Pardubice – Zlín 0:1 (kon.) | Jablonec – Olomouc 1:1 (kon.) | Teplice – Mladá Boleslav 1:0 (kon.)
Slovácko – Hr. Králové 0:0 (kon.) | Sparta – Bohemians 1905 2:0 (kon.)
konec
FK Pardubice
0:1 (0:1)
FC Zlín
Sobota 04.11.2023, 15:00 • CFIG Arena • FORTUNA:LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu čtrnáctého kola FORTUNA:LIGY! Spolu se podíváme na duel mezi domácími Pardubicemi a hostujícím Zlínem. Úvodní výkop je naplánovaný na 15:00 a my u toho nebudeme chybět.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Budinský – Icha, Tischler, Darmovzal, Vacek (C) – Míšek, Daněk, Hlavatý, Kukučka – Zlatohlávek, Ortíz.
    Náhradníci: Kinský – Donát, Patrák, Černý, Pikul, Krobot, Helešic, Surzyn, Solil, Jak. Matoušek II, Mukwelle.
    Trenér: Radoslav Kováč.

    FC Zlín: S. Dostál – Čelůstka, Slončík, Cedidla, Didiba – Fantiš (C), González, Bužek, Vukadinović – Bartošák, Černín.
    Náhradníci: Rakovan – Simerský, Pidro, Reiter, F. Žák, Y. Dramé, Tkáč, E. Ndiaye.
    Trenér: Bronislav Červenka.

    Rozhodčí: Vokoun – Mokrusch, Volf.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání nám právě odstartovalo! Domácí jsou v roli mírného favorita a nastupují dnes v červených dresech. Hosté nastupují v černých svršcích.
     
    2
    Stanislav Dostál rychle rozehrál míč a směřoval ho k rozběhnutému Pablu Gonzálezovi. Ten se ale k míči nedostal a Pardubice mohou rozjet nový útok.
     
    3
    Viktor Budinský se také zapojil do rozehrávky svého týmu, takže oba gólmani se už potkali s míčem. Domácí mají stále míč, jenže jen na obranné polovině.
     
    4
    Marek Icha musel s míčem hodit zpátečku, jelikož ho aktivně napadal Lukáš Bartošák. Pardubice se ale udržely na balónu a soupeři ho vůbec nepůjčují.
     
    5
    V prvních pěti minutách se zatím nestalo vůbec nic. Hráči v červených dresech sice mají míč na svých kopačkách, ale jsou s ním hodně daleko od brány.
     
    6
    Hostující hráč sice nedokázal zpracovat míč pod tlakem na polovině hřiště, ale rozhodčí odpískal nedovolený zákrok, který se odehrál o chvilku dříve.
     
    7
    Martin Cedidla při své snaze ve vápně soupeře taktéž fauloval a sudí během několika sekund znovu píská do píšťalky. Pardubice rozjedou novou akci od Budinského.
     
    8
    Marek Icha si vzal na starosti altové vhazování na útočné polovině. Nikdo ze spoluhráčů se mu ale nenabídl a domácí obránce vlastně jen odevzdal míč.
     
    9
    Černín ztratil míč na polovině hřiště a Pardubice zamířily do hodně otevřené obrany. Michal Hlavatý ale prováhal moment pro nahrávku, takže z toho nic nebylo.
     
    10
    Už je za námi úvodních deset minutek, ve kterých se nestalo vlastně vůbec nic zajímavého... Pardubice sice míč drží na kopačkách, ale daleko od brány soupeře.
     
    11
    To byla první střela na bránu! Michal Hlavatý dostal přihrávku na hranici vápna a zkusil to na bližší tyč. Stanislav Dostál tam byl ale připravený a zasahuje.
     
    12
    Domácí fotbalisté se dostali až do vápna, ale tam narazili na tuhou obranu hostujícího celku. Tam byla skoro celá jedenáctka a domácí nakonec ani nevystřelili.
     
    13
    Kamil Vacek skvěle odhadl zasekávačku Slončíka, díky čemuž vybojoval míč. Pardubice se hnaly do protiakce, ale centr Ichy stihla obrana hostů zastavit.
     
    14
    Ondřej Kukučka nejspíše čekal, že Marek Icha se rozhodne pro náběh po pravé straně, jenže tomu tak nebylo. Pro domácí je to úplně zbytečná ztráta míče.
     
    15
    Viktor Budinský musel znovu vypomoci s rozehrávkou svého týmu a zatím se diváci asi moc nebaví. Snad se dočkáme nějakých šancí či gólů co nejdříve.
     
