Opava – Prostějov 1:2 (kon.) | Líšeň – Vyškov 0:0 (kon.) | Kroměříž – Brno 0:3 (kon.)
Vlašim – Sparta B 0:1 (kon.)
konec
FC Sellier & Bellot Vlašim
0:1 (0:0)
AC Sparta Praha B
Sobota 04.11.2023, 14:00 • Stadion v Kollárově ulici, Vlašim • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Vlašim je aktuálně v lize na páté pozici. Týmu se daří, za 14 zápasů získal 22 bodů. V posledních pěti zápasech vytěžila Vlašim ale pouze pět bodů za výhru a dvě remízy. Tým nastřílel 20 branek, přičemž jich obdržel 16.

    Sparta B je na tom o hodně hůř. V lize je až poslední, za čtrnáct zápasů nasbírala pouze jedenáct bodů. V posledních pěti zápasech ale bodovala stejněkrát, jako Vlašim. Vyhrála proti Jihlavě, remizovala s Žižkovem a Kroměříží. Celkově vstřelila 17 gólů a obdržela jich 26.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Heppner, Sanneh, Musil, Šubert, Breda, Singhateh, Pernica, Nogha, Labík, Kulhánek (C).
    Náhradníci: M. Kolář – Lacík, Toula, Šmiga, Biegon, F. Dostál, Kričfaluši.
    Trenér: Martin Hyský

    AC Sparta Praha B: Surovčík – Hodouš, Mokrovics, Lilling, Kaštánek, Schánělec (C), Ševínský, Večerka, Hranoš, Penxa, Horák.
    Náhradníci: E. Kolář – O. Novotný, Váňa, Rus, Okeke, Tošnar, Šilhart.
    Trenér: Josef Krula

    Rozhodčí: Michael Kvítek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop je za námi. Vlašim nastupuje dnes v modrých dresech, Sparta B zase oblékla klasickou rudou variaci.
     
    3
    První rohový kop byl rozehrán nakrátko. Tomáš Schánělec se dostal do zakončení, ale lobovaný míč poslal jen na brankáře Matyáše Vágnera.
     
    4
    Sparta zakládá další akci z obrany. Zatím si ale spíše přihrává na své půlce, přičemž nemůže najít cestu za půlící čáru.
     
    6
    Sparta vypálila podruhé v zápase, ale ani tato akce nemohla skončit gólem, protože míč šel hodně mimo branku.
     
    7
    Sanneh fauloval, hosté získali míč na kopačky. Zatáhli ho ale do své obrany, kde se dostali pod tlak.
     
    9
    Sparta nyní hodně zazmatkovala v obraně. Míč si vzal Ebrima Singhateh, který si ho v pokutovém území hodně dlouho chystal, a nakonec možnost prováhal.
     
    10
    Singhateh znovu hodně aktivní v šestnáctce. Musil ho vysunul, gambijský útočník pálil, ale jeho rána nakonec byla sražena.
     
    11
    Vlašim se připravila na rohový kop sedmi hráči do soupeřova vápna. Nakonec ale domácí rozehráli nakrátko a pak míč poslali centrem úplně mimo.
     
    12
    Labík dobře vystoupil proti přihrávce, kterou se Sparta snažila dostat do rychlého brejku. Velice dobrý a důležitý obranný zákrok.
     
    13
    Surovčík musel likvidovat střelu ze střední vzdálenosti. Ta ale nebyla úplně zdařená, a tak brankář neměl zas tak těžkou práci.
     
    14
    Ebrima Singhateh zahodil obrovskou možnost! Unikl na brankáře Surovčíka sám, ale chtěl si dojít až do branky. Surovčík se mu vrhnul pod nohy a bez faulu sebral míč. Fantastická práce sparťanského gólmana.
     
