Havlíčkův Brod – Jihlava 1:2 (kon.) | Olomouc – Vsetín 3:1 (kon.) | Warriors Brno – Opava 5:3 (kon.)
Hr. Králové – Motor ČB 5:2 (kon.) | HC Plzeň – PZ Kladno 18:1 (kon.) | Havířov – SHK Hodonín 3:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Neděle 17.02.2013, 11:00 • Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Hezké nedělní dopoledne, je mou milou povinností vás přivítat u dalšího hokejového utkání, které bude hostit zimní stadion v Kotlině. Na programu dnes máme prestižní derby Vysočiny HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava, jež se odehraje v rámci 29. kola extraligy mladšího dorostu skupiny Střed. Utkání začíná v 11:00.
     
    Rebelové se až do jedenáctého kola probíhajícího soutěžního ročníku hodně trápili, když vyhráli jen jediný zápas. Triumf 7:0 si navíc připsali proti Kohoutům z Tábora, poslednímu týmu tabulky. Potom se ale karta otočila na svou příznivou stranu a mladí bojovníci z Kotliny začínali porážet i papírové favority. Ve čtvrtek dostali hodně velkou vzpruhu, protože vybojovali senzační vítězství 3:1 na kluzišti Komety Brno, suverénního lídra startovního pole, pro kterého to byla teprve druhá porážka.
     
    Jihlava naopak vkročila do nového soutěžního ročníku pevným krokem, když za 11 úvodních zápasů vyhrála hned sedmkrát za plný bodový zisk. Následovalo však prudké zhoršení a mladí hokejisté z krajského města Vysočiny slavili tříbodový triumf jen ve dvou případech (doma Tábor 5:1 a venku Pardubice 3:2). Ve čtvrtek Dukla hodně zaváhala, když padla na ledě posledního Tábora 1:2 po samostatných nájezdech.
     
    Vzájemné zápasy (sezona 2012/13):

    Jihlava - Havlíčkův Brod 5:3
    Havlíčkův Brod - Jihlava 3:4
    Jihlava - Havlíčkův Brod 4:5pp
     
    Vypadá to, že začátek zápasu se o pár minut opozdí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Marek (Brož) - Jelínek, Lacina, Vacek, Veselka, Vlach, Benák, Nguyen (C), Kraučuk, Němec, Cejpek, Kopic, Bušek, Michálek, Hrabaň, Semrád, Suchý, Abbrent.

    HC Dukla Jihlava:
    Škarek (Šťastný) - Havelka, Čermák, Pražák, Dörrer, Křížek, Šlapáček, Najman (C), Chylík, Váňa, Mejzlík, Huňáček, Bambula, Peschout, Kousal, Oščádal.

    Rozhodčí:
    Tomáš Dostál - Lukáš Rampír, Arnošt Ryšavý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Hosté zavezli kotouč do útočného pásma, kde teď kombinují, ale Rebelové se snaží k jihlavským hráčům co nejrychleji přistupovat a nedávají jim volný prostor.
     
    00:35
    Dvojice David Čermák - Jiří Bambula teď byla hodně aktivní v předbrankovém prostoru a brankář Marek měl práci. Proti střele zblízka však obstál!
     
    01:28
    Postup hostů do útočného pásma je zastaven. Píská se zakázané uvolnění Jihlavy, po němž se bude vhazovat v kruhu před gólmanem Škarkem.
     
    02:00
    Havlíčkův Brod se usídlil na dostřel jihlavské branky, kde si teď rychle vyměňuje kotouč, ale k ohrožení brankáře Škarka se stále ještě neprotlačil.
     
    02:40
    Nepřesnost na straně Rebelů, kteří sice odrazili další útok Dukly a získali ve svém pásmu kotouč, ale ten následně poslali jen na zakázané uvolnění.
     
    03:00
    Ani tento útok mladých hokejistů z krajského města rozruch před brankářem Markem, který zatím spíše jen nezúčastněně sleduje dění před sebou, nepřinesl. Brodská obrana zapracovala na modré čáře velmi dobře.
     
