Maroko – Jihoafr. republika 2:2 (kon.) | Kapverdy – Angola 2:1 (kon.)
konec
Kapverdy
2:1 (0:1)
Angola
Neděle 27.01.2013, 18:00 • Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth (JAR) • Africký pohár národů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný dobrý podvečer, vítám Vás u sledování online přenosu z afrického poháru národů, ve kterém se dnes ve skupině A utkají Kapverdy a Angola.
     
    Hraje se poslední utkání skupiny a všechny týmy mají teoretickou šanci postoupit. Nejlépe je na tom Jihoafrická republika, která má čtyři body. Maroko i Kapverdy mají po dvou bodech a Angola pouhý bod. Aby Angola postoupila ze skupiny dál, musela by vyhrát a doufat, že Maroko prohraje svůj zápas s Jihoafrickou republikou, přičemž za této situace by stačilo Kapverdám remizovat a postup by byl zajištěn.
     
    Kapverdy odehrály zápas s Jihoafrickou republikou a remizovaly 0:0. Druhý zápas odehrály s Marokem a také skončil remízou, tentokráte však 1:1. Za Kapverdy se trefil ve 36. minutě Platini.
    Angola první zápas odehrála bez branek s Marokem a ve druhém prohrála v poměru 2:0 s Jihoafrickou republikou.
     
    Úvodní sestavy:

    Kapverdy: Vózinha — Fernando Varela, Nando, Gege, Toni Varela — Marco Soares, Babanco, Platini, Ryan Mendes — Júlio Tavares, Carlitos

    Angola: Lamá — Marco Airosa, Amaro, Dany, Bastos — Pirolito, Gilberto, Manucho Dinis, Mateus — Djalma, Manucho Goncalves

    Rozhodčí: Jedidi — Hassani (oba Tunisko), Edibe (Nigérie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání začalo ve slušném tempu a doufejme, že tomu tak bude i nadále. Zatím na zajímavější akci či zakončení čekáme a mírně navrch má Angola.
     
    4
    Kromě nepřesného centru, který vyletěl z hrací plochy někde v prostoru Vózinhovy branky, jsme se zatím ničeho nedočkali. Přišel však první ofsajd, ve kterém byl Manucho Goncalves.
     
    4
    Hra byla přerušena kvůli zranění Amara.
     
    6
    Utkání bude pokračovat volným přímým kopem pro domácí hráče.
     
    6
    Hned tři domácí hráči stáli v ofsajdu a tak se míče chopila Angola. Z následného protiútoku ale nic nevytěžila a tak se hraje na středu hřiště.
     
    7
    Amaro se vrátil do hry.
     
    8
    Zatím sledujeme spíše bezduché předávání míče v prostoru půlící čáry a protiútoky bývají často bezzubé a nekončí bůhví jak zajímavě.
     
    8
    Přece jenom přišla zajímavější podívaná, než na ničemné obírání míče na půlící čáře. Míče se zmocnil Ryan Mendes a napřáhl ke střele zpoza šestnáctky, branku jen o kousek minul.
     
    10
    Stále čekáme na první zajímavější akci či zakončení, které by nějak ovlivnilo aktuální průběh zápasu.
     
    12
    Po krásném centru vyskakoval Manucho Goncalves a jen o kousek minul branku soupeře.
     
    14
    Utkání zatím nic nepřineslo a i do teď se čeká na první přesnou střelu nebo pohlednější akci.
     
    16
    Hra je velmi vyrovnaná a nedá se říci, že by jeden z týmů měl navrch. Nepřesné centry létají do obou pokutových území a vždy tak končí protiútoky obou týmů, které bývají ve většině případů, dnes zatím ve všech, bezzubé.
     
    18
    Oba týmy si navzájem vyzkoušely pozornost a ostražitost, avšak v obou případech byly týmy proti náporu připraveny. Jejich akci vždy ukončí nepřesná přihrávka.
     
