K. Vary – Liberec 2:4 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:4 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 4:5 (po pr.)
Třinec – Mountfield HK 7:2 (kon.) | Motor ČB – Vítkovice 3:4 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Mladá Boleslav 6:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:2 (0:1, 1:0, 6:1)
Mountfield HK
Sobota 30.12.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vážení přátelé extraligového hokeje, naposledy v tomto kalendářním roce vás zdravíme z třinecké WERK ARENY. V průmyslovém městě pod Javorovým vrchem se v sobotu 30. prosince 2023 od 17 hodin uskuteční třetí repríza jarního finále HC Oceláři Třinec – Mountfield HK. Utkání se bude hrát v rámci 32. kola základní části Tipsport extraligy a zajímavým faktem je, že Třinec a Hradec Králové se v roce 2023 střetnou už podvanácté! Utkání můžete sledovat mimo jiné prostřednictvím našeho textového online přenosu.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Předchozí dvě utkání, která se v této sezóně mezi jarními finalisty hrála, byla v situaci, kdy ani jeden ze soupeřů nebyl v nejlepším aktuálním rozpoložení – nejprve Hradec Králové vyvezl body z Třince po jasné výhře 5:0, pak zase exportovali body Oceláři. Z Hradce Králové si odvezli plný počet bodů, i když ve 13. minutě a ještě vlastně v polovině zápasu prohrávali o dva góly. V této chvíli se dá říct, že v ideálním rozpoložení není ani jeden z týmů – Mountfield prohrál třikrát za sebou, Třinečtí zase třikrát z posledních pěti utkání. Menší psychická výhoda bude asi na domácí straně, neboť ve čtvrtek Slezané přivezli body z Olomouce.

    17. listopadu 2023: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 3:5 (2:0, 0:2, 1:3)
    Branky a nahrávky: 3. Lalancette (Perret), 13. Lalancette (Freibergs), 55. Okuliar – 33. A. Nestrašil (M. Daňo, J. Jeřábek), 37. Dravecký (Čacho, Kurovský), 44. Voženílek (J. Jeřábek, M. Adámek), 49. Kurovský (Marinčin, P. Vrána), 51. Martin Růžička (M. Daňo, Voženílek).
     
    Z kabiny Hradce Králové

    Královéhradečtí zatím hledají v ročníku stabilitu a herní rytmus. Trochu to připomíná loňskou základní část, kdy výbornou druhou půlkou dlouhodobé části sezóny přeskočili řadu soupeřů, mimo jiné Oceláře, a skočili přímo do čtvrtfinále. Letos to je podobné, zatím se usadili na sedmém místě, ale ztráta na přímý postup není velká. Poslední tři zápasy Mountfield prohrál a inkasoval při tom 14krát. Tuto situaci jistě lze částečně přičíst i situaci v brankovišti, kdy z rozličných důvodů během sezóny skončil jak Kiviaho, tak Bartošák a zatímco Lukáš se dokázal etablovat poměrně rychle, finský nováček Laurikainen zatím hledá správný rytmus. „Litvínov měl výborný nástup a dal tři góly po našich dost hrubých chybách. V první třetině jsme se z toho nebyli schopní dostat,“ viděl jako klíčový úvod minulého utkání s Litvínovem královéhradecký asistent Tomáš Hamara.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – P – P – P
    Pozice v tabulce: 7.
    Bilance: 30 zápasů, 12-3-4-11, skóre 79:77, 46 bodů
    Bilance venku: 14 zápasů, 5-3-1-5, skóre 39:31, 22 bodů
    Bilance v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 4-1-1-4, skóre 25:30, 15 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Oliver Okuliar 26 (16+10)
    Nejlepší střelec: Oliver Okuliar 16
    Brankář s největším počtem minut: Jan Lukáš 9 z. – 5/4, úsp. 90,99 %, prům. 2,49 g/z, 0 SO
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři poté, co Pardubice na začátku prosince utnuli jejich 16 zápasů dlouhou sérií utkání minimálně s bodem, nedokázali načít novou sérii. Výhra střídá prohru, resp. po těsné výhře nad Brnem přišly tři porážky (z toho jedna doma se Spartou po rekordní sérii nájezdů aspoň za bod) a opět těsná výhra nad Olomoucí. Možná už proti Hradci Králové uvidíme, zda to byl ten impuls, který pomůže se třineckým hokejistům uklidnit a opět pravidelně bodovat. „Oba týmy se potřebovaly zbavit proher, jsem rád, že se nám to podařilo. Řekli jsme si, že musíme naši hru ještě více zjednodušit a bojovat více, než doposud. Hráči to plnili. V poslední době se nám nedaří střílet góly, tak dnes jsme je nedostávali, a to je pro nás velice důležitá zpráva,“ hodnotil zápas proti Olomouci hlavní trenér třineckých hokejistů Zdeněk Moták.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – P – P – V
    Pozice v tabulce: 3.
    Bilance: 29 zápasů, 13-5-5-6, skóre 88:73, 54 bodů
    Bilance doma: 16 zápasů, 8-2-3-3, skóre 46:36, 31 bodů
    Bilance v posledních 10 zápasech: 10 zápasů, 4-2-1-3, skóre 25:26, 17 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 27 (13+14)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 13
    Brankář s největším počtem minut: Marek Mazanec 22 z. – 16/3, úsp. 92,14 %, prům. 2,26 g/z, 0 SO

    Poslední zápas Třince:

    28. prosince 2023: HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 15. T. Černý (Anděl, Švrček) – 18. Holinka (Hrehorčák), 45. Miloš Roman (J. Jeřábek, A. Nestrašil).
     