    03:25
    Hra je hodně rozkouskovaná, protože rozhodčí musí velmi často přerušovat hru. Tento stav zatím fanoušky v ochozech Kotliny moc nepobavil, zajímavých okamžiků je k vidění minimum.
     
    04:15
    Až teď se musel brankář Marek zapojit do hry. Nejdříve jen kontroloval nepřesnou střelu Pavla Kousala, jež proletěla z kruhu daleko vedle jeho tyčky. Potom dvakrát pálil po přiťuknutí spoluhráče Vojtěch Pražák, ale od modré čáry nejdříve trefil betony David Marka a potom poslal puk jen do rohu pásma.
     
    Jihlava zatím velmi dobře brání svou obrannou modrou čáru, přes níž pouští svého soupeře a rivala z Kotliny jen sporadicky. Mladí Rebelové dosud museli hlavně bránit.
     
    06:00
    Až teď se domácí nastěhovali do blízkosti gólmana Škarka, který musel několikrát povolat do akce své připravené betony. Svůj tým teď podržel.
     
    06:40
    Havlíčkův Brod si vytvořil chvilkovou územní převahu, ale z ní si nakonec větší příležitost nevytvořil. Nyní se ženou kupředu hosté z Jihlavy.
     
    07:30
    Hra má v těchto chvílích plynulý spád, rozhodčí naopak musí foukat do píšťalky jen v ojedinělých případech. Hru to určitě zatraktivnilo, ale stále spíše sledujeme bojovnou a nepřesnou partii.
     
    07:30
    Karta se teď začíná otáčet na druhou stranu. Zatímco úvod zápasu patřil jednoznačně Dukle, tak teď tahají za delší konec pomyslného provazu domácí.
     
    08:00
    Gólman Škarek znovu zasahoval a i tentokrát k tomu použil své dva betony. Brodským střelcům zatím chybí lepší muška, což však rozhodně nesnižuje spolehlivý výkon jihlavského muže s maskou.
     
    08:55
    Rychlý postup Jihlavy do útočného pásma nic nebezpečného pro havlíčkobrodskou družinu nepřinesl, protože se pískal signalizovaný ofsajd.
     
    10:00
    Znovu jsou to mladí bojovníci z Kotliny, kdo má puk na svých holích a může v blízkosti branky soupeře vymyslet něco nebezpečného. Hosté se zatím brání účinně.
     
    10:34
    Brankář Marek nyní hodně usnadnil práci svým spoluhráčům při obranné činnosti, když odražený puk od zadního mantinelu přikryl u své pravé tyčky pod lapačkou a přerušil hru.
     
    11:00
    Hosté teď kombinují v útočném pásmu a Rebelům to činí potíže. Dosud však brodská obrana předvedla skvělou práci, soupeř se dostal jen do jedné větší šance.
     
    11:35
    Jiří Bambula si sjel po pravém křídle do útočného pásma, nabral rychlost a pohotovým manévrem se natlačil až před branku. Zde však nestihl ve velké rychlosti zakončit!
     
    12:15
    Jihlava se stále snaží bušit do obranného bloku svého soupeře, ale ten chvilkovému náporu zatím úspěšně odolává. Brankář Marek je dosud pozorný.
     
    13:00
    Vladimír Oščádal teď vyslal ze své hole nepříjemnou střelu, jež z prostoru pravého kruhu skončila na Markových betonech, ale mladý brankář domácích chvíli vůbec nevěděl, kde má kotouč.
     
    13:30
    Havlíčkův Brod se v posledních okamžicích musí soustředit na zodpovědnou obranu, protože hosté jsou čím dál tím nebezpečnější. Mezi kruhy znovu pálil Vladimír Oščádal, ale tentokrát střílel nepřesně.
     
    14:30
    Tomáš Nguyen využil dostatek času a prostoru v pravém kruhu k tomu, aby poslal kus černo gumy na jihlavskou branku. Gólman Škarek byl však u bližší tyčky se svou náručí připravený.
     