    20
    Máme za sebou už dvacet minut z dnešního utkání a stále se čeká na zajímavější akci a přesné zakončení. Jak už bylo nejednou zmíněno, protiútoky obou celků jsou vždy bezzubé a nekončí nijak zajímavě.
     
    22
    Uvidíme, co přinese další průběh utkání v následujících desítkách minut. Do teď nepřinesl nic, doufejme, že tomu bude naopak a dočkáme se aspoň pohledných akcí, když už ne střel.
     
    24
    Hráči Angoly absolvovali první volný přímý kop v dnešním zápase, bůhví jak úspěšný však nebyl. Kapverdy se dokázaly ubránit a jdou vpřed. Uvidíme, co se dá čekat od jejich protiútoku.
     
    25
    Tak bohužel ani Kapverdám nepomohlo zahrávání volného přímého kopu k ohrožení branky či jen k zajímavější situaci. Angola se v naprostém klidu a pohodě ubránila a vyčkává na správný moment, kdy by mohla jít vpřed.
     
    26
    Už byl k vidění další ofsajd. Ten ukončil slibnou šanci a nadějnou akci Kapverd, která mohla pokračovat ve vápně soupeře. Bylo však pískáno.
     
    27
    Stále sledujeme bezduché předávání míče a souboje o něj na středu hřiště. Mírně začala převažovat nadvláda Kapverd, které zásobují Angolu centry, vždy však bývají odvráceny.
     
    28
    A přišel už také první rohový kop. Zahrávaly ho Kapverdy, ale na jeho konci jsme se nedočkali přesného zakončení. Centr letěl na střed pokutového území, někam před pokutový puntík, ale Julio Tavares byl příliš tísněn a míč neusměrnil mezi tři tyče.
     
    29
    Angola se zmocnila míče a šla kupředu, ale Kapverdy se jí vzepřely a akci lehce uťaly. Po převzetí míče do moci domácích byl k vidění další bleskový protiútok Kapverd, ale opět nekončí nijak úspěšně.
     
    30
    Máme za sebou půlhodinu hry a z ničemné práce s míčem Kapverďanů a Angolanů už bolí oči. Protiútoky vždy pohoří na špatných přihrávkách nebo jen chybně zahraných centrů.
     
    32
    Kapverdy ubraly a nemají tolik navrch, jako v předešlých minutách. Nicméně jejich defenziva funguje dnes dobře. Proti nátlaku soupeře se postavila a ubránila se mu.
     
    34
    Angola právě vstřelila branku!
    Angola jde do vedení poté, co se delší dobu pomalu dostávala do tlaku a čekala na šanci. Nicméně defenziva domácích byla příliš pozorná a NANDO si omylem dal vlastní gól. Dostal se před hráče a spadl do stříleného centru, který se od něj odrazil do brány - 0:1!
     
    36
    Po gólu se na druhé straně zahrával volný přímý kop a Kapverdy měly šanci! Zakončoval opět Julio Tavares, který si vyskočil na míč letící na zadní tyč, jeho pokus šel však mimo.
     
    38
    Zatím jsme mohli sledovat pouze jednu střelu na bránu, ta ale ihned skončila gólem, i když vlastním. Skončí gólem i druhá střela, která poletí směrem mezi tři tyče?
     
    40
    Nikterak gólmany určitě nemrzí, že dnes nemuseli zasahovat. To pouze Vózinha musel vytahovat míč ze sítě, jinak žádnou jinou práci neměl.
     
    41
    Tak jsme v prvním poločase přece jenom dočkali! Je tu první střela na bránu soupeře! Zpoza šestnáctky pálil Elvis Babanco a pořádně protáhl Lamu. Gólman Angoly byl však připravený a střelu vyrazil. Následuje rohový kop pro domácí.
     
    43
    Babanco to z dálky zkoušel znovu, ale střela mu nesedla. Kapverdský záložník napálil míč hlava nehlava a bylo mu asi jedno, kam poletí. Míč se od jeho kopačky nakonec odlepil a letěl směrem k nebi. Čert ví, kde se právě teď nachází.
     
