Union Berlín – Augsburg 1:1 (kon.) | Wolfsburg – RB Lipsko 2:1 (kon.) | W. Brémy – Leverkusen 0:3 (kon.)
Dortmund – Mönchengladbach 4:2 (kon.) | Freiburg – Darmstadt 1:1 (kon.) | Frankfurt – Stuttgart 1:2 (kon.)
konec
Werder Brémy
0:3 (0:2)
Bayer Leverkusen
Sobota 25.11.2023, 15:30 • Wohninvest Weserstadion, Brémy • Německá Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu dvanáctého kola Bundesligy! Spolu se podíváme na duel mezi domácím Werderem a hostujícím Leverkusenem. Úvodní výkop je naplánovaný na 15:30 a my u toho nebudeme chybět.
     
    Werder Brémy

    Werer se nachází v horší polovině tabulky, ovšem ta je v těchto místech hodně našlapaná. Po jedenácti kolech mají na svém kontě jedenáct bodů a nachází se na dvanáctém místě. Brémy mají pasivní skóre, jelikož dosud inkasovaly dvaadvacet branek, zatímco jich samy daly osmnáct. V posledních třech duelech vybojoval domácí celek jen dva body. Remizoval totiž s Frankfurtem a Wolfsburgem. Předtím padl těsně na hřišti Dortmundu.
     
    Bayer Leverkusen

    Možná trochu překvapivý, ale zatím naprosto jasný vládce tabulky. Bayer totiž vybojoval v jedenácti zápasech fantastických třicet jedna bodů a tabulky vede o dva body před Bayernem. Leverkusen mže být spokojený především se svou ofenzivou, jelikož nasázel už čtyřiatřicet gólů. Navíc jich inkasoval jen deset. V posledních třech duele získal hostující celek plný počet devíti bodů. Postupně totiž přehrál Freiburg, Hoffenheim a v posledním kole také Union.
     
    Úvodní sestavy:

    Werder Brémy: Zetterer – Veljković, Friedl (C), Jung – Weiser, Schmid, Stage, Bittencourt, Deman – Borré, Ducksch.
    Náhradníci: Pavlenka – Stark, Pieper, Agu, Groß, Lynen, Kownacki, Njinmah, Woltemade.
    Trenér: C. Fritz.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Andrich, Hincapié – Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo – J. Hofmann, Wirtz – Boniface.
    Náhradníci: Kovář – Stanišić, Tah, Tapsoba, Amiri, Puerta, Tella, Adli, Hložek.
    Trenér: X. Alonso.

    Rozhodčí: Petersen – Sather, Wessel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání nám právě odstartovalo! Favoritem bude hostující celek, který by se rád vrátil na první místo. Přeskočil ho totiž po včerejším zápase Bayern.
     
    2
    Jinak si ještě pojďme říct, kdo hraje v jakých dresech. Fotbalisté Werderu hrají v zelenobílých svršcích, zatímco hostující hráči hrají v černočervených.
     
    3
    Obrana Leverkusenu se hodně otevřená, ale domácí toho nedokázali využít! Anthony Jung čekal dlouho na nahrávku, kterou navíc jen odevzdal gólmanovi.
     
    4
    Robert Andrich byl aktivně napadán při rozehrávce, ale svým pasem našel svého spoluhráče na pravé straně. Bayer přesto záhy balón zase ztratil.
     
    5
    Prvních pět minut uteklo jako voda a zatím jsme se ničeho zajímavého nedočkali. Nyní se snad poprvé v utkání snaží vepředu něco vymyslet hosté.
     
    6
    Nedařilo se jim překonat obranu domácího celku, tak to zkusili takovým lehčím lobem za obranu. S tím si obrana Werderu poradila bez problémů.
     
    7
    Leverkusen se sice dočkal branky. jenže ta nenože být uznána! Victor Boniface totiž nenačasoval ideálně svůj náběh za obranu a byl v ofsajdu. Sice si šikovně položil brankáře a mířil z úhlu do prázdné, ale není mu to nic platné.
     