    14:45
    Sledujeme teď svižný a atraktivní hokej, nahoru - dolů, což s sebou přináší zajímavé momenty na obou stranách ledového kolbiště. Hosty teď zastavilo postavení mimo hru.
     
    15:14
    Dukla právě vstřelila branku!

    Dukla se usadila v útočném pásmu a ujímá se těsného vedení! Předvedla povedenou a rychlou útočnou akci, když od Davida Čermáka putoval kotouč k Ondřeji Najmanovi, který z prostoru za brankou našel před brankovištěm dobře najetého JIŘÍHO BAMBULU, jenž bleskovou střelou bez přípravy propálil gólmana Marka! Asistence: Ondřej Najman, David Čermák.
     
    16:47
    Domácí se pokoušejí o rychlou odpověď a jihlavská obrana má starosti. Brankář Škarek teď obstál proti střele, jež vyletěla z prostoru u modré čáry.
     
    17:11
    V dobrém světle se prezentoval i David Marek, jeho protějšek v brodském brankovišti, který zmařil ránu Davida Váni, jež přilétla z úhlu na levé straně. Maskovaná opora Rebelů ztlumila puk a následně jej zalehla.
     
    17:39
    Nyní se všichni přestěhovali na opačný kout ledové plochy, kam teď Rebelové přesunuli hru. zatím se jim však nedaří přes obranný blok soupeře zakončit.
     
    18:15
    Kotouč už má na svých holích jihlavská obrana, která využívá své branky k usnadnění rozehrávky před napadajícími Rebely. Zatím se hostům nedaří vyklouznout ven z obranného pásma.
     
    18:30
    Jiří Bambula pozlobil brodskou obranu, když se zkoušel mezi kruhy prokličkovat až před Davida marka. To se mu sice nepovedlo, ale vzápětí zakončoval ze strany do Markových betonů jeho spoluhráč Ondřej Najman.
     
    19:15
    Nyní už v Kotlině sledujeme to, jak s pukem na holi manipulují v útočném pásmu mladí hokejisté Havlíčkova Brodu. Jihlavská defenziva si i tentokrát zaslouží pochvalu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka přinesla o něco více radosti hostům z Jihlavy, kteří se po povedené akci dostali do vedení díky přesné trefě Jiřího Bambuly. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 11:43, vede Dukla v Kotlině 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Chvíli po vhazování zakončoval dosud jediný střelec Jiří Bambula, který se opřel do puku ve velkém úhlu na levé straně a minul vzdálenější Markovu tyč.
     
    20:50
    Útok Rebelů se rozbil o jihlavskou obranu jako vysoká vlna o příkrý útes. Založit nový útok mohou z hloubi obranného pásma hokejisté z Jihlavy.
     
    21:15
    Dukle však nevyšla rozehrávka, když ve středním pásmu ztratila puk, a domácí mohli zahrozit. Jakub Kraučuk pálil z levého kruhu, ale střela mu nesedla a pomalu klouzající puk schoval ve výstroji brankář Škarek.
     
    21:50
    Na druhé straně ledové plochy zasahoval svými betony pozorný David Marek, který vytěsnil do rohu pásma puk, který na něj vyletěl z pravého kruhu.
     
    22:20
    Havlíčkův Brod se na chvíli usídlil v pásmu svého krajského konkurenta a zkusil rozvinout kombinaci, ale ta neměla dlouhého trvání. Domácí si nic nebezpečnějšího nevytvořili a puku se zmocnila jihlavská defenziva.
     
    23:00
    Obrázek hry se ve srovnání s úvodní dvacetiminutovkou zatím nemění. Oba týmy se snaží o aktivní pojetí hry, když se často a s vervou tlačí do koncovky.
     
    23:58
    Občas z toho ale pramení i menší nepřesnosti, jako teď v podání jihlavských mladíků. Dlouhé a nepřesné nahození končí jen na odpískaném zakázaném uvolnění.
     
    24:18
    Tomáš Cejpek si najížděl ve středním pásmu na nahrávku, ale těžký kotouč, který navíc poskakoval, nedokázal ztlumit na své holi. Hrát tak mohou hosté.
     