    Třinec s Hradcem Králové jsou soupeři číslo jedna v roce 2023. Nejen, že se střetli ve finálové sérii v dubnu tohoto roku, ale celkově se potkávají velice často – 3. ledna spolu odehráli první zápas, 30. prosince ten poslední. Třinečtí hokejisté v kalendářním roce 2023 (v základní části 2022-23 + play off 2023 + dosud v základní části 2023-24) celkem odehráli, resp. odehrají, 72 extraligových zápasů, královéhradecký Mountfield pak za stejné období má na kontě pouze o dvě utkání méně. Pro oba týmy platí, že hned 12 z těchto zápasů byly vzájemné duely se sobotním soupeřem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, J. Jeřábek – M. Růžička (A), M. Roman, Voženílek – Nestrašil, Vrána (C), Pánik – Kurovský, Holinka, Hrehorčák – Haas, Čacho, Dravecký (A) – Walega.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: Laurikainen (Lukáš) – Blain (C), Kalina, Pláněk, Pavelka, Freibergs, Marcel, Gaspar – Estephan, Miškář, Šťastný – Jasper, Tamáši, Perret (A) – Jergl (A), Lalancette, Okuliar – Lang, Pilař, Chalupa.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Hlavatý, Axman.
     
    Domácí trenérský tým pod vedením Zdeňka Motáka nasazuje do branky Mazance, v obraně jen šest jmen, chybí Adámek. Útoky nastupují jako ve čtvrtek v Olomouci, navíc je na soupisce i třináctý forvard Wałęga. Stále schází zranění Daňo s Hudáčkem a reprezentant Sikora.

    Hosté, jejichž soupisku dal dohromady trenérský štáb Tomáše Martince, posílá do branky Fina Laurikainena. V obraně schází Bohumil Jank, který 10. prosince tvrdě atakoval ve vzájemném zápase s Brnem Holíka a obdržel za to celkem pětizápasový trest (na soupisce Hradce se tak objeví nejdřív 5. ledna). Mezi útoky hostující trenéři zamíchali jednotlivými hráči, pohromadě zůstala od čtvrtku jen první formace. Nehraje Zachar, schází též Radovan Pavlík.
     
    V Třinci začíná předzápasové rozbruslení. Vypadá to, že dnešní zápas by mohl mít velice solidní kulisu. Oba mezisváteční zápasy Ocelářů byly vyprodané, Hradec hrál také před nadprůměrnými návštěvami. Většina míst k sezení na dnešní utkání je rozebrána, mohou se ještě uvolnit některé rezervace a do prodeje před zápasem šla pouze místa k stání.
     
    Utkání začne za dvě minuty. Na led postupně nastupují aktéři dnešního utkání, hráči hostujícího Mountfieldu už jsou na modré čáře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Hlavní rozhodčí Pavel Obadal vhodil úvodní buly dnešního utkání mezi hole Miloše Romana a Patrika Miškáře. Úspěšnější byl domácí první centr.
     
    00:21
    Domácí se dostali do pásma, ale byli brzo odzbrojeni. Ani hosté daleko nedojeli, rozehrává Marinčin.
     
    00:53
    Pánik předal Vránovi. Jeho první ránu zablokoval obránce, a tak se Vrána posunul doleva a další střela byla zblokována do brankoviště. Cestě puku do branky zabránil pohotový obránce Pavelka.
     
    01:14
    První zákrok má za sebou též brankář Mazanec. Po jeho zákroku se vhazuje ve třineckém obranném pásmu.
     
    01:37
    Marcel střílí z velkého úhlu. Mazanec vyráží a Dravecký čistí.
     
    01:51
    Okuliarova přihrávka ve středním pásmu byla sražena za plexisklo.
     
    02:07
    Marinčin zatáhl puk do útočného pásma, ale přihrávka na Holinku se neujala. Hosté získali puk a ten Okuliar po přechodu modré čáry poslal na Mazance.
     
    02:36
    Pláněk chyboval v rozehrávce ve vlastním pásmu, ale Dravecký se nedostal od mantinelu.
     
    03:03
    Freibergsovu střelu odrazil Mazanec do rohu. Hosté chvíli měli pásmo.
     
    03:18
    Rychle se do něj hosté dokázali vrátit. Lotyšský bek znova na puku na levém kruhu a nabil na osu Miškářovi. Jeho střelu srazila třinecká obrana do ochranné sítě.
     
    03:48
    Perret si s Tamášim šikovně vyměnil puk v útočném pásmu, ale před Mazancovou brankou jej následně nezpracoval. Kotouč končí za třineckou brankou.
     
    04:24
    Okuliar zatáhl puk a ten následně putoval Pláňkovi na modrou čáru. Jeho střelu z první zablokoval Kurovský.
     
    05:17
    Náznak šance na třinecké šance, ale Hrehorčákovi se nejprve ve střední třetině zadrhl puk a následně střelu Čacho z pravého puntíku zablokovala obrana hostů.
     
    05:20
    Díky icingu hostů se po dlouhé době bude hrát před brankou Laurikainena.
     
