Everton – Tottenham 2:2 (kon.) | Brighton – Crystal Palace 4:1 (kon.) | Burnley – Fulham 2:2 (kon.)
Newcastle – Luton 4:4 (kon.) | Sheffield Utd. – Aston Villa 0:5 (kon.)
konec
Sheffield United
0:5 (0:4)
Aston Villa FC
Sobota 03.02.2024, 18:30 • Bramall Lane • Anglická Premier League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 10:7. (20:34:58)
     
    Aston Villa přežila v úvodu zápasu Breretonovu šanci a za 18 minut pak nasázela poslednímu Sheffieldu čtyři krásné kousky – tři z rychlých brejků, když Watkinsovu střelu do tyče doklepl McGinn, pak se prosadil Watkins sám a na další gól přihrál Baileymu, čtvrtý pak přidal bombou o břevno po rohu Tielemans. Hned po přestávce zpečetil výsledek z voleje Moreno opět po přihrávce muže zápasu Ollieho Watkinse.
    Sheffield utrpěl nejméně pětigólovou porážku už počtvrté v sezoně a zůstává přikován ke dnu tabulky, naopak hosté si teprve druhou výhrou za posledních 6 kol polepšili v boji o evropské poháry.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Diaby ještě naběhl za obranu, dostal se přes Trustyho, ale míč mezi už z většiny prázdné sedačky zakopl pozorný Holgate.
     
    90+6
    Domácí už po tomto zklamání rezignovali, hosté si přihrávají mezi obránci a všeobecně se čeká na závěrečný hvizd.
     
    90+4
    Ani tato malá radost není fanouškům The Blades dopřána. VAR při předchozí standardce odhalil naprosto nepatrný ofsajd a branka neplatí.
     
    90+1
    Hosté dostali druhý nejvyšší počet gólů ze standardních situací v lize, teď přibyl další. Krásně podebraný míč vracel ze secvičeného signálu před bránu hlavou Jack Robinson a z bezprostřední blízkosti obhodil Martíneze špičkou kopačky rovnou ze vzduchu VINÍCIUS SOUZA. Branku však ještě bude prověřovat VAR.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90
    Po následném rohu vládli ve vápně hlavičkáři Aston Villy, poté je však pískán trochu sporný faul tělem Kamarovi, když i Ahmedhodžić šel do souboje vysokou nohou.
     
    89
    Hamerovu přihrávku do uličky si v rychlosti přebral Archer, vřítil se do šestnáctky Aston Villy, jenže do střely mu skluzem vletěl v pravý čas Clément Lenglet.
     
    87
    Dnešní utkání sleduje 29 834 diváků. Či spíše sledovalo, protože s navyšujícím se přídělem spousty z nich opustily stadión předčasně. V závěru zápasu je hlediště už vyloženě poloprázdné.
     
    86
    Na druhé straně zazdil první šanci za Aston Villu střídající debutant Rogers, když z 10 metrů vysoko překopl bránu po Diabyho zpětné přihrávce.
     
    84
    Tom Davies udržel míč uprostřed hřiště proti přesile a krásně uvolnil Bena Osborna, jenže jeho střílený centr nemohl stihnout Archer a míč nakonec přešel čáru blíže praporku než bráně Aston Villy.
     
    82
    Letmé otření míče o rameno hostujícího Cashe nechalo rozhodčího klidným.
     
    81
    Dostřídáno má dnes i Aston Villa:
    ze hřiště odchází Youri Tielemans, premiéru v dresu birminghamského klubu si odbyde posila z Middlesbrough Morgan Rogers.
     
    80
    Pěknou akci přes celé hřiště sehráli Moreno, Kamara a Diaby, jenže jeho střílený centr se od Tielemanse odráží do zámezí.
     
    78
    Po předchozí akci ukopl Kamara míč od nohy Holgateovi na další roh, z něj již Sheffield neohrozil bránu Aston Villy.
     
    77
    Gigantická trojnásobná šance čepelí nekončí čestným úspěchem! Po rohu nejprve Robinsonovu hlavičku z brankové čáry vyhlavičkoval hrdina dne Watkins, další dvě střely Ahmedhodžiće a opět Robinsona zblízka si pak na čáře splnil už ten, kdo to má v popisu práce – Emiliano Martínez.

    Karel Jedlička

    Branky: 12. McGinn (Watkins), 16. Watkins (Luiz), 20. Bailey (Watkins), 30. Tielemans, 47. Moreno (Watkins)

    Karty:   44. Bogle (SHU)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 10:7.
    Sheffield United: Foderingham – Bogle, Holgate, Ahmedhodžić /C/, Trusty, Norrington-Davies (50. Robinson) – McAtee (72. Davies), Souza, Brooks (50. Osborn), Brereton (65. Archer) – Osula (46. Hamer).
    Náhradníci: Amissah – Norwood, Larúsí, Oné.

    Trenér: Wilder

    Aston Villa FC: Martínez – Konsa (60. Cash), Carlos, Lenglet, Moreno – Luiz (46. Ramsey), Kamara – Bailey (60. Diaby), McGinn /C/ (71. Iroegbunam), Tielemans (81. Rogers) – Watkins.
    Náhradníci: Wright, Olsen – Hayden, Chambers.

    Trenér: Emery

    Rozhodčí: Tierney – Hussin, Ledger

    Diváci: 29 834
    bahis siteleri