Hr. Králové – Krkonoše 9:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Třebíč 5:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Pátek 07.12.2012, 18:00Liga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Páteční duel první juniorské ligy přináší krajské derby dvou rivalů Vysočiny. Havlíčkobrodský tým přivítá na svém ledě Třebíč. Oba soupeři se střetli již dvakrát a drží si vyrovnanou bilanci, nyní je tedy čeká další odveta.

    Rebelové bojují jako lvi. Z dosavadního počtu 18 odehraných kol si připisují 10 výher, z toho jednu po samostatných nájezdech. Se ziskem 31 bodů se řadí na 5. příčku tabulky. Nejvíce kanadských bodů si drží Tomáš Chlubna, který vstřelil 12 branek a na 6 přihrával. S jednobodovým rozestupem jej následují Lukáš Žemlička (7+10) a Martin Jelínek (9+8). Poslední utkání sehráli mladí Rebelové ve Žďáru nad Sázavou, kde zvítězili 2:5. Za hosty si dva góly připsal právě výše uvedený Martin Jelínek.



    Horácká Slavia si zatím vede o něco lépe než její následující soupeř. Odehrála sice o jeden zápas méně, přesto si však za 11 vítězství připisuje 35 bodů, což jejím hráčům přiděluje 3. místo. Nejproduktivnějším juniorem Třebíče je Michal Vlašín, jenž se může pyšnit 17 vstřelenými góly. Svoji užitečnost potvrzuje také 14 asistencemi. Za ním jsou Marek Nikola (12+11) a David Horký (8+13). Poslední kolo odehráli Třebíčští v Mělníku, kde zvítězili 3:1.

    Obě letošní společná střetnutí musely rozhodovat samostatné nájezdy. Rebelové se s Třebíčí střetli hned v úvodu soutěže, a to na domácím ledě. Celých šedesát minut hry se na světelné tabuli držel stav 3:3. Vítězný nájezd pak rozhodl Martin Hynek.

    1.kolo: HBR – TRE 4:3 sn
    Branky a nahrávky: 2. Hynek (Chlubna), 28. Chlubna (Hynek), 51. Chlubna (Kříž, Hynek), 65. Hynek - 20. Horký (Vondráček), 32. Stromecký (Caudr), 41. Vlašín.

    Potom se derby odehrálo v 10. kole, pro změnu na stadionu Horácké Slavie. Zde padlo méně gólů. Tentokrát to však byli třebíčští, kdo se radoval z úspěchu. Vítězství zařídil domácím Lukáš Paták.

    10. kolo: TRE – HBR 3:2 sn
    Branky a nahrávky: 12. Paták (Horký), 57. Peroutka (Vlašín), rozh. nájezd Paták - 30. Chlubna (Pecen), 43. Křesťan (Kozlík).


     
    Krásný páteční podvečer ze zimního stadionu v havlíčkobrodské Kotlině. Dnes je tedy na programu juniorské derby Vysočiny, které bude jistě velmi zajímavé.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Jirout - Pecen, Hošek, Doležal, Kříž, Chlubna, Szilva "C", Kubát, Novák E., Žemlička, Brebera, Hynek, Jelínek M.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Máj (Čáp) - Pavlas, Roupec, Ščerban, Juráň, Pelikán, Vlašín "A", Marek "C, Tvarůžek, Krejčí, Pálka "A", Mašek

    Rozhodčí: Josef Barek - Jakub Plch, Petr Holeček.
     
    Na ledě už netrpělivě krouží dnešní soupeř havlíčkobrodských Rebelů. Čeká se už jen, až se z kabin vyhrne družina domácích.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První buly vyhráli hosté a po rozehrávce po modré čáře se dostali do útočné třetiny. Zde se ale neudrželi dlouho, když Marek nezachytil v mezikruží letící kotouč.
     
    01:19
    Z levé strany se na Jirouta snažil dotírat Mašek, brankář ale pevně zabetonoval všechny skulinky.
     
    02:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Rebelové soupeřův tlak ukočírovali a naopak oni zahájili silný tlak. Na branku se rozjel Tomáš Chlubna, který vystřelil, k dorážce se ještě dostal volný MARTIN JELÍNEK a přesně propálil snažícího se gólmana hostí. Asistence: Tomáš Chlubna
     
    04:02
    Hra se zatím drží spíše ve střední části kluziště. Oba soupeři se snaží zodpovědně bránit, což se jim daří. Rebelové uspěchali rozehrávku a sudí píská icing.
     
