    Hosté se snaží s nepříznivým stavem něco udělat. Od levého mantinelu vyslal střílenou nahrávku Nikita Nesterenko, Andrew Agozzino tečoval na dlouhou hokejku mimo tři tyče.
     
    13:21
    Nechybělo moc, aby udeřilo na druhé straně. Arhutr Kaliyev vymýšlel zajímavou žabičku doprava na Dubois, jenž po rychlém zpracování zápěstím přestřelil.
     
    13:59
    Individuálně si věřil Max Jones, nicméně příliš daleko nedojel, stopku mu vystavili dobře pracující beci Gavrikov s Englundem.
     
    14:30
    Na modré si klepl o nahrávku Pierre-Luc Dubois a dostal ji, dělová rána z první nicméně proletěla vysoko nad cílovým zařízením.
     
    14:49
    Hosté se mohou pokusit o snížení ve své premiérové přesilovce střetnutí, v útočném pásmu se Kevin Fiala provinil sekáním proti Luneauovi.
     
    15:23
    Hokejistům v bílých dresech se však zatím nedaří udržet v útočném pásmu. Krátce po buly vyhodil Anderson, o pár vteřin později se totéž povedlo i Kempemu.
     
    15:51
    Vzápětí se Anaheim připravil o další vteřiny sám, Tristan Luneau pozdě přihrával doprava Franku Vatranovi, jemuž byl odpískán ofsajd.
     
    16:09
    Drew Doughty správně očekával, že Andrew Agozzino zkusí proniknout za bránu, soka odstavil tělem a po mantinelu bez problémů vyhodil.
     
    16:39
    Zkušený kanadský útočník Adam Henrique nahrál před bránu Maxu Jonesovi, který se zvládl natlačit před Talbota, z bezprostřední blízkosti ale na brankáře nevyzrál.
     
    17:00
    Domácí jsou v plném počtu. Do útoku okamžitě vyrazil Pierre-Luc Dubois, ale brzy pochopil, že sám proti třem nemá šanci, proto jen nahodil za bránu a odjel na střídačku.
     
    17:41
    Kačerům se zatím vůbec nedaří. Cam Fowler nahrával po levém mantinelu, jenže adresát Ryan Strome se stáhl do středu. Zakázané uvolnění.
     
    18:18
    Opět špatná komunikace hostujících hokejistů a práci tedy znovu měl čárový rozhodčí, ten odpískal postavení mimo hru DeLeovi.
     
    18:37
    Třetí ofsajd hostujícího mužstva během minuty. Dlouhou nahrávku z vlastního obranného pásma zpracovával Brock McGinn až za modrou čárou.
     
    19:19
    Po obranném odpalu Pavla Minťjukova vyrazil za vlastní bránu Cam Talbot, vyrážečkou puk zastavil pro přijíždějícího Mikeyho Andersona.
     
    19:46
    Trevor Moore se ještě vydal vysoko napadat Jacksona LaCombeho, který si ale poradil velmi dobře, po mantinelu přenesl puk na volného Zacka Kassiana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Los Angeles a Anaheimem přineslo tři góly, přičemž o všechny se postaralo favorizované domácí mužstvo. Střelecký účet mužstva otevřel v 5. minutě Kevin Fiala po povedeném obtočení brány. Náskok navýšil ve 12. minutě Adrian Kempe v přesilovce, o pouhých 25 vteřin později rozvlnil síť ještě jiný švédský útočník Carl Grundström.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 15 – 6.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Útokem ji začali hosté, nicméně čárový zastavil LaCombeho v rozletu odpískaným ofsajdem.
     
    20:33
    Pravým mantinelem se do útočného pásma prodral Trevor Moore, potom na dlouhou hokejku neuspěl kličkou do středu proti Luneauovi.
     
    21:08
    Spoluhráčům výrazně pomohl Cam Talbot, když za bránou zastavil nahození Zellwegera a po mantinelu našel volného Andersona.
     