    8
    Miloš Veljković se najednou ocitl mezi dvěma soupeři, ale ještě stihl poslat míč na střed hřiště. Tam o něj Brémy přišly a Leverkusen vybojoval rohový kop.
     
    9
    Leverkusen právě vstřelil branku! Hosté se dostávají do vedení a může za to domácí vlastní branka! Rohový kop sice Werder odvrátil bez větších potíží. Následoval ale další centr z levé strany a OLIVIER DEMAN nejspíše nečekal, že propadne. Míč jej totiž doslova trefil do kopačky, od které se odrazil do protipohybu brankáře.
     
    11
    Tak na úvodní branku jsme nakonec nemuseli čekat vůbec dlouho. Hostující fotbalisté se mohou touto brankou uklidnit, naopak domácí budou muset útočit.
     
    12
    Držení míče: 45% – 55%!
     
    13
    Hráči v zelenobílých dresech si přihřívají na obranné polovině, jelikož se s míčem daleko nemohou dostat. Bayer napadá hodně aktivně, navíc dost vysoko.
     
    14
    Žlutá karta pro tým Werder Brémy (Bittencourt).
     
    15
    Leonardo Bittencourt musel mít nejspíše nějaké řeči směrem k rozhodčímu, jelikož faul těsně předtím spáchal Rafael Borré, ten si o žlutou také koledoval.
     
    16
    Florian Wirtz spíše na jistotu odpálil míč z poloviny hřiště. Ten si tak mohli sebrat domácí, kteří jsou ale okamžitě napadáni hosty a nemají čas na rozehrávku.
     
    17
    To vypadalo zajímavě na straně Bayeru! Uvolnilo se mu místo na pravé straně, odkud okamžitě přišel centr do vápna. Victor Boniface si v těžké pozici přebral míč, ale obranu propálit nedokázal.
     
    18
    Olivier Deman nedokázal udržet míč na hrací ploše, takže jej na své kopačky získali zase hosté. Brémy sice měly slušný start do zápasu, ale od té doby to nejde...
     
    19
    Leverkusen to tentokrát zkusil z levé strany a dostal se až do vápna. Tam se však objevila hradba v podání domácího celku, která balón odpálila co nejdále.
     
    20
    Už je za námi dvacet minut hry a sledujeme poměrně zajímavou podívanou. Leverkusen je zatím lepším týmem a jeho vedení je rozhodně zasloužené.
     
    21
    Střelou z velké dálky to zkusil Granit Xhaka. Jeho pokus ale nebyl úplně nejideálnější. Míč mu sjel po kopačce a jeho rána letěla vysoko nad horní tyč.
     
    22
    Florian Wirtzovi se evidentně nelíbilo rozhodnutí sudího, který mu odpískal faul na útočné polovině.
     
    23
    Leverrkusen se dostal do problémů na obranné povinně, když se naopak domácí pustili do aktivního napadání. Lukáš Hrádecký týmu ale pomohl s rozehrou.
     
    25
    V posledních minutách ale jinak sledujeme opravdu hru na jednu bránu. Bayer pevně kontroluje utkání a domácí se nemohou ani pořádně udržet na míči.
     
    26
    Marco Friedl se musel mít pořádně na pozoru ve vápně. Nakonec to byl ale on, kdo odvrátil centr do šestnáctky. Hosté ale vybojovali další rohový kop.
     
    27
    Ten už žádné problémy na stranu Brém nepřinesl. Pro míč si vyskočil Michael Zetterer, který jej schoval v rukavicích a pokusy se okamžitě rozehrát.
     
    28
    První rohový kop také pro domácí. Povede se jim konečně více ohrozit bránu Lukáše Hrádeckého?
     
    29
    No, vlastně ani ne... Sice došlo ke slabému zakončení hlavou, jenže to sotva doskákalo ke gólmanovi hostů. To mu samozřejmě nečinilo žádné problémy.
     