    45
    Nastaveny jsou dvě minuty.
     
    První poločas skončil.
     
    Sudí zadul do píšťalky a hráči se trousí do kabin za stavu 0:1.
    Až do závěrečných minut první půle jsme čekali na první střelu, která by ohrozila bránu. Většinu času se bojovalo o míč na středu hřiště a nic moc zajímavého k vidění nebylo. Branka padla vlastní, kterou vsítil Nando.
     
    46
    Kapverdy provádí první změny v sestavě. Hrací plochu opustil Platini, kterého nahradí Helton.
     
    46
    Kapverdy provádí i druhé střídání. Odešel Toni Varela, přijde Dianiny.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Kapverdy měly hned dvě šance v úvodu druhé půle! Po rohovém kopu výtečně zakročil Lamá a odvrátil míč. Ten se však dostal pouze k nohám Tavarese a pálil do odkryté branky, tam však stál pozorný obránce a zažehnal nebezpečí.
     
    48
    Jakožto aktivnější celek se ve druhé půli zatím prezentují domácí Kapverdy, které měly nejednu vážnější šanci v této hrací části.
     
    50
    Hra se vrací do starých kolejí a začíná se hrát více na středu hřiště. Samozřejmě to k ničemu nevede a hra postrádá kvalitu. Mírně navrch má Angola.
     
    52
    Nebýt ofsajdu, byl by náskok Angoly dvougólový. Přihrávku za obranu dostal Manucho Goncalves a přízemní střelou na vzdálenější tyč se snažil překvapit gólmana Vózinhu. To se mu povedlo, avšak trefil pouze tyč. Kdyby nebyl odpískán ofsajd, určitě by angolský útočník akci dokonal.
     
    54
    Z utkání se zcela vytratilo veškeré tempo a hra přestává býti zajímavá. Oba celky si předávají míč kolem půlící čáry a míč cestuje z jedné poloviny hřiště na druhou.
     
    56
    Hra se přiostřuje a k vidění jsou tvrdší zákroky, zatím se však nemusel udělovat trest v podobě žluté karty, případně červené. Nicméně s volným přímým kopem přichází na scénu Angola.
     
    58
    Z volného přímého kopu pálil Djalma a mířil na vzdálenější tyč, branku však minul.
     
    59
    Kapverdský Heldon dostal trest v podobě žlutého kartónku.
     
    60
    Máme za sebou hodinu z dnešního utkání a výsledek je stále velmi těsný. Nebýt nešťastné teče Nanda, stav by byl bezbrankový. Dlouho už čekáme na přesné zakončení nebo zajímavější akci.
     
    60
    Mateus v ofsajdu.
     
    61
    Kapverdy zahrají rohový kop.
     
    62
    Tak ani rohový kop nenapomohl k nějakému zvratu v aktuálním stavu skóre či ani k něčemu jinému, než to, co sledujeme takřka celé utkání. Rohový kop byl zahrán zcela ničemně a v klidu ubráněn.
     
    63
    Angola střídá. Hřiště opustil Mateus, kterého nahradí Dédé.
     
    Fauly: 17 - 16.
     
    65
    Volný přímý kop Kapverd byl zahrán náramně. V pořadí to byla třetí střela na branku za celý zápas a byla parádní, gólman Lamá však zakročil úspěšně proti Heldonově pokusu.
     
    67
    Heldon zahrával další volný přímý kop, po němž následuje kop rohový.
     
    68
    V pořadí jedenáctá střela, ale opět se řadí mezi ty, které šly mimo. Z hranice pokutového území se střelou blýskl Marco Soares, mezi tři tyče však míč neusměrnil.
     
    70
    Na nějaký zvrat v utkání mají oba celky něco málo přes dvacet minut, ale zdá se, že se už toho dnes moc nedočkáme.
     
