IFK Helsinky – Mannheim 4:0 (kon.) | Tappara – Pardubice 4:1 (kon.) | TPS – Liberec 5:2 (kon.)
Kuopio – Sparta 1:5 (kon.) | JYP – Chomutov 4:5 (po s.n.) | Kärpät – Salzburg 3:5 (kon.)
Luleå – Motor ČB 5:2 (kon.) | Linköping – HC Slovan 4:2 (kon.) | HV71 – Vienna Capitals 3:1 (kon.)
Färjestad – Zürich 5:2 (kon.) | Frölunda – Zug 3:2 (kon.) | Djurgården – Bern 4:1 (kon.)
Brynäs – Fribourg 4:2 (kon.) | Eisbären – Plzeň 6:4 (kon.) | Hamburg – Kometa Brno 7:3 (kon.)
konec
IFK Helsinky
4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
Adler Mannheim
Pátek 17.08.2012, 17:00 • Valtti Arena, Vantaa. • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:47
    Přesilovka Helsinek. Na trestnou lavici odklouzal Mitchell – krosček.
     
    51:55
    Matthias Plachta mohl zaznamenat první úspěch německého týmu. Ujížděl sám na Ortia, ale nepokořil jej. Brankář Helsinek stále drží čisté konto.
     
    47:48
    Před Endrassem je naopak stále rušno. Pakarinen vystřelil, dorážet se snažil Silfver. Na odražený kotouč jen těsně nedosáhl.
     
    44:12
    Dvě minuty pro domácího Jokelu za podražení.
     
    36:51
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Domácí svoji předchozí trefou předčasně propustili Kinka z trestné lavice, pokračovali ale v klasické početní výhodě. Tu zužitkovali bleskurychle. Puk se v síti zatřepal po střele SIIMA LIIVIKA. Asistence: Mikko Jokela, Ville Varakas – 4:0.
     
    36:27
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Třetí zužitkovaná početní převaha, tým ze severu Evropy už hřeje vysoký náskok. Brankář Ortio prokázal svůj přehled ve hře. Dlouhou přihrávkou nalezl ve středním pásmu rozjetého KYLA KLUBERTANZE, jenž mířil sám na Endrasse a uspěl. Asistence: Joni Ortio – 3:0.
     
    35:36
    Kinkovi na trestné lavici smutno nebude, po faulu vysokou holí si k němu přisedl Arendt. Helsinky mají další výhodu dvou mužů v poli!
     
    34:31
    Adler nestíhá, tak fauluje. Sudí opět signalizují menší trest, pykat jde útočník Kink.
     
    32:33
    Blízko k třetímu zásahu byl také křídelník Arttu Luttinen. Ve slibné příležitosti však vůbec netrefil branku. Mannheimu se vůbec nedaří, hosté jsou pasivní.
     
    29:29
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Finské družstvo navyšuje svůj náskok. Ve druhé třetině jsou zatím domácí jasně lepším týmem, soupeři znovu zasazují úder v přesilovce. Přesně mířil MARKUS GRANLUND. Asistence: Roope Talaja – 2:0.
     
    29:17
    Glumacova hokejka vylétla až do obličeje soupeře. Nešťastný zákrok posílá Mannheim znovu do čtyř.
     
    27:26
    Pakarinen v šanci, Endrass znovu svůj tým podržel. Proti střele protihráče zasáhl betonem, brankový rozdíl mezi oběma celky je stále nejtěsnější.
     
    25:31
    Mauer se natlačil až před brankáře Ortia, jehož posléze také atakoval. Sudí jej posílají na trestnou lavici, přesilovka 5 na 3 pro finský tým!
     
    23:59
    Dvouminutový trest pro hostujícího Kinka. Hosté nezahájili druhou třetinu zrovna podle svých představ.
     
    23:29
    Rychlá kombinace Granlunda se Silfverem mohla přinést další gólový úspěch. Talentovaný útočník připravil pro svého spoluhráče střeleckou pozici, Endrass se blýskl hbitým zákrokem.
     
    20:39
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Tentokrát se již TONI SÖDERHOLM nemýlil. Jeho pokus prosvištěl až do sítě, Endrass nestihl reagovat. Domácí využívají přesilovku a v jednadvacáté minutě zápasu jdou do vedení. Asistence: Kyle Klubertanz, Joakim Eriksson – 1:0.
     
    19:50
    Deset bojovníků se mezi mantinely prohánělo pouze několik vteřin. Chvilku po návratu Reula z trestné lavice signalizuje hlavní sudí další trest. Znovu na straně Mannheimu, Goc jde na dvě minuty k trestoměřičům popřemýšlet o svém sekání.
     
    17:41
    Nečistá hra pokračuje. Hráči si nedarují ani milimetr prostoru, bojuje se na maximum. Menší trest pro Reula – faul loktem.
     
    14:32
    Christoph Ullmann následně pálil z nadějné pozice pouze do tyče. Finský výběr zuby nehty odolává tlaku protivníka.
     
    14:13
    Adler v tlaku! Hosté nebyli daleko od vedoucího zásahu, puk poskakoval na brankové čáře. Svého gólmana na poslední chvíli zastoupil Luttinen.
     
    13:13
    Micke Åsten dvě minuty za hákování. Domácí se budou muset bránit ve třech!
     
    11:16
    Domácí obránce Melart dostává za svůj počin 2+5 trestných minut. Gelke vyfasoval pouze klasický menší trest. Suma sumárum, hosté hrají pět minut přesilovku pět na čtyři!
     
    7:09
    Početní převaha pro IFK. Zadák Reul už odpočívá na trestné lavici, provinil se hákováním.
     
    6:31
    Slibná příležitost Pakarinena! Útočník čtvrté formace finského týmu pálil tvrdě ze zajímavé pozice, Endrass vykopl kotouč svým betonem.
     
    2:27
    První vyloučení, za sekání jde pykat domácí Varakas.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 21. Söderholm (Klubertanz, Eriksson), 30. Granlund (Talaja), 37. Klubertanz (Ortio), 37. Liivik (Jokela, Varakas)


    IFK Helsinky: Ortio (Norja) – Söderholm, Klubertanz, Melart, Varakas, Tuohilampi, Jokela, Silfver, Salmivirta – Peltonen, Redenbach, Somervuori – Talaja, Eriksson, Granlund – Luttinen, Liivik, Pakarinen – Nyholm, Töykkälä, Åsten.
    Adler Mannheim: Endrass (Brückmann) – Belle, Sifers, Wagner, Janik, Goc, Reul, Kettemer, Mapes – Kink, MacDonald, Glumac – Seidenberg, Ullmann, Mitchell – Arendt, Lehoux, Mauer – Gelke, El-Sayed, Plachta.
    bahis siteleri