    15
    Sanneh vhodil míč do hry z autu, následně ale přebrala míč Sparta a otočila vývoj hry na druhou stranu hřiště.
     
    16
    Vlašim to bude zkoušet dlouhými balony za obrany. Znovu se teď za posledního hráče Sparty cpal Ebrima Singhateh, který se ale tentokrát k míči nedostal.
     
    17
    Hosté kombinovali, následně se zkusili posunout centrem dopředu, míč ale zachytil vyběhnuvší brankář Vágner.
     
    18
    Vágner rozehrál míč skoro až k Surovčíkovi, Sparťané pak dalším dlouhým centrem vrátili míč vlašimské obraně.
     
    19
    Surovčík byl nyní hodně pod tlakem, Vlašim atakovala jeho rozehrávku dokonce v pěti hráčích. I následně přihrávky mezi obránci byly hodně zbrklé.
     
    19
    Žlutá karta pro tým FC Sellier & Bellot Vlašim (Muhammed Sanneh).
     
    22
    Sparta se snažila kombinovat kolem půlící čáry. Následně ji ale míč unikl za autovou lajnu, a tak si ho nyní vzali na kopačky Vlašimští.
     
    23
    Vlašim nemá rovné podmínky, slunce totiž hráčům v modrých dresech nehraje ve prospěch. Ti si musí krýt oči když přijímají míč ze vzduchu. Zatím to ale zvládají.
     
    24
    Jeden z hráčů Sparty zůstal ležet v pokutovém území Vlašimi. Sudí ale nechal hru pokračovat. Po chvíli ji však přerušil. Pokračovat se bude míčem rozhodčího.
     
    26
    Při kombinaci Vlašimi na levé straně sudí přerušil hru, a to kvůli faulu na Ebrimu Singhateha, kterého jeden ze sparťanů nevybíravě poslal k zemi.
     
    27
    Lukáš Musil rozehrál volný přímý kop nakrátko. Po centru do vápna uvnitř šestnáctky padl k zemi Sinhateh, ale bylo to absolutně bez soupeřova zavinění, takže žádná penalta nemohla připadat v úvahu.
     
    28
    Sparta velice rychle otočila hru. Dostala se až do pokutového území, kde ale nedokázal ani jeden z hráčů najít prostor pro střelu.
     
    28
    Singhateh je znovu na zemi. Tentokrát už ale byl jasně faulován, a to asi osmnáct až devatenáct metrů od branky. Vypadá to na velice zajímavou standardku pro domácí.
     
    28
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha B (Roman Horák).
     
    30
    Vlašim to vymyslela dobře. Musil se rozběhl, napřáhl, ale nekopl. Kopal naopak Breda, který ovšem míč poslal až příliš vysoko.
     
    31
    Půl hodinka hry je za námi. Aktivnějším týmem je Sparta B, která je taky více na míči, ale nedokázala si nic vytvořit. Vlašim už měla jednu střelu na branku a hlavně si vypracovala jednu obrovskou příležitost, kterou ale neproměnila.
     
    32
    Na zemi nyní leží jeden ze Sparťanů. Je to kousek od půlící lajny. Sudí ale tento zákrok nebude trestat pomocí karty.
     
    33
    Roman Horák rozehrál zajímavou standardku dlouhým centrem za obranu, kam si nabíhali někteří z hostů, ale nakonec míč odklidil za lajnu domácí hráč.
     
    33
    Žlutá karta pro tým FC Sellier & Bellot Vlašim (Ebrima Singhateh).
     
    34
    Další roh Sparty, tentokrát ho hosté rozehráli nakrátko. Po chvíli přišel oblouček na hranici vápna. Jeden z hráčů se otočil a vypálil dělovku, která ale byla taktéž příliš vysoká.
     
    36
    Míč ve vápně hostů propadl až k Raymondu Roanu Noghovi, který ho ale nedokázal uklidit do branky. Herní pomůcku si tak rychle přivlastnil Jakub Surovčík.
     
    38
    Hra se začala trochu kouskovat. Aby týmy se dopouštějí více faulu. Nyní přišel nedovolený zákrok chvíli po autovém vhazování Sparty.
     