    30
    Jeremie Frimpong měl spoustu místa na pravé straně a dostal se až do vápna. Následně poslal zpětnou přihrávku, kterou Werder odvrátil do bezpečí
     
    31
    Leverkusen to znovu zkusil ze střední vzdálenosti, ani tentokrát nešla rána na bránu.
     
    32
    Victor Boniface si nabíhal za obranu domácího celku, když si ho všiml jeden ze spoluhráčů. Marco Friedl ale dobře zapracoval dozadu a tento pas zastavil.
     
    34
    Střely na bránu: 1 – 0!
     
    35
    Florian Wirtz a Alejandro Grimaldo sice dokázali obrat jednoho ze soupeřů o balón, jenže se u toho dopustili nedovoleného zákroku, který byl také odpískán.
     
    36
    Žlutá karta pro tým Werder Brémy (Marco Friedl).
     
    37
    Hosté vybojovali standardní situaci, avšak s tímto centrem si domácí v pohodě poradili.
     
    38
    Hráči v zelenobílých dresech se tak mohli vydat do trochu otevřené obrany po levé straně, jenže jejich akce skončila ještě daleko před bránou Hrádeckého.
     
    39
    Právě kapitán hostujícího týmu se zapojil do rozehrávky Leverkusenu. Ten rozjíždí postupnou akci, jenže Brémy jim nenechávají ani kousíček prostoru.
     
    40
    Do konce poločasu nám chybí posledních pět minut! Bayer nadále vede o jednu branku, která padla už v deváté minutě. Dočkáme se ještě gólu do půle?
     
    41
    Jeremie Frimpong si tentokrát nabíhal mezi obránce a dostal hodně zajímavou přihrávku, ale Michael Zetterer ukázal dobrý odhad a míč před ním odehrál.
     
    42
    Hosté tentokrát zrychlili hru a nakonec přišel přízemní pas do vápna. Ten už mířil na volného hráče, ale Jens Stage tam stihl předvést skluz a srazit míč na roh.
     
    43
    Leverkusen právě vstřelil branku! Domácí se sice znovu ubránili rohovému kopu, jenže po něm inkasují dnes už druhou branku! Piero Hincapié se uvolnil na levé straně vápna a poslal míč do druhé vlny. JEREMIE FRIMPONG si nejspíše křikl, aby mu Victor Boniface balón přenechal. To se také stalo a jeho prudká rána končí nechytatelně v síti u zadní tyče!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V posledních minutách prvního poločasu se už nic zajímavého nestalo, a tak hosté potvrzují roli favorita duelu a vedou o dvě branky. Prvního přesného zásahu jsme se dočkali už vdejte minutě, když se smolně do vlastně brány trefil Olivier Deman. Leverkusen následně přebral otěže utkání do svých rukou a zaslouženě přidali v samotném závěr poločasu ještě jeden gól, když se tvrdou ranou na zadní tyč prosadil Jeremie Frimpong.

    Další poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    A už nám začal i druhý poločas! Nakonec nevidíme ani jednu změnu v zahajovacích sestavách. Přičemž možná v té domácí bychom nějakou asi čekali.
     
    48
    Hráči v černočervených dresech budou chtít navázat na druhý poločas a drží míč na svých kopačkách. Nyní se jim však nedaří dostat až na dostřel brány.
     
    49
    Werder se ale nedokáže udržet na míči déle než pár vteřin a bude to mít dnes ohromně těžké. Bayer však o míč přišel, když Jeremie Frimpong poslal nepřesný pas.
     
    50
    Už je za námi prvních pět minut druhé půle, ve kterých se nestalo vůbec nic...
     
    51
    Anthony Jung se nemohl vydat dopředu, jelikož se před ním z ničeho nic objevili rovnou dva soupeři. Musel tak zvolit jenom zpětnou přihrávku.
     