    21:32
    Přesilovka pro Anaheim. Arthura Kaliyeva nejspíše rozčílil tvrdý hit od Gudase a zlost si vybil na De Leovi, jehož nebezpečně trefil na koleno a domácí forvard může být rád za dvouminutový trest.
     
    22:22
    Trápené Anaheimu pokračuje i v přesilovce. Ryan Strome měl dostatek času, přesto vyslal takovou nahrávku, kterou Fiala zvládl vypíchnout.
     
    22:44
    Odvážný oblouk udělal u útočné modré čáry Zellweger. Uspěl, jenže záhy nepřesně hledal Carlssona, následovalo tedy další vyhození.
     
    23:04
    Max Jones přenesl touš doprava na Henriqueho, jenž posunul na modrou čáru k Pavlu Minťukovovi, s tvrdou střelou doprostřed neměl Talbot výraznější problémy.
     
    23:14
    Vyloučení na obou stranách. Původně měl být trest pouze pro Maxe Jonese za sekání, ovšem faulovaný Drew Doughty neudržel nervy na uzdě a soka dodatečně zbytečně krosčekoval.
     
    24:00
    Z ostrého úhlu nahazoval bekhendem Trevor Moore. John Gibson se zaskočit nenechal, rameno nechal přilepené u tyče.
     
    24:37
    Zakázané uvolnění Anaheimu. Za vyhozením Cama Fowlera spěchal Adam Henrique, velkou ztrátu na Andersona však nesmazal.
     
    25:13
    Příliš velkou rychlost nabral Quinton Byfield a nahrávku Kopitara přebíral až v útočném pásmu, proto čárový správně odpískal ofsajd.
     
    25:47
    Směrem dozadu výborně zapracoval Arthur Kaliyev, jenž se stáhl společně s Ryanem Stromem, aby mu nakonec šikovně vypíchl puk z pod hokejky.
     
    26:20
    Ostrou nahrávku Kevin Fiala protečoval za sebe do prostoru, kde očekával Pierrea-Luca Duboise, ten neuspěl v osobním souboji s Camem Fowlerem.
     
    26:58
    Ve druhé třetině je John Gibson zatím nepřekonaný, což platí i po ráně Andrease Englunda od pravého mantinelu, tu zkrotil nadvakrát.
     
    27:22
    Radko Gudas do poslední chvíle počkal, co Anže Kopitar vymyslí, aby jeho pas do mezikruží úspěšně zastavil a obloučkem do střední třetiny zamezil bezprostřednímu nebezpečí.
     
    27:54
    Pod tlakem Trevor Moore dokázal posunout kotouč na modrou čáru, kde byl Jordan Spence, jeho lehce tečovaná střela zazvonila na levou tyčku!
     
    28:11
    Branková konstrukce zazvonila i na druhé straně! Mezi kruhy dostal příliš mnoho volného prostoru Ryan Strome, svižná střela zápěstím se od levé tyče odrazila zpátky do hry.
     
    28:18
    Ještě před polovinou zápasu dochází ke střídání gólmanů v hostujícím kádru. Se třemi inkasovanými brankami utkání opouští John Gibson, šanci ukázat se má český brankář Lukáš Dostál.
     
    28:46
    Už to vypadalo, že by Quinton Byfield mohl postupovat sám na brankáře, ovšem Olen Zellweger zabojoval a nataženou hokejkou soupeři touš vypíchl.
     
    29:25
    Arthur Kaliyev pálil zápěstím z otočky z pozice kousek za kruhy. Gólman zasahovat nemusel, veškerou práci za něj odvedl český zadák Radko Gudas.
     
    29:33
    A znovu Arthur Kaliyev, jenž pro změnu pálil ostrou ránu zápěstím z pravého kruhu. Lukáš Dostál tentokráte musel do akce, předvedl povedený zákrok ramenem.
     