    16
    Stanislav Dostál sebral ze vzduchu daleký centr a okamžitě míč rozehrával dopředu. Zlínští hráči se u něj znovu dlouho neudrželi a budou se muset bránit.
     
    17
    Kryštof Daněk ustál napadání soupeře a Pardubice se drží na útočné polovině. Po krátké kombinaci pálil Kamil Vacek, jenže zamířil přesně doprostřed brány.
     
    18
    Střely na bránu: 2 – 0!
     
    19
    Kryštof Daněk byl jasně faulovaný na obranné polovině, když do něj Pablo González tvrdě vrazil. Domácí hráč navíc bude potřebovat ošetření na hřišti.
     
    20
    Kryštof Daněk stále leží na hřišti a je velkou otázkou, jestli bude schopen pokračovat ve hře...
     
    21
    No, nevypadá to úplně dobře... Domácí hráč s číslem jedenáct značně kulhá i na pravou nohu. Pardubice budou chvilku hrát v deseti lidech na hřišti.
     
    22
    Tomáš Zlatohlávek si nabíhal dopředu, kam na něj mířila dlouhá přihrávka. Domácí útočník si ale nedokázal míč zpracovat, takže o něj domácí záhy přišli.
     
    23
    Kryštof Daněk se už hlásí o návrat zpět do hry, nejspíše to alespoň zkusí. Pár hráčů z lavičky Pardubic se ale šlo pro jistotu rozcvičovat, kdyby to náhodou nešlo.
     
    24
    Obrovská možnost na domácí straně! Fotbalisté v červeném skvěle napadali a vybojovali míč kousek od vápna. Finální přihrávka mířila na Tomáše Zlatohlávka, který byl ale nejspíše trochu překvapen a Stanislav Dostál mu stihl skočit pod nohy!
    24. Zlatohlávek tváří v tvář Dostálovi neuspěl
     
    24
    Žlutá karta pro tým FC Zlín (Tom Slončík).
     
    26
    Tom Slončík si špatně zpracoval míč na polovině hřiště, což byla obrovská škoda pro Zlín. Takhle se Pardubice zase dostaly k míči a začíná postupné dobývání.
     
    27
    Zlín se s míčem znovu nedostal ani přes polovinu hřiště. Na držení míče budou zatím rozhodně vést domácí hráči... Nedaří se jim ale pořádně ohrozit Dostála.
     
    28
    Viktor Budinský se zase potkal s míčem, ale v tomto poločase ještě nemusel předvádět žádný zákrok. Druhý gólman je zatím jasně vytěžovanějším hráčem.
     
    29
    A domácí brankář znovu v akci. Zlínští se vydali vysoko napadat a domácí s tím měli obrovské problémy. Proto Viktor Budinský raději odpálil balón co nejdále.
     
    30
    Třicet minut hry už je za námi a my nesledujeme nijak atraktivní duel... Pardubice sice mají více ze hry, ale na úvodní branku zápasu stále čekáme.
     
    31
    Hostující hráči vybojovali snad první rohový kop v celém zápase. Na přetažený centr sice nikdo nemohl dosáhnout, přesto Zlín vybojoval ještě jeden roh.
     
    32
    Hosté sice dostali míč do sítě, jenže už předtím bylo pískáno! Tentokrát Zlín rozehrál roh nakrátko, načež přišla tvrdá rána na přední tyč, kterou Viktor Budinský vyrazil jen před sebe. Následoval menší zmatek, po kterém dostali Zlínští míč do sítě, ale těsně před tím byl pískán nějaký útočný faul!
    32. Hosté dopravili míč do sítě, sudí ale píská útočný faul
     
    33
    Každopádně tato situace by mohla utkání trochu nakopnout... Zatím sledujeme jen dobývání domácích, které k velkým šancím ještě nevedlo.
     
    34
    Hostující obránce pořádně musel nakopnout vrtule, jelikož měl na zádech soupeře, který běžel za odraženým míčem. Nakonec to ale hráč hostí stihl včas.
     
    35
    Nyní už to vypadalo o trochu lépe! Hráč domácích si nabíhal mezi obránce a mířila na něj velmi dobrá přihrávka. Hráč Pardubic ale nedokázal balón zpracovat.
     
    36
    Ondřej Kukučka poslal svůj odkop jen mimo hřiště a Zlín se tak bez většího boje dostal k míči. Stanislav Dostál ho nakonec odpálil až na útočnou polovinu.
     
    37
    Tomáš Čelůstka se nemohl rozhodnut, jestli se vydá proti míči. Nakonec se raději stáhl, Pardubicím ale náznak této akce nevyšel a brzy o balón přišly.
     