    72
    Angola čelila nebezpečné situaci. Do vápna se snášel míč a osamocený útočník mohl pálit, avšak míč si nezpracoval tak, jak chtěl a sebral jej Lamá.
     
    74
    Hra se začíná přiostřovat a také zrychlovat, uvidíme, co přinese další dění. Angola zahrává druhý roh v řadě.
     
    76
    Angola nakonec zahrála čtyři rohové kopy v řadě, z nich však nedokázala nic vytěžit. Defenziva domácích dnes funguje, jak má.
     
    76
    Volný přímý kop pro Angolu.
     
    77
    Ten však nekončí ohrožením branky. Manucho Goncalves svým pokusem hlavou branku minul.
     
    78
    Hlavička Tavarese šla nad a Kapverdy se i nadále brání, seč jim síly stačí.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes deset minut a zdá se, že se s tříbodovým ziskem rozloučí Angola.
     
    80
    Angola střídá. Odešel Gilberto, přišel Geraldo.
     
    81
    Kapverdy právě vstřelily branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Už se zdálo, že Kapverdy na nic nezmůžou, ale po rohovém kopu se hlavou prosadil FERNANDO VARELA a srovnal dosavadní stav skóre - 1:1!
     
    83
    Varela dostal žlutou kartu.
     
    84
    Gege také uviděl žlutou kartu.
     
    85
    Angola si vlastní chybou pěkně zavařila, naštěstí pro ni si Kapverdy se situací nevěděly rady, avšak jsou stále u míče.
     
    86
    Angola střídá. Pirolita nahradí Yano.
     
    87
    Volný přímý kop pro Kapverdy.
     
    88
    Střela Heldona z přímého kopu šla jen těsně nad.
     
    89
    Branku minul také Yano, který uzmul míč a z hranice pokutového území vypálil.
     
    90
    Nastaveny jsou dvě minuty.
     
    90
    Utkání nabralo slušné tempo, moc šancí však k vidění není.
     
    90
    Kapverdy právě vstřelily branku!
    Fantazie! Hráči z Kapverd se šťastně ujali míče a šli vpřed. Nejprve zasahoval proti střele Lamá, ale na dorážku HELDONA už byl gólman krátký. Kapverdy neuvěřitelným způsobem otáčí zápas - 2:1!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí za stavu 2:1 a ani samotní hráči tomu nemohou uvěřit.
    Angola doplatila na špatnou práci v defenzivě a produktivitu v ofenzivní činnosti.
    První střela na bránu přišla někdy kolem té čtyřicáté minuty, gól z ní však nebyl. Do vedení se dostala Angola zásluhou Nanda, který si dal vlastní gól. V 81. minutě srovnal Varela a nikdo tomu nemohl uvěřit. Co však řekli na to, že se Kapverdy dostali v 90. minutě do vedení už nevíme. Pro ně i soupeře a diváky to byl určitě šok, ale pro každou stranu jiným účinkem. Zatímco pro Kapverdy záplava pozitivních emocí a radost z výhry, tak pro Angolu ztráta povinných tří bodů a loučení s tímto pohárem.

    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 51% - 49%
    Střely na celkem/na bránu: 12/5 - 6/1
    Fauly: 22 - 23
    Žluté karty: 3 - 0
    Rohové kopy: 7 - 4
    Ofsajdy:3 - 4 (20:00:00)

    Dario Becci

    Branky: 81. Varela, 90. Heldon - 34. Nando (vla.)

    Karty:   59. Heldon (KPV), 83. Varela (KPV), 84. Gege (KPV)


    Kapverdy: Vózinha — Fernando Varela, Nando, Gege, Toni Varela — Marco Soares, Babanco, Platini, Ryan Mendes — Júlio Tavares, Carlitos
    Angola: Lamá — Marco Airosa, Amaro, Dany, Bastos — Pirolito, Gilberto, Manucho Dinis, Mateus — Djalma, Manucho Goncalves

    Rozhodčí: Jedidi — Hassani (oba Tunisko), Edibe (Nigérie)
    bahis siteleri