    29:50
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Protiútok Ducks znamená snížení! BRETT LEASON nabral rychlost po pravém mantinelu, dojel až do kruhu a zodpovědnost vzal na sebe. Forhendovou střelou gólmana nepřekonal, ovšem dojíždějící Anderson potom levou bruslí smolně poslal touš mezi betony překvapeného Talbota. Asistence: Zack Kassian a Radko Gudas.
    29:50 Brett LEASON - 3:1
     
    29:50
    Po gólu Kačerů došlo u střídaček k fyzické výměně názorů mezi Andreasem Englundem a Radkem Gudasem, oba vyfasovali dvě minuty za hrubost.
     
    30:00
    John Gibson měl podle všeho jenom nějaké problémy s výstrojí. Ty se podařilo vyřešit, takže se vrací do brány, Lukáš Dostál za minutu a půl strávenou na ledové ploše zákrok nezaznamenal.
     
    30:13
    Hosty pochopitelně vstřelená branka nakopla. Na kontakt chtěl Anaheim přiblížit Andrew Agozzino, bekhendem ovšem zvedl puk příliš vysoko.
     
    30:45
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Arthur Kaliyev vůbec dobře. Vyzkoušel kličku, se kterou Tristan Luneau počítal a soka za sebe nepustil.
     
    31:16
    Na druhou stranu kluziště se vydal Frank Vatrano, ale ani on nezvládl ohrozit soupeřovu svatyni, při kličce totiž nechal puk za bruslemi.
     
    31:47
    Mikey Anderson odhadl, že Adam Henrique pojede za bránu. A měl pravdu, kanadského útočníka posléze zpacifikoval tělem.
     
    32:29
    Od modré nahazoval Cam Fowler. Hledal hokejku Lea Carlssona, tu dokázal v poslední chvíli zablokovat Mikey Anderson.
     
    32:57
    Hodně vidět je v průběhu druhé třetiny Arthur Kaliyev, jenž dostal přihrávku do pravého kruhu a střelou z první minul volný prostor u bližší tyče.
     
    33:14
    Radko Gudas si u pravého mantinelu počkal na Kevina Fialu, jehož pozdravil ostrým hitem, švýcarský útočník se ztěžka sbírá z ledu.
     
    33:49
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Směrem dozadu na jedničku zafungoval Andreas Englund, když zastavil Nesterenka a vyhodil tak, aby se nepískal icing.
     
    34:25
    Zakázané uvolnění bylo nařízeno na druhé straně. Max Jones pozdě šlápl do pedálů, na prudkou přihrávku Minťjukova nedosáhl ani na dlouhou hokejku.
     
    34:57
    U pravého mantinelu si vytvořil prostor domácí kapitán Anže Kopitar, z velkého úhlu nicméně mířil zápěstím o kus mimo tři tyče.
     
    35:26
    Pod tlakem Tristan Luneau vyhodil forhendem mimo hrací plochu, naštěstí pro něj puk tečoval tvrzené sklo, takže o dvouminutovém trestu nemůže být řeč.
     
    35:48
    Před Pierrem-Lucem Duboisem se otevřel volnější prostor, jehož kanadský centr využil k nato do mezikruží, odtud vyslal svižnou střelu zápěstím do Dostálova pravého ramene.
     
    36:12
    Tak třetí lajny domácího mužstva ještě chvíli pokračoval. Dubois pro změnu v roli nahrávajícího našel v pravém kruhu Kevina Fialu, John Gibson kryl střelu Švýcara betonem.
     
    36:50
    Hosté rychle otočili hru a také zvládli zahrozit, tvrdou forhendovou střelu Nikity Nesterenka v plné rychlosti vyrážel Cam Talbot vyrážečkou.
     
    37:23
    Ideální moment k nahození Mikey Anderson prováhal, rázem před sebou měl dva konkurenty a byl rád, že vůbec dokázal po mantinelu aspoň nahodit za bránu.
     
    37:59
    Anže Kopitar si vybral slabší chvilku, když postupoval do nadějné pozice, ale při jízdě středem mu touš ujel z čepele hole.
     
