Poprad – Žilina 5:2 (kon.) | Zvolen – Piešťany 4:3 (po pr.) | Košice – Trenčín 3:4 (po s.n.)
Skalica – Banská Bystrica 10:1 (kon.) | Martin – Nitra 1:5 (kon.)
konec
HK Poprad
5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 17.02.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa oba tímy snažili, no napokon oveľa lepšie začali domáci, ktorí sa v 44. minúte gólovo presadili zásluhou Stanislava Balána. Ten zinkasoval skvelú prihrávku od Vandasa a napokon nedal gólmanovi Johanesovi šancu. Hostia mali po faule od Takáča k dispozícii 5minútovú neprerušovanú presilovú hru, no napokon ju nedokázali využiť a do Žiliny tak odchádzajú bez bodov a bez šance na play-off.

    Popradčania získali dôležité tri body a vybojovali si tak dôležitý postup do play-off!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:17:57)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Lukáš Hvila drží puk v strednom pásme s veľkým prehľadom a vyzerá to tak, že v tomto zápase sa už nič nestane. Žilinčania majú teda po play-off.
     
    59:29
    Žilinčanom opäť nevyšla rozohrávka a následne sa k puku dostali Popradčania. Tí nám však predviedli len zakázané uvoľnenie.
     
    58:58
    Po úniku cez ľavú stranu dobre zakončoval Smotrila, no jeho strelu gólman Johanes úspešne zblokoval na zadný mantinel. Žilinčania sa však stále snažia.
     
    58:25
    Presadiť sa chcel aj Ďuriš, no gólman Sidor bol zjavne proti, keď puk vytlačil svojou vyrážačkou do bezpečia na zadný mantinel. Domáci hrajú už v pätici.
     
    57:58
    Z ľavej strany tentorkát zakončoval Valášek, no gólman Sidor puk zblokoval svojou hrudnou výstrojou na zadný mantinel. Popradčania budú čoskoro v pätici.
     
    57:15
    Žilinčania sú stále usadení v útočnom pásme, no naozaj sa im nedarí. Ich dôrazu v útočnom pásme chýbajú potrebné zakončenia. Popradčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    56:44
    Po dobrej prihrávke od Brejčáka sa k puku dostal Juris Stals, ktorý ho bekhendom úspešne vyhodil až za bránu gólmana Johanesa. Sidor zatiaľ bez inkasovania v tejto nevýhode.
     
    55:59
    Žilinčania sa momentálne nevedia dostať cez stredné pásmo. Tam im popradský forčeking veľmi dobre odoláva, no "vlci" by sa mali snažiť ešte niečo vymyslieť.
     
    55:14
    Sidor opäť skvele! Dobre vyšiel zo svojej brány a delovku od Rúfusa, ktorý pálil od modrej čiary zachytil vo svojej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    54:52
    Žilinčania sa dostali von z pásma, no momentálne sú tam zase usadení. Snažia sa niečo vymyslieť, no popradská defenzíva je jasne proti.
     
    54:20
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok. Tentokrát zneškodnil delovku od Ďuriša z medzikružia, ktorú zachytil na svojej výstroji.
     
    53:50
    Varga sa natlačil do rohu ihriska napravo od popradskej brány, no napokon tam nedokázal nič vymyslieť. Vandas sa snažil vyhodiť puk, no následne ho schmatli opäť hostia.
     
    53:13
    Pri bočnom mantineli v strednom pásme ostal ležať Žilinčan Patrik Jarab, ktorého nekompromisne zoslal k ľadu popradský útočník Samuel Takáč. Jarab sa napokon pozviechal a pokračuje v hre, no popradský útočník zinkasoval 5minút + do konca zápasu za úder na oblasť hlavy a krku.
     
    52:56
    Sýkora prenikol zo stredného pásma smerom k popradskej bráne, no napokon bol neúspešný. Od puku ho odstavili pozorní popradskí obrancovia.
     
    52:15
    Drevenák sa snažil s pukom niečo vymyslieť na pravej strane pri mantineli, no tam ho veľmi dobre odstavil pozorný Kurali, ktorý poslal domácich do útoku.
     
    51:38
    Smotrila veľmi dobre pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Johanes puk veľmi dobre videl a strelu vyrážačkou vytesnil do bezpečia na zadný mantinel.
     
    51:17
    Z pravej strany to tentokrát skúšal Valášek, no gólman Sidor nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Puk zblokoval svojími betónmi na ochrannú sieť.
     
    50:57
    Jabrocký chcel po úniku cez pravé krídlo nájsť v medzikruží Kloudu, no to sa mu nepodarilo. Klouda puk nezvládol zachytiť a následne sa k nemu dostali len obrancovia hostí.

    Branky a nahrávky: 17. Vandas (Kovačevič), 24. Balán (Vandas, Šterbák), 28. Buc (Jabrocký), 34. Hvila (Balán), 44. Balán (Vandas) - 33. Drevenák (Dlouhý, Ďuriš), 36. Sýkora (Brcko, Troliga)


    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Fabian, Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Jáchym, Dinda, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč.
    MsHK Žilina: Žigárdy (34. Johanes) - Brcko, Rúfus, Gula, Árvay, Dlouhý ("C"), Leško, Staňo, Sekáč - Kokavec ("A"), Krajči, Varga - Sýkora, Troliga, Drábek - Drevenák, Ďuriš, Valášek - P. Kopecký, Jarab, Heffernan.

    Rozhodčí: P. Jonák - Návratek, V. Smerek
    bahis siteleri