    38
    A další faul. Tentokrát se ho ale na útočné polovině dopustila Sparta, a tak její útočná akce skončila bez ohrožení domácí branky.
     
    39
    Vlašim dobře zakombinovala okolo středního kruhu, ale následně už neodkázala přejít k vápnu. Míč totiž dostala za autovou čáru.
     
    41
    Žlutá karta pro tým FC Sellier & Bellot Vlašim (Martin Hyský).
     
    42
    Další nedovolený zákrok na Ebrimu Singhateha. Tentokrát ale šlo o jasný taktický faul, protože obrana Sparty se nestíhala vracet.
     
    43
    Brejk vznikl i na druhé straně. Sparta šla ve třech proti dvěma. Jeden z hráčů míč přenesl napravo na Romana Horáka, který ale nakonec ani nevystřelil a nedokázal tak využít otevřené obrany Vlašimi.
     
    44
    Na druhé straně se schylovalo k nadějné akci domácích, kterou ale zastavil sudí kvůli ofsajdovému postavení. Míč tak dostal k rozehrávce Jakub Surovčík.
     
    45
    Sparta kombinuje kolem vápna domácích, ale zatím nezvládá najít cestičku dovnitř, nebo pozici ke střele z dálky. Standardní hrací doba prvního poločasu už vypršela.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavil k poločasu ještě dvě minutky nad rámec standardní hrací doby.
     
    45+2
    Hosté to zkoušeli dlouhým míčem za obranu, což se jim ale vůbec nevydařilo. Centr byl přetažený, míč spadl až za hrací plochu, takže následuje pouze odkop od branky.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. Branky jsme zatím neviděli. Oba týmy měly nějaké příležitosti, které ale nedokázaly využít. Největší šanci měl Ebrima Singhateh, který běžel na brankáře Surovčíka sám. Situaci ale nevyřešil dobře. Surovčík mu skočil pod nohy a v rámci pravidel ukořistil míč. Ještě ale zbývá čtyřicet pět minut, ve kterých se utkání může rozhodnout.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Vlašim to i z počátku druhého poločasu zkusila rychlým míčem za obranu, ovšem ani tentokrát to nevyšlo tak, jak si domácí představovali.
     
    49
    Sparta vytěžila z akce alespoň autové vhazování. Pak přišel dlouhý hod do pokutového území, ale míč odvrátil Raymond Roan Nogha.
     
    50
    Po chvíli se Sparta dostala k autu z druhé strany. Zase to bylo dlouhé vhazování až do vápna, tentokrát mnohem povedenější. Hosté vytěžili rohový kop
     
    51
    Pro rezervu Sparty to byl již šestý rohový kop v zápase. Ani tentokrát ale hosté brankáře soupeře nijak neohrozili. Následoval pouze odkop od branky Vágnera.
     
    52
    Vlašim zatáhla míč do své obrany, tam si s ním chvíli přihrávala, a následně ho poslala gólmanu. Vágner provedl dlouhý výkop.
     
    53
    Sparta hned ve čtyřech vystartovala proti Vágnerovi, který podával přihrávku nakrátko. Skvělý presink, něco podobného jsme v prví půli viděli u Vlašimi.
     
    55
    Po souboji se střetli dva hráči, sparťanský Vojtěch Hranoš pak chvíli ležel na hřišti a žádal si ošetření, takže se dvě minutky nehrálo.
     
    56
    Hosté dokázali zastavit akci Vlašimi alespoň za cenu autového vhazování. Po něm už ale domácí znovu kombinují a posunují se k brance.
     
    57
    Ebrima Singhateh startoval za dalším míčem za obranu, ale jeho rychlý sprint byl rychle taky zastaven. A to sudím, který odmával ofsajd.
     