    04:59
    Vladimír Szilva teď předvedl krásnou akci. Ve středním pásmu vypíchnul soupeři puk, uvědomil si, jaký má čas, a tak se ještě dokázal vrátit zpět do své třetiny, odkud nabral rychlost, díky které se dokázal prokličkovat zpět kupředu. Jeho golf metr za modrou však končil v ochranné síti.
     
    06:31
    Spolupráce Marka s Tvarůžkem málem končila vyrovnáním. První jmenovaný si z pravého kruhu vyhlédl ve středu pásma číhajícího Tvarůžka, který velice nepřesnou střelou letící nad branku tuto šanci zmařil.
     
    08:09
    Horácká Slavia si při rozehrávce počínala příliš rychle, puk prolétl přes všechny lajny, icing.
     
    08:40
    Rebelové už dlouho vařili svého soupeře v jeho pásmu. Hosté už očividně nemohli. Ščerban (TRE) si pomohl držením, a tak jde sedět na dvě minuty.
     
    09:27
    Pecen, číhající na modré, vypálil z první jako tank T 34, jeho razantní golf brankář dokázal vyrazit.
     
    10:40
    Rebelové výhodu nevyužívají, hosté jsou v pěti.
     
    11:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Přecejen se znovu radují Rebelové. Po špatné rozehrávce Třebíče v útočném pásmu se kupředu vydala dvojice Hynek s Novákem. Druhý jmenovaný před brankou předložil puk MARTINU HYNKOVI, jenž se s ničím nepáral a s velikou dávkou důrazi procedil brankáře. Asistence: Erik Novák
     
    13:22
    Havlíčkův Brod má další šanci. Tentokrát v podobě druhé početní výhody. Menším trestem za hru vysokou holí je potrestán Pálka (TRE).
     
    13:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Netrvalo dlouho a Rebelové se znovu mohli radovat. Pecen si našel na pravém kruhu číhajícího ERIKA NOVÁKA. Ten si s pukem ještě zamíchal a zápěstní pumelicí propálil Máje nad ramenem. Asistence: Václav Pecen
     
    14:06
    Rebelové budou hrát oslabení. Za podražení je potrestán Jelínek (HBR).
     
    15:25
    Horácká Slavia právě vstřelila branku! Hosté vykřesali jiskřičku naděje, využívají totiž přesilovku. Před chumlem u domácí svatyně se nejlépe zorientoval MARTIN MAŠEK, který přesně propálil bezmocného Jirouta. Bez asistence.
     
    16:32
    Třebíč začala tlačit na pilu, z pravého kruhu vypálil Pavlas, Jirout byl však bystrý. Z druhé strany se na něj vyřítil Vlašín. I s jeho střelou zápěstím si Jirout poradil.
     
    18:02
    Vávlav Pecen zkusil z kruhu vyslat dlouhou nahrávku na útočnou modrou. Ani jeden z najíždějícíh útočníků nedokázal kotouč zkrotit.
     
    19:21
    Rebelové bojují v rohu útočné třetiny, hostující obrana si ale hlídá každým metr ledu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na začátku první třetiny to vypadalo, že mnohem úspěšnějším týmem bude Třebíč, opak je ale pravdou. Do vedení se jako první dostali Rebelové, kteří svůj náskok rozšířili na tři góly. Třebíč vytěžila z oslabení domácího celku, když gólem v 16. minutě snižíla své manko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Vhazování vyhráli Rebelové, kteří se ihned pustili do útočné třetiny. Zde se však nedrželi příliš dlouho.
     
    21:08
    Třebíč také vyměnila gólmana, do klece se postavil Jan Čáp.
     
    22:05
    Martin Hynek se ve středním pásmu chopil puku a po pravém mantinelu jej zavezl na vrchol pravého kruhu, odkud zkusil tvrdého golfa. Čáp byl ale bystrý.
     
    22:43
    Z pravého kruhu se před Čápa snažil natlačit Jan Kubát, což se mu nakonec povedlo. Brankář si ale pohlídal všechny skulinky.
     
    23:38
    Rebelové mají zatím více ze hry, v útočném pásmu se jim daří kombinovat, koncovka však vázne.
     
    24:25
    Erik Novák se odlepil od pravého mantinelu a ze středu útočné třetiny zkusil dlouhým tahem vystřelit nad Čápovo rameno. Střela ale postrádala větší přesnost.
     