    25:00
    Hodně nebezpečný teď byl v předbrankovém prostoru Pavel Kousal, který si důrazem dělal prostor pro gólové zakončení. Betony Davida Marka však byly na místě!
     
    25:45
    Ke střele z pravého úhlu se sice probil rozjetý Kryštof Chylík, ale puku vložil do cesty hůl jeden z domácích hráčů. David Marek tak zasahovat nemusel, protože puk doplachtil jen do ochranné sítě.
     
    26:00
    Hosté teď sevřeli svého soupeře z Kotliny do pevného objetí a vytrvale krouží kolem branky, jíž zatím úspěšně stráží gólman Marek. Jejich snaze však chybí zakončení.
     
    26:45
    Zahanbit se nechtěli nechat ani svěřenci trenérského tandemu Milan Chalupa - Milan Kraučuk, ale jejich pobyt v útočném pásmu měl doslova jepičí život.
     
    27:10
    Nic nebezpečného pro soupeřova brankáře nevymyslela však ani Jihlava, jež ztratila v blízkosti Markovy brány puk. Domácí však vyhodili jen na icing.
     
    27:20
    Tomáš Nguyen nabral rychlost na pravém křídle a pokoušel se projít až do Škarkovy blízkosti. Byl však tísněný protihráči a kotouč mu utekl z hole, po čemž kus černé gumy schoval gólman Škarek pod svou rukavici.
     
    28:10
    Po odraženém útoku Jihlavy se ujal kotouče v útočném pásmu Jan Jelínek a z prostoru kruhu se pokoušel zakončit. Jeho projektil však proletěl daleko vedle vzdálenější tyčky.
     
    28:40
    David Bušek vybojoval pro svůj tým vhazování v útočném pásmu, jež za chvíli proběhne po Škarkově pravici. Nahozený puk totiž schovala maskovaná opora hostů v lapačce a přerušila hru.
     
    29:05
    Teď už v Kotlině přihlížíme útočnému snažení Dukly. Obrana Rebelů je však zatím pevná a stále se drží ve hře o body s jednobrankovou ztrátou.
     
    30:00
    Hraje se v rychlém tempu a s minimem přerušení, když se puk rychle stěhuje od jedné brány ke druhé a střídá bleskově svého majitele. Větší šance to však zatím nepřináší.
     
    30:35
    Havlíčkův Brod se teď musel schoulit hluboko do své obranné ulity, protože Jihlava v útočném pásmu dobře bruslí a s pukem na holi představuje nebezpečí pro brankáře Marka.
     
    31:30
    Ke střele z prostoru pravého kruhu se protlačil Jiří Kopic, který prověřil pevnost betonů gólmana Škarka, jež zasáhly u přední tyčky. Vpřed jedou hosté.
     
    32:21
    Dukla právě vstřelila branku!

    Tak tohle je nepříjemné pro havlíčkobrodskou družinu, hosté vedou už o dvě branky! Při tlaku Jihlavy se kotouč dostal od Pavla Kousala mezi kruhy na hůl VLADIMÍRA OŠČÁDALA, který měl trestuhodně dost prostoru a času na to, aby puk usměrnil k tyčce mimo dosah brankáře Marka! Asistence: Pavel Kousal.
     
    33:00
    Dukla pokračuje ve svém útočném snažení a pokouší se ze své aktuální psychické výhody, do níž se dostala po vstřelení druhé branky, vytěžit co nejvíce.
     
    33:50
    Brankář Marek se musí mít neustále na pozoru před jihlavskými střelci, protože Dukla teď častěji drží puk a hodně často právě v jeho blízkosti.
     
    34:29
    Sluší se podotknout, že dnes sledujeme velmi disciplinované utkání. Rozhodčí totiž zatím nemuseli udělit ani jeden dvouminutový trest, což je vzhledem k tomu, že je za námi skoro už i druhá třetina, skutečně rarita.
     
