Poruba – Třinec 2:8 (kon.) | Zlín – Olomouc 6:0 (kon.) | Vítkovice – Přerov 2:3 (kon.)
Jihlava – Kometa Brno 0:4 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Č. Budějovice – Kladno 3:2 (kon.)
Liberec – Sparta 5:1 (kon.) | Slavia – HC Litvínov 2:6 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
HC Kometa Brno
Sobota 02.12.2023, 15:15 • Veřejné sportoviště pro zimní sporty, Jihlava • Extraliga dorostu • Skupina B
Partner:
     
    Já se odsud z Jihlavy s Vámi loučím a přeji hezký zbytek sobotního večera. (17:19:08)
     
    V Jihlavě je dobojováno! Brněnská Kometa si hned zkraje třetí třetiny pojistila své vedení, a i když pak ve zbývajícím času byla aktivnější Dukla, tak nedokázala najít recept na gólmana Váňu. I díky jeho výkonu tak míří tři body do jihomoravské metropole.
     
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Katolického ránu vytěsnil Váňa ven svými betony. Hráči Komety pak vyhodili kotouč až k jihlavské brance.
     
    59:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Jan Brabenec.
     
    59:00
    Hosté v plném počtu.
     
    58:46
    Domácí se ve zbývajícím přesilovkovém čase pokusili o prověření Váni z pravé strany. Brněnský gólman ale celou situaci vyčíhal a kotouč podržel u svého těla.
     
    58:08
    Domácí v plném počtu.
     
    57:46
    Křižný pas Tomici mezi dva hráče Dukly se nesetkal s úspěchem, neboť mezi nimi stál ještě jeden hráč Komety, který si dokázal ukořistit kotouč pro sebe.
     
    57:35
    Tlak Jihlavy ale pokračuje. Jeho dalším výsledkem je zakončení, které nyní Váňa udržel ve svém náručí.
     
    57:03
    Ihned po buly a přiklepnutí puku důrazně vypálil Dominik Holas. Jeho ráně na vzdálenější tyč ale chyběl směr, kotouč tak mířil vedle Váňovy branky.
     
    57:00
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jan Brabenec – 2 min., krosček.
     
    56:23
    Jihlavští se snaží o vyhození kotouče ven ze třetiny. Proti tomu Kometa zvolila účinnou taktiku v podobě zachytávacích věží na modré čáře, přes něž neprojde žádný puk dále.
     
    56:08
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Jonáš Tramba – 2 min., hrubost.
     
    55:46
    Váňovu pozornost prověřil Šimon Katolický, který na něj napasoval kotouč od modré. Gólman Komety ale zavčasu vytáhl proti puku svou lapačku.
     
    54:45
    Kytkova přihrávka zpoza brněnské branky nenašla kýženého adresáta v podání Henryka Grabowskiho. Hosté toho využili ke snaze o další útočný výpad.
     
    53:37
    Obránci Komety se osamostatnili za vlastní brankou a tentokrát se oni pokouší o rozjezd dopředu. Domácím se to pochopitelně nelíbí a snaží se svému soupeři cestu co nejvíce znepříjemňovat. Zabránit přesunu ale nedokázali.
     
    53:15
    Důrazná, leč nepřesná střela v podání Jonáše Tramby. Domácí se ale i nadále drží na dostřel brněnské branky.
     
    52:16
    Do střely se dostával Artem Chaika. Proti němu ale stála hned trojice hráčů v jihlavském dresu, která ho o kotouč obrala a znovu přenesla těžiště hry blíže k Váňovi.
     
    51:37
    Hosté v plném počtu.
     
    51:18
    Dominik Verbeshchuk převzal na modré vyhozený puk, ihned se s ním otočil a vrátil hru zpět k brance Komety.
     
    50:25
    Dlouhá Štěbetákova přihrávka až na vzdálenější modrou, kde stál Jindřich Lukáš. Ten ale nezvládl kotouč přesně převzít a celkem snadno ho odevzdal do držení hostů.
     
