Žižkov – Jihlava 0:2 (kon.) | Olomouc B – Chrudim 2:4 (kon.) | Dukla Praha – Táborsko 0:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc B
2:4 (1:1)
MFK Chrudim
Neděle 05.11.2023, 10:15 • Andrův stadion, Olomouc • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní duel je u konce. Sigma vstoupila i do druhého poločasu aktivně, v 50. minutě se již prosadil Langer, který tak otočil stav utkání na 2:1. Pak ale přišla branka Kutíka, která znovu utkání vyrovnala. V 79. minutě Chrudim sehrála parádní kombinaci, na jejímž konci byl Huf, a do branky Sigmy pak ještě spadla taky střela Řezníčka v 85. minutě. Chrudim tak odvezla z Olomouce 3 body po výhře 4:2. (12:07:07)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází David Huf, přichází David Jurčenko.
     
    90+1
    Sigma měla k dispozici ještě jeden přímý volný kop. Ten byl zahrán centrem na malé vápno. Jiří Floder si na něj vyskočil, míč mu sice vypadl, ale brankář ho ještě před dopadem na zem znovu chytil.
     
    90
    K druhému poločasu ještě rozhodčí nastavil dvě minutky nad rámec standardní hrací doby.
     
    89
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází Daniel Langhamer, přichází David Bauer.
     
    88
    Jan Fiala se dostal do dobré pozice na pravé straně. Míč poslal po zemí placírkou, na jeho ránu si ale Floder dobře naběhl a zneškodnil ji.
     
    86
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Dele Ola Israel, přichází Jakub Fabiánek,
    ze hřiště odchází Jiří Spáčil, přichází Daniel Grečmal.
     
    85
    Chrudim právě vstřelila branku! O vítězi dnešního zápasu je tak rozhodnuto. Hosté vybojovali rohový kop. Ten si vzal na starost Michal Skwarczek. Po centru, který nikdo z obou týmů nezachytil, se míč dostal po zemi až k JANU ŘEZNÍČKOVI. Ten vypálil přízemní ránu, která zapadla do levé části Steppenovy branky.
     
    Dnešní utkání sleduje 148 diváků.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází Jan Záviška, přichází David Látal.
     
    83
    Štěpán Langer centroval z volného přímého kopu téměř od praporku. Na míč se sice vysunul Dele Ola Israel, ale hlavičkoval mimo.
     
    82
    Žlutá karta pro tým MFK Chrudim (Jan Záviška).
     
    81
    Sigma velice rychle rozehrála a dostala se až k vápnu. Tam tečoval dobrou střelu Jan Fiala. Míč změnil směr, ale nakonec prolétl jen kolem pravé tyče.
     
    79
    Chrudim právě vstřelila branku! A je znovu otočeno, do vedení se podruhé v zápase dostávají hosté. Chrudim sehrála dobrou akci, jeden z hráčů se pak z pravé strany dostal před gólmana sám. Místo zbrklého zakončení ale naservíroval míč DAVIDU HUFOVI před úplně prázdnou branku. Tomu už chybělo jen lehce doťuknout.
     
    77
    Další velice dlouhý nákop Sigmy tentokrát málem přinesl ovoce. Za míčem se hnal Pavel Zifčák, který nechal obranu daleko za sebou, ale míč nakonec nestihl doběhnout před Floderem.
     
    76
    Štěpán Langer skvěle odzbrojil soupeře po autovém vhazování. Jenže po chvíli tam Olomouc zakopla míč znovu. Chrudimskou akci nakonec zastavil Dele Ola Israel .
     
    75
    Aktivní Záviška se hnal za centrem z pravé strany, ale míč před vnější brankovou čárou nedohnal. Sigma to pak znovu zkoušela dlouhým odkopem, který ale doletěl až ke gólmanu Floderovi.
     
    74
    Rohový kop se ale nevydařil ani hostům. Centrovaný míč dopadl přímo na kopačky týmu v modrých dresech, který se v mžiku dostal na útočnou polovinu.
     
    73
    Kesner dobře udržel míč ve hře, sprintoval pro něj k rohovému praporku. Sigma to moc nečekala, a tak musela rychle dobíhat zpět. Po chvíli pálil jeden z Chrudimských ze středu, ale jeho střela dopadla zblokováním na rohový kop.
     