    38
    Lukáš Bartošák předvedl dobrý obranný skluz, kterým ukončil akci domácích ještě v hloubi obranné poloviny. Hosté se tak stihli v klidu vrátit do obrany.
     
    39
    Stanislav Dostál musel míč poslat rychle pryč, jelikož se proti němu hnali hned dva soupeři. Zvládl to však a hosté vybojovali volný kop na polovině hřiště.
     
    40
    A do konce poločasu nám chybí posledních pět minut, něco se určitě bude nastavovat pro ošetřování Daňka. Dočkáme se úvodní branky v tomto duelu?
     
    41
    Hostující hráči se po delší době podívali na útočnou polovinu, jenže zakončit nedokázali. Poté přišel taktický faul a Pardubice budou rozehrávat na obranné půlce.
     
    42
    Ne, zatím vidíme v kombinacích obou týmů značné nepřesnosti. Takto si na první gól počkáme...
     
    43
    Hráči v černém předvedli rychlou akci, když přišel centr do vápna. Tam ještě došlo k prodloužení míče, jenže pro ten si doběhl Viktor Budinský, jenž hned rozehrává.
     
    44
    To byla obrovská šance! Vukadin Vukadinović si netroufl na akci jeden na jednoho a posunul míč doprava. Tam si naběhl Tomáš Čelůstka, jehož pokus těsně minul zadní tyč!
     
    45
    Lukáš Bartošák vyslal krásný centr do vápna, kde se k němu probojoval Martin Cedidla, jenže taktéž jeho hlavička těsně minula pravou tyč brány domácích.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    45+2
    Zlín právě vstřelil branku! A pozor, hosté se prosazují v poslední minutě nastavení! Tomáš Zlatohlávek se hodně bál faulu, takže ALEXANDRA BUŽKA ani moc nerozhodil. Hostující hráč následně vypálil tvrdou ránu z hranice vápna, která navíc byla ještě tečována domácím hráčem do protipohybu Budinského.
    45+2. Alexandr BUŽEK - 0:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, po kterém vede trochu překvapivě hostující celek o jednu branku! Trochu překvapivě pro ty, kdo sledují celé utkání, jelikož Zlín se na míči moc nedržel. Pardubice diktovaly tempo hry po celý první poločas, ale mnoho šancí si vlastně nevytvořily. Tu největší měl na domácí straně Tomáš Zlatohlávek, jenže ten tváří v tvář na Dostála nevyzrál. Následně se Zlín přece jen trochu zvedal, dokonce dostal míč do sítě, avšak tato branka nemohla být uznána, jelikož se chvilku předtím odpískal faul hostů. Ty to ale nakonec trápit nemuselo, jelikož s prosadili v druhé minutě nastavení! Alexandr Bužek vypálil zpoza vápna a jeho střelu tečoval jeden z domácích naprosto mimo dosah brankáře.

    Další poločas začne přibližně v 16:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Štěpán Míšek, přichází Matěj Helešic,
    ze hřiště odchází Darmovzal, přichází Tomáš Solil.
     
    47
    Zlín vybojoval rohový kop, který byl rozehraný nakrátko. Až poté měl přijít centr do vápna, ale ten byl zablokovaný. Navíc Pardubice získaly autové vhazování.
     
    48
    Jinak na začátku druhého poločasu došlo k jednou střídání, a to na domácí straně. Pardubice by potřebovaly zlepšit ofenzivní hru oproti prvnímu půli.
     
    49
    Antonín Fantiš si naskočil na vysoký centr, avšak s jeho hlavičkou si Viktor Budinský poradil bez nejmenších potíží. Východočeši se ale na míči dlouho neudrželi.
     
    50
    Je za námi pět minut z druhého poločasu a nyní se chvilku hrát nebude. Pablo González zůstává sedět na hřišti a potřebuje ošetřit. Navíc gesto na hostující lavičku je naprosto jasné, bude se muset střídat.
     
    51
    Tak nakonec ne! Pablo González gestikuloval, že střídat zatím nepotřebuje! Tak uvidíme, jak dlouho to hostujícímu záložníkovi půjde, snad to rozběhá.
     
    53
    Střídání v týmu FC Zlín:
    ze hřiště odchází Pablo González, přichází David Tkáč.
     
    54
    Pardubice se ještě v druhém poločase pořádně nechytly. Nyní se ale drží na útočné polovině. Pablo Ortíz ležel na hřišti, ale jeho spoluhráči pokračovali ve hře...
     