    25:35
    Na modré čáře se do puku tvrdě opřel Michal Hošek. Čáp puk vyrazil.
     
    26:20
    Na rozjetého Jana Kubáta byla dlouhá přihrávka od jednoho ze spoluhráčů moc tvrdá, sudí píská zakázané uvolnění.
     
    26:53
    Nyní opět zaúřadoval Jan Kubát, z levého úhlu zkusil překvapit brankáře. Procpal se až do jeho bezprostřední blízkosti. Jeho stahovačka ale nebyla dle jeho představ.
     
    28:18
    Tyčka! Martin Jelínek zpracoval Novákovu nahrávku a příklepem trefil Čápovu pravou tyč.
     
    28:24
    Vyloučen Krejčí (TRE) za podražení. Rebelové si zahrají přesilovku.
     
    29:17
    Ta ale netrvá příliš dlouho. Po hrubce domácí obrany na útočné modré se hosté usadili v pásmu Rebelůa začali důrazně napadat. Držením si zde ale počínal Kříž (HBR).
     
    30:24
    Třebíč je v plném počtu a zahajuje přesilovku.
     
    30:40
    Horácká Slavia právě vstřelila branku! Hosté využívají svoji druhou přesilovku. Po skvělé souhře ve středu útočného pásma se k touši propracoval MICHAL VLAŠÍN, který bez pardónu procedil sedícího Jirouta. Bez asistence.
     
    32:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Rebelové vracejí úder. Obrovský tlak přetavili ve svůj čtvrtý gól. Do útočného pásma si vybruslil Tomáš Chlubna, který bez čekání vystřelil. K odraženému puku se ve skrumáži holí a bruslí dostal MARTIN HYNEK a svou přesnou dělovkou propálil Čápa kolem jeho pravé nohy. Asistence: Tomáš Chlubna
     
    33:16
    Slušnou spolupráci prokázali u pravého mantinelu Novák s Hoškem. Po několika výměnách se druhý jmenovaný rozhodl ke střele, která však prolétla kolem Čápova ramene.
     
    34:50
    Rebelové jsou nyní mnohem aktivnější. Lépe se dostávají do útočných akcí.
     
    35:27
    Třebíč bude hrát ve čtyřech. Za faul kolenem je potrestán Ščerban (TRE).
     
    36:00
    Hošek nahrál po modré svému kolegovi Pecnovi, který hned z první vystřelil svižného golfa. Čáp s ním měl veliké problémy, nakonec jej odrazil pryč.
     
    37:11
    Nyní to zkoušel opět od modré Martin Kříž. Střela však nebyla příliš tvrdá a neohrozila tak hostující klec.
     
    37:29
    Horácká Slavia je v plném počtu.
     
    37:45
    Domácí obrana si teď hluboce oddychla. V brejku zpracoval kotouč Marek a úplně sám si vyšlápl na Jirouta. Brankář ale jeho úmysl, střelu k levé tyči, vystihl a patřičně zasáhl.
     
    39:10
    Z levého kruhu se na Čápa vyřítil sprintující Ondřej Doležal. Ten zkusil zápěstní střelu, kterou ale umístil přesně do brankářovy lapačky.
     
    39:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Rebelové střílí gól do šatny. Po vyražené střele, kterou na Čápa vyslal od modré Hošek se k odraženému puku procpal JAN KUBÁT a nasměroval jej přesně do sítě. Asistence: Michal Hošek
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství přineslo podobný průběh jako předchozí. Kontaktní gól se Tebíči podařilo vstřelit v 31. minutě. Rebelové však nenechali nic náhodě a vzápětí odpověděli dvěma góly. Ten pátý vstřelili soupeři, jak se říká, do šatny. Před sebou však máme ještě jednu třetinu. Udrží Rebelové náskok či se Třebíči podaří vyrovnat? To se dozvíme během následujících dvaceti minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Po buly sebral puk Jan Kubát, zavezl jej do své třetiny, odkud se jej pokusil rozehrát. To se mu povedlo, jenže akce Rebelů skončila u červené.
     
    41:28
    Jiří Roupec hned nadvakrát ohrozil Jiroutovu klec. Nejprve střelou z levého kruhu a poté z protější strany. Touš se ale ztratil v chumlu před domácí klecí.
     