    35:10
    Dnes střelecky velmi aktivní Vladimír Oščádal, který vstřelil druhou branku Dukly, znovu zahrozil, ale tentokrát na brankáře Marka se svým projektilem z kruhu nevyzrál.
     
    36:00
    Kupředu se protlačili při rychlém útoku i mladí Rebelové, ale zblokovaná střela z pravého kruhu byla zblokována a kus černé umy skončil v ochranné síti.
     
    36:15
    Domácí se při svém útočném snažení dostali až za modrou čáru do středního pásma a píská se tak jejich postavení mimo hru. Buly poblíž jihlavské modré čáry.
     
    36:50
    Parta z Kotliny to má dnes proti krajskému konkurentovi v derby Vysočiny hodně těžké. Jihlava skvěle bruslí a také se zodpovědně brání.
     
    37:25
    Neskutečný zákrok teď vytáhl ze svého arzenálu brankář Škarek, který zamezil jistému gólu! Střelu Jana Jelínka vyrazil jen do prostoru před sebou, odkud pohotově a prudce dorážel Jiří Vlach, ale tygřím skokem utěsnil odkrytý prostor své branky, kam kotouč směřoval!
     
    38:50
    Domácí jsou v těchto chvílích mnohem nebezpečnějším týmem a brankář Škarek se má ve svém brankovišti co ohánět. Ze souboje s brodskými střelci však zatím vychází vítězně a stále drží čisté konto.
     
    39:45
    Havlíčkův Brod ještě zkouší před druhou sirénou s nepříznivým stavem něco udělat, ale už mu na to zbývá jen velmi málo času.
     
    39:59
    Ke střele se ještě přeci jen probil Jakub Kraučuk, ale jeho projektil z kruhu gólman Škarek vyrazil svým ramenem do bezpečného prostoru jihlavského pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část skončila úplně stejným výsledkem jako první třetina. Hosté přidali další branku, když se tentokrát stal šťastným střelcem Vladimír Oščádal. Několik slibných šancí si vytvořili i mladí Rebelové, kteří měli navrch hlavně na konci 2. třetiny, ale ztroskotali zatím na skvěle chytajícím Jakubu Škarkovi. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně ve 12:22, vede Jihlava v Havlíčkově Brodě 2:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Jihlava se po vhazování ve středovém kruhu rychle nastěhovala před branku Davida Marka a bekhendem zakončoval ze skrumáže Lukáš Křížek, ale jen do připraveného betonu.
     
    40:22
    Tomáš Nguyen (HBR) se stal prvním vyloučeným hráčem. Dostal 2 minuty za držení protihráče.
     
    40:35
    Havlíčkův Brod pár sekund po vhazování ve svém pásmu vybojoval kotouč a okamžitě se osvobodil dlouhým vyhozením. Puk doletěl až do hájemství gólmana Škarka.
     
    41:05
    Hodně štiplavou ránu vyslal od modré čáry Vojtěch Pražák. Gólman Marek však puk dobře viděl a vyrazil jej betony před sebe, odkud ještě dorážel Tomáš Mejzlík, ale pálil vysoko nad!
     
    41:50
    Dukla pokračuje v útočném snažení a stále drží Rebely pod tlakem. Brankář Marek a celá obrana domácích má od začátku poslední třetiny plné ruce práce.
     
    42:20
    Hodně nebezpečně vypadala jihlavská akce, při níž Ondřej Najman hledal z úhlu prudkou nahrávkou před odkrytou části branky najetého Davida Čermáka, ale ten rychle letící kus černé gumy nezasáhl!
     
    43:30
    Tak tohle bylo hodně nebezpečné. Jiří Bambula nejdříve z mezikruží pálil nepřesně, ale hosté pokračovali v akci a jihlavský útočník našel efektní zadovkou před bránou volného Lukáše Křížka, ale ten z gólové pozice neuspěl, protože mu na poslední chvíli vložil do střely hůl jeden z domácích!
     