    55
    K vidění bylo jinak těklíik hodně ostrých soubojů, sudí žádný nich nepískal. Pablo Ortíz bude potřebovat ošetření, nepříjemně mu Vukadinović šlápl na nohu.
    55. Vukadinovič došlápl na Ortize, ale nedostal ani žlutou kartu
     
    56
    Žlutá karta pro tým FK Pardubice (Ondřej Kukučka).
     
    57
    Druhý poločas se nám zatím hodně kouskuje, což tempu utkání tedy zrovna nepřidává. Pablo Ortíz každopádně snad bude schopen pokračovat ve hře.
     
    58
    Emil Tischler dlouho neměl komu vhodit autové vhazování. Nakonec ho musel hodit trochu naslepo a bylo štěstí, že Zlín se nedostal do rychlé protiakce.
     
    59
    Tomáš Zlatohlávek si nabíhal po pravé straně, kde bylo hodně místa pro domácího útočníka. Ten ovšem daleký balón nestihl zahrát ještě na hrací ploše.
     
    60
    Tohle byla gólová možnost na domácí straně, jenže brankou nekončí! Matěj Helešic to udělal fantasticky, když patičkou našel Tomáše Zlatohlávka, který si nabíhal do vápna. Jeho zakončení se ale mezi tři tyče nevešlo!
    60. Zlatohlávek v tutovce netrefil bránu!
     
    61
    Matěj Helešic je od svého příchodu na hřiště hodně vidět. Nyní vyslal celkem zajímavý centr do vápna, ale pro ten si bezpečně došel gólman hostujícího celku.
     
    62
    Východočeští hráči toho směrem dopředu ale jinak v druhém poločase moc nepředvedli. Viděli jsme sice šanci Zlatohlávka, ale to bylo zatím naprosto vše...
     
    63
    Antonín Fantiš zkusil přihrávku mezi obránce, ale Kamil Vacek to trochu čekal, takže zasáhl. Pardubice se ale na míči tedy dlouho neudržely...
     
    64
    Fotbalisté v červeném to zkusili po pravé straně, povedlo se jim vybojovat teprve první roh do statistik.
     
    65
    Hned si připsali i druhý a byla z toho šance! Krásně kopnutý roh, na který si naskočil domácí hráč, který poslal svou hlavičku těsně nad horní tyč!
     
    66
    Pardubice by potřebovaly vytvořit si nějaký tlak na útočné polovině, což se jim ale zatím moc nedaří... Nyní domácí reklamovali ruku, ale vypadalo to na rameno.
     
    67
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Hlavatý, přichází William Mukwelle.
     
    68
    William Mukwelle se okamžitě snaží zapojit do kombinace svého celku. Tentokrát se ale míč už dostal mimo hrací plochu a hosté budou vhazovat.
     
    69
    Fotbalisté v černém svého soupeře nepouštějí pořádně ani na dostřel brány a zatím si hlídají jednobrankové vedení. Pardubice budou muset prostě přidat.
     
    70
    Do konce základní hrací doby nám ale jinak chybí už jenom dvacet minut, i když se určitě bude ještě něco nastavovat. Domácím každopádně čas rychle ubíhá.
     
    71
    Tomáš Zlatohlávek se při snaze o zisk míče provinil jen nedovoleným zákrokem. Evidentně se mu odpískání faulu nelíbilo, ale nic s tím nezmůže.
     
    72
    Vukadin Vukadinović sebral míč Williamu Mukwelleovi a okamžitě rozjel protiakci svého celku. Zlín ovšem nakonec nedokázal nijak ohrozit gólmana.
     
    72
    Žlutá karta pro tým FC Zlín (Martin Cedidla).
     
    73
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Zlatohlávek, přichází Ladislav Krobot.
     
    74
    Střídání v týmu FC Zlín:
    ze hřiště odchází Slončík, přichází Dominik Simerský,
    ze hřiště odchází Lukáš Bartošák, přichází Rudolf Reiter.
     
    75
    Žlutá karta pro tým FC Zlín (Joss Didiba).
     
    76
    Emil Tischler má na starosti většinu vhazování svého týmu. Pardubicím se ale nyní nepodařilo míč udržet a Zlín se může vrhnout do hodin otevřené obrany.
     
    77
    Hráči v černých dresech nakonec museli s míčem zpátky, jelikož Pardubice se stihly dobře zformovat. Po chvilce už ale hosté o balón definitivně přišli.
     
    78
    Jenže domácích fotbalistům se ve finální fázi prostě nedaří... Centr do vápna nikoho z hráčů nenašel, takže Stanislav Dostál může odkopávat od své brány.
     
