Buffalo – Minnesota 3:2 (kon.) | Florida – Carolina 5:2 (kon.) | New Jersey – Washington 2:4 (kon.)
Toronto – Calgary 5:4 (2:1 po s.n.) | Anaheim – Philadelphia 3:6 (kon.) | Vegas – San Jose 5:0 (kon.)
Detroit – Columbus 5:4 (kon.) | Winnipeg – Dallas 2:3 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
San Jose Sharks
Sobota 11.11.2023, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vegas potvrdilo roli favorita, poslední San Jose rozstřílelo 5:0
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 39 – 20 | Přesilová hra: 0/0 – 0/4 | Trestné minuty: 10 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Adin Hill (VEG) – 20 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 60:00
    Kaapo Kähkönen (SJS) – 34 zákroků, 5 OG, úspěšnost 87,2 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Jan Rutta (SJS) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:19
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -2 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 22:10
    Filip Zadina (SJS) – 0+0, -3 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:43

    Tři hvězdy utkání
    1. Alec Martinez (VEG) – 2+0
    2. Adin Hill (VEG) – 20 zákroků
    3. Alex Pietrangelo (VEG) – 1+2 (06:49:03)
     
    Utkání přihlíželo 18 423 diváků.
     
    Vegas na domácí půdě potvrdilo roli obrovského favorita, San Jose rozstřílelo po velmi dobrém týmovém výkonu 5:0.

    Lídr Západní konference zadělal na úspěch hned v úvodní dvacetiminutovce, v níž si vybudoval dvougólový náskok. Po bezbrankové druhé třetině znovu padaly branky až v té třetí, kdy konečnou podobu výsledku vylepšili v oslabení William Karlsson, svou druhou trefu v zápase zaznamenal zadák Alec Martinez a konečnou podobu výsledku stanovil v 50. minutě centr čtvrtého útoku Brett Howden.

    Svěřenci trenéra Cassidyho navýšili náskok v čele Západu před druhým Vancouverem na čtyři body, San Jose zůstává s pěti body poslední o skóre za Edmontonem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Ještě jednou si s pukem zahrál Kaapo Kähkönen, když zpoza brány rozehrával vyrážečkou po levém mantinelu a ve spolupráci s Filipem Zadinou dostali puk pryč z obranné třetiny.
     
    59:08
    V mezikruží si trpělivě počkal na přihrávku Pavel Dorofejev a dočkal se, z nadějného postavení však vypálil přímo do Kähkönenovy výstroje.
     
    58:50
    Domácí celek zastavil v útočení hvizd muže v pruhovaném, Shea Theodore totiž posunul puk k Williamu Carrierovi nedovoleně rukou.
     
    58:19
    Protože neměl komu nahrát, tak Kyle Burroughs jenom vyhodil z obranné třetiny po levém mantinelu. Oba týmy vystřídaly, zápas se dohrává.
     
    57:44
    Český útočník Filip Zadina neměl proti dvojici soupeřů moc šancí na úspěch, přesto pokusil štěstí, aby nakonec přišel o puk na úkor Pietrangela.
     
    57:13
    Do pravého kruhu dostal nabito Mikael Granlund, který ránou bez přípravy napálil clonícího McNabba, středem posléze vyhodil Brett Howden.
     
    56:40
    Calen Addison uhodl, kudy povede vyhození Marka Stonea, avšak plnou kontrolu nad kotoučem získal až za modrou čárou.
     
    56:07
    Při úspěšném zákroku Adinu Hillovi povolily řemínky na masce, která mu následně spadla z hlavy, rozhodčí okamžitě zareagovali přerušením hry.
     
    55:35
    U střídačky domácího mužstva došlo po přerušení hry k menší potyčce, v níž byli nejaktivnější Jonathan Marchessault a William Eklund. Zatímco domácí forvard dostal 2+2 minuty za hrubost, tak hostující útočník obdržel pouze dvouminutový trest, takže hosté si zahrají přesilovku.
     
    55:29
    Do útoku se vydal Alex Pietrangelo a jeho cesta skončila v blízkosti útočné modré čáry, kde mu puk vypíchl Mario Ferraro.
     
    55:17
    Na první kariérní hattrick v NHL zaútočil Alec Martinez, forhendový projektil bez přípravy napálil poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    54:45
    Žralo by určitě rádi zaznamenali aspoň čestný úspěch. Na modré střílel z otočky Jan Rutta, trefil prvního bránícího soupeře.
     
    54:20
    Překvapivě plnil pozici nejvytaženějšího hráče Sharks Kyle Burroughs, nicméně s pukem na holi se daleko nedostal, na mantinel jej přišpendlil Zach Whitecloud.
     
    53:36
    Ofenzivu podpořil Brayden McNabb, jenž vyslal tvrdou střelu zápěstím z levého kruhu, Kaapo Kähkönen včas zaklekl a uschoval puk do výstroje.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Pietrangelo (Amadio, Stone), 12. Martinez (Amadio, W. Carrier), 43. W. Karlsson (Eichel), 45. Martinez (Pietrangelo, W. Karlsson), 50. Howden (Röndbjerg)


    Vegas Golden Knights: Hill (L. Thompson) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hutton – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (C), Amadio, W. Carrier – Dorofejev, W. Karlsson (A), Cotter – Kolesar, Howden, Röndbjerg.
    Trenér: Bruce Cassidy

    San Jose Sharks: Kähkönen (Blackwood) – Addison, Ferraro (A), Burroughs, M. Vlasic, Ochoťuk, Rutta – Zetterlund, Hertl (A), Eklund – Kunin, Granlund, Lindblom – Zadina, Sturm, Hoffman – Labanc, Carpenter, G. Smith.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Luxmore, Hebert- Flemington, Hunt

    Diváci: 18 423
    bahis siteleri