    49:43
    I přes dvojnásobný zakrytý výhled se pokusil napasovat Dominik Holas kotouč na branku. Právě na to ale doplatil, byť se Dukla stále zvládá držet před klecí Jakuba Váni.
     
    49:37
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Filip Šebela – 2 min., napadení.
     
    49:00
    I po vyrovnání početních sil se Kometa drží v útočném pásmu. Konkrétně v rohu kluziště, kde je domácí sevřeli a nechtějí je pustit blíže k Štěbetákovi.
     
    48:50
    Domácí v plném počtu.
     
    47:35
    Průběžnou kombinaci Komety ve snaze dostat se dopředu z těsné blízkosti brankoviště zakončoval Jan Kerbler. Gólmanu Štěbetákovi se ale podařilo uzavřít prostor u své bližší tyče.
     
    46:50
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Matyáš Slavíček – 2 min., vražení na hrazení.
     
    45:54
    Jihlavští stále operují v útočném prostoru. Daří se jim přihrávat po obvodu útočné třetiny, možnost vystřelit je ale pro ně poněkud vzdálená.
     
    45:26
    Šimon Katolický se dostal do střelecké pozice mezi kruhy. Už si také napřahoval kotouč na střelu, avšak ihned po jeho snaze zakončit mu střelu zablokoval jeden z brněnských obránců.
     
    43:55
    Ondřej Chvátal po souboji ve středním pásmu nahodil kotouč dopředu podél mantinelu. Tam se jej zmocnili hráči Komety, pro které se tak otevřela příležitost pro další přenesení hry před jihlavskou svatyni.
     
    43:00
    Dlouhý obloukovitý výhoz kotouče těsně před Kerblerem zastavil Matyáš Slavíček. Jihlavští se následně pokoušeli o posun dopředu, avšak to jim nechtěla napadající brněnská letka dovolit.
     
    42:23
    Ondřej Štěbeták si vyjel poměrně vysoko, avšak dokázal v levém kruhu holí vypíchnout puk před najíždějícím hráčem brněnského týmu.
     
    41:40
    Bezprostředně po buly vyzkoušel své střelecké štěstí Jonáš Tramba, ke kterému se dostal kotouč na modrou čáru. Jeho dělovka ovšem těsně minula brněnskou branku.
    40:41 David ŠTULO - 0:4
     
    40:41
    6/6
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté velmi rychle navyšují své vedení! DAVID ŠTULO se opřel do kotouče u pravého mantinelu a pod značným úhlem ho poslal za Štěbetákova záda, čímž zkompletoval svůj hattrick v tomto klání! Asistence: Jan Kerbler a Vojtěch Kubín.
    Váňa J., Štulo D., Kubín V., Kerbler J., Vyhlídal M., Polák J.
    Štěbeták O., Podroužek D., Zmrhal D., Chvátal O., Nejedlý R., Katolický Š.
     
    40:07
    Rychlý atak ze strany Komety znamená obsazení pozic v útočném pásmu. Brněnští se drží na obvodu třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je u konce! Sice do ní o něco vstoupila lépe Dukla, ta ale vzápětí musela čelit vyššímu tlaku ze strany Komety, z čehož také vzešly dvě branky hostujícího celku. Jihlavští se tentokrát příliš do vyložených příležitostí nedostávali, i proto musí v posledním dějství dohánět ztrátu třech branek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Dominik Koníř – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Filip Šebela – 2 min., hrubost.
     
    39:11
    Další samostatný výpad Brněnských! V hlavní roli byl Vojtěch Kubín, který se řítil úplně sám proti jihlavskému brankáři. Přímo na něj ale nevystřelil, pouze obkroužil jeho klec a pokusil se o zakončení "Michiganem" do odkrytého prostoru brankoviště. To mu ale nevyšlo.
     
    38:42
    Zcela sám se dopředu podél levého mantinelu prosmýkl Jakub Šulla! Tváří v tvář Ondřeji Štěbetákovi ale zůstal domácí gólman úspěšnější.
     