    38:18
    Na útočné modré čáře ještě zastavil puk Max Jones a bekhendem ho posunul doprava na Andrewa Agozzina, ostrý projektil z forhendu příklepem prosvištěl vysoko nad.
     
    38:44
    Útok Los Angeles přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, ofsajd odpískal Adrianovi Kempemu po špatném postavení Quintona Byfielda.
     
    39:16
    Přečíslení tří proti dvěma nemělo dlouhého trvání, protože švédský forvard Viktor Arvidsson nezvládl zpracovat prudkou přihrávku k pravému mantinelu.
     
    39:48
    V závěru druhé části musel předvést zákrok Cam Talbot, vyrážečkou si poradil s tvrdou forhendovou střelou Ryana Stromea zprava na zadní tyč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu vyhrál hostující Anaheim, který snížil manko na rozdíl dvou branek. Nulu v kolonce vstřelených gólů vymazal ve 30. minutě člen čtvrté formace Brett Leason, který sice forhendovou střelou na Talbota nevyzrál, ovšem vracející se zadák Anderson potom bruslí smolně kopl touš mezi betony gólmana. Ve 29. minutě nastoupil do brány Ducks Lukáš Dostál, ale jen na minutu a půl, jednička Gibson měla nejspíše nějaké problémy s výstrojí.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 25 – 14.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Buly ovládl Anže Kopitar, Drew Doughty následně nepřesně rozehrával na Quintona Byfielda.
     
    40:39
    Radko Gudas se vydal k mantinelu k Maxi Jonesovi, jenž se soupeřem odmítl podstoupit souboj tělo na tělo, český zadák následně rozehrával křižně na Zellwegera.
     
    41:23
    Kevin Fiala ze středu bekhendem posunul puk doleva na Pierrea-Luca Duboise, jemuž nevyšla klička jeden na jednoho proti Luneauovi.
     
    41:56
    John Gibson ukázal, že hra za bránou mu není cizí, zastavil nahození Mikeyho Andersona a po levém mantinelu zvládl rozehrát na Cama Fowlera.
     
    42:17
    Se slabým nahozením od pravého mantinelu Cam Talbot neměl žádné starosti, kus černé gumy bez problémů schoval do výstroje.
     
    42:53
    Podruhé v zápase míří na trestnou lavici americký útočník Nikita Nesterenko, na útočné modré čáře si proti Grundstromovi pomohl drobným, leč viditelným háčkem.
     
    43:25
    Za levým kruhem hledal prostor ke střele Anže Kopitar, ale nenašel, situaci zklidnil přihrávkou na modrou čáru k Doughtymu.
     
    43:36
    John Gibson se štěstím udržuje čisté konto. Na konci pohledné rychlé kombinace byla nahrávka do pravého kruhu na Adriana Kempeho, tvrdá forhendová rána z první orazítkovala břevno.
     
    44:06
    Přihrávku Kevina Fialy po pravém mantinelu přečetl Ryan Strome, stejným prostorem následně úspěšně vyhazoval přes všechny čáry.
     
    44:29
    Ukázkové nedovolení bránění Arthura Kaliyeva, který nejprve napálil tvrdou střelou Brocka McGinna a téhož hráče pokoušejícího se o únik poté zastavil právě jen za cenu faulu.
     
    45:15
    Nesterenkův trest už vypršel, takže probíhá přesilová hra Ducks. A nezačala vůbec dobře, neboť čitelnou přihrávku Zellwegera vystihl Drew Doughty.
     
    45:43
    Na gól v oslabení měl políčeno Trevor Moore, jenž ujel Zellwegerovi, ale na Gibsona si nepřišel, gólman zakročil levým ramenem. Akce pokračovala a Frank Vatrano u mantinelu podrazil Grundströma, takže síly na ledě se opět vyrovnávají.
     
    46:11
    Adrian Kempe si vyměnil puk s Anže Kopitarem a střílel zpoza pravého kruhu příliš vysoko nad soupeřovu svatyni.
     