    52
    Olivier Deman měl podobný osud jako spoluhráč před chvilkou. Přesto se Wedrer pomalu ale jistě posouvá dopředu a už je kousek od brány Hrádeckého.
     
    53
    Rafael Borré si však pomohl postrčením ve vápně, což pozornosti sudího neuniklo. Domácím je tak pískán útočný faul a míč získávají opět hráči hostí.
     
    54
    Žlutá karta pro tým Werder Brémy (Olivier Deman).
     
    55
    Olivier Deman dnes nehraje úplně nejpovedenější zápas. Dal si vlastní gól, nyní viděl jasnou žlutou kartu... Jeremie Frimpong se ale po chvilce zvedá na nohy.
     
    56
    Victor Boniface dostal naprosto ideální přihrávku proti noze na hranici vápna. Rána mu ale vůbec nesedla a jeho pokus zamířil vysoko nad domácí svatyni.
     
    56
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Olivier Deman, přichází Felix Agu.
     
    58
    Werder se sice směrem dopředu trochu zlepšil oproti prvnímu poločasu, jenže Lukáš Hrádecký zatím nemusí zasahovat. Je to vcelku jasná podívaná.
     
    59
    Leverkusen navíc nyní vybojoval další rohový kop. Alejandro Grimaldo si jej vzal opět na starost, avšak tentokrát se domácí obrana dokázala ubránit.
     
    60
    Už je za námi hodinka hry a hostující fotbalisté nadále vedou o dva přesné zásahy! Povede se domácím hráčům alespoň nějak zdramatizovat duel?
     
    61
    Marvin Ducksch upadl ve vápně před několika okamžiky doslova jako pytel brambor a chtěl si vykoledovat penaltu. Ve hře byl asi VAR, ale rozhodnutí bylo rychlé... Z toho penalta pro Brémy určitě nebude.
     
    62
    Domácí fotbalisté se sice dočkali branky, jenže ta nebude uznána! Hráč Werderu si totiž těsně nepohlídal ofsajdové postavení. Marvin Ducksch se tak z branky nemohl radovat dlouho.
     
    64
    Ve hře byl znovu i VAR, jelikož to byl opravdu těsný ofsajd. Nyní už ale můžeme pokračovat ve hře. Brémám by tento gól mohl nalít novou krev do žil.
     
    65
    A další ofsajd na straně zelenobílých. Tentokrát se v něm ocitl nejspíše právě Marvin Ducksch...
     
    66
    Leverkusen se trochu pokouší uklidnit hru, když musel čelit atakům soupeřů. Michael Zetterer si mezitím připsal jednoduchý výskok pro míč, který přiletěl z centru.
     
    67
    Držení míče: 44% – 56%!
     
    68
    Domácí fotbalisté opět drží míč na svých kopačkách, jenže jsou s ním hodně daleko od brány. Leverkusen se navíc v kompletní sestavě stáhl do obrany.
     
    69
    Přesto se Werderu povedlo dostat až do vápna. Tam už však zafungovala obrana Leverkusenu.
     
    70
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních dvacet minut! O výsledku už je nejspíše dávno rozhodnuto. Dočkáme se ale ještě nějaké branky?
     
    71
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Victor Boniface, přichází Amine Adli.
     
    72
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Rafael Borré, přichází Nick Woltemade,
    ze hřiště odchází Bittencourt, přichází Justin Njinmah.
     
    73
    Tvrdý souboj o míč proběhl u hranice šestnáctky před Michaelem Zettererem. Brémy nakonec dostaly míč do bezpečí, hrají s ním ovšem hosté.
     
    74
    Ne, v posledních minutách se toho na hřišti v Brémách moc neděje. Domácí fotbalisté se sice snaží, ale k nějaké střelecké příležitosti se dostat nemohou.
     
    75
    Jeremie Frimpong dostal v souboji do obličeje, ale nebude to nic hrozného. Po chvilce se z toho oklepal, a tak můžeme zase pokračovat ve hře.
     