    37:53
    David Zmrhal rozehrál po křídle ven z obranné třetiny. Jeho výhoz byl ale nepřesný, našel jen hůl jednoho z hráčů Komety.
     
    37:39
    Svou první přesilovku zahájila Dukla velmi aktivně a výsledkem je několik střeleckých příležitostí proti Váňově kleci. Až tu poslední v podání Šimona Katolického pak dokázal hostující gólman podržet.
     
    37:32
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    David Štulo – 2 min., podrážení.
     
    37:08
    Ránu Jakuba Poláka od modré zastavil jeden z dvojice hráčů Jihlavy a Brna stojící těsně vedle sebe. Toho domácí využili k přesunu na opačnou stranu.
     
    36:42
    Jihlavští se přiblížili takřka na hranici brankoviště brněnské Komety. Ani z této příležitosti ale nedokázali najít volnou skulinu za Váňovými zády.
     
    34:16
    Marek Vyhlídal sice svou první střelu napasoval do Šimona Katolického, vzápětí právě jeho dokázal obehrát a udržet tak svůj tým na dostřel jihlavské branky.
    33:31 David ŠTULO - 0:3
     
    33:31
    6/6
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští navyšují své vedení na rozdíl třech gólů! Odraženého kotouče se na levé straně zmocnil Jan Kerbler, který ani chvilku neváhal a takřka ihned našel v mezikruží stojícího DAVIDA ŠTULA, jehož nápřah našel prostor mezi třemi tyčemi jihlavské branky. Asistence: Jan Kerbler.
    Váňa J., Štulo D., Kerbler J., Krämer T., Polák J., Kubín V.
    Štěbeták O., Podroužek D., Zmrhal D., Chvátal O., Nejedlý R., Kytka D.
     
    31:30
    Po chvilkovém intermezzu před klecí Jakuba Váni přenesli hráči Komety hru na opačnou stranu ledové plochy. Ovšem ani oni se poblíž Štěbetáka neudrželi příliš dlouho. Výsledkem je tedy momentálně časté přenášení hry z jedné strany na druhou.
     
    30:57
    V souboji s Danielem Kytkou přišel o puk Jakub Šulla. Právě Kytka si obloukem najížděl okolo modré ve snaze proplout do pásma útočného. Hosté si jej ale vyčíhali a nedovolili mu přejít vyznačenou hranici.
     
    30:00
    Až příliš dlouhé vyhození kotouče v podání Brněnských zastavil gólman Štěbeták, který puk podržel pro své spoluhráče. Dukla se tak snaží vymanit ven ze třetiny.
     
    28:19
    Henryk Grabowski přiklepl na levém křídle puk Petru Hospodkovi. Ten se ovšem v nastalé situaci nestihl rozhlédnout a kotouč přesně nezpracoval. Proto se Grabowski pokusil o vlastní střelu. Tu ovšem Váňa vyrazil do bezpečí.
     
    27:34
    Jihlavští po obdržení druhého gólu přidali na otáčkách a snaží se o rychlé přesuny do útočného pásma. Při tom posledním je ale zbrzdil signalizovaný ofsajd, kvůli čemuž se museli vrátit za modrou.
    26:05 Šimon DANĚK - 0:2
     
    26:05
    6/6
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnský tým navyšuje své vedení! Od modré čáry poslal důraznou střelu směrem na branku Jakub Veselý. Ve vzniklém chaosu těsně před Štěbetákovým brankovištěm se nejlépe zorientoval ŠIMON DANĚK, který po rychlé teči doklepl kotouč za záda gólmana domácího týmu. Asistence: Tobias Krämer a Jakub Veselý.
    Váňa J., Daněk Š., Krämer T., Veselý J., Kukleta J., Prchal J.
    Štěbeták O., Koníř D., Slavíček M., Ratushniak A., Grabowski H., Tomica V.
     
    25:08
    Šebelovo nahození od mantinelu zachytil v mezikruží jeden z bránících hráčů domácí Dukly. Ta se vydala dopředu, avšak zároveň se velmi rychle musela vracet zpět.
     
