Ústí n/L – Hr. Králové 4:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 5:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 3:1 (kon.)
Most – Litoměřice 3:2 (po s.n.) | Olomouc – Třebíč 3:2 (kon.) | Písek – Kadaň 1:4 (kon.)
Beroun – Benátky n/J 4:5 (po pr.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
DRACI PARS ŠUMPERK
Středa 12.12.2012, 17:301. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji příjemný den z havlíčkobrodské Kotliny. První hokejová liga pokračuje 31. kolem, v němž domácí Rebelové budou hostit Draky ze Šumperka. Havlíčkův Brod se po herní krizi konečně zvednul a bodoval pětkrát v řadě. I Šumperk předvádí v posledních kolech velmi dobrou hru. Dokázal porazit favority z Ústí nad Labem a Olomouce, potrápit Mladou Boleslav a naposledy přetlačil Medvědy Beroun. Dobrý dojem kazí pouze prohra na ledě Písku. Mezi oběma soupeři je aktuálně šestibodový rozestup. Devátí Rebelové, kteří se v případě výhry mohou posunout až na šestou příčku, mají na kontě 44 bodů. Šumperští 38 bodů, což jim stačí na aktuální 11. příčku.

    V úvodních dvou letošních duelů platilo, že na vrch měl domácí tým. Nejrpve Havlíčkův Brod v Kotlině zvítězil 4:2, na ledě soupeře pak ale ztratil dvoubrankový náskok a prohrál 6:3. Zajímavostí je, že právě po tomto utkání byl odvolán hlavní trenér Havlíčkova Brodu Karel Dvořák.
     
    Ještě jednou příjemný podvečer u sledování online přenosu z prvoligového utkání, ve kterém družina Rebelů hostí šumperské Draky.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Jelínek, Protivný, Soldán, Ostrčil, Blažek, Morava "A" - Endál "C", Knotek, Vondráček - Rytnauer, Kostourek, Ondráček - Micka, Třetina, Polodna - Stehlík, Štěpánek, Musil

    Salith Šumperk: Štůrala (Vajner) - Holík "C", Novotný, Tesařík, Pastor, Sedlák, Kovář, Gewiese - Finsterle, Podešva, Staněk - Haas, Hlinka, Červenka "A" - Brunec, Hulva "A", Vrdlovec - Cink, Skoumal, Meidl

    Rozhodčí: Jan Hribik, Stanislav Mertl - Jiří Flegl, Michal Zíka.
     
    Na ploše už se objevují první postavy, je to čtveřice arbitrů, která se nyní rozbrusluje.
     
    Už se také otevřela vrátka z kabin domácího týmu, z nichž se vyrojila parta v bílých dresech. Nastoupili už ale i Draci, pomalu a s chutí tedy můžeme začínat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    úvodní buly vyhráli Draci, kteří si ve střední třetině prohodili touš a vydali se do pásma domácích. Ovšem ne na dlouho.
     
    00:49
    Na led naskočil třetí útok Havlíčkova brodu a dařilo se mu držet hosty v jejich pásmu. Posléze se ale strhnul tlak na druhé straně kluziště, kdy se z mezikruží pokusil vystřelit Červenka.
     
    01:15
    Rebelové jsou zatím stále pod tlakem, z úhlu zkoušel pálit opět Červenka.
     
    02:24
    Polodna se za vlastní brankou ujal puku, vzal nohy na ramena a zavezl jej až do útočné třetiny, tam se však Brodská družina zadrhla a přišla o kotouč.
     
    03:21
    Radim ostrčil se pokoušel rozehrát ale před vlastní klecí napálil do holeně dojíždějícího protihráče. Puk ale nakonec změnil trajektorii a putoval mimo brankoviště.
     
    04:27
    Zatím se hraje velmi svižný hokej na obě strany. Více ze hry však mají hosté, kterým se v útočném pásmu daří kombinovat.
     
    04:44
    Vylučuje se na obou stranách. Současně jsou vyloučeni Tesařík (SUM) za hrubost a Kostourek (HBR) za hákování.
     
    05:35
    Hru ve čtyřech zatím lépe zvládají Rebelové, do akce se svorně nahrnul Polodna, který se osou kluziště proháčkoval až před Štůralu, ale nakonec mu byl kotouč sražen z hole.
     
    06:44
    Oba soupeři jsou již v plném počtu.
     
    07:29
    Draci se pokusili rozehrát dlouhou přihrávkou, tu však nikdo nedokázal zachytit, ba ani tečovat, icing.
     
    07:37
    Další zakázané uvolnění hostí a buly před Šťůralou.
     
    07:52
    Michal Skoumal se na pravém kruhu chopil touše a zápěstím zkusil překvapit Suchana. Brankář měl s pukem značné problémy, nakonec jej však vyrazil.
     