    42:01
    Vyloučen Tvarůžek (TRE), Rebelové mají šanci na zvýšení.
     
    42:45
    Třebíč se po minutě hry ve svém pásmu osvobodila vyhozením přes celé hřiště. Za svoují brankou si sjel kotouč Doležal a rozjel novou útočnou akci.
     
    43:46
    To už se havlíčkobrodská družina v útoku udržela. Čáp musel zasahovat proti svižnému příklepu jednoho z Rebelů.
     
    44:30
    Za držení je potrestán Kříž (HBR). Tentokrát jsou to domácí, kdo se bude bránit.
     
    45:03
    Horácká Slavia přesilovku zvládala asi 50 minut. V tu ránu se její obrana dopustila obrovské chyby, po které se kupředu dostal Chlubna se svým útokem. První jmenovaný zkusil zakončovat individuální akci, Čáp jeho blafákový úmysl vystihl dobře.
     
    46:00
    A znovu, tentokrát vzal akci na své triko Jelínek, který ihned sprintoval po pravém mantinelu kupředu. Nakonec byl tvrdě zastaven jedním z beků hostí.
     
    46:30
    Rebelové jsou v plném počtu, oslabení přežili bez újmy.
     
    47:56
    Třebíč neustále vymýšlí vhodný recept na rozjetí nějakého dobrého útoku. Rychlý přístup domácí obrany jí to ale nedovoluje.
     
    49:28
    Od modré pálil Ondřej Doležal, Čápova lapačka byla pohotová.
     
    50:50
    Třebíč zahrozila konkrétně Mašek s Pavlasem. První jmenovaný na sebe u pravého kruhu strhl pozornost jednoho z domácích beků a nahrál do mezikruží, odkud bez čekání střílel Pavlas. Jirout si skulinku u levé tyčky pokryl.
     
    53:00
    Reketový start Vladimíra Szilvy až ze svého pásma mohl stát Třebíč další inkasovaný gól. Szilva svůj bruslařský kousek zkoušel zakončit bekhendovým blafákem. Čáp byl pohotový.
     
    54:49
    Kříž (HBR) si pomohl za hranicí pravidel. Horácká Slavia má tak slibnou příležitost ke snížení.
     
    55:45
    Ke střele se na kruhu dostal Marek, nebyla však tak razantní jak by chtěl.
     
    55:46
    Vysokou holí se provinil Hynek (HBR), Třebíč si bude chvíli užívat přesilovku 5 na 3.
     
    56:28
    Marek se z pravého kruhu celkem dvakrát pokusil propálit přesouvajícího se Jirouta. Nejprve minul branku a posléze trefil tyč. Obrovská sůla pro hostujícího útočníka.
     
    56:49
    Rebelové jsou již ve čtyřech.
     
    57:51
    Nic se nestane, domácí mužstvo je v plném počtu a ihned se usazuje v útočné třetině.
     
    58:52
    Další výhoda pro Třebíč, za sekeru je potrestán Žemlička (HBR).
     
    59:23
    Z pravého kruhu vypálil na Jiroita Ščerban, střela ale nebyla moc tvrdá. Pro brankáře Rebelů žádná práce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Poslední dvacetiminutovka již nepřinesla žádné zásadní změny. Ani jeden ze soupeřů v ní totiž nedokázal skórovat. Třebíč měla příležitost v závěru dějství, kdy se jí dostalo několik pořesilovek, z toho jedna pět na tři. Rebelové své vedení z druhé třetiny ubránili a radují se tak ze zisku tří bodů.
     
    Z Kotliny se s vámi pro dnešek loučím a přeji příjemný zbytek večera. Zase někdy napočtenou. (19:57:36)

    Luboš Vácha

    Branky a nahrávky: 3. Jelínek (Chlubna), 12. Hynek (Novák), 14. Novák (Pecen), 33. Hynek (Chlubna), 40. Kubát (Hošek) - 16. Mašek, 31. Vlašín


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Jirout - Pecen, Hošek, Doležal, Kříž, Chlubna, Szilva "C", Kubát, Novák E., Žemlička, Brebera, Hynek, Jelínek M.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Máj (Čáp) - Pavlas, Roupec, Ščerban, Juráň, Pelikán, Vlašín "A", Marek "C, Tvarůžek, Krejčí, Pálka "A", Mašek

    Rozhodčí: Josef Barek - Jakub Plch, Petr Holeček
    bahis siteleri