    05:51
    Krátký tlak Ocelářů řeší Pilař. Před tím po výměně puku mezi Kundrátkem a Voženílkem přihrával druhý jmenovaný třinecký hráč skrz brankoviště, ale nikoho v bílém nenašel.
     
    06:20
    Další zakázané uvolnění Mountfieldu.
     
    06:52
    Estephan dlouho čekal, komu ze svých spoluhráčů nahrát a nakonec našel solidně najetého Miškáře na levém křídle. Ten zkoušel kličku za Mazancův beton, ale třinecký brankář měl brusli vytrčenou včas.
     
    07:16
    Pavelkovo nahození ze středního pásma zaplachtilo tak, že jej Mazanec raději nezkoušel vytřepat ze své výstroje.
     
    07:49
    Aktivní Tamáši dvakrát odzbrojen v útočném pásmu Mountfieldu, ale následně Hrehorčák pouze nahazuje ze středního pásma a domácí střídají.
     
    08:15
    Ve velké šanci u levé Laurikainenovy tyče Dravecký. Nepřehodil ale beton finského gólmana. Následně se snažil Čacho tečovat nahození od modré, ale také pouze do hradeckého brankáře.
     
    09:10
    Domácí krátce pobyli ještě v útočném pásmu, ale teď se snaží komplikovaně projít ze střední třetiny do útočné zóny.
     
    09:21
    Mazanec přerušuje hru a ta bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    09:41
    Vrána ve středním pásmu poslal prudkou křížnou přihrávku, kterou v útočném pásmu jako první dojel Marinčin. Jeho pokus z první Laurikainen v pohodě vyrazil.
     
    10:02
    Puk vypadl z kluziště a vhazuje se ve střední třetině před třineckou střídačkou.
     
    10:45
    Nepovedené pokusy přejít do útočné fáze na obou stranách. Naposledy se v útočné třetině neprosadil Hrehorčák přes Blaina.
     
    11:27
    Čacho nahodil za hostující branku, Polášek za pukem nejel a obě strany střídají za hry.
     
    12:00
    Chalupa zatáhl puk do pásma a následně střílel z první Pavelka, ale při střele zlomil hůl. Třinecká obrana bez potíží střelu zablokovala.
     
    12:51
    Je vyhlášená druhá komerční přestávka v utkání. Tu začalo přerušení hry po faulu Andreje Nestrašila (TRI). Třinecký forvard v rodící se útočné akci domácích za brankou hostů vysekl hůl Estephanovi a dostal za to menší trest. Hosté budou hrát tedy první přesilovku v zápase.
     
    12:56
    Jerglovu střelu z první srazil Dravecký mimo hřiště.
     
    13:17
    6/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku celkem rychle využívají. Puk šel křížně na pravý kruh a tvrdá střela z tohoto místa se ujala. Vypadala, že ještě změnila svou trajektorii – otázka zda od Poláška či tečujícího hráče před brankou. Jako střelec je označen CHRISTOPHE LALANCETTE. Asistence: Aleš Jergl, Patrik Miškář. Stav utkání 0:1.
    Lalancette C., Jergl A., Okuliar O., Miškář P., Blain J., Laurikainen E.
    Nedomlel R., Čacho V., Polášek A., Dravecký V., Mazanec M.
     
    13:52
    Domácí po inkasované brance se tlačí do útoku. Za brankou drží puk Voženílek.
     
    14:21
    Voženílek zpoza branky rozdává puk. Před brankou byl úplně volný Roman, ale měl být pokryt, tak puk dostal Smith z druhé vlny a proti jeho střele Laurikainen úspěšně zasáhl.
     
    14:54
    Oceláři pokračovali v útočné aktivitě a hráči před hradeckou brankou schytali několik ran. Nakonec je vyloučen Martin Pláněk (MHK) za to, že před hostujícím brankovištěm svalil na zem Voženílka. Dvě minuty za nedovolené bránění a přesilovku mají i domácí.
     
    14:57
    Ihned po buly je vyloučen na domácí straně Richard Pánik (TRI). Jeho proviněním je podrážení. Budeme tedy 117 sekund hrát ve čtyřech na obou stranách, nepřijde-li další trest.
     
    15:11
    Jergl potočil Kundrátka v útočném pásmu a dal na levou stranu Blainovi. Ten si postoupil směrem k brance a jeho pokus kryje Mazanec.
     
    15:47
    Hra je přerušená, protože třinecká branka je posunutá.
     
    16:25
    Hosté drželi puk jako v přesilovce, ale vozili jej neúčinně kolem hrazení. Nakonec jej poměrně snadno získal Nestrašil.
     
    16:50
    Růžička v útočném pásmu předal puk Marinčinovi, který při pokusu o obejití soupeře narazil na Lalancetta.
     
    17:11
    Tamáši dostal puk do slotu na osu kluziště do ideální pozice a zkoušel střelu proti pohybu brankáře Mazance, který ale vytáhl výborný zákrok lapačkou.
     
    17:29
    Roman získal puk a snažil se okamžitě vysunout Voženílka. Puk ale získal Chalupa a rychle obrátil hru. Kotouč nakonec končí mezi střídačkami a po tvrdém zákroku za třineckou branku vedou další konverzaci cestou na lavici Nedomlel s Pilařem.
     
