Česko – Finsko 1:2 (po pr.)
po prodl.
Česko
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Finsko
Sobota 11.11.2023, 09:30Turnaj čtyř (ženy U18)
Partner:
     
    A ve Vierumäki je dobojováno, bohužel však s nepříjemným koncem pro český ženský výběr do 18 let. Ten totiž vedl díky brance Adély Pánkové z počátku druhé třetiny, nicméně se srovnávací trefou přispěchala v počínající poslední minutě třetí části Nelly Andersson. V následném prodloužení rozhodla o výhře Finek nekompromisní ranou na bezmocnou Šenkovou Emma Ekolouma.

    To je ode mě dnes vše, přeji pěkný zbytek dne a potkáme se znovu u některého z dalších onlajnů. Na počtenou! (11:35:28)
     
    Konec zápasu.
     
    60:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velmi krutý konec pro české hráčky. Hned v první minutě prodloužení totiž Finky dotahují svůj obrat, když se po vybídnutí Abigail Byskaty prosazuje volná EMMA EKOLOUMA. Pomyslný bonusový bod a především výhru tak bere domácí výběr. Asistence: Abigail Byskata, Tuuli Tallinen.
     
    60:10
    Emma Ekolouma chtěla vypálit z levé strany, dobrý blok ale vytáhla obránkyně Veronika Hujová.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Dlouho to vypadalo, že si Češky dokráčí pro výhru v poměru 1:0. Závěrečný risk se šesti hráčkami v poli ale Finkám vyšel díky trefě Nelly Andersson, a tak je skóre po základní hrací době vyrovnané 1:1. Po krátké pauze následuje prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A severskému výběru se risk v šesti podařil. NELLY ANDERSSON to vzala na sebe a nechytatelným vymetením pravého horního růžku české branky utkání, alespoň to tak vypadá, pošle do prodloužení. Asistence: Tinja Tapani, Emma Ekoluoma.
     
    58:30
    Finkám se zatím daří držet postavení na českém území, Češky k nim ale přistupují velmi hbitě a nedovolují přetavit výhodu hráčky navíc ve střelu.
     
    58:05
    A je to opravdu tak, Finky hrají s odkrytými zády!
     
    58:05
    Finská strana si bere oddechový čas. Vzhledem ke skóre se dá předpokládat, že budou zkoušet hru se šesti hráčkami v poli a gólmankou na střídačce.
     
    57:20
    Finské formace stíhají střídat během rozestavění v českém pásmu, nicméně nedaří se jim vytvořit řádné palebné pozice.
     
    56:40
    Hraje se ve velkém tempu, nicméně pro Češky trochu nemile primárně v jejich třetině.
     
    55:47
    Nebezpečnější závar si teď vytvořila domácí třetí lajna a ačkoliv měla Šenková zpočátku lehké problémy se zakročením, nakonec se jí to podařilo a drží čisté konto.
     
    54:59
    A přechod Finek do české třetiny byl tak pomalý, že s jeho zastavením neměla obrana žen do 18 let znatelné potíže.
     
    54:00
    Madlen Chladová puk poslala na branku ve výši horní tyčky, a tak nebylo pro její spoluhráčky moc možností, jak do kotouče před finskou klecí hrábnout.
     
    53:08
    Kateřina Pěnčíková mohla už už vyjet do šance po zaváhání finské obrany po pravé straně, nakonec ale o kotouč přišla díky dobrému vrácení finské hráčky.
     
    52:48
    Finky jsou na ledě znovu v plném počtu.
     
    52:30
    Výraznější střeleckou šanci si Češky nevytvořily, nicméně i tak jim ale početní výhoda slouží jako dobrý prostředek k bránění hubeného náskoku.

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 24. Pánková (Vocetková, Gildainová) – 60. Andersson (Tapani, Ekoluoma), 61. Ekolouma (Byskata, Tallinen)


    Česko: Šenková (Hořínková) – Hujová, Paroubková, Slavíčková, Fromová, Tischler, Chladová, Jarabková – Pánková, Gildainová, Vocetková – Jílková, Jebousková, Nogová – Felcmanová, Mazancová, Skořepová – Pěnčíková, Musilová.
    Trenér: Dušan Andrašovský

    Finsko: Kuja-Halkola (Huovinen) – Tallinen, Ojala, Palin, Holmberg, Andersson, Pohjanaho, Timonen – Byskata, Tapani, Ekoluoma – Loponen, Kankkunen, Julkunen – Lamberg, Kuusisto, Lehikonen – Nurmisto, Siekkinen, Siivonen – Sten.
    Trenér: Mira Kuisma

    Rozhodčí: Lusi, Oksanen – Frohaug, Silander
    bahis siteleri