    46:49
    Na druhé straně musel být v permanenci Cam Talbot, tvrdou ránu Adama Henriquea i s notnou dávkou štěstí schytal do masky.
     
    47:21
    Přečíslení dvou na jednoho skončilo neúspěchem. Brett Leason vzal zodpovědnost do vlastních rukou, střelu zápěstím usměrnil jenom do boční sítě.
     
    47:57
    Útočnou akci domácího celku přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, v těsném ofsajdu nachytal švýcarského útočníka Kevina Fialu.
     
    48:29
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácí znovu vedou o tři góly! Rány Lewise i Grundströma byly zblokované, nicméně po ráně švédského útočníka se puk vznesl vysoko do vzduchu a spadl až za záda dezorientovaného Gibsona, odtud bekhendem bez problémů posílal puk do sítě BLAKE LIZOTTE. Asistence: Carl Grundström a Blake Lizotte.
    48:29 Blake LIZOTTE - 4:1
     
    49:32
    Pokus o rychlou odpověď se s úspěchem nesetkal. Nikita Nesterenko nabral rychlost po pravém mantinelu, hitem jej zpacifikoval Andreas Englund.
     
    49:43
    Ani teď Kačerům nebylo přáno. Andrew Agozzino přenesl puk k levému mantinelu na Maxe Jonese, jehož rána z první letěla příliš vysoko.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi je s největší pravděpodobností rozhodnuto, domácí vedou o tři góly a jsou lepším týmem.
     
    50:51
    Ještě zvýraznit náskok chtěl Blake Lizotte, v zapsání druhé trefy v utkání mu John Gibson zabránil vykopnutým pravým betonem.
     
    51:20
    Chybnou rozehrávku udělal Radko Gudas, který očekával, že Zack Kassian nabere rychlost po levém mantinelu, leč Kanaďan zůstal stát u modré čáry.
     
    51:59
    Na modrou dostal nahrávku Drew Doughty. Zkušený kanadský bek nahazoval na teč, mimo nebezpečí touš srazil bránící Cam Fowler.
     
    52:33
    Znovu v akci Radko Gudas, jenž zvládl další rozehrávku o poznání lépe, pod tlakem Grundströma poslal puk do střední třetiny na DeLea.
     
    52:55
    Vladislav Gavrikov se rozhodl zvolit řešení na jistotu a před dotírajícím Zellwegerem odjel za vlastní bánu, odtud si jako cíl přihrávky zvolil osamoceného Arvidssona.
     
    53:28
    Už delší dobu se nepřerušovalo. Kevin Fiala hledal vysokým obloučkem centra Pierrea-Luca Duboise, toho zradilo zpracování.
     
    53:54
    Ve středním pásmu se rozjel Phillip Danault, nicméně až do útočné třetiny se neprodral, čistým obranným zákrokem mu stopku vystavil Jackson LaCombe.
     
    54:15
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil až devatenáctiletý ruský obránce Pavel Minťjukov, když tečoval nahození protihráče Englunda do útočného pásma mimo hrací plochu.
     
    54:42
    Domácí kapitán Anže Kopitar tělem odmítl Cama Fowlera a věřil si i na Tristana Luneaua, ten soka zvládl alespoň odklidit z dobré palebné pozice.
     
    55:16
    John Gibson v brankovišti ztratil stabilitu, nicméně smutnit nemusel, protože v té doby držel puk na hokejce rozehrávající spoluhráč Radko Gudas.
     
    55:55
    Do útočné třetiny najel Kevin Fiala, ale nic světoborného v ní nevymyslel, sám proti třem měl mizivou šanci na úspěch.
     
    56:17
    V defenzivě zapracoval Brock McGinn na jedničku, na zádech udržel Carla Grundströma a bekhendem vyhodil po pravém mantinelu do středního pásma.
     