    44:05
    Dukla stále pokračuje v obléhání gólmana Marka, přičemž mladého muže s maskou mezi jeho tyčemi vytrvale ostřeluje. David Marek této spršce zatím zdatně odolává.
     
    44:50
    Prudkou ránu z prostoru mezi kruhy měl na svědomí Ondřej Najman. Rychle letící puk jen hlasitě zaduněl o betony připraveného gólmana Marka.
     
    45:25
    Tlak Jihlavy teď opadl, nyní sledujeme především tuhý boj o střední pásmo, v němž zatím nemá ani jedna ze zúčastněných stran navrch. Brankáři jen sledují dění před sebou.
     
    46:00
    Obrázek hry se nemění. Když už se podaří jednomu z týmů zavést kotouč do útočného pásma, často se zde na dlouho neohřeje. Na ledě dominují pozorné obrany.
     
    46:35
    Teď musejí pomýšlet na zadní vrátka především Jihlavští, protože Rebelové velmi dobře bruslí a drží puk často na svých holích ve Škarkově blízkosti.
     
    46:30
    Přetlačovanou o střed pole nakonec vyhráli hosté a hne z toho bylo poměrně velké nebezpečí pro Davida Marka. Ten nakonec zasahovat nemusel, protože prudká rána Stanislava Huňáčka prolétla z mezikruží jen vedle jeho tyčky.
     
    48:00
    Pořádně rušno teď bylo před jihlavským brankovištěm, kde se strhla velká bitva o puk. Rebelové se v ní prezentovali velkým důrazem a brankář Škarek musel být ve střehu. Stále ale drží čisté konto a trápí brodské střelce.
     
    48:35
    Kotouč se nám rychle stěhuje po hrací ploše a střídá svého majitele. Chvíli tahají za delší konec provazu domácí Rebelové, jindy pro změnu hosté.
     
    49:16
    Mladé bojovníky z Kotliny teď pozlobila rozehrávka a přechod do útočné fáze. Po zisku kotouče jen vyhodili přes všechny čáry a píská se jejich zakázané uvolnění.
     
    49:50
    Havlíčkův Brod se teď usídlil v útočném pásmu, což je pro něj velmi důležité, protože stále má na kontě dvoubrankové manko. Zatím mu však není přáno.
     
    50:15
    Ani teď se nemůžou mladí hoši z Havlíčkova Brodu radovat, protože ránu Jiřího Kopice z prostoru kruhů zneškodnil dnes spolehlivě chytající Jakub Škarek.
     
    51:00
    Tlak Havlíčkova Brodu nabírá na síle. Jihlava je zatlačena hluboko do svého obranného pole a musí teď s vypětím všech sil bránit prostor kolem svého gólmana Škarka.
     
    51:20
    Domácí stále drží útočné pásmo, ale puk rozhodně nemají pod svou kontrolou. Ba naopak, neustále o něj musejí bojovat v blízkosti hrazení.
     
    52:00
    V Kotlině se nám nabízí pořád stejný obrázek dění na ledě. Havlíčkův Brod drží hru v jihlavském pásmu, ale soupeř se zodpovědně brání a nepouští mladé Rebely do větších šancí.
     
    52:30
    Teď má brodský soubor ideální možnost umazat část z dvoubrankové ztráty. Na lavici hanby usedá Gabriel Havelka (JIH) za podražení.
     
    52:58
    Domácí drží puk a rozmístěni v přesilovkovém postavení kombinují.
     
    53:20
    Dukla se však zmocnila kotouče okamžitě přes celé hřiště vyhodila.
     
    53:36
    K zakončení se v prostoru pravého kruhu dostal Jan Vacek, ale jeho střela si našla cestu jen do Škarkovy náruče, jež číhala u přední tyčky. buly v jihlavském pásmu.
     
    54:20
    Dukla přesunula po vyhození hru do útočného pásma, kde teď drží kotouč a šetří drahocenné vteřinky z trestu vyloučeného Gabriela Havelky, který se brzy vrátí na led.
     
    55:00
    Hosté jsou již kompletní a hned pomýšlejí na útok. Kotouč si zpracoval mezi kruhy na hůl Jiří Bambula a vypálil do připravených Markových betonů.
     