    17:48
    Puk prošel třineckým brankovištěm, kde jej získal úplně volný Freibergs. Než jej zpracoval a uklidnil, tak bylo po šanci.
     
    18:45
    První třinecká formace se snaží trochu roztočit obrátky, ale k ničemu to nevedlo. Náznak šance po střele Voženílka zneutralizoval Šťastný blokem střely třineckého hráče.
     
    19:10
    Potlesk třineckého publika si teď vysloužil Pánik, který si u hrazení našel Šťastného.
     
    19:44
    Pánik pokračoval v hře ve vysokém nasazení a v útočném pásmu se dostal do klinče s Jérémie Blainem (MHK). Poté, co si oba hráči rozdali pár ran, skončil na zemi třinecký útočník. Teprve to viděl hlavní rozhodčí a jak to bývá, za oplácení jde ven jen jeden. Hostující střídačka si to teď chce s třineckým útočníkem vyříkat, na tom, že třinečtí hráči budou hrát přesilovku, se ale nic nezmění.
     
    19:55
    Domácí ale prohráli buly a tak hosté dohrají v klidu aspoň závěr první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině byli opticky aktivnějším týmem určitě hostující hráči. Ti také mají na svém kontě jediný gól úvodních dvaceti minut. V přesilové hře se ujala střela Christophe Lalancetta a Mountfield HK tak má na svém kontě nejtěsnější vedení. Ale ani Oceláři nebyli bez šancí – hned v první minutě se mohla ujmout Vránova zbloudilá střela, následně v deváté minutě měl velkou šanci Dravecký a po inkasované brance pak Smith. Slezané budou mít šanci vyrovnat hned na začátku prostřední hrací doby, protože budou mít k dispozici ještě 103 sekundy dlouhou přesilovou hru po Blainově vyloučení.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 6:12
    Střely mimo 3:1
    Zblokované střely 7:5
    Hity 4:3
    Vhazování 9:13
    Trestné minuty 4:4
     
    Druhá třetina začne cca v 17:54.
     
    Na led se vracejí hlavní aktéři dnešního utkání. Zápas bude za malý moment pokračovat, domácí budou dohrávat početní výhodu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny mezi Nestrašilem a Miškářem získali pro sebe domácí hráči.
     
    20:16
    Roman neudržel za brankou puk a hosté vyhazují.
     
    20:43
    Domácím se kostrbatě podařilo usadit v pásmu, ale následně Voženílkova přihrávka na Romana propadla až do obranného pásma Třince.
     
    21:09
    Marinčin střílí od modré a přes clonící hráče Laurikainen našel puk ve své výstroji.
     
    21:46
    Domácí kombinovali, puk lítal hlavně po ose Pánik – Marinčin. Nakonec prvně jmenovaný zaváhal a hosté vyrazili do úniku dva na jednoho, který se pokusil ještě posílit Blain, který vyskočil z trestné. Centr před branku z levé strany však právě chybující Pánik sebral a zneutralizoval tuto šanci.
     
    21:58
    Hra přerušená poté, co v obranné třetině Mountfieldu zůstal ležet Blain. Ten se těžce zvedal a cestou na svou lavici něco pokřikoval směrem ke třinecké střídačce. Možná se nám tady rodí zajímavý příběh pro zbytek zápasu.
     
    22:06
    Icing Třince...
     
    22:33
    Haas v postupu do útočné třetiny byl zastaven a na druhou stranu se snaží vyšívat Okuliar. Ten končí na Poláškovi.
     
    22:56
    Zase přihrávka Třince, která nenašla adresáta. Zakázané uvolnění domácích.
     
    23:04
    Miškář si v útočném pásmu nepohlídal výšku hole a trefil za třineckou brankou Marinčina do tváře. Výhoda Třince...
     
    23:13
    Patrik Miškář (MHK) vyloučen k menšímu trestu za vysokou hůl.
     
    23:20
    Hned po buly propadl puk na pravý puntík k Romanovi, ale jeho pokus schoval Laurikainen do lapačky.
     
    23:34
    6/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí vykombinovali v přesilovce vyrovnávací branku poté, co Nestrašilovu střelu z vrcholu pravého kruhu, kterou vyrazil Laurikainen do strany, zametl do odkryté části hradecké svatyně MARTIN RŮŽIČKA. Asistence: Andrej Nestrašil, Jakub Jeřábek. Stav utkání 1:1.
    Růžička M., Nestrašil A., Jeřábek J., Nestrašil A., Roman M., Mazanec M.
    Perret J., Pavelka T., Pláněk M., Tamáši A., Laurikainen E.
     
    23:55
    Hosté se po inkasované brance nastěhovali do pásma, domácí se osvobozují aspoň icingem.
     
    24:11
    Domácím se rýsovala situace dva na jednoho, ale na levém křídle se Čacho neprotlačil přes Miškáře.
     
    24:28
    Hosté v útočném pásmu, Estephan za brankou drží puk a ze slepého úhlu si ho našel Vrána. Nic se nestalo, hosté ztratili puk.
     
    24:40
    Náznak šance na domácí straně, Smith se snažil posunout puk doprava na volného spoluhráče, ale poslal puk nepřesně.
     
    25:10
    Podobný vzorec jako při vstřelené brance domácích. Střílí Nestrašil, ale domácí se tentokrát k dorážce nedostali.
     
    25:25
    Ofsajd domácích přerušuje hru.
     