    08:58
    Tentokrát jsou to Rebelové, kdo zahrál příliš rychle a kotouč projel skrz všechny lajny. zakázané uvolnění.
     
    09:47
    Marek Haas zkoušel pálit ze stejné pozice jako Skoumal v předchozí akci. Suchan měl sice zakrytý výhled, ale nakonec dokázal zasáhnout lapačkou.
     
    10:45
    Bleskový únik Kostourka s Ondráčkem málem ohrozil soupeřovu klec, když se oba s velikou rychlostí natlačili až ke Štůralově svatyni. Nakonec z toho ale byl ztracený kotouč.
     
    12:35
    Marian Morava netrefil ve středním pásmu kličkujícího Podešvu a ten se na chvíli ocitl úplně sám. Nakonec jej Rebelové dobruslili a vypíchlu mu puk z hole.
     
    13:48
    Nebezpečnou střelu vyslal ležící Tomáš Brunec, který svou dlouhou holí stačil poslat kotouč kolem Suchanova brankoviště. Brankář měl co děla, aby se stihl přesunout.
     
    15:05
    Rebelové si zahrají početní výhodu. Novotný (SUM) vyloučen za hákování.
     
    15:23
    Od modré hezky napřáhl Protivný, Štůrala měl však dobrý výhled a tvrdou pumelici uschoval v lapačce.
     
    15:40
    Znovu se od modré čáry zkoušel prosadit Tomáš Protivný, tentokrát ale lehčím, byť velice nebezpečným pozemním nahozením. Puk se ale odrazil do rohu kluziště, odkud už Rebelové nic nevymysleli.
     
    17:52
    Brunec se po chybě domácí obrany proháčkoval středem třetiny až do útočného pásma, tam se ale ocitl v nebezpečí, tak poslal tandem na sjíždějícího si Hulvu. Ten nakonec napálil domácího beka Soldána.
     
    19:10
    Lukáš Endál se hnal do útoku o něco rychleji než by měl. Sudí signalizuje ofsajd.
     
    19:47
    U levého mantiunelu zabojoval Rytnauer, který byl atakován hned dvěma beky Šumperka, ani jeden z nich jej o puk neobral, a tak se černá pryž dostala zpět do útočné třetiny. Tam taky končí první část.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Velice bojovný hokej plný bruslařského nasazení o každý metr ledu, tak by se dala charakterizovat první část dnešního duelu. Havlíčkobrodští diváci a také hrstka fandů ze Šumperka sledují velice vyrovnaný hokej. Zápas mají zatím ve své režii oba brankáři. Vícekrát zasahoval Suchan, na kterého šly dvě nebezpečné střely z kruhu. Na druhé straně ohrožoval od modré věčně napřažený Protivný. Přesnější koncovka ale zatím ještě chybí. Další dějství začínáme za malou chvíli.
     
    Ledová plocha je již jako z křišťálu a už po ní krouží oba soupeři, kteří netrpělivě čekají na hvizd sudího.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na buly úspěšnější Rebelové, kteří zkusili vyjít z rozehrávky obránců. To se jim povedlo, útočná akce skončila na útočné modré.
     
    20:41
    Finsterle (SUM) použil při hře ostrou sekeru, jde pykat na dvě minuty.
     
    21:19
    Havlíčkobrodští zkoušejí rozehrát zpoza své branky, to se jim ale nevede.
     
    21:51
    Ladislav Rytnauer zamíchal v levém rohu s pukem a vyslal jej křižně na Milana Kostourka, který z pravého kruhu pálil z první. Štůrala zasáhl lapačkou. Následně si jako sniper počínal Protivný, jenž střílel golfem od modré.
     
    22:41
    Draci jsou již v pěti. Z přesilovky domácího mužstva nic nebude.
     
    23:26
    Nyní se oslabují Rebelové, Vondráček (HBR) dostává dvě minuty za faul loktem.
     
    24:27
    Draci se na chvíli usadili v útočném pásmu. Rebelové se ale osvobodili vyhozením.
     
    24:45
    Další vyloučení na straně Havlíčkova Brodu. Za krosček jde sedět Micka (HBR).
     
    25:26
    Rebelové hrají ve čtyřech a úspěšně se brání. Šumperské Draky drží v jejich třetině.
     
    26:22
    Ve vlastním pásmu zabojoval Polodna a vyhozením přes celé hřiště šetří vteřiny.
     
    26:45
    Havlíčkův Brod hraje v plném počtu.
     
    27:33
    Štěpánek s Třetinou udeřili na druhé straně, když první jmenovaný křižně nahrál druhému. Třetina se zkoušel prosadit z malého úhlu. Štůrala včas položil betony.
     
    28:23
    Nebezpečného golfa z jízdy vyslal od modré rozjetý Vrdlovec. Střela tak tak minula Suchanovu levou tyčku.
     