    24:03
    Důrazná, leč velmi nepřesná střela od mantinelu z hole Davida Zmrhala. Jihlavští se ale i tak dokázali udržet na kotouči a stále zatápějí svému soupeři před jeho brankou.
     
    22:30
    O další brněnský rozjezd se postaral Jaroslav Prchal. Toho ale zvládli domácí zabrzdit na modré čáře.
     
    21:58
    Domácí v plném počtu.
     
    21:44
    Hráči Komety ještě v závěru přesilovky zkouší kombinaci po obvodu útočné třetiny.
     
    20:38
    Takřka po celé délce kluziště projel dopředu Vojtěch Kubín. Před vlastní brankou si ale s ním dokázal poradit Viktor Tomica, který také ihned vyhodil kotouč směrem k brněnské kleci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina souboje dorostenců Dukly Jihlava proti brněnské Kometě je u konce. Hosté do něj vstoupili o něco aktivněji, přesto gól dát nemohli. Proti tomu se domácí postupně osmělili a také si vytvořili několik šancí. Nakonec ale musí dotahovat ztrátu jedné branky, když se v závěru podařilo prosadit Davidu Štulovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    David Zmrhal – 2 min., podrážení.
     
    19:20
    Důležitý zákrok Ondřeje Štěbetáka! Brněnští se k němu vydali v přečíslení třech proti jednomu a díky rychlé kombinaci se dostal ke střele zprava Jan Kerbler. Brankáři domácího týmu se ale povedlo včas zareagovat betony, přesto ještě úplně klid neměl.
     
    18:30
    David Podroužek obral osamoceného Jaroslava Prchala, který se řítil směrem ke gólmanu Štěbetákovi. Díky tomu mohl také přenést hru na opačnou stranu.
     
    17:53
    Ondřej Chvátal byl na modré až příliš rychlý. Tím pádem se ocitl v postavení mimo hru, čímž rozhodčí přerušili hru.
    17:17 David ŠTULO - 0:1
     
    17:17
    6/6
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nápor Kometě vyšel a dostává se do vedení! Tentokrát Brněnští zahrozili z levé strany, odkud dokázal vystřelit Polák. Jeho ránu sice Štěbeták vyrazil, avšak přímo na hůl DAVIDA ŠTULA, který ihned zakončil do odkrytého prostoru brankoviště. Asistence: Jakub Polák a Marek Vyhlídal.
    Štulo D., Polák J., Vyhlídal M., Kerbler J., Kubín V., Váňa J.
    Štěbeták O., Koníř D., Slavíček M., Ratushniak A., Grabowski H., Tomica V.
     
    17:10
    Štěbeták znovu v akci! Tentokrát zlikvidoval zakončení z hranice brankoviště, které k němu mířilo zprava.
     
    16:18
    Yaroslav Panasenko převzal vyhozený kotouč, zatáhl jej do vlastní třetiny a obloukovitým výjezdem přenesl hru k opačnému mantinelu. Zleva tak zakončoval Jan Kerbler, ovšem i jeho ránu zvládl Štěbeták udržet.
     
    15:51
    Jihlavský pokus o rozjezd nejprve zastavili hráči Komety na modré čáře. Při druhé šanci pak vyhodili kotouč příliš daleko, čímž došlo k dalšímu zakázanému uvolnění domácího týmu.
     
    15:24
    Ondřej Chvátal se až odvážně držel sám v útočné třetině po jejím obvodu. Brněnským se ale dařilo jej blokovat od možnosti vystřelit.
     
    15:11
    Domácí v plném počtu.
     
    14:25
    Hráči Komety se vrátili až za Váňovu klec, odkud se snaží o postupnou rozehrávku a návrat zpět do útočné třetiny.
     
    13:42
    Vyhlídalovo sklepnutí ze středu doleva předznamenalo důraznou střelu Jakuba Šully. Štěbeták ale dokázal kotouč vyrazit svými betony.
     