    58
    Sparta B právě vstřelila branku! Domácí celek chyboval v rozehrávce, k míči se dostal DANIEL KAŠTÁNEK, který ho nádhernou ránou z dálky poslal do horní části branky a zařídil tak Spartě vedení.
     
    58
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Libor Pernica, přichází Barnabáš Lacík.
     
    60
    A nyní přichází neskutečně zahozená šance na další gól hostů. Vlašim úplně propadla v obraně, a tak se dva hráči hostů dostali do akce dva proti brankáři. Jenže hráč na pravé straně vůbec nedokázal najít branku.
     
    60
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha B (Adam Ševínský).
     
    63
    Jeden z útočníků Sparty byl sražen k zemi a musel být ošetřován. Z utkání se tedy vyplýtvaly další minuty, které můžeme očekávat při nastavení.
     
    64
    Vlašim se dostala k vápnu, kde zkusila po zemi vysunout míč za obranu, ale nepovedlo se ji to. Obranný val Sparty byl pevný.
     
    65
    Labík se při akci choval nedovoleně. Sudí tak akci zastavil, navíc se na hřiště opět budou muset vydat lékaři.
     
    65
    Žlutá karta pro tým FC Sellier & Bellot Vlašim (Albert Labík).
     
    66
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Martin Šubert, přichází Erik Biegon,
    ze hřiště odchází Lukáš Musil, přichází Adam Toula.
     
    67
    Sparta vysunula jednoho z hráčů za obranu, ten ale nakonec nedokázal vypálit na branku Vágnera.
     
    68
    A je tu další faul, tentokrát na zemi leží Daniel Rus. Fauloval opět Labík, který už jednu žlutou kartu před chvílí obdržel.
     
    70
    Nedorozumění uprostřed hřiště, Labík se nedomluvil se Singhatehem. Zajímavě rozvíjející se akce Vlašimi tak skončila v zárodku.
     
    71
    Singhateh stihl míč před postranní čarou, následně ho dostal do pokutového území, ale centroval pouze na kopačku soupeře.
     
    72
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Petr Hodouš, přichází Lukáš Váňa.
     
    73
    Surovčík si dal na čas s rozehrávkou, následně míč poslal na útočnou polovinu Sparty, kde jeden z domácích znovu fauloval.
     
    74
    K volnému přímému kopu z dálky se postavil Roman Horák. Ten pak poslal dlouhý balon za obranu, kam si také Sparťané nabíhali, ale nakonec nemusel Vágner řešit nic nebezpečného.
     
    75
    Dlouhý centr z levé strany propadl až k Sannehovi. Ten ho vrátil do ohně, kde si jeden z jeho spoluhráčů vyskočil, ale hlavičkoval mimo.
     
    75
    Nedovolený zákrok na útočné polovině Sparty. Fauloval Lukáš Penxa. Vlašim připravuje střídání. Zatím se ale na straně domácích ošetřuje.
     
    75
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha B (Lukáš Penxa).
     
    77
    Vlašimský Barnabáš Lacík stále leží na hřišti v obklopení lékařů. Stále se tedy ještě nehraje.
     
    78
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Muhammed Sanneh, přichází Ondřej Kričfaluši,
    ze hřiště odchází Barnabáš Lacík, přichází Daniel Šmiga.
     
    79
    Žlutá karta pro tým FC Sellier & Bellot Vlašim (Petr Heppner).
     
    79
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha B (Lukáš Váňa).
     
    81
    Dlouhý nákop Surovčíka šel za autovou čáru. Spartě to ale určitě nevadí, hra se totiž zdržuje a zbývá posledních devět minut řádné hrací doby.
     
    81
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Daniel Kaštánek, přichází Nelson Okeke.
     
    83
    Sparta brání velice dobře, domácí tým nepouští ani k vápnu, stahuje se a hlídá si vývoj utkání. Vlašimi už moc času nezbývá.
     
    84
    Nogha vhodil rychlý aut, Breda chtěl akci potáhnout podél lajny, ale pak přišel další odkop do zámezí. Vlašim se chystá znovu rychle vhodit.
     