    56:44
    Třetí dvacetiminutovka je jednoznačně v režii Los Angeles. Hokejisté v černých dresech opět obsadili útočnou třetinu a hledají cestičku k pátému vstřelenému gólu.
     
    57:08
    Do přehuštěného prostoru nahazoval Mikey Anderson. John Gibson toho moc neviděl, naštěstí pro něj ho puk trefil přímo do výstroje.
     
    57:39
    Za brankou Gibsona došlo v rohu kluziště k velké bitvě o kotouč, z níž nakonec vyšel jako vítěz hostující obránce Pavel Minťjukov.
     
    58:11
    Viktor Arvidsson si v poslední chvíli rozmyslel zakončení a nahrával na modrou čáru Vladislavu Gavrikovovi, jemuž rána z první vůbec nesedla.
     
    58:49
    Přenesení doleva zpracoval Pierre-Luc Dubois a najel do útočného pásma, zadovkou potom oslovil Mikeyho Andersona a ten trefil jenom blokujícího soka.
     
    59:19
    Vladislav Gavrikov nahazoval za bránu. Puk po mantinelu doputoval k Arthurovi Kaliyeovi, jeho slabý pokus zápěstím Gibson podržel ve výstroji.
     
    59:39
    Od modré čáry vyslal tvrdou střelu těsně nad ledem Olen Zellweger, obětavě ji zblokoval zakleknuvší švédský forvard Carl Grundström.
     
    Konec zápasu.
     
    Los Angeles v domácí aréně potvrdilo roli velkého favorita, Kačery z Anaheimu porazilo 4:1.

    Králové zadělali na úspěch hned v úvodní dvacetiminutovce, v níž si vybudovali třígólový náskok zásluhou tref Kevina Fialy, Adriana Kempeho a Carla Grundströma. Hostům se ve druhé třetině podařilo snížit brankou Bretta Leasona, ale tím byl jejich gólový účet v zápase uzavřen, v závěrečné dvacetiminutovce pečetil vítězství Kings centr čtvrté formace Blake Lizotte.

    Svěřenci trenéra McLellana zvítězili v pátém ze sedmi přípravných zápasů na novou sezónu, ten osmý je čeká v noci ze čtvrtka na pátek doma proti San Jose. Anaheim prohrál z šesti utkání podruhé a znovu proti Los Angeles, další klání odehraje doma s Arizonou.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 40 – 16 | Přesilová hra: 1/3 – 0/3 | Trestné minuty: 10 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Cam Talbot (LAK) – 15 zákroků, 1 OG, úspěšnost 93,8 %, odchytal 59:33
    John Gibson (ANA) – 36 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 58:28
    Lukáš Dostál (ANA) – 0 zákroků, 0 OG, odchytal 01:32

    Česká a slovenská stopa
    Lukáš Dostál (ANA) – 0 zákroků, 0 OG, odchytal 01:32
    Radko Gudas (ANA) – 0+1, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 19:45

    Tři hvězdy utkání
    1. Carl Grundström (LAK) – 1+1
    2. Trevor Lewis (LAK) – 0+2
    3. Kevin Fiala (LAK) – 1+0 (06:45:02)
    Los Angeles v domácí aréně přesvědčivě porazilo Anaheim

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Fiala (Dubois, Kaliyev), 12. Kempe (Arvidsson, Doughty), 12. Grundström (Gavrikov, Lewis), 49. Lizotte (Grundström, Lizotte) – 30. Leason (Kassian, Gudas)


    Los Angeles Kings: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Moore – Kaliyev, Dubois, Fiala – Lewis, Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Anaheim Ducks: Gibson (29.-30. Dostál) – Luneau, Fowler (A), Gudas, Zellweger, LaCombe, Minťjukov – R. Strome, Carlsson, Vatrano – Kassian, Henrique (A), De Leo – Nesterenko, Agozzino, Max Jones – Leason, S. Carrick, McGinn.
    Trenér: Greg Cronin

    Rozhodčí: Skilliter, Hamilton – Johnson, Knorr
    bahis siteleri