    13:11
    Štěpán Adamec si počínal až příliš důrazně při nárazu jednoho z hráčů soupeře na mantinel. Obdržel tak dvouminutový trest za podrážení.
     
    11:58
    Nadvakrát se pokusil David Zmrhal o zakončení, v obou případech ovšem trefil některého ze svých protihráčů. Napoprvé hned toho nejbližšího, podruhé dostal kotouč o něco dál, navíc připravil pro svůj tým šanci na dorážku. V tom ovšem zaúřadoval Jakub Váňa, který hokejkou posunul puk do rohu kluziště.
     
    11:24
    Z čehož následně Kometa přenesla hru a obsadila pozice v útočném pásmu. Před Štěbetákem ale bylo poměrně zahuštěno, čímž se sice domácí nemohli dostat k puku a vyvézt ho, zároveň ale spolehlivě blokovali akce soupeře.
     
    10:31
    Z úhlu mezi modrou čárou a levým mantinelem poslal kotouč směrem na branku Jonáš Tramba. Váňovi se ale zadařilo jej vyrazit do bezpečí.
     
    09:47
    Filip Šebela se střelou z mezikruží pokusil přelstít dvojnásobné jihlavské sevření. Do rány se ale neopřel dle představ, čímž neměl Ondřej Štěbeták s jejím vyražením vůbec žádné potíže.
     
    09:06
    Souhru Brněnských po obvodu útočné třetiny zakončil důraznou ránou od modré Yaroslav Panasenko. S jeho dělovkou si ovšem dokázal Štěbeták poradit.
     
    08:01
    Velkou šanci si připsal i domácí tým! Radek Nejedlý po svém úniku podél levého mantinelu přiklepl kotouč za sebe na Daniela Kytku, který z první vypálil. Gólman Komety ale zvládl pokrýt puk ve svém náručí.
     
    07:36
    Rychlý rozjezd Filipa Šebely po pravém křídle, avšak následné zablokování jeho střely.
     
    06:45
    David Štulo zachytil Štěbetákovu rozehrávku na křídlo, přiklepl kotouč na střed k Janu Kerblerovi, který z těsné blízkosti zakončil. Jihlavský gólman ale zvládl sevřít kotouč mezi betony.
     
    06:20
    Po vhazování poslal kotouč křižmo směrem na branku Radek Nejedlý. Jeho rána ale postrádala důraz, navíc tak trochu i směr, neboť se prolétla těsně vedle vzdálenější tyče Váňovy klece.
     
    05:50
    Rozjezd Šimona Katolického po pravém křídle dostal Jihlavské do útočného pásma. Kometě se ale dařilo svého soupeře držet v rohu bez možnosti vystřelit.
     
    04:42
    Polákovu ránu od modré domácí zblokovali mezi kruhy. Právě Jakub Polák se následně musel vracet pro odražený puk až do rohu po pravici Jakuba Váni.
     
    03:50
    Domácí se osvobodili z náporu u vlastní branky a pokusili se probít ven. Na modré čáře je ale zvládla brněnská obrana zastavit.
     
    03:38
    Nahození Dukly po pravém křídle znamená další zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    03:03
    Katolický obkroužil modrou čáru, zatáhl soupeře ven ze třetiny a umožnil tak svému týmu v poklidu rozehrát. Při snaze Jihlavských o přesun dopředu ovšem došlo k jejich zachycení v ofsajdu.
     
    01:53
    Druhý daleký výhoz kotouče od vlastní branky v podání Dukly zakázaným uvolněním neskončil. Nicméně u své svatyně se jej zmocnili hráči Komety, kteří se rychle vrátili ke Štěbetákovi.
     
    01:22
    Zblokovaná střela Artema Chaiky. Jihlavští se snaží vyjet po křídle na opačnou stranu kluziště.
     
    00:37
    Atak Brněnských zakončil střelou od modré Marek Vyhlídal. Gólman Štěbeták ale zasahovat nemusel, kotouč mířil těsně vedle vzdálenější tyče jeho branky.
     