    25:45
    Voženílek s Čachem před hostující brankou. Čacho nedostal přihrávku dobře, lovil ji za bruslemi. Voženílek následně drží puk za brankou...
     
    26:15
    Domácí jsou teď aktivnější. Holinka předal puk do jízdy Kurovskému, jehož střelu odrazil za branku Kurovský...
     
    26:19
    ... následně Kurovský dojel puk a zadovkou jej poslal na modrou čáru, tam ale nikdo nebyl. Puk prudce projel až za třineckou branku a zmatení rozhodčí, kteří zřejmě situaci dobře nesledovali, omylem pískli zakázané uvolnění. Vhazuje se logicky ve středovém kruhu.
     
    26:26
    Vyhlášená komerční přestávka po třineckém ofsjadu.
     
    27:00
    Tvrdý boj o puk kolem hradecké branky. Nakonec situace končí poté, co Smith potáhne puk na levé straně a hledá před brankou volného Hrehorčáka. Ten je ale nakonec hosty pokryt tak, že nezakončí dostatečně razantně.
     
    27:49
    Teď drží puk v pásmu hosté. Už se zdálo, že Marinčin s Haasem situaci vyřeší, puk ale získal Miškář a zpoza branky vyjel do nebezpečného zakončení!
     
    28:27
    Hosté pokračují ve velkém tlaku proti unaveným Ocelářům! Blain poslal puk po pravém křídle před branku Miškářovi, který se snažil otočkou kolem brankoviště najít na druhé straně spoluhráče.
     
    28:43
    Nervózní situaci pro domácí stranu končí zákrokem Mazanec. Vhazuje se v obranné třetině domácích, ti ale mohou zformovat řady.
     
    29:23
    Voženílek teď zatáhl puk do pásma, naslepo hledal před brankou Růžičku. Následně drobné zmatky před hradeckou brankou a situaci končí Okuliar. Hosté se pak do pásma nedostali.
     
    30:19
    Hosté zatáhli puk do pásma, ale následně nic nevymysleli. Pánik dloubáčkem vyhazuje, puk chytá Kalina, ale ve středním pásmu.
     
    31:17
    Holinka s Hrehorčákem teď otravovali hosty v jejich pásmu. Mountfield se osvobodil, puk ve středním pásmu zkrotil Marinčin.
     
    31:29
    Hra přerušená poté, co Smithovu střelu od modré chytá do lapačky Laurikainen.
     
    31:48
    Volný puk od levého hrazení poslal na třineckou branku Pavelka. Domácí brankář zřejmě měl zakrytý výhled, každopádně střela ho docela zaskočila a musel ji krotit ve svém brankovišti nadvakrát.
     
    32:00
    Dravecký předal puk do jízdy ve středním pásmu Kurovskému a ten střílel přes bránícího Pavelku, který jej nakonec dokázal zablokovat.
     
    32:06
    Vyhlášená další komerční pauza.
     
    32:41
    Domácí teď dvakrát vyčistili pásmo proti výpadu druhé hradecké formace.
     
    33:07
    Teď tlačí první hradecká formace! V obrovských šancích na podobných bodech nejprve Šťastný a pak Freibergs. Mazanec proti oběma šancím uspěl.
     
    33:47
    Hosté dál tlačili. Miškář ještě centroval před branku, situaci nakonec na chvíli uklidnil Voženílek.
     
    34:28
    Hosté se rychle dostali zpět do pásma a motali Oceláře, kteří nedokázali kromě jednoho hráče vystřídat. Nakonec Jeřábek dostal puk do útoku na Pánika, ten tam ale kotouč neudržel.
     
    35:00
    Hosté opět rychle zpět v pásmu a točili to kolem třinecké brány. Mazanec odolává v různých pozicích.
     
    35:23
    Oceláři se snaží o protihru. Kurovský to táhl z levé strany, poslal puk bekhendem na Laurikainena.
     
    35:39
    Perret v ofsajdu, přerušená hra.
     
    36:09
    Domácí se zbytečně vlastní nerozehrávkou dostávají ve vlastním pásmu pod tlak...
     
    36:31
    Šavlovalo se v obranném pásmu Třince, až posílá Hrehorčák prudký puk kolem střídajících hráčů hostů. Marcel musí za svou branku pro puk.
     
    36:42
    Mazanec sbírá nahozený puk ze středního pásma a Marcel jej obhodil tříští z brzdy. Třineckým hráčům se to nelíbí, a tak o tom s hradeckým obráncem konverzují.
     
    37:21
    Hosté opět drželi puk v útočné třetině, ale tentokrát pro třineckou branku nebyli nebezpeční. Nakonec kotouč vyváží Kurovský s Draveckým.
     
    38:03
    Teď zmatek před Laurikainenem po dvou nahozeních Nedomlela. Nejprve se zaseknutý puk snažil dorazit Růžička, následně musel finský brankář řešit aktivitu Romana s Voženílkem.
     
    38:10
    Freibergs poslal puk do země nikoho a je z toho icing.
     
    39:08
    Domácím se teď nepovedlo udržet v útočném pásmu a hosté získali puk. Šťastný nakopl ve střední zóně motory a zkusil to individuálně. Mazanec na místě.
     
    39:35
    Čacho s Kurovským se teď snaží vyvinout útočnou aktivitu, ale nedaří se jim to. Jednou s rozehrávkou pomohl i Laurikainen.
     
