Maroko – Jihoafr. republika 2:2 (kon.) | Kapverdy – Angola 2:1 (kon.)
konec
Kapverdy
2:1 (0:1)
Angola
Neděle 27.01.2013, 18:00 • Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth (JAR) • Africký pohár národů
Předzápasové kurzy
     
    90
    Kapverdy právě vstřelily branku!
    Fantazie! Hráči z Kapverd se šťastně ujali míče a šli vpřed. Nejprve zasahoval proti střele Lamá, ale na dorážku HELDONA už byl gólman krátký. Kapverdy neuvěřitelným způsobem otáčí zápas - 2:1!
     
    86
    Angola střídá. Pirolita nahradí Yano.
     
    84
    Gege také uviděl žlutou kartu.
     
    83
    Varela dostal žlutou kartu.
     
    81
    Kapverdy právě vstřelily branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Už se zdálo, že Kapverdy na nic nezmůžou, ale po rohovém kopu se hlavou prosadil FERNANDO VARELA a srovnal dosavadní stav skóre - 1:1!
     
    80
    Angola střídá. Odešel Gilberto, přišel Geraldo.
     
    68
    V pořadí jedenáctá střela, ale opět se řadí mezi ty, které šly mimo. Z hranice pokutového území se střelou blýskl Marco Soares, mezi tři tyče však míč neusměrnil.
     
    65
    Volný přímý kop Kapverd byl zahrán náramně. V pořadí to byla třetí střela na branku za celý zápas a byla parádní, gólman Lamá však zakročil úspěšně proti Heldonově pokusu.
     
    63
    Angola střídá. Hřiště opustil Mateus, kterého nahradí Dédé.
     
    59
    Kapverdský Heldon dostal trest v podobě žlutého kartónku.
     
    52
    Nebýt ofsajdu, byl by náskok Angoly dvougólový. Přihrávku za obranu dostal Manucho Goncalves a přízemní střelou na vzdálenější tyč se snažil překvapit gólmana Vózinhu. To se mu povedlo, avšak trefil pouze tyč. Kdyby nebyl odpískán ofsajd, určitě by angolský útočník akci dokonal.
     
    46
    Kapverdy měly hned dvě šance v úvodu druhé půle! Po rohovém kopu výtečně zakročil Lamá a odvrátil míč. Ten se však dostal pouze k nohám Tavarese a pálil do odkryté branky, tam však stál pozorný obránce a zažehnal nebezpečí.
     
    46
    Kapverdy provádí i druhé střídání. Odešel Toni Varela, přijde Dianiny.
     
    46
    Kapverdy provádí první změny v sestavě. Hrací plochu opustil Platini, kterého nahradí Helton.
     
    41
    Tak jsme v prvním poločase přece jenom dočkali! Je tu první střela na bránu soupeře! Zpoza šestnáctky pálil Elvis Babanco a pořádně protáhl Lamu. Gólman Angoly byl však připravený a střelu vyrazil. Následuje rohový kop pro domácí.
     
    36
    Po gólu se na druhé straně zahrával volný přímý kop a Kapverdy měly šanci! Zakončoval opět Julio Tavares, který si vyskočil na míč letící na zadní tyč, jeho pokus šel však mimo.
     
    34
    Angola právě vstřelila branku!
    Angola jde do vedení poté, co se delší dobu pomalu dostávala do tlaku a čekala na šanci. Nicméně defenziva domácích byla příliš pozorná a NANDO si omylem dal vlastní gól. Dostal se před hráče a spadl do stříleného centru, který se od něj odrazil do brány - 0:1!
     
    4
    Hra byla přerušena kvůli zranění Amara.

    Dario Becci

    Branky: 81. Varela, 90. Heldon - 34. Nando (vla.)

    Karty:   59. Heldon (KPV), 83. Varela (KPV), 84. Gege (KPV)


    Kapverdy: Vózinha — Fernando Varela, Nando, Gege, Toni Varela — Marco Soares, Babanco, Platini, Ryan Mendes — Júlio Tavares, Carlitos
    Angola: Lamá — Marco Airosa, Amaro, Dany, Bastos — Pirolito, Gilberto, Manucho Dinis, Mateus — Djalma, Manucho Goncalves

    Rozhodčí: Jedidi — Hassani (oba Tunisko), Edibe (Nigérie)
    bahis siteleri