    30:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Rebelové otevírají skóre. Natlačili se do útočného pásma, kde se puku ujal Miroslav Třetina a propasíroval jej na hůl Petra Polodny, který si vyhlédl na levém kruhu stojícího TOMÁŠE MICKU, jenž se s ničím nemazal a napálil černou pryž do pravého rohu. Asistence Petr Polodna, Miroslav Třetina
     
    Před brankovištěm se zjevil Štěpánek, Štůrala mu sklouznul pod nohy a zabránil dalšímu možnému gólu.
     
    31:01
    Vylučuje se na obou stranách. Za hrubost pyká Haas (SUM), za krosček pak Stehlík (HBR).
     
    32:08
    Ze hry čtyři na čtyři mají zatím více Rebelové, kterým se daří kombinovat v útočné třetině. Před branku se z úhlu zkoušel dostat Ondráček, puk mu byl čistým způsoběm vyseknut.
     
    32:36
    Šumperk bude hrát ve třech. Menší trest dostává Kovář (SUM).
     
    32:40
    Toto je velmi nepříjemné pro Aleše Staňka, který zřejmě inkasoval ránu holí přesně na nos, což zapříčinilo pořádnou krvavou kaluž na ledě.
     
    33:02
    Rebelové jsou v pěti a zahajují přesilovku.
     
    33:40
    Šumperk se důsledně brání a sklízí za to veliké ovace svých fandů.
     
    34:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Zbývalo zhruba půl minuty do konce oslabení Šumperka, když se Rebelové dostali z tlaku kupředu a zavezli touš do útočné třetiny. Radim Ostrčil naservíroval puk zhruba metr před modrou, kde už napřahoval LUKÁŠ ENDÁL, který svou dělovkou propálil snažícího se Štůralu. Asistence: Radim Ostrčil, Roman Vondráček
     
    35:03
    Vyloučen Meidl (SUM) za nedovolené bránění.
     
    36:11
    Tomáš Micka ukazuje, co umí, za brankou zamíchal s pukem a z levé strany zkoušel z otočky překvapit brankáře hostí, zimním stadionem zazvonila tyčka.
     
    37:03
    Draci se ubránili a hrají v pěti.
     
    38:01
    Podél brankoviště se proháčkoval nikým neatakovaný Hlinka, který zkoušel z metru překvapit Suchana. Brankář měl co dělat, aby včas zakleknul střelu k levé tyčce.
     
    38:41
    Z pravého kruhu vyslal velmi dobrou dělovku Třetina, Štůrala měl veliké štěstí, protože kvůli chumlu před ním nic neviděl.
     
    39:40
    Havlíčkův Brod dohrává druhé dějství v třetině hostí, odkud se Draci stále nemohou rozjet.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla příznivý vývoj na havlíčkobrodskou střídačku. Skóre zápasu otevřel krásnou střelou do růžku Tomáš Micka. Posléze jej následoval, pro změnu metr před modrou čárou, Lukáš Endál. Draci ale vůbec neskládají zbraně, výborně bruslí a domácí obranu dokáží rozhodně nepříjemně překvapit. Uvidíme, jaký průběh přinese poslední část, která začne za několik málo minut.
     
    Ledová plocha je už plná hráčů, ještě zřejmě následuje krátká porada sudích a jde se hrát třetí dvacetiminutovka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Buly vyhráli Rebelové a následně se ze svého pásma pokoušel rozehrát Soldán, Rebelové se přecejen dostali do útoku. Tam je ale hustující celek ubránil.
     
    41:28
    Milan Kostourek nestačil dobruslit dlouhý pás, sudí píská icing.
     
    41:38
    Další nepřesnost ze strany Havlíčkova Brodu. Od vlastní modré vysílal Blažek do brejku Polodnu, ten však promáchl a opět se píská zakázané uvolnění.
     
    42:20
    Rebelové se dostali pod silný tlak, k zakončení se dostali hned dva Draci. Nejprve z levé strany Brunec a posléze z mezikruží Hulva.
     
    43:00
    Šumperk křesá jiskru naděje. Vondráček (HBR) vytasil sekeru, dostává tak regulérně dvě minuty.
     
    43:21
    Rebely osvobozuje Jan Soldán, jenž od brankové vyhodil až na druhou stranu hřiště.
     
    44:15
    Chyba hostující obrany mohla znamenat další gól v její síti. Středem hřiště se před Štůralu vytáhl Třetina, který byl ale v mezikruží zastaven.
     
    44:32
    Morava (HBR) dostává trest dvě plus deset za vražení na hrazení. Menší trest odpykává jeho kolega Musil.
     
    44:53
    Touha Draků po gólu je znát. Nejprve pálil z pravé strany u modré čáry Cink, po něm z druhé vlny Holík, který trefil boční tyč branky.
     