    72
    Martin Toml napadal rozehrávajícího Michala Vepřeka, který si ale míč velice dobře kryl. Tak ho nakonec poslal k zemi zakázaným způsobem. Sudí rychle pískal.
     
    71
    Vepřek se snažil vysunout Zifčáka, jenže jeho dlouhý výkop našla pouze Chrudim. Sigma se po chvíli dostala k míči znovu. ale vyslala jen málo nebezpečný centr na Flodera.
     
    70
    Po centru do vápna se uvnitř šestnáctky vytvořila skrumáž. Dva hráči snad míč i zalehli, ostatní se snažili ho vytěžit. Nakonec to vše dopadlo jen odkopem brankáře Sigmy.
     
    69
    Záviška je dnes velice aktivní, na levé straně opravdu větrá obranu olomoucké rezervy. Tentokrát si s ním ale domácí pravý bek poradil.
     
    68
    Hra se začíná kouskovat. Vidíme hodně přerušení, a to jak při autech, tak taky při faulech. Hru zdržují také gólmani.
     
    67
    Chrudim měla vhazovat aut, tomu ale předcházela krátká hádka obou týmů. Míč pak uvedla do hry, ale její akce skončila pouze faulem Jana Závišky.
     
    66
    Daniel Langhamer z leva nebezpečně centroval do vápna, tam si ale situaci dobře pohlídal Michal Vepřek, který si na míč naskočil a odhlavičkoval ho pryč.
     
    65
    Rychlé přečíslení Chrudimi skončilo pokusem Jana Závišky. Ten z levé strany střelou po zemi zatočil míč k vzdálenější tyči. Stoppen se musel hodně natáhnout, nakonec vyblokoval míč pouze na roh.
     
    64
    Pavel Zifčák byl faulován při výskoku na hlavičku. Sigma měla k dispozici další volný přímý kop, který ale tentokrát rozehrála na krátko.
     
    63
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Matěj Hadaš, přichází Jan Fiala.
     
    62
    Znovu se Sigma ze zdánlivě ztracené situace u rohového praporku dobře prokombinovala. Tentokrát ale situaci zahodil dlouhým předkopnutím Matěj Hadaš. Předtím se ale míče dotkl ještě i soupeř, a bude se tak kopat rohový kop.
     
    61
    Ani rohový kop domácího celku nepřinesl žádný úspěch a ani žádné ohrožení branky. Sigma ale míč vybojovala zpět a založila akci od gólmana.
     
    60
    Přímý kop se sice Sigmě moc nepodařil, po centru ale následně vytěžila alespoň rohový kop z levé strany hřiště.
     
    59
    Pavel Zifčák se pustil do hlavičkového souboje, v něm byla ale faulován. Po chvíli na zemi se zvedl a bude v pořádku. Sigma tak disponuje volným přímým kopem z dálky.
     
    59
    Pěkná kombinace Sigmy na pravém křídle. Vojtěch Křišťál dostal pas do uličky a mohl na branku uniknout sám, jenže si míč moc předkopnul, a ten mu utekl až za lajnu.
     
    57
    Chrudim právě vstřelila branku! A je znovu srovnáno! Sigma dvakrát zachytila míč, ale útok Chrudimi nezastavila. DANIEL KUTÍK pak dostal pas na levou stranu. Byl v obrovském úhlu, navíc blízko gólmana, ale i tak míč dokázal usměrnit k vzdálenější tyči do střední výšky a srovnat.
     
    55
    Nyní to vypadalo na velmi dobrou šanci. Dele Ola Israel se uvolnil na pravé straně a podél lajny unikal sám směrem k brance. Jenže sudí jeho nadšení zkazil odmáváním ofsajdu.
     
    54
    Rohový kop hostů nedopadl úspěchem. Míč vyhlavičkovali obránci Sigmy. Ta po pár odrazech otáčí směr hry.
     
    53
    Chrudim dlouho kombinovala kolem šestnáctky. Z levé strany pak Daniel Kutík poslal přízemní centr na střed. Míč nečekaně propadl až ke gólmanovi, ale Michal Vepřek ho vyrazil za lajnu.
     
    51
    Olomouc B právě vstřelila branku! Domácí znovu vstoupili do poločasu aktivně. Po krátké kombinaci si vzal míč ŠTĚPÁN LANGER, který si míč ve vápně přehodil na pravou nohu, a poslal ho pod víko mimo dosah brankáře Flodera. Olomouc tak otáčí zápas a vede 2:1.
     