    39:55
    Brankář Mountfieldu teď musí být na pozoru proti dorážkám Romana ze strany po výměně puk s Růžičkou. Ještě jedno vhazování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině Oceláři srovnali hru i skóre. Na začátku sice ještě nevyužili početní převahu, ale další měli k dispozici záhy. A to se už urodilo pro domácí stranu – Nestrašilovu střelu uklidil za Laurikainena Martin Růžička a bylo vyrovnáno. Oceláři pak po vyrovnávací brance měli několikaminutovou výbornou pasáž, kdy měli několik velmi zajímavých ofenzivních výpadů. Hosté ale kolem poloviny normální hrací doby převzali otěže a měli několik zajímavých střeleckých pozic. Sedm minut před koncem druhé třetiny z podobného místa střílel nejprve Freibergs a pak ještě Šťastný. Tentýž hráč měl ještě šanci po individuální akci v poslední minutě.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 19:19
    Střely mimo 5:3
    Zblokované střely 11:9
    Hity 7:4
    Vhazování 21:23
    Trestné minuty 4:6
     
    Třetí třetina bude zahájena cca v 18:46.
     
    Hráči i rozhodčí jsou už na ledové ploše, za minutku pokračujeme.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní buly mezi Romanem a Miškářem vyhrála domácí strana.
     
    40:20
    Miloš Roman (TRI) s Růžičkou se snažili dostat pod tlakem v útočné třetině Miškáře, to se jim sice povedlo, třinecký centr se ale při tom provinil vysokou holí. Přesilovka pro hosty.
     
    40:41
    Polášek za brankou nabral Lalancetta a Nedomlel vyhazuje.
     
    41:10
    Okuliar tečoval Blainovo nahození, ale vedle třinecké branky.
     
    41:25
    Další Blainovo nahození chtěl do třinecké branky usměrnit Okuliar, ale třinecký gólman byl rychlejší svou lapačkou.
     
    41:34
    6/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Rychlá kombinace hostů. Puk šel od modré čáry k levé třinecké tyče a následně skrz Mazancovo brankoviště. Přesně nevím, jak se kotouč dostal do branky, zda to byl odraz od bránících hráčů nebo usměrnění hostujícím hokejistou. Jako střelec je označen JORDANN PERRET. Asistence: David Šťastný, Evan Jasper. Stav utkání 1:2.
    Perret J., Jasper E., Pavelka T., Estephan G., Šťastný D., Laurikainen E.
    Hrehorčák P., Marinčin M., Čacho V., Smith A., Mazanec M.
     
    42:09
    Roman získal za brankou puk, předal Růžičkovi a ten jej hned posílal na slot na sjíždějícího Voženílka. Ten byl zablokován.
     
    42:34
    6/6
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nestrašil získal na pravé straně puk, předal jej RICHARDU PÁNIKOVI, který nic nevymýšlel a poslal prudký bekhendový puk na Laurikainena. Trochu k překvapení místního obecenstva se kotouč objevil v brance. Vedení hostů trvalo přesně minutu. Asistence: Andrej Nestrašil, Adam Polášek. Stav utkání 2:2.
    Pánik R., Nestrašil A., Vrána P., Polášek A., Jeřábek J., Mazanec M.
    Pilař R., Kalina P., Chalupa M., Lang K., Blain J., Laurikainen E.
     
    43:06
    Hrehorčák se zpoza branky snažil najít kolegu před hostujícím brankovištěm, ale puk nezachytil nikdo ani na modré čáře.
     
    43:36
    Freibergs zatáhl puk do pásma, ale Lalancette jej neudržel. Kotouč má Dravecký.
     
    43:50
    Kundrátek poslal na Laurikainena puk z podobného místa jako před chvílí Pánik. Finský brankář kryje, byť nadvakrát.
     
    44:06
    Voženílek udržel puk na levé straně, předal jej Romanovi a ten se pokoušel zakončit po objetí Laurikainenovy branky. Před hostující svatyní ale byl moc velký provoz.
     
    44:47
    Hostující atak přerušuje signalizovaný ofsajd. Smith může v klidu sebrat puk a rozehrát.
     
    45:03
    Domácí s tím ale moc dobře nenaložili. Puk má za brankou Pavelka a čeká, až mu vystřídají spoluhráči.
     
    45:31
    Estephan objel branku a snažil se zamést puk do třineckého brankoviště. Mazanec odrazil a Holinka rozehrává.
     
    45:37
    Icing Třince...
     
    46:09
    Okuliar nahodil a sám si puk za třineckou brankou dojel. Následně jej ale získal Jeřábek.
     
    46:26
    Pavelka s Pláňkem od vlastní branky...
     
    46:59
    Po ofsajdu hostů následuje komerční pauza.
     
    47:25
    Krátký nápor Ocelářů poté, co puk šel doprava na Voženílka. Následně centr před branku na Růžičku nevyšel, ale domácí drželi pásmo. Pasáž končí po zákroku Laurikainena lapačkou.
     
    47:52
    Domácí v útočné třetině, ale Marinčin neuhlídal Okuliara a dopředu jdou hosté.
     
    47:58
    Mazance trefil puk do masky, následně se k dorážce před brankou natahoval Lalancette.
     
    48:17
    Puk v lapačce Mazance a hra je přerušená.
     