    79
    Ne, Pardubicím to v těchto momentech opravdu moc nejde, už je vidět křeč v kombinaci. Tak to zkouší domácí centry, ale ty nejsou problémem pro Zlín.
     
    80
    Navíc do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut! Hosté nadále vedou o jednu branku a jsou dnes hodně blízko třem bodům.
     
    81
    Alexandr Bužek měl prostor na levé straně, tak se vydal směrem dopředu , načež ho poslal pro Vukadinoviće, jenž jej vrátil zpět. Pardubice musí napadat.
     
    82
    Marek Icha fauloval Antonína Fantiše, spíše ho doslova zahodil a hostující kapitán se chytil za levou novu. Na hřiště míří i lékaři hostů, ale Fantiš bude pokračovat.
     
    82
    Žlutá karta pro tým FK Pardubice (Tomáš Solil).
     
    83
    Hlavní rozhodčí samozřejmě co nejrychleji vykázal hostujícího hráče s číslem patnáct mimo hřiště. Hosté mají ale volný kop nedaleko své vlastní brány.
     
    85
    Domácím fotbalistům se čas už krátí hodně neúprosně... Pardubice nadále prohrávají o jeden přesný zásah a nejsou schopni kombinovat na útočné polovině.
     
    86
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Pavel Černý.
     
    87
    Pardubice vybojovaly rohový kop, po kterém se dostal k zakončení halfvolejem Ladislav Krobot, jenže jeho pokus letěl vysoko nad hostující bránu.
     
    87
    Střídání v týmu FC Zlín:
    ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Selmir Pidro,
    ze hřiště odchází Vukadinović, přichází Filip Žák.
     
    88
    Dnešní utkání sleduje 2816 diváků.
     
    89
    Rudolf Reiter prodloužil dlouhý nákop gólmana, ale Filip Žák byl od míče ještě hodně daleko. Pardubice si tak poradily bez nějakých větších problémů.
     
    90
    Základní vrací doba se nám uchýlila ke svému konci, něco málo se určitě nastavovat bude... Každopádně Pardubice mají obrovské problémy s kombinací.
     
    90
    Přesto mohli domácí srovnat! Dlouhý nákop do vápna totiž ještě tečoval Alexandr Bužek, ale Stanislav Dostál předvedl fantastický skok k pravé tyči! Hodně důležitý zákrok.
    90. Málem vlastní gól! Bužek mohl být hrdinou i psancem
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým FC Zlín (Stanislav Dostál).
     
    90+2
    Rohový kop byla asi jedna z posledních šancí pro Pardubice na srovnání, jenže ten nebyl kopnutý vůbec dobře. Dostál samozřejmě nikam nespěchá.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty! Už více jak půlka nastavení je tedy za námi...
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým FC Zlín (Jakub Černín).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Pardubice sice v dnešním duelu držely míč podstatně více na svých kopačkách, přesto jim to na body dnes nestačilo. Celé utkání totiž rozhodla jediná vstřelená branka, o kterou se postaral Alexandr Bužek, a to při svém ligovém debutu. V druhém poločase jsme sice viděli nějaké zajímavější šance, ale gól nikoliv. Zlín tak bere do tabulky důležité tři body a dostává se na dostřel trochu lepším příčkám.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:10.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:00:04)

    Denisa Józsová

    Branky: 45+2. Bužek (Bartošák)

    Karty:   56. Kukučka (PCE), 82. Solil (PCE) – 24. Slončík (ZLN), 72. Cedidla (ZLN), 75. Didiba (ZLN), 90+1. S. Dostál (ZLN), 90+4. Černín (ZLN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:10.
    FK Pardubice: Budinský – Icha, Kukučka, Ortíz, Tischler (86. Černý) – Vacek (C) – Daněk, Darmovzal (46. Solil), Hlavatý (67. Mukwelle), Míšek (46. Helešic) – Zlatohlávek (73. Krobot).
    Náhradníci: Kinský – Donát, Patrák, Pikul, Surzyn, Jak. Matoušek II.

    Trenér: Radoslav Kováč.

    FC Zlín: S. Dostál – Cedidla, Černín, Didiba, Čelůstka – Bužek, González (53. Tkáč) – Fantiš (C) (87. Pidro), Slončík (74. Simerský), Bartošák (74. Reiter) – Vukadinović (87. F. Žák).
    Náhradníci: Rakovan – Y. Dramé, E. Ndiaye.

    Trenér: Bronislav Červenka.

    Rozhodčí: Vokoun – Mokrusch, Volf

    Diváci: 2816
    bahis siteleri