    50
    Chrudim to zkoušela kombinací dohrát na pravé křídlo, tam si pro míč došel Martin Toml, jenže ho zastavil praporek sudího, který signalizoval ofsajd.
     
    49
    Domácí to znovu zkoušeli dlouhým nákopem, ten byl ale i tentokrát nepřesný. Míč zachytil až brankář Jiří Floder, který rychle rozehrál.
     
    48
    Ondřej Kesner parádně pronikl z pravé strany do vápna, tam si ho ale našel Dele Ola Israel, který ho skvělým obranným zákrokem odzbrojil.
     
    47
    Zpočátku druhého poločasu se hráči trochu pohádali o autové vhazování. To nakonec vhodila Chrudim. Po chvíli ale přišlo přerušení v podobě faulu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Olomouc vstoupila do zápasu dobře, vytvořila si několik šancí hned z úvodu. Pak převzala iniciativu Chrudim, která nejdřív napálila břevno. Pak dostala k dobru pokutový kop, který proměnil David Huf, jenž tak otevřel skóre. Chrudim gól hodně nabudil, hosté byli mnohem aktivnější a měli ještě několik šancí, jenže už se prosadit nedokázali. Až v závěru poločasu přišlo nečekané srovnání, kdy si po akci sigmy do vlastní branky vstřelil míč Václav Míka. Po první půli tak na Andrově stadionu panuje nerozhodný stav 1:1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Rozhodčí k tomuto poločasu nastavil ještě jednu minutku nad rámec standardní hrací doby.
     
    44
    Olomouc B právě vstřelila branku! Je srovnáno! Sigma přišla ke gólu tak trochu jako slepý k houslím. Po její akci se k míči dostal chrudimský VÁCLAV MÍKA, který ho ale poslal k tyči do své branky a zaznamenal vlastní gól.
     
    43
    Sigma rozehrávala kombinaci ve středu pole, tam byl ale faulován Štěpán Langer.
     
    42
    Moses Emmanuel Amasi poslal do vápna načechraný centr, na něj si vyskakoval jeho spoluhráč, který byl sice v dobré pozici, ale v hlavičkovém souboji neuspěl.
     
    41
    Teď se domácí konečně po delší době dostali zpět do útoku. Po chvíli kombinování ale opět o míč bez nějakého pokusu o střelu přišli.
     
    40
    Olomouc si neví rady v rozehrávce. Nyní už míč drží na kopačkách přes minutu, ale nebyla schopná se vymanit ze své obranné poloviny hřiště.
     
    39
    Sigma znovu chybovala při rozehrávce. K míči se po chvíli dostal v půlkruhu před vápnem Jan Záviška, který vypálil tvrdě na levou šibenici, ale Stoppen si na míč vyskočil a skvěle ho zlikvidoval.
     
    38
    Velké zmaty proběhly před a v pokutovém území domácího klubu. Jenže na obou stranách. Viděli jsme v rychlém sledu několik nepřesných přihrávek a nečekaných zisků míče.
     
    37
    Centr z rohu byl tentokrát trochu přetažený. K míči se nakonec dostal Spáčil, který ale hlavičkoval hodně slabě, a ještě mimo.
     
    36
    Vojtěch Křišťál se hnal po pravé straně do vápna. Tam nakonec pálil, ale jeden z protihráčů jeho střelu nohou zablokoval. Sigma si kopne alespoň rohový kop.
     
    35
    Martin Toml se hnal za míčem po pravé straně. Nakonec se k němu dostal, ale pouze za cenu nedovoleného zákroku na Michala Vepřeka. Toho si sudí všiml a okamžitě odpískal.
     
    34
    Žlutá karta pro tým MFK Chrudim (Daniel Kutík).
     
    33
    Po rohu domácích následoval hned druhý. Domácí zkusili spíše nižší centr, což se jim ale nakonec nevyplatilo a Chrudim rychle otočila hru na druhou stranu.
     
    32
    Sigma se po střídání dostala k šanci. Jeden z hráčů poslal dobrý míč, ale k jeho smůle Floder vytasil ještě lepší zákrok a balon vyrazil na rohový kop.
     
    31
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jáchym Šíp, přichází Moses Emmanuel Amasi.
     