    76
    Leverkusen právě vstřelil branku! Tak jsme se ještě jedné branky dočkali, znovu jí mají na svědomí hráči Bayeru! ALEJANDRO GRIMALDO si táhl míč dlouho po vlastní ose. Nikým neatakován se dostal až do vápna a tvrdou ranou překonal gólmana na přední tyč.
     
    78
    Asi už můžeme konstatovat, že po tomto duelu se Leverkusen Vráti do čela Bundesligy, kde bude mít opět dvoubodový náskok na pronásledovatele z Bayernu.
     
    79
    tentokrát hostům přihrávka na střed hřiště absolutně nevyšel. Šla totiž na obsazeného hráče, takže s tím si obránce domácího celku dokázal poradit.
     
    80
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních dvacet minut! Bayer vede o tři góly. Utkání se už tak víceméně jen dohrává, uvidíme ale ještě gól?
     
    81
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Adam Hložek,
    ze hřiště odchází Frimpong, přichází Nathan Tella.
     
    82
    Hosté sice dostali míč do sítě, jenže branka není uznána nejspíše kvůli těsnému ofsajdu!
     
    83
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Schmid, přichází Senne Lynen,
    ze hřiště odchází Anthony Jung, přichází Niklas Stark.
     
    84
    Hra se několik sekund odehrávala na středu hřiště, odkud nakonec vítězně vzešli domácí. Njinmah napálil tvrdou střelou jen břevno!
     
    86
    Pěkně to vykombinovali domácí. Justin Njinmah už sklouzával pro zakončení, jenže na míč nakonec o malý kousek nedosáhl. Velká škoda pro Brémy.
     
    87
    Střely na bránu: 1 – 2!
     
    88
    Bayer drží míč na svých kopačkách a nikam dopředu nespěchá. Werder už navíc nijak nenapadá... Až Lukáš Hrádecký musel míč odpálit do bezpečí.
     
    89
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Granit Xhaka, přichází Gustavo Puerta,
    ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Nadiem Amiri.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    90+1
    První minutu ze tří nastavených už je skoro za námi a o rychlou akci se pokusili hosté. Obrana Werderu se ale stihla zformovat a nenechal soky vystřelit.
     
    90+2
    Přesto si Leverkusen vypracoval ještě možnost! Na levé straně vápna se ocitl osamocený hráč hostí, ale svou střelou trefil jediného soupeře před sebou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Leverkusen potvrdil roli favorita a bere z tohoto duelu tři body, díky čemuž se vrací na první pozici tabulky! V druhém poločase jsme se dočkali ještě jedné regulérní branky, o kterou se postaral Alejandro Grimaldo tvrdou ranou na přední tyč. Oba týmy vstřelily v druhém poločase ještě jednu branku navíc, avšak ani jedna z nich nemohla být uznána pro ofsajd.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:9. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 15:4.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:24:23)

    Denisa Józsová

    Branky: 9. Deman (vla.), 43. Frimpong (Hincapié), 76. Grimaldo (Adli)

    Karty:   14. Bittencourt (BRM), 36. Friedl (BRM), 54. Deman (BRM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:9. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 15:4.
    Werder Brémy: Zetterer – Veljković, Friedl (C), Jung (83. Stark) – Weiser, Schmid (83. Lynen), Stage, Bittencourt (72. Njinmah), Deman (56. Agu) – Borré (72. Woltemade), Ducksch.
    Náhradníci: Pavlenka – Pieper, Groß, Kownacki.

    Trenér: C. Fritz.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Andrich, Hincapié – Frimpong (81. Tella), Palacios, Xhaka (89. Puerta), Grimaldo – J. Hofmann (89. Amiri), Wirtz (81. Hložek) – Boniface (71. Adli).
    Náhradníci: Kovář – Stanišić, Tah, Tapsoba.

    Trenér: X. Alonso.

    Rozhodčí: Petersen – Sather, Wessel
    bahis siteleri