    45:36
    Hosté si přesilovku dlouho neužili. Červenka (SUM) obdržel dvě minuty za sekání.
     
    46:32
    Havlíčkův Brod je v plném počtu a pokouší se vytěžit z přesilovky.
     
    46:49
    Tu bude mít ještě dlouhou. Holík (SUM) sedí na trestné za hákování.
     
    47:08
    Rebelové v útočném pásmu kombinovali, až je zastavila přihrávka rukou, což znamenalo vhazování ve střední třetině.
     
    47:27
    Trestná lavice hostí jentak nevystydne. Podešva (SUM) vyloučen za vražení na hrazení.
     
    48:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Rebelové těží z přesilovky. Celou dobu se jim dařilo kombinovat v útočné třetině a soupeři nedali, jak se říká, čichnout. Následně se k nahrávce od Endála propracoval TOMÁŠ PROTIVNÝ, který z mezikruží pohotově procedil bezmocného Štůralu. Asistence: Lukáš Endál, Aleš Jelínek
     
    49:27
    Draci hrají v plném počtu.
     
    50:56
    Suchan zazářil! Úplně osamocený Radek Meidl se ocitl s pukem tváří v tvář Suchanovi a vyslal na něj tvdý projektyl mířící nad lapačku. Brankář nakonec vystřihl krásný semafor.
     
    52:39
    Rebelové už spíše kontrolují zápas, opět ale zahájili palebný kolotoč, který musel pohotovým zásahem likvidovat Štůrala.
     
    53:08
    Trochu chladnokrevně si počínal Štěpánek (HBR), který dost okatě hákoval ujíždějícího Meidla.
     
    53:43
    Draci se v početní výhodě snaží. Od modré zkoušel pálit Červenka, který minul Suchanovu vzdálenou tyčku.
     
    54:54
    Draci právě vstřelili branku! Máme tu ale drama. Šumperk poprvé využívá přesilovku a poprvé dává gól. Po střele Aleše Holíka k Suchanově pravé tyčce se k puku dostal volný VLADIMÍR CINK, a pohotově jej zasunul za přesouvajícího se brankáře. Asistence: Aleš Holík
     
    56:10
    Dnešní utkání sleduje 746 diváků.
     
    56:49
    Radek Meidl málem potrestal chybu domácí obrany, která jej nechala projet osou hřiště až k Suchanovi. Svižná dělovka zápěstím ale minula prostor mezi dvěma tyčemi.
     
    58:01
    Rebelové drží svého soupeře co nejdál od branky, to se jim daří. Šumperku očividně dochází síla.
     
    58:33
    Šumperk se ke konci zápasu oslabuje, dvě minuty dostává Pastror (SUM).
     
    59:06
    Rytnauer si po levé straně povyjel metr za modrou a klidným, avšak nenápadným příklepem zkusil překvapit Štůralu. Puk těsně minul jeho levou tyčku.
     
    59:26
    Rebelové se ještě oslabují. Menší trest dostává Ondráček (HBR).
     
    59:30
    Šumperk je již bez brankáře a bude se pokoušet o zdramatizování vývoje. Buly před Suchanem.
     
    59:44
    Draci drží kotouč ve středním pásmu, to jim ale nestačí, od branky domácích jsou příliš daleko.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání zná tedy konečného vítěze. Oba soupeři zahráli velice bojovný a bruslařský hokej. Větší radost mají domácí Rebelové, kteří své vedení dokázali ještě v poslední části navýšit. Draci se nevzdali a využili jednu přesilovou hru. Hosté však své dvougólové manko snížit nedokázali, a tak se z tříbodového zisku raduje HC Rebel Havlíčkův Brod.
     
    Z Kotliny se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dnešního večera. (19:59:52)
    Marken.cz

    Luboš Vácha

    Branky a nahrávky: 31. Micka (Polodna, Třetina), 35. Endál (Ostrčil, Vondráček), 49. Protivný (Endál, Jelínek) - 55. Cink (Holík)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Jelínek, Protivný, Soldán, Ostrčil, Blažek, Morava "A" - Endál "C", Knotek, Vondráček - Rytnauer, Kostourek, Ondráček - Micka, Třetina, Polodna - Stehlík, Štěpánek, Musil
    DRACI PARS ŠUMPERK: Štůrala (Vajner) - Holík "C", Novotný, Tesařík, Pastor, Sedlák, Kovář, Gewiese - Finsterle, Podešva, Staněk - Haas, Hlinka, Červenka "A" - Brunec, Hulva "A", Vrdlovec - Cink, Skoumal, Meidl

    Rozhodčí: Jan Hribik, Stanislav Mertl - Jiří Flegl, Michal Zíka
    bahis siteleri