    30
    Půl hodina hry je za námi. Sigma, která zpočátku hýřila aktivitou a vypracovala si i dobré šance, postupně přenechala iniciativu Chrudimi. Ta skórovala z penalty, která tým hodně nakopla.
     
    29
    Jan Řezníček z hranice šestnáctky vyslal zatočený míč do malého vápna, kde si ale vyskočil zkušený Michal Vepřek, který balon vyhlavičkoval.
     
    28
    Útočnou akci Chrudimi zbrzdil faul u pravého rohového praporku, kde jeden z hráčů poslal k zemi Filipa Uriču. Tomu se naštěstí nic nestalo a pokračuje ve hře.
     
    27
    Adam Bednár se nyní dlouhým centrem zezadu snažil najít vysunuté útočníky. Nebyl ale úspěšný, míč překopl až za brankovou lajnu.
     
    26
    Autové vhazování které si Chrudim vybojovala, neskončilo úspěchem. Hostující fotbalisté míč srazili rovnou zpět za autovou lajnu.
     
    25
    Lanhamer vybojoval míč před pokutovým územím domácího celku, krásnou šajtlí pak našel na levé straně se pohybujícího spoluhráče. Ten ovšem přízemní ránou míč poslal pouze k brankáři.
     
    24
    Sigma chtěl rozehrát další akci z obrany, ale došlo při tom k útočnému faulu na Daniela Langhamera. Chrudim tak získala míč, ale zahrála až ke svému gólmanovi.
     
    23
    Jáchym Šíp velice dobře doběhl aktivního Hufa u lajny a zastavil slibně se rozvíjející akci Chrudimi. Ta následně vhodila z autu až do vápna, ale jen k hráčům v modrých dresech.
     
    22
    Jeden z hráčů Sigmy byl faulován na útočné polovině. Domácí si kopli přímý volný kop. Centr na levou stranu našel Jiřího Spáčila, který ale pálil pouze do boční síťky.
     
    21
    David Huf dostal pod tlak Michala Vepřeka, který běžel pro vzdušný míč mířící do pokutového území Sigmy. Zkušený obránce olomoucké rezervy ale dokázal hlavičkovat ke svému gólmanu ještě před Hufem.
     
    20
    Chrudim právě vstřelila branku! Hosté se dostali do vedení z pokutového kopu. Ten si vzal na starost DAVID HUF, který se rozběhl a poslal míč do protipohybu gólmana směrem k levé tyči.
     
    18
    Adam Borkovec znovu velice aktivní na pravé straně. Hnal se s míčem do vápna, jeden z hráčů Sigmy ho ale nedovoleně srazil k zemi, a sudí odpískal pokutový kop.
     
    17
    Adam Borkovec se dostal do volné pozice ve vápně na pravé straně. Tam mu přilétl centr, který si zpracoval na prsa, a pak z half-voleje pálil na zadní tyč. Stoppen parádním zákrokem vyrazil balon na rohový kop.
     
    16
    Zifčák se natahoval po dlouhém centru na hranici pokutového území. Kdyby hlavičku vyhrál, mohl uvolnit spoluhráče. Jenže souboj prohrál a Chrudim otočila směr hry.
     
    15
    Sigma se dostala při rozehrávce pod tlak, ale po pár přihrávkách na krátko na malém prostoru se nakonec dostala k uklidnění situace přenesením míče na svého gólmana.
     
    14
    David Huf běžel na branku z pravé strany sám. Jenže si chtěl míč zaseknout a zbavit se dobíhajícího obránce, což se mu nakonec nepovedlo a byl odzbrojen.
     
    13
    Na zemi se po jednom ze soubojů dostal dnes velmi aktivní Matěj Hadaš. Ten pravděpodobně dostal nějakou ránu do hlavy, za kterou se nyní drží. Bude ale schopen pokračovat, už se pomalu zvedá.
     
    12
    Jan Záviška protáhl míč po levé straně až do vápna, kde mu ho ale odkopl Dele Ola Israel. Míč pak zamířil do náruče gólmana Stoppena.
     
    11
    Sigma Olomouc rozehrála volný přímý kop. Míče se ujal po dlouhém čekání Martin Vepřek, který ho ale zatočil přímo do rukou vyskakujícího si Flodera.
     
    10
    Žlutá karta pro tým MFK Chrudim (Martin Toml).
     