    85
    Po následném vhazování Vlašim zatáhla míč do rohu, kde se ale dobře stáhli Sparťané. Ti sice míč nevybojovali, ale donutili soupeře zahrát až na půlící čáru.
     
    86
    Nedovolený zákrok na polovině hřiště znovu přisoudil míč Vlašimi. Ta rychle rozjela akci po levé straně, která ovšem skončila pouze nepřesnou přihrávkou.
     
    87
    Jeden z hostů zaváhal v obraně, Vlašim mohla uniknout, jenže přihrávka, který měla vysunout domácího útočníka byla příliš dlouhá, a pro míč si stihl doběhnout Surovčík.
     
    88
    Surovčík znovu rychle vyběhl a skočil pro míč na hranici vápna, kam si sbíhal s balonem Adam Toula.
     
    88
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Daniel Rus, přichází Ondřej Novotný.
     
    90
    Sparta rozehrála rohový kop nakrátko a hodně plýtvala časem. Vlašimští si k praporku rychle seběhli a snažili se je okrást, což se jim nakonec také povedlo.
     
    90+1
    Breda neměl komu přihrát, míč tak vrátil brankáři Vágnerovi. Ten zkusil rozehrát výkopem, který nebyl přesný.
     
    90+2
    Surovčík se nyní nedostal na míč, jeden z hráčů Vlašimi totiž vyskočil na dlouhou přihrávku u tyče a dokázal nebezpečně hlavičkovat. Bohužel pro něj šel míč těsně vedle branky.
     
    90+3
    K tomuto poločasu sudí nastavil ještě šest minut nad rámec standardní hrací doby.
     
    90+4
    Sparta velice dobře zvládá závěr utkání. Až na předchozí šanci nepouští soupeře k vápnu, a dokonce míč často zadržuje daleko od branky Surovčíka.
     
    90+5
    Sparta vybojoval dvě autové vhazování v řadě, čímž znovu pozdržela hru na své útočné polovině. Vlašimi čas opravdu dochází a opravdu to nevypadá, že by dnes ještě mohla pomýšlet na body.
     
    90+6
    Domácí se konečně dostali k pokutovému území soupeře. Tam ale trefili rozhodčího, takže se přerušovalo. Pokračuje se míčem rozhodčího.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Sparta se dokázala v 58. minutě prosadit dobrou střelou Kaštánka. Vlašim se od té doby musela hnát do předu, což se jí ale moc nedařilo. Hosté si velice dobře hlídali prostor před vlastní svatyní. I přes dlouhé nastavení se domácím vyrovnat nepodařilo, a tak duel dopadl nejtěsnějším možným výsledkem ve prospěch hostů. Sparta se tak odlepila od ligového dna a poskočila na čtrnácté místo. (15:59:26)

    Jiří Polášek

    Branky: 58. Kaštánek

    Karty:   19. Sanneh (VLA), 33. Singhateh (VLA), 65. Labík (VLA), 79. Heppner (VLA) – 28. Horák (SPB), 60. Ševínský (SPB), 75. Penxa (SPB), 79. Váňa (SPB)


    FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Heppner, Sanneh (78. Kričfaluši), Musil (66. Toula), Šubert (66. Biegon), Breda, Singhateh, Pernica (58. Lacík, 78. Šmiga), Nogha, Labík, Kulhánek (C).
    Náhradníci: M. Kolář – F. Dostál.

    Trenér: Martin Hyský

    AC Sparta Praha B: Surovčík – Hodouš (72. Váňa), Rus (88. O. Novotný), Lilling, Kaštánek (81. Okeke), Schánělec (C), Ševínský, Večerka, Hranoš, Penxa, Horák.
    Náhradníci: E. Kolář – Tošnar, Šilhart.

    Trenér: Josef Krula

    Rozhodčí: Michael Kvítek
    bahis siteleri