Mali – Ghana 3:1 (kon.)
konec
Mali
3:1 (1:0)
Ghana
Sobota 09.02.2013, 19:00 • Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth, JAR • Africký pohár národů
Předzápasové kurzy
     
    To je z dnešního programu Afrického poháru národů vše, nenechte si ujít zítřejší finále mezi Nigérií a Burkinou Faso. Já přeji hezký zbytek večera a u fotbalových onlajnů zase někdy na počtenou. (20:56:50)
     
    Historie se opakuje! Stejně jako na minulém ročníku Afrického poháru národů dokázali fotbalisté Mali porazit Ghanu v boji o 3. místo, ačkoliv ve skupině svému soupeři podlehli. Minule skončil duel o bronzovou příčku výsledkem 2:0, dnes se hráči vedení kapitánem Seydou Kéitoz radují po výhře 3:1. Domácí vedli již po prvním poločase, krátce po začátku druhé půle pak přidali druhý gól. Ghana mohla snížit, ale Wakaso zahodil pokutový kop. Hostům se sice podařilo snížit v 82. minutě, ale to již bylo z jejich strany vše. Vítězství Mali pak v poslední nastavené minutě stvrdil Diarra.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mali právě vstřelilo branku!
    A je hotovo, třetí místo získají hráči Mali! Dlouhý nákop z pravé strany propadl až k číhajícímu SIGAMARYMU DIARROVI, který křižnou střelou propálil Daudu - 3:1!
     
    90+3
    Ten se hostům nepovedl, nicméně o pár okamžiků později poslali další centr do pokutového území, ale ten lapil brankář Diakite.
     
    90+3
    Dlouhý nákop prodloužil A. Coulibaly do zámezí, bude z toho další roh Ghany.
     
    90+2
    Diabaté se v útoku neprosadil a okamžitě spěchá zpět na vlastní polovinu, aby pomohl spoluhráčům bránit těsný náskok.
     
    90+1
    Asante v pokutovém území upadl, chtěl si vymodlit penaltu, ale hlavní sudí jeho záměr prohlédl a udělil ghanskému hráči žlutou za filmování.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty a následovat bude další roh Ghany.
     
    90
    Asante vybojoval rohový kop pro Ghanu, jedna z posledních šancí na vyrovnání!
     
    88
    Se standardkou si domácí poradili, Kéita vyrazil do protiútoku, ale byl v něm osamocený, a tak v podstatě zadarmo odevzdal míč brankáři Daudovi.
     
    87
    V pokutovém území Mali opět leží jeden z hráčů ve žlutém, pravděpodobně došlo k nějaké strkanici. Diawara však celou situaci přihrál, pokouší se ušetřit cenné vteřiny.
     
    87
    Nyní mají hosté šanci. Budou kopat standardku z pravé strany.
     
    86
    Fotbalisté Ghany spěchají, do konce zápasu chybí pár minut a jim chybí jeden vstřelený gól. Uvidíme, jestli závěr zápasu přinese vyrovnání.
     
    85
    Na zemi leží jeden z hráčů Mali, ale Ghaňané nechtějí hru přerušit. Nakonec to však udělali, a tak může být Tamboura ošetřen.
     
    82
    Ghana právě vstřelila branku!
    Hosté snižují na rozdíl jedné branky a zadělali na pořádné drama! KWADWO ASAMOAH vyslal na branku Mali nepříjemný projektil, který ve vzduchu ještě zaplaval a naprosto zmátl Diakiteho, který míč pustil lacině za svá záda - 2:1!
     
    81
    Z rohového kopu se nic zajímavého neurodilo, Kéita se pokusil o efektní zakončení nůžkami, ale "střihnul" špatně.
     
    81
    Hra se přesunula před druhou bránu, do zakončení se prokličkoval střídající Diarra, ale jeho pokus byl zblokován na roh.
     
    80
    Ghana marně obléhá pokutové území Mali, nyní ale hosté faulovali a Mubarak s výrokem hlavního sudího není vůbec spokojen.
     
    78
    Střídá také kouč Mali. Ze hry stahuje střelce první branky Samassu, místo něj do boje posílá S. Diarru.

    Lukáš Švéda

    Branky: 21. M. Samassa, 48. Kéita, 90+4. Diarra - 82. Asamoah

    Karty:   46. Tamboura (MLI) - 25. Mubarak (GHA), 33. Vorsah (GHA), 90+1. Asante (GHA)


    Mali: S. Diakite - F. Diawara, A. Coulibaly, O. Coulibaly, S. Coulibaly, A. Tamboura - K. Traoré, S. Kéita, M. Traoré - C. Tidiane Diabaté, M. Samassa (78. S. Diarra)
    Ghana: F. Dauda - R. Kissi Boateng, I. Vorsah, J. Boye (46. J. Mensah), H. Afful - M. Awal, S. Asante, K. Asamoah, C. Atsu (70. A. Adomah) - W. Mubarak, A. Gyan (76. E. Clottey)

    Rozhodčí: Otogo-Castane (Gabon) - Menkouande (Kamerun), Marwa (Keňa) - Sikazwe (Zambie)