    9
    Matěj Hadaš bojoval u pravé lajny. Tam se dostal přes dva protihráče, ale nakonec se od něj míč dostal pouze za vnější brankovou lajnu a tak se rozehrává od brankáře Flodera.
     
    7
    Míč od rohového praporku rozehrál Michal Skwarczek. Přihrál nakrátko Danielu Langhamerovi, který nádherným centrem našel ve vápně postaveného Jana Závišku. Ten si vyskočil a hlavičkoval přímo do břevna.
     
    6
    Chrudim poprvé v zápase drží delší dobu míč na kopačkách. Po krátké kombinaci před šestnáctkou vytěžila alespoň rohový kop.
     
    5
    Další dobrá akce Sigmy. Jiří Spáčil potáhl míč ve volném prostoru po levé straně, následně nasměroval parádní kolmici na druhou stranu pro Matěje Hadaše. Ten ale šanci zahodil přízemní střelou přímo do brankáře.
     
    4
    Zifčák zachytil dlouhý centr před vápnem. Hlavičkou poslal míč spoluhráči a Sigma započala kombinaci kolem šestnáctky. Zatím balon na kopačkách drží skoro celou dobu.
     
    3
    Jáchym Šíp se znovu nebezpečně natahoval pro centrovaný míč. Tentokrát už se trefil, míč hlavičkoval pouze těsně nad pravý vingl Florderovy branky.
     
    3
    Centr Sigmy mířil z pravé strany do vápna. Tam se hlavou natahoval Jáchym Šíp, který na něj ale nakonec nedosáhl.
     
    2
    Utkání je zahájeno. Sigma provedla úvodní výkop. Olomouc dnes nastupuje v klasické domácí modré kombinaci, Chrudim oblékla červené dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc B: Stoppen – Šíp, F. Uriča, Israel, Vepřek (C), Hadaš, J. Spáčil, Zifčák, Langer, Bednár, Křišťál.
    Náhradníci: Koutný – Coufal, Amasi, Fabiánek, Slavíček, Fiala, Grečmal.
    Trenér: Tomáš Janotka

    MFK Chrudim: Floder – Jan Řezníček, Borkovec, Záviška, Kesner (C), Kutík, Langhamer, Skwarczek, Míka, Huf, Toml.
    Náhradníci: Šerák – Bauer, D. Látal, Jurčenko, Hájek.
    Trenér: Radek Kronďák

    Rozhodčí: Jakub Doubrava.
     
    VZÁJMENÉ ZÁPASY

    Sigma – Chrudim 2:2 (14.5.2023)
    Chrudim – Sigma 0:0 (22.10.2022)
     
    Sigma se po sérii ne moc dobrých výsledů propadla tabulkou. V posledních zápasech ale chytila druhý dech, porazila Vlašim 1:0 doma, vyhrála 2:0 na Spartě B, a dotáhla se tak bodově právě na desátou Chrudim. Zaostává pouze o skóre a aktuálně je jedenáctá s brankovým rozdílem -5.

    Chrudim v posledních pěti duelech vybojovala o bod více, než Sigma. Vyhrála s Opavou 1:0, v posledním kole porazila Kroměříž 3:1. Ještě předtím zase remizovala s Duklou 2:2. Aktuálně má na kontě sedmnáct bod, je desátá a její brankový rozdíl činí -2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Jiří Polášek

    Branky: 44. Míka (vla.), 51. Langer – 20. Huf (pen.), 57. Kutík, 79. Huf, 85. Jan Řezníček

    Karty:   10. Toml (CHR), 34. Kutík (CHR), 82. Záviška (CHR)


    SK Sigma Olomouc B: Stoppen – Šíp (31. Amasi), F. Uriča, Israel (86. Fabiánek), Vepřek (C), Hadaš (63. Fiala), J. Spáčil (86. Grečmal), Zifčák, Langer, Bednár, Křišťál.
    Náhradníci: Koutný – Coufal, Slavíček.

    Trenér: Tomáš Janotka

    MFK Chrudim: Floder – Jan Řezníček, Borkovec, Záviška (84. D. Látal), Kesner (C), Kutík, Langhamer (89. Bauer), Skwarczek, Míka, Huf (90+2. Jurčenko), Toml.
    Náhradníci: Šerák – Hájek.

    Trenér: Radek Kronďák

    Rozhodčí: Jakub Doubrava

    Diváci: 148
    bahis siteleri