    48:40
    Vrána držel puk za hostující brankou, následně mířil na modrou a střílel Kundrátek. Před brankou byl souboj Pánika s Perretem. Tito dva hráči posunuli konstrukci hostující branky a francouzský forvard situaci zakončil hrazdou do Pánikových zad několik sekund po odpískání. Hrajeme v pěti na obou stranách.
     
    48:54
    Dalším vyloučeným hráčem bude za zákrok v rohu obranného pásma domácího týmu Tomáš Kundrátek (TRI). Třinecký obránce zasáhl Perreta vysokou holí.
     
    49:05
    Blain nabil doprava Jerglovi a jeho střelu z první Mazanec vyrazil betony do rohu.
     
    49:11
    Hosté přesilovou hru nehráli příliš dlouho. Aleš Jergl (MHK) odzbrojil Jeřábka tak, že mu nezbyla hůl k hraní. Od rozhodčích za to dostává menší trest za držení.
     
    49:22
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vyhráli buly v útočném pásmu. Smith potáhl puk po straně a následně jej dal napravo MARTINU MARINČINOVI. Jeho svižná střela z vrcholu pravého kruhu skončila v Laurikainenově brance. Asistence: Daniel Kurovský, Adam Smith. Stav utkání 3:2.
    Marinčin M., Kurovský D., Smith A., Roman M., Mazanec M.
    Blain J., Estephan G., Miškář P., Šťastný D., Laurikainen E.
     
    49:30
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Osm sekund po Marinčinově brance Oceláři odskakují na dvoubrankový rozdíl. Domácí jeli v situaci dva na jednoho a JAKUB JEŘÁBEK, který najížděl před branku, přesně usměrnil puk do Laurikainenovy branky a vstřelil tím tísící gól Ocelářů v nové Werk areně. Asistence: Viliam Čacho. Stav utkání 4:2.
    Jeřábek J., Čacho V., Nestrašil A., Polášek A., Mazanec M.
    Pavelka T., Lalancette C., Okuliar O., Perret J., Laurikainen E.
     
    50:06
    Voženílek v souboji s hostujícími hráči narazil v hostujícím brankovišti do Laurikainena a posunul tím branku Mountfieldu. Blain s Kalinou situaci řešili krosčeky do klečícího protihráče, což si nenechala líbit domácí strana. Rozhodčí budou vylučovat, na zemi zůstává ležet hostující brankář.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 014 diváků.
     
    50:06
    Hostující brankář bohužel musí odstoupit z dalšího průběhu utkání. Místo Laurikainena tak zápas dochytá Jan Lukáš.
     
    Ještě čekáme, jaké tresty rozhodčí udělají. Dlouho diskutovali spolu s kapitány a mezi sebou v půlkruhu rozhodčích. Teď jsou u hlavních trenérů obou týmů.
     
    50:06
    Vyloučen Jérémie Blain (MHK) dostává menší trest za hrubost, stejně tak Petr Kalina (MHK). Společně s nimi na trestnou lavici usedl Richard Nedomlel (TRI), také za hrubost.
     
    50:56
    Oceláři teď mají přesilovku pět na tři k dispozici...
     
    51:16
    6/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí se na chvíli zapomněli ve vlastním pásmu, lovili puk a vypadalo to, že hrozí další konflikt. To se nakonec nestalo, Oceláři rychle exportovali puk do útočného pásma a vznikl trojúhelník tři na jednoho před Lukášem. Situaci vyřešil ANDREJ NESTRAŠIL gólovým zásahem k Lukášově tyči. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 5:2.
    Nestrašil A., Růžička M., Voženílek D., Kundrátek T., Jeřábek J., Mazanec M.
    Jergl A., Perret J., Tamáši A., Freibergs R., Lukáš J.
     
    51:29
    Pilař zatáhl puk po levé straně a z velkého úhlu vyzkoušel Mazance. Ten kryje před dojíždějícím Langem.
     
    51:52
    Pánik vedl situaci dva na dva, ale neprosadil se. Držel však stále puk a ten následně putoval až k Poláškovi na modré. Jeho střela těsně minula hradeckou branku.
     
    52:22
    Pánik poslal puk propagačně na Lukáše, ten rychle rozehrál, ale hosté si to následně ve vlastním pásmu trochu komplikovali.
     
    52:45
    Freibergs z první poslal volný puk na třineckou branku a ten těsně minul levou tyč Mazancovy branky...
     
    53:16
    Voženílek zatáhl puk do útočného pásma, vyměnil si ho s Růžičkou a následně od modré zkoušel střílenou přihrávkou najít Růžičku...
     
    53:38
    Oceláři pokračovali v tlaku v útočném pásmu a aktivní byl kolem branky Roman. Podařilo se mu došťouchat puk přes Lukášův beton do brankoviště, ale tam žádná třinecká hůl nedorazila puk.
     
    54:15
    Potlesk domácího publika si vysloužil Polášek, který na pravém hrazení přišpendlil na skla Pilaře.
     
    54:58
    Hosté dostávají puk do pásma a Oceláři se snaží jednoduše čistit vlastní zónu.
     
    55:17
    Domácí v pásmu opět nebezpeční. Nabito dostal nejprve Vladimír Dravecký, kterého následně podrazil Patrik Marcel (MHK) – Třinečtí budou následně po poslední komerční přestávce hrát v přesilové hře. Pak ještě tvrdě střílel Polášek, ale jeho střela byla sražena do rohu.
     