    55:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    tak tohle by mohla být obrovská vzpruha pro mladé Rebely, kteří se vracejí do hry o body! Tomáš Cejpek poslal puk na Tomáše Nguyena, který ukázkovým pasem vysunul do samostatného úniku DAVIDA MICHÁLKA, jenž si sjel až těsně před brankoviště a zblízka prostřelil padajícího gólmana Škarka! Asistence: Tomáš Nguyen, Tomáš Cejpek.
     
    56:30
    Hokejistům z krajského města se teď daří držet kotouč daleko od své brány, což jim za těsného vedení pochopitelně vyhovuje. Čas brodské družině pomalu utíká.
     
    57:00
    Jihlava se stále drží na dostřel gólmana Marka, který musí být neustále připravený na zakončení. Jeho obránci si však zatím počínají dobře.
     
    57:10
    Při velkém závaru před brankou se mohl dostat k volnému kotouči Richard Peschout, ale na puk nakonec o kousek nedosáhl. Rebelové z protiútoku nic nebezpečného nevymysleli.
     
    57:50
    To je přesně to, co havlíčkobrodská družina potřebuje. V závěru utkání se nastěhovala před jihlavskou branku a pokouší se dosáhnout kýženého vyrovnání.
     
    58:30
    Puk je stále častěji na havlíčkobrodských holích, ale Jihlava teď velmi dobře brání své obranné pásmo. Domácí rozvíjejí postupnou kombinaci.
     
    58:46
    Hosté vyhodili na zakázané uvolnění a Havlíčkův Brod si vyžaduje oddechový čas. Odhodlá se ke hře bez brankáře?
     
    58:46
    Odpověď je ano, gólman Marek zůstává na střídačce a Havlíčkův Brod zkusí vyrovnat se šesti hráči v poli!
     
    58:57
    Po nahození Dominika Suchého do předbrankového prostoru se strhla před jihlavským brankovištěm velká přetlačovaná, po níž schoval puk do své náruče brankář Škarek. buly po jeho pravici.
     
    59:17
    Domácí jsou stále v pásmu.
     
    59:38
    Hosté teď dvakrát promarnili střelu do prázdné brány.
     
    59:56
    Poslední šance je zřejmě definitivně pryč. Havlíčkův Brod jen vyhodil na zakázané uvolnění, což 4 sekundy před koncem znamená zřejmě porážku.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Dramatický závěr nakonec Dukla zvládla a udržela nejtěsnější náskok. Rebelové jsou sice smutní, ale rozhodně se nemají za co stydět. Se svým krajským konkurentem svedli vyrovnanou bitvu a ani za nepříznivého stavu sympaticky nesložili před koncem zápasu zbraně, za což byli odměněni snížením a šancí bojovat o body do poslední sekundy. To je ode mě pro dnešek z Kotliny vše, ale hokejový program dnes rozhodně nekončí. Předávám pomyslný štafetový kolík svému kolegovi Lubošovi Váchovi, který pro vás bude komentovat nadcházející utkání havlíčkobrodské juniorky. Já vám děkuji za pozornost a loučím se s vámi s přáním hezkého zbytku víkendu. (13:23:29)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 56. Michálek (Nguyen, Cejpek) - 16. Bambula (Najman, Čermák), 33. Oščádal (Kousal)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (Brož) - Jelínek, Lacina, Vacek, Veselka, Vlach, Benák, Nguyen (C), Kraučuk, Němec, Cejpek, Kopic, Bušek, Michálek, Hrabaň, Semrád, Suchý, Abbrent.
    HC Dukla Jihlava: Škarek (Šťastný) - Havelka, Čermák, Pražák, Dörrer, Křížek, Šlapáček, Najman (C), Chylík, Váňa, Mejzlík, Huňáček, Bambula, Peschout, Kousal, Oščádal.

    Rozhodčí: omáš Dostál - Lukáš Rampír, Arnošt Ryšavý.
    bahis siteleri