    00:03
    První puk vybojovali hráči brněnské Komety. Moc dlouho ho ale neudrželi, kotouč skončil po pěti vteřinách hry mimo prostor ledové plochy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Štěbeták (Bican) – Zmrhal, Podroužek (A), Slavíček, Holas, Tramba, Tomica, Verbeshchuk – Lukáš, Š. Adamec, Katolický – Chvátal (C), Nejedlý, Kytka – Ratushniak, Grabowski, Koníř – Hospodka.
    Trenér: Petr Svoboda

    HC Kometa Brno: J. Váňa (Kijonka) – Vyhlídal (A), Polák, Panasenko, Bína, J. Veselý, Krämer, Beroun – Štulo (A), Kubín, Kerbler – Šulla, Brabenec, Šebela (C) – Kukleta, Š. Daněk, Prchal – Chaika.
    Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Vepřovský – Kolář, Trávník.
     
    Předchozí vzájemné zápasy:

    21. 9., 5. kolo: HC Dukla Jihlava – HC Kometa Brno 3:6
    21. 10., 14. kolo: HC Kometa Brno – HC Dukla Jihlava 4:5
     
    Ofenzivu brněnského celku pak táhne Jan Brabenec, jemuž se povedlo nasbírat už 28 bodů díky deseti trefám a osmnácti asistencím. I zde ale patří post nejlepšího nahrávače jiné osobě, a to Vojtěchu Kubínovi, který si připsal patnáct gólových přihrávek. V brance pak víceméně shodný prostor dostávají Viktor Král (13 zápasů, úspěšnost 89,87 %) a Jakub Váňa (10 zápasů, úspěšnost 85,83 %)
     
    Lídrem jihlavského bodování je Šimon Katolický, který má na svém kontě 24 kanadských bodů, a to díky čtrnácti gólům a deseti nahrávkám. Tím je také na pozici nejlepšího střelce svého týmu. Post nejlepšího nahrávače ovšem patří Radku Nejedlému s dvanácti asistencemi. Mezi třemi tyčemi pak dostává nejvíce šancí Ondřej Štěbeták, jenž zasáhl do 21 klání, a to s úspěšností 91,03 %.
     
    Proti sobě nastoupí tabulkoví sousedé ze šestého a sedmého místa. Brněnský celek je na tom ale o něco lépe, drží vyšší z těchto pozic, a to s šestibodovým náskokem na Duklu. Oba týmy mají shodně odehráno 22 zápasů, přičemž domácí Jihlava s bilancí osmi výher, tří proher po nadstavbové hrací době a jedenácti porážek po šedesáti minutách hry drží 27 bodů. Kometě pak náleží bodů 33 za deset výher, tři prohry po prodloužení a devět porážek v základním hracím času.
     
    Zdravím Vás z jihlavského zimáčku z utkání 23. kola extraligy dorostu mezi týmy HC Dukla Jihlava a HC Kometa Brno. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:15.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 18. Štulo (Polák, Vyhlídal), 27. Š. Daněk (Krämer, J. Veselý), 34. Štulo (Kerbler), 41. Štulo (Kubín, Kerbler)


    HC Dukla Jihlava: Štěbeták (Bican) – Zmrhal, Podroužek (A), Slavíček, Holas, Tramba, Tomica, Verbeshchuk – Lukáš, Š. Adamec, Katolický – Chvátal (C), Nejedlý, Kytka – Ratushniak, Grabowski, Koníř – Hospodka.
    Trenér: Petr Svoboda

    HC Kometa Brno: J. Váňa (Kijonka) – Vyhlídal (A), Polák, Panasenko, Bína, J. Veselý, Krämer, Beroun – Štulo (A), Kubín, Kerbler – Šulla, Brabenec, Šebela (C) – Kukleta, Š. Daněk, Prchal – Chaika.
    Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Vepřovský – Kolář, Trávník

    Diváci: 28
    bahis siteleri