    55:45
    Domácí drží puk v pásmu, ale zatím se trochu zahánějí...
     
    56:10
    To pokračuje. Třinečtí ještě nepůjčili puk, ale zatím jen jedna ne příliš nebezpečná střela...
     
    56:20
    Výhoda pro domácí...
     
    56:30
    Jérémie Blain (MHK) dalším vyloučeným hráčem hostů. Tentokrát za sekání. Přesilovka pět na tři pro domácí – měla by trvat 47 sekund.
     
    56:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:34
    Domácí sice vyhráli buly, ale Okuliar měl nejdelší hůl a vyšťouchl puk do neutrální zóny.
     
    57:16
    Mazanec klepe návrat prvního hostujícího hráče na led. Domácí stále drží puk.
     
    57:33
    6/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilovka pro domácí. Nabito dostal na modré čáře Tomáš Kundrátek, trochu se mi zdálo, zda nedošlo na trajektorii střely ještě k nadzvednutí – buď clonícím hráčem Třince, nebo hostujícím hokejistou. Jako střelec označen TOMÁŠ KUNDRÁTEK, který puk na Lukáše poslal. Asistence: Martin Růžička, Richard Pánik. Stav utkání 6:2.
    Kundrátek T., Růžička M., Pánik R., Nestrašil A., Kurovský D., Mazanec M.
    Marcel P., Okuliar O., Pavelka T., Miškář P., Lukáš J.
     
    58:06
    6/6
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ta třetí třetina trochu připomíná demolici z domácí strany. VILIAM ČACHO nakopl motor, dostal puk do jízdy a samostatný nájezd zakončil krátkou kličkou pod brankářem Lukášem. Asistence: Patrik Hrehorčák. Stav utkání 7:2.
    Čacho V., Hrehorčák P., Dravecký V., Smith A., Marinčin M., Mazanec M.
    Lalancette C., Freibergs R., Estephan G., Gaspar M., Šťastný D., Lukáš J.
     
    58:20
    Chalupa dojel hybridní icing a poslal z úhlu puk na Mazance, který se připlácl na tyči, takže tam místo nebylo.
     
    58:46
    Pláněk vyšťoural puk od vlastní střídačky a rozehrává. Utkání se dohrává – toto konstatování si mohu dovolit.
     
    59:21
    Hrehorčák poslal puk směr Lukášova branka a za ní jej dojel Holinka. Hosté ale puk získal a Perret ještě něco zkusí rozjet.
     
    59:40
    Poslední sekundy, domácí publikum stojí a tleská. Třinečtí si závěr utkání vychutnávají.
     
    59:51
    Možná poslední vhazování před Mazancem...
     
    59:58
    Tak 1,9 sekundy před koncem ještě jedno po třineckém icingu.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Andrej Nestrašil – Evan Jasper
     
    Myslím, že si můžu dovolit konstatovat, že hosté si utkání ve třetí třetině totálně pokazili. V přesilovce se dostali do vedení díky brance Jordanna Perreta, ale vedli pouze minutu. Prudký bekhend Richarda Pánika znamenal rychlé vyrovnání. V padesáté minutě během osmi sekund při hře čtyři na čtyři nejprve vstřelil vítězný gól Martin Marinčin a hned po buly, které rozehrálo akci, dal čtvrtý gól Jakub Jeřábek. Domácí Oceláři pak dvakrát využili přesilovku – a to brankami Andreje Nestrašila a Tomáše Kundrátka. Definitivní tečku na třetinu, v níž domácí vsítili hned šest branek, dal v předposlední minutě Viliam Čacho. Konečné resumé šíleného utkání – Oceláři 7, Mountfield 2!
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 35:28
    Střely mimo 8:4
    Zblokované střely 14:12
    Hity 9:6
    Vhazování 36:33
    Trestné minuty 10:16
     
    Děkuji jménem třinecké redakce za pozornost a přízeň v roce 2023. My se z třinecké WERK ARENY přihlásíme opět s textovým online přenosem z utkání 34. kola Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav. Tento zápas se bude hrát v neděli 7. ledna 2024 od 15 hodin. Do té doby se mějte dobře! (19:35:54)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 24. M. Růžička (Nestrašil, J. Jeřábek), 43. Pánik (Nestrašil, Polášek), 50. Marinčin (Kurovský, Smith), 50. J. Jeřábek (Čacho), 52. Nestrašil (M. Růžička), 58. Kundrátek (M. Růžička, Pánik), 59. Čacho (Hrehorčák) – 14. Lalancette (Jergl, Miškář), 42. Perret (Šťastný, Jasper)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, J. Jeřábek – M. Růžička (A), M. Roman, Voženílek – Nestrašil, Vrána (C), Pánik – Kurovský, Holinka, Hrehorčák – Haas, Čacho, Dravecký (A) – Walega.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: Laurikainen (51. Lukáš) – Blain (C), Kalina, Pláněk, Pavelka, Freibergs, Marcel, Gaspar – Estephan, Miškář, Šťastný – Jasper, Tamáši, Perret (A) – Jergl (A), Lalancette, Okuliar – Lang, Pilař, Chalupa.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Hlavatý, Axman

    Diváci: 5 014
    bahis siteleri